Pallontallaajat.net
Valikko

Instagram Travel Thursday: shoppailupäivä Glasgowssa

Kirjoittanut Inka 3.4.2014

Miten mulla onkaan noiden skotlantilaisten kaupunkien kanssa niin, että ennen postauksen kirjoittamista pitää vielä tarkistaa kaupungin nimen kirjoitusasu. Sama kävi Edinburghin postauksen kohdalla, ja vaikka Glasgow on aika paljon helpommin kirjoitettu, piti sekin tarkistaa. Reissusta on selvästi ihan liian kauan aikaa!

Nämä Glasgown muistelmat ovat siltä samalta ja toistaiseksi ainoalta meikäläisen Skotlannin reissulta, jonka tein noin viisi (!!!!) vuotta sitten ollessani vaihdossa. Silloinen luokkakaverini vietti vaihtokevättä Skotlannissa Ayr-nimisessä pikkukaupungissa, ja sinnehän oli pakko päästä Ryanairin superhalpojen lentojen siivittämänä. Yhtenä päivänä käytiin isolla kirkolla eli Glasgowssa shoppailemassa, ja vaikka päivän pääasiallinen epistola olikin koluta paikallisia vaatekauppoja, tuli siellä kaikeksi onneksi nähtyä muutakin kuin sovituskoppien seiniä.

glasgow1

Matka Ayrista Glawgowhun kävi tietysti Scotraililla, ja rautatieasemat oli molemmissa päissä yhtä ihanat kuin kaikkialla muuallakin Iso-Britanniassa (tai ainakin niissä paikoissa missä oon ite käyny). Jostain syystä rakastan tuota arkkitehtuuria, siitä tulee ensimmäisenä mieleen romantisoitunut kuva Phileas Foggin seikkailuista!

Tuohon meidän Glasgown päivään sisältyi tuntikausien haahuilua Primarkissa, mutta myös muissa paikallisissa ketjuissa. Rakastuin tuolloin River Islandiin ja tykkäsin kovasti myös New Lookista, ja kyseiset puljut tuokin mulle tosi vahvasti tuon vaihtoajan mieleen, vaikka shoppailu muutenkin on muuttunut noista vuosista valtavasti, ja hyvä niin. Jännä kuitenkin, miten jo astuminen esimerkiksi River Islandin liikkeeseen tuo hyviä muistoja, vaikka en oo koskaan mitenkään sen pidempiä aikoja Briteissä viettänytkään. Haha, vaatekauppanostalgiaa!

Viisi vuotta sitten 3D-leffat alkoivat vasta yleistyä, ja käytiinkin Sannan ja Katien kanssa leffassa katsomassa Coraline, joka sai kunnian olla meikäläisen eka nähty 3D-leffa. Kaikki elokuvan nähneet tietää kyllä mitä tarkoitan, kun sanon että enemmän nappiin ei olis voinu mennä. Ja pakko vielä kehua noita kertakäyttöpleksejä, jotka olivat huomattavasti mukavammat nokalla kuin Finnkinon vastaavat, mutta miinusta tietty siitä kertakäyttöisyydestä.

glasgow2

Shoppailu- ja elokuvapäivän jälkeen paikallisopas Katie käytti meitä vielä lyhyellä turistikierroksella, sillä tuntui vähän hassulta käydä kaupungissa ainoastaan shoppailemassa varsinkin, kun kyseessä oli ensimmäinen (mutta ei toivottavasti viimeinen) kerta Glasgowssa.

Kauaa meillä ei ollut aikaa, sillä aurinko oli laskemassa, juna kohta lähtemässä kohti Ayria ja meidän jalat melko muusia päivän ahkerasta kaupoilla kiertelystä. Sen verran ehdin kuitenkin itse kaupunkiakin nähdä, että valtavan vaikutuksen se kyllä teki. Tosin sitten kun muutaman päivän päästä vierailin Edinburghissa, ei Glasgow tuntunut enää niin siistiltä. Mutta onneksi käytiin Glasgowssa eka, sillä muuten olis voinu olla vielä laimeammat fiilikset.

Suosittelen lämpimästi muuten tsekkaamaan ystäväni Helin Auringonkalastaja-blogin, jos seikkailut Skotlannissa kiinnostaa. Tällä hetkellä Lontoossa asuva ja suomalaisessa merimieskirkossa työskentelevä mimmi kävi nimittäin hiljattain autolla (!) Skotlannissa, ja en sano muuta ku että moro mitkä maisemat! Skotlantiin on pakko päästä.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Meikämimmi seikkailee instagrammissa nimimerkillä @inkkap!

Eng: Five years a go I spent one day in Glasgow. Guess what I did? I went shopping and saw my first ever 3D movie (Coraline). Maybe would spend that time a bit differently today..

Lisää tästä aiheesta

24 Kommenttia

Amanda 3.4.2014 at 10.08

Sanonpa vaan, että Skotlanti <3.

Vastaa
Inka 3.4.2014 at 11.30

No niinpä!

Vastaa
Salla 3.4.2014 at 14.33

Tulipa nyt mieleen, kun äsken tuota omaa IGTravelThursday postausta kirjotin, ett oisko mun pitäny mainita tuo sun lopputeksti, esim. kenen tempaus tämä on? Nyt vain mainitsin että kyse on siitä IGn TT:stä… eiks se riitä?

Vastaa
Inka 3.4.2014 at 16.11

Ui vitsi, mahtavaa että nääki oot mukana! Ja joo, siihen olis tarkoitus kirjoittaa että ketkä sitä suomessa vetää, mutta muuten ei kai oo mitään pakollista. Ja muistithan käyä linkkaamassa sen niihin linkkilistoihin? Löytyy noiden järjestäjien igtt-postauksista. :)

Vastaa
Salla 3.4.2014 at 18.08

Enpä tienny noista linkkilistoistakaan, teenpä senkin! :)

Vastaa
Inka 3.4.2014 at 18.12

Hyvä, sitä kautta tyypit löytää helpommin sun postauksen! :)

Vastaa
Sofia 3.4.2014 at 14.35

Rautatieasemat <3 ja maisemat Scotrailin reiteillä. Ihana nojatuoimatka, kiitos!

Vastaa
Inka 3.4.2014 at 16.13

Mää oon menny vaan tuon yhen kerran mutta ne maisemat oli kyllä ihan mahtavat. Kiva että nojatuolimatka kelpasi! :)

Vastaa
Heli 3.4.2014 at 16.28

Oii, ilmaista mainosta mun blogille ;). Lupaan tarjota sulle minkä tahansa leivoksen kahvilassa Helsingissä, kunhan siellä nähdään. Me ei ehditty koskaan tsekkaamaan Glasgowta, mutta onneksi Edinburgh ehdittiin. Ja mulla on kans ongelmia noiden skottipaikkojen nimien kirjoittamisen kanssa. Aina pitää tarkistaa, että mites se nyt kirjoitettiinkaan…

Vastaa
Inka 3.4.2014 at 18.12

Haha, mikään tässä maailmassa ei oo ilmaista, kuten todistit! :D Eiku, voin mää ite leivokseni maksaa, kuhan viet mut johonki hyvään leivoskahvilaan, ku oon niin turre että en tiijä paikkoja! Jes, ihanaa että en oo ainoa joka sekoilee noiden nimien kans, ja jotenki helpottaa erityisesti, kun tietää että just sulla on kans vaikeuksia. Nää oot kato mun reissu- ja oikeinkirjoitusidoli!

Vastaa
Satu VW / Destination Unknown 3.4.2014 at 22.38

Luen aina Glasgow-postauksia mielenkiinnolla, meinasin päätyä sinne Irlannin sijaan ja sen vuoksi Glasgow herättää aina mielikuvitusleikin siitä mitähän elämäni olisi ollut jos olisinkin päätynyt Skotlantiin. Ehkäpä maistelisin siellä jossain linnassa linnanrouvana viskejä edelleenkin…. ;)

Vastaa
Inka 4.4.2014 at 6.35

Oho, aika hauska! Todennäköisesti olisit vähintään herttuatar, mutta veikkaan että se sun nykyinenkin elämä kelpaa vallan mainiosti. :D

Vastaa
Teea 4.4.2014 at 8.28

Skotlanti <3!! Siellä voisi vaikka asua hetken. Söpöjä kaupunkeja ja vehreyttä. Tein kanssa ekan Skotlannin reissun aikana niin, että kävin Glasgowssa ensin ennen Edinburghia. Pidin huomattavasti enemmän jälkimmäisestä, mutta parin vuoden takaisella päiväreissulla Glasgow näytti taas kivemmalta. Skotlanti autoillen olisi super :)

Vastaa
Inka 4.4.2014 at 18.44

Skotlanti on kyllä semmoinen paikka, että siellä pitäisi päästä käymään uudelleen, ja tosiaankin mieluiten autolla!! Ja kiva kuulla että Glasgow oli ihana myös Edinburghin jälkeen. :)

Vastaa
Annika 4.4.2014 at 16.13

Mä luulen, että on ihan hyvä käydä ensin Glasgowssa ja sitten vasta Edissä. Itsekin tosin tuli ekalla Glasgown visiitillä vietettyä lähes koko päivä tyttöjen kanssa shoppaillen :) ja aamulla kaupunkiin bussilla Aberdeenistä saavuttua meidän kysymys ensimmäiselle vastaantulijalle oli “where’s the nearest Starbucks?” :P Skotlannissa on kyllä paljon hienoa nähtävää, varsinkin juuri siellä luoteisosassa.

Vastaa
Inka 4.4.2014 at 18.47

Haha, mahtava kuulla että muutkin on käyttäny nuo Skotlantipäivät vähän kyseenalaisesti. :D

Vastaa
Heidi / Auringon alla 5.4.2014 at 10.04

Ihanaa vaatekauppanostalgiaa! :) Minun on ihan pakko vierailla melkein aina espanjalaisissa ketjuissa, jos ne tulee jossain päin vastaan, vaikka en niistä enää tätä nykyä kovin paljoa ostakaan. Mutta niistä tulee aina mieleen vaihtariajat Málagassa ja kuinka silloin tykkäsin nuohota niitä kauppoja :)

Vastaa
Inka 7.4.2014 at 7.10

Haha, ihan mahtavaa että nääki innostuit vaatekauppanostalgiasta. :D Se tuntuu jotenkin niin turhamaiselta muuta mitäpä sitä kieltämään, kun kerran se on jo tehty. Ja pakko myöntää että espanjalaiset puljut houkuttaa muaki, vaikka tositosi harvoin niistä mitään ostankaan. Reissulla vaan on ihan must!

Vastaa
Veera Papinoja 5.4.2014 at 15.49

Mun olis nyt pakko päästä sitten Skotlantiin!

Vastaa
Inka 7.4.2014 at 7.08

No elä! Niin munki! :)

Vastaa
Hosuli 9.4.2014 at 14.34

Voi Skotlanti, mun haavematkakohteiden topkympissä olet. Pitäis päästä kiertelemään ja mieluusti just autolla, vaikka se vasemmanpuoleinen liikenne vois kyllä jännittää liikaa. Ehkä parempi tyytyä junamatkailuun. :D

Kun mää kävin viimeksi Briteissä 3D-elokuvassa, ne lasit oli semmoset tavallisten Ray Banien näköiset. Ja tosiaan hurjasti mukavammat kuin Finnkinon versiot… Niitä pystyi kyllä käyttämään uudestaankin, jos vain muisti ottaa mukaan seuraavalla kerralla. :) Oliko sulla semmoiset pahviset vai aurinkolasien näköiset tapaukset?

Vastaa
Inka 13.4.2014 at 9.23

Haha, automatkailu Skotlannissa olis kyllä must, erityisesti just sen haastavuuden vuoksi. :D Ja joo mulla oli just samanlaiset lasit, eli varmasti olis voinu käyttää uudelleenki mutta ei tuossa mun tapauksessa, sillä kävin siellä leffassa vaan kerran. Mutta just arskojen näköset oli!

Vastaa
lena / london and beyond 10.4.2014 at 22.39

Mulle tuli niin Glasgowta ikävä näiden kuvien katsomisen jälkeen. Neljä vuotta siellä asuin ja vaikka silloin halusin kovasti pois, on Glasulla aina mun sydämessä erityinen paikka. Se kaupunki ja ihmiseet <3

Vastaa
Inka 13.4.2014 at 9.22

Oi vitsi, vähän mahtavaa että oot päässt asumaan siellä! Kaupunki oli kyllä tosi symppis.

Vastaa

Jätä Kommentti