Pallontallaajat.net
Valikko

Uusi naama ja uusi passi

Kirjoittanut Inka 27.12.2013

Kun jokunen aika sitten laskeskelin, että mulla menee sopivasti lokakuussa passi vanhaksi, naureskelin nohevana että nyt on osattu laskeskella hyvin niin, että saan sujuvasti naimisiinmenon jälkeen hankittua uuden passin ilman, että tuo nykyinen olisi vielä vuosikausia voimassa. Ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun huomasin että meidän häämatkakohteeseen Meksikoon matkustaessa passin tuleekin olla voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen. Että se siitä sitten, ja ei kun uutta passia hankkimaan.

Uuden passin hankkiminen laittoi ketuttamaan aika kovasti sen vuoksi, että kyseinen passi on voimassa ainoastaan sinne häämatkaan asti, kun sen jälkeen menee nimi vaihtoon ja sitä kautta jälleen passi. Jos tässä rahantuhlauksessa ei muuta hyvää ole, niin pääsinpä viimein eroon tuosta pikkusen maanisesta passikuvasta, jota on tässä menneet vuodet pitänyt katella. Näytän siinä kuulemma kaikessa komeudessani Heath Ledgerin Jokerilta, eli nappiin on taas mennyt.

IMG_2899 PASSI2

Kuvan sijaan harmittamaan jäävät kyllä nuo muutamat leimat, mitä viimein oon onnistunut passiini kerryttämään. Eipä niitä paljoa ole, mutta vähäkin riittää kun aikaisemmin passissa ei ole tyhjien sivujen lomassa oleskellut kuunaan muuta kuin yksi Venäjän viisumi. Onneksi sentään sain pitää vanhan passin, joten leimattuja sivuja voi vielä fiilistellä.

IMG_2906 PASSI1 IMG_2909 PASSI3

Eniten tykkään tietty noista Libanonin leimoista, jotka vaan on ihan superkauniita. Huvittavaa on se, että kahella ekalla vierailukerralla rajamiehillä oli niin järkyttävän huono käsiala, että kenelläkään ei ollut mitään hajua mitä tuon tuloleiman yläpuolelle kirjoitetun tekstin olis oikeastaan tarkoitus tarkoittaa. Viimeisimmällä eli elokuun 2011 reissulla meidän kohdalle sattui onneksi sen verran hyväkäsialainen kaveri, että meille viimein selvisi siinä lukevan one month.

Tähän uuteen passiin taitaa tulla vaan pari leimaa, mutta toivotaan että siihen sitä seuraavaan tuleekin sitten oikein kunnolla! Ja tuo passien valtava määrä selittyy sillä, että tähän talouteen on vastikään hankittu myös toinen uusi passi, joten nyt riittää henkkareita kaikille käsille!

Eng: I had to get a new passport for our honeymoon, since the passport must to be valid for six months after a trip to Mexico. Unfortunately mine would have been valid just for two months after the trip, so I had to get a new passport just for the honeymoon. I am so glad to get rid of that awful photo! :D

Lisää tästä aiheesta

9 Kommenttia

Annika 28.12.2013 at 14.17

heiii, minkä takia sait pitää vanhan passin? Juuri kun viimeksi passia uusin, niin vanha piti jättää vaihdossa poliisille :( sain sitten sovittua, että leimasivut pystyi repimään irti muistoksi.

Vastaa
Inka 28.12.2013 at 17.42

Nykyään nuo passit haetaan ainakin oulussa poliisin sijaan ärrältä, niin ei niitä tarvi sinne kiskalle jättää. En sitte tiiä onko se ärräkohtanen mutta ei siitä ollu edes puhetta että sitä ei ois voinut ottaa mukaan. :)

Vastaa
Nimetön 28.12.2013 at 19.45

Aika hassua et ku Ärrältä hakee ni vanhan passin saa hävittää itse (tai siis se pitäis hävittää), mut itsellä on kans tuo kokemus et poliisilaitokselle oli pakko jättää vanha henkilökortti (joka siis kelpaa EU:ssa matkustusasiakirjana) kun uutta haki.

http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/7737D9FEEF4FF099C2257B59003E5E32

Vastaa
Inka 28.12.2013 at 21.21

No sanoppa muuta! Mulla oli suunniteltuna valmiiksi jo hullut perustelut sille miksi mun pitää ehdottomasti saada itse hävittää passi mutta onneksi ei tarvinnut siihen ruveta.

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 29.12.2013 at 4.48

Ennen muinoin passin sai sentään pitää, mutta leikkasivat vain kulmasta palan pois. Silloin oli tosin myös asiaosa kannessa, eikä omana läpyskänä. Mikähän noissa leimoissa muuten mahtaa viehättää…? Itsekin ihan intona pläräilen passin sivuja reissuilla ja ihastelen kerättyjä leimoja. Ja just tulee sit aina surku kun passi menee vaihtoon ja vanhat hyvät leimat jää edelliseen. Eihän ne sieltä mihinkään häviä, niin miksi sitten tulee aina se ‘no voih…’ olo? Olisko sulla tähän teoriaa valmiina?

Ja messuilla ku nähdään, niin näytän sulle mun ajokortin kuvan :D Siinä on kuule manajaa kerrakseen :D -Milla

Vastaa
Inka 30.12.2013 at 11.40

Haha, en malta odottaa! Ajokorttikuvien esittely on ehkä parasta puuhaa, ainakin jos ne on ihan hirveitä. :D

Ja en kyllä käsitä mikä noissa leimoissa viehättää! Onhan ne ihan hirmu kauniita ja jokaiseen liittyy niitä ihania reissumuistoja, jotka pitää jollain tavalla jättää taakse kun uusi passi tulee jotain tää kai on sitten se mun teoria. :P Nyt pitää lähtä ihan puhtaalta pöydältä, buu!

Vastaa
Kea 30.12.2013 at 15.04

Kauniita noi lumihiutaleet, pitää varmaan itsekin uusia ensi vuonna! :)

Vastaa
Inka 30.12.2013 at 20.45

Jos ei muuten niin ainakin niiden vuoksi! :)

Vastaa
Annika 9.1.2014 at 18.09

Kun viimeksi vaihdoin, kitisin, että haluaisin niin pitää häämatkaleimat ja kertyneet viisumit. Ratkaisiin poliisilaitoksella sillä, että henkilötietosivu revittiin irti, ja minulle jäivät ne itselleni tärkeimmät.

Vastaa

Jätä Kommentti