Pallontallaajat.net
Valikko

Kotimajoitusta New Yorkissa

Kirjoittanut Inka 28.3.2014

Häämatkan ökymajoitus (ehheh) on varattu jo kuukausia sitten, mutta vaikka kovasti yritettiin varata siihen samaan syssyyn meidän metropolimajapaikkaa, ei se onnistunut, sillä oltiin liikenteessä ihan liian aikaisin. Perinteisten hotellimajoitusten sijaan suunnitelmissa oli nimittäin majoittua häämatkan alussa ja lopussa vuokra-asunnossa, eivätkä asunnon omistajat tietenkään kyenneet sitoutumaan yli puolen vuoden päässä oleviin päiviin.

Kärsivällisesti odoteltiin ja odoteltiin kuukausitolkulla, kunnes eilen saatiin häiden menusuunnittelun (tästä lisää myöhemmin) myötä inspistä kokeilla, josko se kaupunkikoti olisi mahdollista varata. Meidän häämatkaan kuuluu tosiaan kaksi pätkää New Yorkissa: eka kolme yötä, sitten suhastaan Meksikoon ja taas ollaan viisi yötä Nykissä.

nyc1 nyc3

Me varattiin juuri ensimmäinen Nykin-pätkä, ja en millään malta odottaa! Napattiin nimittäin varaukseen ihanalta vaikuttava valoisa kämppä East Villagesta, joka on just sitä aluetta, missä haluttiin reissun ekat yöt viettää!

Kompakti keittiö, kaasuliesi (jes!), pieni ruokapöytä, pehmeä sänky ja ikkunasta avautuva New York on tasan sitä, mitä häämatkan majoitukselta kaivattiin. Nyt kun Nykissä on tullut oltua pari kertaa ihan rehellisesti sataprosenttisen turistin roolissa hotelleissa punkatessa, on hauska astua hetkeksi paikallisen kenkiin ja leikitellä ajatuksella, millaista olisi oikeasti elää noilla nurkilla. Kolmessa päivässä ei tietenkään ehdi mitään omia vakipaikkoja alueelta saada, mutta eipä se haittaa sillä aina voi kuvitella, että olisi oikea newyorkkeri.

nyc2 nyc4

Ja parasta asunnossa on tietysti kokkausmahdollisuus, sillä häämatkalla tullaan nauttimaan kotitekoisista New York -tyylisistä pitkistä aamupaloista, ainakin sen verran mitä kaupunkifiilistelyltä maltetaan. :)

Seuraavaksi pitäisi varata reissun pidemmän New Yorkin -pätkän majoitus Brooklynistä, mutta ihan kaikkea ei voi varata samalla hetkellä, sillä jokaista juttua pitää tietty vähän fiilistellä omalla kertaa. Eli siitäkin lisää myöhemmin.

Kuvat airbnb-palvelusta

Eng: This is where we are going to spend our first nights as a married couple. Can’t wait!!

Lisää tästä aiheesta

22 Kommenttia

Ulletin 28.3.2014 at 22.17

Jeeee näyttäää niin ihanalta! Milloin te ootte tuolla?! Meki saatettiin ostaa toissailtana lennot sinne…. :) Ihanaa lukea näitä postauksia!!

Vastaa
Inka 28.3.2014 at 22.24

Eiiikä, niin siistiä! Millon meette? Ääk, nähhäänpä pian niin voit kertoa mm. kaiken! :D Me ollaan heinäkuun lopussa, eli heti häiden jälkeen. :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 29.3.2014 at 5.53

Ihan huikeeta! Niin iloinen kaikkien teidän Nykiin pääsevien puolesta! Meinaan kyllä saada omatkin luuni tuonne tämän vuoden aikana. Ja ihanaa onkaan tuolla leikkä kotia New Yorilaisittain :)

Vastaa
Inka 30.3.2014 at 12.18

Haha nimenomaan tullaan leikkiin kotia tuolla! Ja vielä kahteen otteeseen, kohan saadaan se toinen majoitus varattua. :)

Vastaa
Anne 29.3.2014 at 7.40

Näyttää ihanalta! Olisko sulla muuten jotain vinkkejä Nykin majoituksiin..? Me tosiaan ostettiin pari päivää sitten lennot sinne ja oon tässä turhautuneena katsellut kun kämäsinkin majoitus jossain dormissa tuntuu maksavan vähintään 40 dollaria/yö/per henkilö.. Lisäksi tarjontaa on niin paljon, ettei oikein tiedä mihin päin sitä kannattaisi majoittua!

Vastaa
Inka 30.3.2014 at 12.13

Uijui, ihan mahtavaa! Mun vinkki on että elekää etes kattoko niitä hostelleja. Ihan karseeta kuraa ja tosi ylihinnoteltua. Okei, oon ollu vaan kahessa mutta hintalaatu-suhde ei oo ollu mistään kotosin. Ihan ekalla reissulla oltiin Brooklynissä Kings Hotellilla, mikä oli mun mielestä ihan super majapaikka ekalle reissulle: lähellä metroa eli hyvät kulkuyhteydet, halpa ja hyvä. Suosittelen siis sitä! Ja Manhattanin ulkopuolella on tosian hurjasti halvempaa majoittua kuin isolla saarella, mutta sinne pääsee kuitenkin kaikkialta suht kätevästi.

Vastaa
Kea 29.3.2014 at 10.20

Munkin alkaa taas tehä mieli Nykkiin kun nään nää kuvat, tuossa syksyllä olisin kovasti halunnu sinne, mutta kuten yleensä seura uupui. Täytyypi joskus kokeilla tuota AirBnBtä kunhan siihen tarjoutuu mahdollisuus. Kuulostaa niin upeilta teidän honeymoon-suunnitelmat, joka saralla! Ja ihanaa että näkee suakin taas pian. :)

Vastaa
Inka 30.3.2014 at 12.12

Voi että, ihana että NYC on alkanu houkuttaa myös sua! :) Ja en malta oottaa että nähään enemmän. <3

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 29.3.2014 at 11.30

Varmasti tulee olemaan aivan mahtava matka! Tosi kivalta näyttää tuo valitsemanne asunto :)
Se tulee olemaan hyvä ponnahduslauta avioliiton seikkailuihin :)

Vastaa
Inka 30.3.2014 at 12.11

Haha, toivotaan! :) Kuvat ainakin näyttää niin hyvältä samoin paikan arvostelut, että saa nyt luvan olla puhasta timanttia. :)

Vastaa
Annika 29.3.2014 at 16.23

Näyttää ihan mahtavalta kämpältä. Pitäis kokeilla tota AirBnBtä ittekin. Just esim. kattelin Helsingin tarjontaa, ja sekin näyttää tosi hyvältä, niin että tekis melkein mieli maksaa kämpästä keskustassa seuraavalla Suomen visiitillä eikä mennä porukoiden luo :D

Vastaa
Inka 30.3.2014 at 12.10

Haha, sehän vois olla ihan supermahtava idea, saada vähän eri näkökulmaa tuttuihin nurkkiin. :)

Vastaa
Hosuli 29.3.2014 at 19.41

Näyttää tosiaan ihan superkivalta majapaikalta! Mää en oo vielä uskaltanu käyttää Airbnb:tä, kun vähän jännittää asuntojen siisteystaso ja varustelu… Kaipaan lomalta huolettomuutta, erittäin siistiä majoituspaikkaa ja hyvää aamupalaa. Mutta miksipä nuo kriteerit eivät voisi Airbnb-majoituksessakin toteutua. :) Ehkä jopa paremmin ja tietysti halvemmalla. Tavallisten kaupunkilaisten huudeihin ja elämäntyyliin tutustuminen kyllä houkuttelisi.

Vastaa
Inka 30.3.2014 at 12.09

Tää on mulle toinen kerta ku tuun vuokraamaan kämpän, joten kieltämättä vähän jännittää ja erityisesti, kun kyseessä on New York. Tuolla airbnbssä on kuitenkin tosi tarkat tähtiluokitukset ja palautteet, joten sen pohjalta uskallettiin tuo varata. Katotaan, miten käy!!

Vastaa
Lena / london and beyond 30.3.2014 at 18.26

Näyttääpä tosi kivalta ja kodikkaalta! Mulla on airbnb – tyyliset palvelut vielä testaamatta mutta luulen että se on piakkoin edessä. Mahtava tapa reissata ja pääsee paikkoihin joihin ei ehkä hotellissa ollessa tulisi mentyä. Innolla odotan kokemuksia tuolta! :)

Vastaa
Inka 31.3.2014 at 7.50

Jep! Mää odotan eniten kokkausmahdollisuutta, vaikka Nykissä onkin tosi vähän ruokakauppoja. Oon aina haaveillu ostavani ruokatarpeita Whole Foodsista joten nyt sitten!

Vastaa
Suvi 30.3.2014 at 19.23

Näyttää tosi viihtyisältä paikalta. :) Pakko kuitenkin kysyä kun viime vuonna tuli kanssa käytyä Nykissä ja pohdittiin noita majoitusvaihtoehtoja, että eikö tuolla asunnon vuokraaminen alle 30 päiväksi ole laitonta? Sain nimittäin aiheesta lueskeltuani sellaisen käsityksen, että muualla Jenkeissä Airbnb sun muut kotimajoituspalvelut ovat ihan toimiva ja hyvä vaihtoehto, mutta NYC olisi poikkeus. Jos matkailijoiden jatkuva naapurissa ramppaaminen alkaa häiritä joitakuita paikallisia, voivat asukkaat käsittääkseni informoida asiaa valvovia viranomaisia. Olipa jollekulle käynyt niinkin, että oli kaupunkipäivän päätteeksi majapaikalle palatessaan löytänyt matkatavaransa kadulle heitettyinä. Tällaiset ovat varmasti kuitenkin hyvin marginaalitapauksia jos nyt olen ylipäätänsä oikeassakaan. :D Korjaa jos en!

Mutta loistavaa jos kaikki menee teillä hyvin. Varmasti viihtyisämpi vaihtoehto kuin oman häämatkamme Nykin majoitus: hämyinen b&b-majoitus Harlemissa superahtaassa huoneessa, jossa oli kovan ja joka liikkeestä nitisevän sängyn ympärillä tilaa n. 60cm. :D Tähän lisättynä jonkin sirkan jatkuva siritys rikkinäisestä ikkunasta… Ei se mukavin vaihtoehto häämatkalle. Tsemppiä teidän reissun ja etenkin häiden suunnitteluun. :)

Vastaa
Inka 31.3.2014 at 7.49

Joo tuohan on ilmeisesti jollain tasolla laitonta puuhaa asunnon omistajan näkökulmasta, mutta riskit on kuitenkin verrattain pienet, joten päätettiin tällä kertaa kokeilla onneamme. Katotaan siis kuinka käy! Ilmeisesti ongelmia esiintyy erityisesti silloin jos vuokraajat ovat mölyapinoita tai muuten häiritsevät naapureita, mutta kuten sanoit, tällaisetkin tapaukset ovat varmasti aika marginaalissa. Käsittääkseni asunnon vuokraava reissulasse ei kuitenkaan riko lakia tarttuessaan tarjolla olevaan kämppään.

Voi ei mikä kokemus teillä oli! Ymmärrät varmaan miksi me ollaan valmiita ottamaan riski tuon airbnb:n kanssa, sillä jos samasta hintaluokasta pitäis ottaa hotelli, päädyttäisiin varmaan juuri vastaavanlaiseen paikkaan.

Vastaa
säppä 30.3.2014 at 21.11

Aah, ihana ihana New York <3 Jään odottamaan postauksia!

Vastaa
Inka 31.3.2014 at 7.40

No sanoppa muuta!

Vastaa
Airbnb New Yorkissa 18.3.2015 at 17.14

[…] sitä mielikuvaa mitä airbnb:n sivuille laitetut kuvat antoi. Fiilis oli aika lailla sama, mitä ennen matkaa kuviteltiin siellä […]

Vastaa
Brooklynin asunto buukattu - Archie gone Lebanon 29.12.2015 at 21.18

[…] Ensimmäinen asunto varattiin jokunen viikko sitten Manhattanilta, ja se on hieman lyhyempi pätkä. Päätettiin hieman säästää ja valita pidemmän New Yorkin -pätkän ajaksi kämppä Brooklynistä, missä majoituttiin sillä meidän ihan ekalla reissulla New Yorkiin. Asunto sijaitsee tosi kaukana, Brooklynin lounasosassa mutta mitä se haittaa, kun vieressä menee Hudson-joki (vai onkohan se enää Hudsonia?) ja metrolla pääsee. Männäreissuihin verrattuna nyt on mahtavaa, kun ollaan kaupungissa sen verran pitkään että metrokortti kannattaa jo ostaa! […]

Vastaa

Jätä Kommentti