Pallontallaajat.net
Valikko

Instagram Travel Thursday – Ihana Berliini

Kirjoittanut Inka 12.12.2013

Palataan jälleen kerran mun elämän reissukevääseen eli takaisin vuoteen 2009, jolloin asustelin nelisen kuukautta armaassa Itävallassa. Kun olin kerran sinne Saksan naapuriin asti itseni hankkinut, oli mun tietysti päästävä käymään myös Saksassa ja Karimin entisessä kotikaupungissa Berliinissä. Piti vain saada reissukaveri.

Mipa oli ensihetkestä mukana ideassa, ja saatiin plärätä kalentereitamme aikamoinen tovi, että löydettiin meille sopiva rako muutaman päivän kaupunkilomalle Berliiniin. Suht läheisen sijainnin vuoksi matkustettiin sinne tietysti junalla erityisesti, kun ÖBB tarjosi mahtavat tarjousjunat, eikä lipusta tarvinnut maksaa kuin 19 euroa suunnalta.

Kun viimein löydettiin sopivat päivät, oli liput tietenkin sille ajalle loppuneet. Siinä sitten keskeneräisen Wienin Westbahnhofin käytävällä kävi kova kuhina, kun selailtiin taas kalentereiden sivuja. Ne ei toki olleet täynnä tiukan opiskelutahdin vuoksi vaan reissujen, sillä meillä oli molemmilla ihan hirveästi matkoja ympäri Eurooppaa varattuna. Lopulta taidettiin molemmat lintsata yhdet niistä meidän jo muutenkin vähäisistä koulupäivistä, ja paineltiin ostamaan superhalvat junaliput Berliiniin. Todettiin monta kertaa, että koskaan ei päästä sinne niin edullisesti, ja tottahan se oli.

Lomogram_2013-12-11_09-15-39-PM BERLIN1Mipsukka oli käynyt kaupungissa jo aikaisemmin, joten se sai toimia meikän tour guidena. Otettiin reissu ihan täysin minibudjetilla ja taidettiin jopa kilpailla siitä, kumpi selviää vähemmällä rahalla. Voittajaa en muista (eli se taisi olla Mipa), mutta aika pienellä budjetilla selvittiin, sillä kaikkinensa muutaman päivän Berliinin pysähdys taisi ilman matkoja maksaa alta satasen. Ylpeitä oltiin, vaikka jouduttiinkin penniä venyttäessä alentumaan vetämään molempien kaikkien aikojen karmeimmat burgerit Burger Kingissä. Vieläkin puistattaa, mutta halapaa oli.

Mutta huhtikuinen Berliini taas oli aivan hurmaava! Yllä olevaan kollaasiin oon koonnut mun ehdottomat lempparikuvat tuolta reissulta: ihana, ihana museuminsel sekä tietysti telkkaritorni, mun tyylikäs sivupotku punaisen kaupungintalon edustalla vanhassa Itä-Berliinissä, superkaunis Miia kirsikan(?)kukkien edessä sekä tietysti kello, jota tiiraillessa tajusin että Suomessa ja Libanonissa on sama aika.

BERLIINI3 BERLIINI2

Meidän päivät meni paikasta toiseen kävellessä ja kaikesta uudesta ja suuresta nauttiessa. Syömässä käytiin Burger Kingin lisäksi myös Dunkin Donutsissa, minkä tuon donitsi per naama -aterian jälkeen käytiin vielä nappaamassa sixpäkki jaettavaksi kahden kesken, ja ravintoarvot oli kohdillaan! Muuten ateriat taisi koostua meidän valtavan hostellin (Generator) aamupalalta varastetuista sämpylöistä ja juustoista.

Turistinähtävyyksiäkin tsuumailtiin, käytiin ainakin Siegessäulessä, mitä tämä korkeankammoinen dissas eka täysillä mutta lopulta Miia pakotti mut sinne ja se oli maisemien puolesta oikea veto, sekä tietysti ulkoilmakirpparilla. Osallistuttiin myös New Europen ilmaiselle kaupunkikierrokselle mitä veti jenkkiläinen Ben, mutta kun meillä oli piheyskisa päällä, ei kumpikaan jätetty mitään tippiä. Koitettiin muka lähtä vähin äänin ennen kuin kierros loppuu, mutta saatiin vaan perään Beniin kovaääninen heippa-huuto, jonka jokaikinen varmasti huomasi. Kaiken hyvän lisäksi kuukauden päästä Prahassa saman puljun kierroksella oli kukapas muu kuin vanha kaveri Ben. Kyllä hävetti, ja sillä kerralla jätettiin kyllä tippiä ja komeasti, vaikka mies kivenkovaan väitti ettei tarkasti muista missä on meidät nähny. Niin vissiin!

Meidän molemmat junat oli yöjunia, ja ne vietettiin lokoisasti täysissä kuuden hengen loosseissa. Korsattiin Mipan kans kuitenkin vastapäätä, joten päästiin oikaisemaan edes jotenkin kun penkit sai vedettyä yhteen. Paluumatka oli melko kiinnostava, sillä joku vetasi hätäjarrusta jossain päin tsekkejä keskellä yötä, ja niin me siellä jumitettiin sitten tuntitolkulla. Mulla oli tietysti seuraavana päivänä suht aikaisin suunnilleen koko viikon ainoa tunti, joten vähän mietitytti että ehdinköhän. Kun viimein päästiin liikkeelle, juna pysähtyi taas keskelle ei mitään noin tunniksi, ja mua nauratti vielä vähemmän. Lopulta oltiin Südbahnhofilla, missä konnari ilmoitti ystävällisesti, että nyt kaikki ulos. Hauskaa se ei ollut senkään vuoksi, että mulla oli lippu westbahnhofille ja sieltä lähti myös juna Sankt Pölteniin, mutta ei auttanut itkeä konnarille, ja poistuin junasta. Kostona ikävästä konnarista menin ratikalla pummilla oikealle rautatieasemalle, ja kaiken ihmeen kaupalla ehdin vielä kouluunkin. Oli ihan hauska siellä kertoa, että olin aamulla vielä jumissa tsekeissä..

Mutta niin, se oli hieno reissu se ja vaikka Berliinissä ei ole tullut tuon jälkeen käytyä kuin kerran, on se vakuuttanut ihan täydellisesti ja oon ihan varma, että sinne tullaan palaamaan vielä kerta toisensa jälkeen!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Seuraa mua instagrammissa nimimerkillä @inkkap!

Eng: I fell in love with beautiful Berlin at the first time I visited the city in spring 2009.

Lisää tästä aiheesta

17 Kommenttia

Satu VW 12.12.2013 at 11.42

Täytyy tunnustaa että mulla ei ole koskaan ollut mitään innostusta lähteä Berliiniin, mutta kun päädyin sinne työmatkalla niin kaupunki olikin yllättävän mielenkiintoinen! Ehkä ihan täysin lomareissulle en sinne edelleenkään menisi, mutta muiden reissuja on aina mukava fiilistellä!

Vastaa
inkkap 12.12.2013 at 18.40

Mielenkiintoinen on kyllä mun mielestä Berliiniä superhyvin kuvaava sana, sillä sieltä löytyy melkein mitä vaan! Ehkä päädyt sinne vielä joskus toiste, ja löydät uusia mahtavia juttuja. :)

Vastaa
Annika 12.12.2013 at 15.07

Jonkinlaisia ennakkoluuloja minullakin oli Berliiniä kohtaan, mutta vajaa vuosi sitten oli muutaman talvipäivän kaupungissa ja ihastuin ikihyviksi! Seppo Rädyn legendaarinen “SAksa on paska maa” ei todella pidä paikkaansa!

Vastaa
inkkap 12.12.2013 at 18.41

Haha, huippu kommentti! :D Berliini on kyllä ihan super, en tajua miten siitä ei vois olla tykkäämättä! Berliinin talvi ja kesäkin pitäs nähä, nyt kun plakkarissa on kevät ja syksy!

Vastaa
Noora 12.12.2013 at 16.23

Kiva lukea Berliinistä! Saksassa oon käynyt kahdesti, mutta Berliiniin pääsen vasta huhtikuun lopussa. Olis jo!

Vastaa
inkkap 12.12.2013 at 18.42

Jes! Nyt on Noora matkakohde kohdillaan!! Ihanaa Berliiniä, ja muuten nää kuvat on otettu joskus huhtikuun lopussa, eli tuolloin viis vuotta (ei siitä voi olla niin kauan!) sitten tarkeni ihan hyvin hupparilla!

Vastaa
Heidi / Auringon alla 12.12.2013 at 17.17

Haha, hauska tuo Ben-juttu :) Ylipäätään tippaaminen on vähän hankala laji edelleen, vaikka nykyään ei edes tarvitse mitään maailman suurin pihi -kilpailuja pitääkään, kun ei ole enää opiskelija. Mutta tyylikäs tippaaminen, siihen varmaan oppii sitten joskus todella todella aikuisena??

Vastaa
inkkap 12.12.2013 at 18.43

No sanoppa muuta! Onneksi jenkkireissuilla sitä jotenkin on oppinut sen tippaamisen ettei oo ihan nolo kaikkialla, mutta kyllä se mietityttää kaikkialla muualla edelleen. Ja miks se tuntuu niin nololta ojentaa muutamaa kolikkoa tyypille joka niitä taatusti arvostaa? Ehkä ne on vaan näitä kulttuurieroja…

Vastaa
Sofia 12.12.2013 at 18.16

Hauska matkakertomus yhdestä lempikaupungeistani! :) Berliiniin voi aina palata (millonhan sitä tässä… ;)).

Vastaa
inkkap 12.12.2013 at 18.44

Heh, vois kyllä iteki lähtä! :) Ja varmana mennäänki vielä joskus, sillä joku siellä vetää puoleensa! Esim nuo 80e lennot jos ei muu. :D

Vastaa
Panu / Panun matkat 13.12.2013 at 14.32

Komppaan kaikkia: mukava teksti ja siistit kuvat ja Berliini on tosi intressantti mesta! Mulle syntyi aika erikoislaatuinen suhde Berliiniin Puolan-vuoteni aikana, koska aloitin käytännössä kaikki länsisuunnan reissut enemmän tai vähemmän lyhyellä Berliinin-piipahduksella. Poznanista kun oli suora kolme tunnin junayhteys vaaleanpunaisten kuorrutemunkkien kaupunkiin. :)

Berliinin suhteen olen siis erikoistunut lyhyisiin täsmäiskuihin, mutta toisaalta olen viettänyt myös pari viikonloppua siellä.

Vastaa
inkkap 14.12.2013 at 12.48

Kiitti Panu! Haha, kuulostaa hauskalta nuo sun Berliini-piipahdukset! Ainakin voit sanoa käyneesi siellä useita kertoja. :) Kolme tuntia Berliiniin, ei paha! Tosin eipä sitä kai Helsingistäkään sen kauempaa mene.

Vastaa
Panu / Panun matkat 14.12.2013 at 13.36

No periaatteessa ajallisesti ei paljon kauempaa menisi Helsingistä, mutta junamatkustus on vähän eri juttu. Halvempaa ja heti mestoilla…

Vastaa
Kea 13.12.2013 at 16.58

Mullakaan ei oo vielä tiet vieny Berliiniin, mutta ehkä joku päivä! :)

Vastaa
inkkap 14.12.2013 at 12.49

Höh, no ehottomasti!!

Vastaa
Veera Papinoja 13.12.2013 at 20.15

Pitänee katsoa Berliiniä uudesta vinkkelistä maaliskuussa, sillä viime reissulta en erityisemmin saanut tästä kaupungista juuri mitään irti, mutta uskon sen olevan mahtava ;)

Vastaa
inkkap 14.12.2013 at 12.49

Oi, on varmasti! Ja maaliskuussa saattaa olla jo sen verran mukavat kelit että kaupungilla on kiva kulkea! :)

Vastaa

Jätä Kommentti