Pallontallaajat.net
Valikko

Travel Trivia -haaste

Kirjoittanut Inka 14.1.2014

Aurinkoinen Veera haastoi reissubloggaajat vastaamaan kaverinsa Natalien kehittämään reissuaiheiseen haasteeseen, joka sopii matkabloggaajille paremmin kuin bloggaajat matkamessujen bloggers’ loungeen. Näin matkamessujen alkuhetkien ollessa käsillä päätin tarttua haasteeseen, sillä miten muuten sitä pääsisi paremmin messutunnelmaan kuin omia matkailun huippuhetkiä miettimällä.

eurotrip (199) IMG_0877

Kuinka monessa maassa olet matkustanut?
32 taitaa olla lukema tällä hetkellä, eli hurjasti on vielä paikkoja näkemättä!

Kuinka monessa maassa olet asunut?
Kahdessa: kotoisassa Suomessa sekä Itävallassa

Mitä ilman et matkusta?
Kameraa tietty ja silmälaseja, sillä jotain pitää nähdäkin.

ISTANBUL P1030043

Miksi aloit matkustaa?
Tajusin sen olevan mahdollista myös pikkuruisella budjetilla, nälkä maailman näkemiseen ja erilaisten kulttuurien kohtaamiseen on ollut aina.

Miksi matkustat yksin?
Mitä positiivisia ja negatiivisia puolia on yksin matkustamisessa? Matkustan yksin vain jos on pakko. Positiivista siinä on tietty se että voi nähdä ja tehdä tasan sitä mitä haluaa, eikä tarvi tehdä kompromisseja esimerkiksi ruuan suhteen. Myös shoppailu hoituu jostain syystä huomattavasti rennommin yksin. Negatiivista taas on se, että kokemuksia ei voi oikeen jakaa kenenkään kanssa ja kokoajan on paine siitä, että pitäisi tutustua uusiin ihmisiin.

Miten matkustaminen on muuttanut elämääsi?
Täydellisesti, sillä se on paitsi tuonut ymmärrystä erilaisia ajatusmaailmoja ja elintapoja kohtaan, myös kyseenalaistanut kaiken mitä olen pitänyt tavoiteltavana.

bcn (241) sthml 015

Mikä on oudoin ruoka, jota olet matkalla maistanut?
Oon jättäny oudot ruuat suosiolla muille, sillä ne ei oo mun juttu yhtään. Oudointa on varmaan jälkkäri, jota söin Beirutissa ulkona pilkkopimeässä, eikä mulla oo vieläkään mitään muuta tietoa siitä kuin se koostumus ja maku, joka oli aika kamala. Ilmeisesti jotain maitopohjaista se kuitenkin oli, eli ei mitään kovin ällöä.

Onko sinua koskaan pelottanut matkoillasi?
Ei kamalasti. Toki kuumottavia tilanteita on ollu joskus, mutta osaan välttää uhkaavia tilanteita aika hyvin enkä vedä niistä stressiä, sillä toivon osaavani toimia tarvittaessa jos eteen tulee sellainen tilanne. En oo myöskään lentopelkoinen. Eniten pelottaa vesi, ja kamalin reissukokemus onkin snorklailu Atlantilla kun alla on ihan liian paljon vettä (en uskalla edes ajatella kuinka paljon), ja pojat huutaa että vedessä on hai.

Onko olemassa jokin maa, johon aina palaat?
Iso-Britannia ja Yhdysvallat, ei kai sitä voi muuta sanoa. Jostain syystä myös Saksa on vetänyt puoleensa useita kertoja.

Lonttoni SAN FRANCISCO (16)

Onko sinulla pakkausrituaaleja?
Ruukaan tehdä aina pakkauslistan ja sitä varten tsekkaan sääennusteen ja koitan miettiä mahdollisimman fiksut vaatteet reissulle. Yleensä pakkaan aika hyvissä ajoin, mutta joskus kiire yllättää ja se jää viime tinkaan.

Mikä on kaunein ranta, jonka olet ikinä nähnyt?
Kauneimmat rannat on vielä näkemättä, mutta tähän mennessä upein oli Cocoa Beach Floridassa.

Mikä oli ensimmäinen ulkomaanmatkasi?
Jos ei satunnaisia autoilureissuja Ruotsiin lasketa niin se oli viikon reissu Venäjälle, kun mentiin asumaan ystäväkoululaisten luo vuonna 2003.

PORTUGALI UTAH JA ARIZONA (55)

Mainitse viisi asiaa bucketlistaltasi?
-Maailmanympärysmatka
– Trans-Siperia tai Trans-Mongolia
– Baltian maiden road trip
– Irlanti
– Valassafari Jäämerellä

Onko olemassa paikkaa, johon et halua matkustaa?
No se Israel.

Mitä kaipaat Suomesta kun matkustat pitkään?
En oo vielä matkustanut niin pitkään, että kaipaisin jotain. Tosin jos reissaan ilman Karimia, niin se!

Uskotko, että asetut vielä jonnekin, ja jos niin minne?
Aivan taatusti. En tosin tiedä että minne, mutta aika näyttää.

NEW YORK (6) NYYKI

Mikä on suosikkilentokenttäsi ja -lentoyhtiösi?
Suosikkilentoyhtiö on helppo, sillä en oo lentänyt vielä viiden tähden lentoyhtiöillä, joten parhaan tähänastisen kokemuksen on tarjonnut Virgin Atlantic. Lempparilentokentäksi täytyy toistaiseksi nimetä Helsinki-Vantaa, siellä vaan kaikki toimii superhyvin ja palvelut senkun paranee! Katotaan asiaa uudelleen kun oon käynyt Changilla.

Mikä on suosikkikaupunkisi?
Lontoo ja New York käsi kädessä. Lontoossa on jotain mikä saa mun housut pöyrähtään jaloissa joka ikinen kerta kun käyn siellä, New York taas on täynnä mahdollisuuksia, eikä koskaan voi tietää mitä kulman takaa paljastuu.

Eng: I’m getting ready for the Nordic travel fair by answering some questions about my travel life.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Laura 14.1.2014 at 21.32

Mä voin ilmoittautua vapaaehtoiseksi Trans-Siperian ja Trans-Mongolian reissukumppaniksi! :D

Millaisella aikataululla muuten oot matkamessuilla? Olis mukavaa tulla moikkaamaan, jos satutaan samoihin aikoihin paikalle :)

Vastaa
Inka 15.1.2014 at 8.50

Jes, mainio juttu! :) Mun pitikin laittaa sulle viestiä kun varasin sulle tuon hihamerkin. Oon torstaina koko päivän ja perjantaina ainakin aamupäivästä, sama juttu lauantaina eli puolenpäivän tienoilla. Milloin sää oot tulossa?

Vastaa
Laura 15.1.2014 at 22.42

Mä oon messuilemassa ainakin perjantaina päivällä, mutta luultavasti tuun paikalle lauantainakin. :) Täytyypä yrittää törmäillä jossain, jospa viimeistään lauantaina onnistuis! :)

Vastaa
Inka 16.1.2014 at 6.16

Jes, mainiota! :) Jos tuut Bloggers’ Loungeen lauantaina yheltä kuunteleen Marinellan haastista niin nähään ainaki siellä! :)

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 15.1.2014 at 8.44

Ihania vastauksia, voi että <3 Ehkä mäkin vielä tartun tähän, tää on aikamoisen mukava haaste. Ja sun lusikkalista näyttää hyvin samalta kuin oma, joskaan maailmanympärysmatka ei sinänsä mua kiehdo. Muut kylläkin!

Vastaa
Inka 15.1.2014 at 8.51

Tartu ehottomasti, oli tosi kiva miettiä noita vastauksia ja vaikka osa tulikin aivan lonkalta, niin jotain uusia juttuja sai myös itelle.

Vastaa
Laura 16.1.2014 at 2.18

Omalta bucket listiltä löytyy ehdottomasti myös Trans-Mongolia. Näitä vastauksia lukiessa on hauska huomata miten moneen junaan meitä reissareita on: itse en voisi tällä hetkellä kuvitellakaan matkustavani kenenkään kanssa paria viikkoa pitempään. Mulle matkustamisen jujuksi on kehittynyt nimenomaan se mainitsemasi uusiin ihmisiin tutustuminen, niin muihin reissareihin kuin paikallisiin. Lisäksi olen vähän huono tekemään kompromisseja jos olen jotain saanut päähäni, joten sooloilu sopii parhaiten :) Tämä haaste on kiva, ehkäpä tartun itsekin siihen lähiaikoina!

Vastaa
Inka 16.1.2014 at 6.18

Joo oon kuullu tuon saman aika monen suusta, eli kun on päässy siihen yksin reissaamisen makuun, niin kompromissit tuntuu niin isoilta että siihen hommaan ei enää lähetä. Ne pienet reissut mitä oon yksin tehny ei selkeesti riittäny vakuuttamaan mua yksin reissaamisen ihanuudesta, joten ai maha mittään. Ja tartu ihmeessä haasteeseen, ja toivottavasti nähdään messuilla! :)

Vastaa
Haaste matkabloggaajille: Travel Trivia | Kotona kaikkialla 19.1.2014 at 22.16

[…] näistä blogeista: Annan Tämä matka Leena-Marian London and Beyond Reissuesan matkablogi Inkan Archie Gone Lebanon Amandan […]

Vastaa
Mongolia Ryanair Suomesta Malta | TOP Lennot 7.12.2014 at 13.50

[…] Travel Trivia -haaste – archie gone lebanon – Mitä kaipaat Suomesta kun matkustat pitkään? En oo vielä matkustanut niin pitkään, … Omalta bucket listiltä löytyy ehdottomasti myös Trans-Mongolia. … Lontoo, en malta sua odottaa! […]

Vastaa

Jätä Kommentti