Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Instagram Travel Thursday: värikäs Venetsia - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Instagram Travel Thursday: värikäs Venetsia

Kirjoittanut Inka 23.1.2014

Vaikka Venetsia ei mun lempikaupunkeihin kuulukaan, oli ensimmäinen vierailukerta kaupungissa todella mieleenpainuva. Kun otin ensimmäiset askeleet rautatieasemalta kaupungin puolelle, oli fiilis todella epäuskoinen, aivan kuin olis astunu keskelle leffakulisseja. Ei kai nyt gondoleja ja kanaaleja oikeasti voi olla!

Tuo vierailu sijoittui tietysti vaihtokevääseen ja pääsiäiseen, kun vierailin pitkällä reissulla Italiassa. Triestestä oli niin lyhyt matka Venetsiaan, että siellä oli tietysti käytävä! Valittiin ajankohta ihan fiksusti, sillä vaikka pääsiäisen pyhät oli ihan lähellä, ei kaupunki ollut aivan tukossa tuolloin, puhumattakaan helteistä ja siitä karmeasta lemusta, mikä on kaikkialla Venetsiassa kesäkuukausina.

Lomogram_2014-01-22_09-22-13-PM VENEZIA2

Pikkuruiset kadut ja kauniit mutta superränsistyneet talot hurmas meidän mimmikolmikon hetkessä, ja eksyiltiin aivan antaumuksella toinen toistaan kapeampien katujen joukkoon. Lopulta karttaa oli aivan turha lukea, sillä eipä niitä minikatuja olis todennäköisesti paperikartasta edes löytynyt.

Lopulta päädyttiin pizzeriaan, ja todettiin että sama kai se on nyt känkyt vetäistä nassuun kun Venetsiaan asti oltiin tultu. En enää muista oliko kiekko mistään kotoisin, mutta sen muistan, että fiilis siinä keskellä Venetsiaa pizza kourassa istuskellessa oli aika mahtava.

VENEZIA1 Lomogram_2014-01-22_09-21-33-PM

Vaikka Venetsia superkaunis onkin, oli se aika nopeasti nähty. Gelatokaan ei maistunut sen paremmalta kuin Triestessä, joten totesin että tämä pikareissu sai riittää, ei kai sinne tarvitse toista kertaa palata. Se siitä ajatuksesta, sillä kävin Venetsiassa uudelleen muutamaa vuotta myöhemmin, kun piipahdettiin siellä Karimin kanssa reilimme päätteeksi. Eiköhän se nyt oo nähty, ainakin joksikin aikaa. Vaikka riittäähän tuossa uppoavassa kaupungissa ihastelemista.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Munt löytää Instagrammista nimimerkillä @inkkap.

Eng: When I visited Venice for the first time, I completely fell in love with the beauty of the city. Unfortunately that was not enough to get me really love the whole thing, since all the other tourists and kinda rude service everywhere. 

Lisää tästä aiheesta

19 Kommenttia

Jenna 23.1.2014 at 14.04

On niin totta, että gelato ei maistu Venetsiassa niin hyvältä kuin muualla Italiassa. Mutta on Venetsia niin huikean kaunis paikka! :)

Vastaa
Inka 23.1.2014 at 14.20

Haha, hyvä että muutki on todenneet tän tärkeän asian! :D Gelato ennen kaikkea. Mutta joo, toisella vierailukerralla ei ihan yhtä paljon säväyttäny ku ekalla, mutta eipä siitä mihinkään pääse että kaupunki on todellakin superkaunis!

Vastaa
Annika / Travellover 23.1.2014 at 17.10

Viiden kerran kokemuksella sanoisin, että kaupunki ei ole päivässä tai parissakaan nähty. Siellä on sokkeloiden päässä aina jotain uutta, ja vaporetolla pääsee laguunin yli saarille. Minut Venetsia on lumonnut täysin! Siellä kaikki maistuu hyvälle, kämäisin palapitsakin. Kun tajusimme, että matkasuunnitelmat ovat melkolailla valmiit loppukesään asti, tuli pieni paniikki: ei taaskaan varattu viikkoa Venetsialle. Canal Granden varrella on asunto, johon on pakko vielä palata!

Vastaa
Inka 24.1.2014 at 7.46

No huh!!! Aikamoinen saavutus sulta, ihan hullua! Niin me vaan nähdään maailma eri lailla. :)

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 23.1.2014 at 19.05

Mä ajattelin aivan samaa: Gondoleita! Kanaaleja! Ja juna-asema, josta ulos astuessa näkee heti tuon kaiken. Venetsian steissi on ehkä yksi hämmentävistä koko maailmassa.

Vastaa
Inka 24.1.2014 at 7.46

No sano muuta! Eniten huvittaa se matkalaukkulockerin kalleus, ne on vissiin tarkoituksella laittanu hinnat pilviin et kaupunki sais edes jotain tuottoa turisteista, kun valtaosa ilmeisesti käy sielä vaan päiväreissun ohikulkumatkalla.

Vastaa
Sofia 23.1.2014 at 19.18

Värikkäitä on kuvat! Ihana erityisesti tuo viimeinen. Enpä ole vielä Venetsiaan eksynyt, mutta voisin kuvitella sen olevan nimenomaan oiva päivä/parin päivän kohde. Mun Italia -tuntemus on muutenkin niin hävettävän huonoa, että pitäis kenties panostaa kyseiseen tässä joskus…

Vastaa
Inka 24.1.2014 at 7.48

Italia on kyllä siisti kohde, vaikka en ookaan tietoisesti panostanu siihen vaan lähinnä ajautunu ne pari kertaa mitä oon ollu. Onneksi ne on ollu vähän pidempiä reissuja (tai no pitkiä ja pitkiä, noin pari viikkoa per reisba) niin siitä on saanu aina vähän enemmän irti. Suosittelen! :)

Vastaa
Tiina, Kinttupolulla 24.1.2014 at 0.39

Parhainta Venetsiassa on, ettei autoja näy missään! :D Mä muistan muuten syöneeni Venetsiassa vuosia sitten ihan superpahaa pitsaa! Siis oikeesti, kasvispitsassa oli tyyliin jotain hernemaissipaprikaa :D Viimeisimmällä Venetsian reissulla mieleen jäi mun suosikkipuunveistäjän galleria jossa mestari itse (Livio de Marchi) oli paikalla ja mä tietty ihan innoissani :)

Vastaa
Inka 24.1.2014 at 7.49

No nyt kun sanoit niin se on kyllä totta! En oo aatellu koko asiaa. Ja kuulostaa kyllä tosi mieleenpainuvalta kokemukselta, vau!

Vastaa
Eija 24.1.2014 at 2.41

Voi, mä niin haluaisin Venetsiaan! Mutta en kesällä haisuliaikaan! :D

Vastaa
Inka 24.1.2014 at 7.49

Haha, vähän repesin tuolle sun lisäykselle, ihan huippu! :D

Vastaa
Mari 24.1.2014 at 3.19

Mulla tuli kans aivan samanlainen maaginen tunne, kun ekan kerran astuin rautatieasemalta suoraan siihen kanaalien ääreen alkuillan hämyssä! Helmikuisten karnevaalien aikaan Venetsia oikein herää henkiin, mutta tykkään kyllä sen rauhallisesta, jotenkin utuisesta olemuksesta ihan ilman karnevaalihumuakin :)

Vastaa
Inka 24.1.2014 at 7.49

Oi vitsi ne helmikuun karnevaalit on kyllä vielä joskus nähtävä, eli ehkä Venetsian kohdalla se kolmas kerta toden sanoo..

Vastaa
Kea 24.1.2014 at 14.18

Upea varsinkin tuo eka kuva!

Mä olin itse Venetsiassa juuri joulun alla, jolloin oli sopivan hiljaista. Piti tietty ottaa kuvia pulut käsivarsilla siellä aukiolla ja pyöriskellä ympäriinsä pikkukaduilla. Kaunishan se on, mutta en mä siellä ehkä paria päivää enempää jaksais. Naapurikaupunki Padova oli sen sijaan mielenkiintoinen opiskelijakaupunki, päästiin siellä jopa näkemään kuuluisa Cappella degli Scrovegni, joka oli yks hienoimpia taidejuttuja jota oon Italiassa nähny.

Vastaa
Inka 26.1.2014 at 12.13

Kiitti Kea! Tarkottaa paljon kun tulee sulta nuo sanat.<3

Kuulostaa ikimuistoiselta tuo sun Italian-seikkailu!!

Vastaa
Maria 25.1.2014 at 11.27

Toi eka kappale vois olla suoraan mun kynästä! Venetsia oli eka paikka mihin reissasin itsenäisesti kaverin kanssa 16-vuotiaana, ja mustakin tuntui kuin olisin astunut suoraan junasta lavasteisiin. Kommenttien perusteella yleinen reaktio!

Mua oikein pelotti myöhemmin palata Venetsiaan, kun en tiennyt johtuiko se maagisuus silloin nuoresta iästä. Kyllä se kaupunki muhun jossain määrin vetoaa edelleen, hyvine ja huonoine puolineen. Haluaisin joskus käydä Venetsiassa talvella.

Tuli muuten mieleen, että kun messuilla puhuttiin lentolippujen hintakyttäyksen olevan kokopäivähommaa, niin tuolloin ennen nettiaikaa oli vähän eri meininki… Käveltiin ensimmäiseen matkatoimistoon ja oltiin tyyliin että “Kaksi lippua Italiaan, kiitos” :)

Vastaa
Inka 26.1.2014 at 12.16

Haha, vähän eri meniniki tosiaan! :D Oon kauhulla kuunnellu ku Karim on kertonu lapsuuden matkalippuostosreissuistaan, että koko perheellä piti lähtä matkatoimistoon ja sielläkin meni (ainakin alle kymmenvuotiaan kokemuksen mukaan) ihan hirveästi aikaa. Nyt tuntuis kamalalta jos ei vois tehdä hintavertailua, tulis niin huijattu olo!

Vastaa
Satu VW 26.1.2014 at 12.05

Venetsia ja nämä sun kuvat ovat kyllä mielettömän upeita, vaikka itselläni on vähän samanlaisia fiiliksiä kaupungista. Me ollaan aina käyty siellä vain päiväreissuilla Slovenian matkojen yhteydessä ja se on aina riittänyt minulle, ehkäpä paras muisto tuolta on Lidon saari alkukeväästä kun rannalla ei ollut melkein muita kuin me! :)

Vastaa

Jätä Kommentti