Pallontallaajat.net
Valikko

Yksi päivä Helsingissä

Kirjoittanut Inka 14.4.2014

Oon aika monesti haaveillut siitä, että olisin semmoisessa asemassa että voisin yhtäkkiä päättää että nyt mää lähen reissuun, ja ostaa parin päivän varoitusajalla lennot jonnekin. Haaveissani ostaisin lennot New Yorkiin, Lontooseen, Wellingtoniin tai vaikkapa Malediiveille, mutta todellisuudessa nyt kun tuo tilanne tuli vastaan, ostin lennot sitten loppuviimein niinkin eksoottiseen kohteeseen kuin Helsinki.

Viime viikot oon etsinyt kuumeisesti meille uutta kotia Helsingistä, eikä hommaa helpota mun valtavat vaatimukset saati se, että asuntonäyttöihin pitää matkustaa 700 kilometrin päästä. Oikotie ja selaimen refresh-nappi on käynyt kuumana, ja tiistaina mulla oli sovittu torstaille muutama sen verran vakuuttava näyttö, että oli aika ostaa lennot.

_DSF5485 _DSF5488 _DSF5490

Torstaiaamuna lompsin sitten Oulun lentokentälle, joka oli jälleen yhtä toimiva kuin aina: kävelin suoraan turvatarkastuksen läpi portin vierustalle nappailemaan kuvia, ja koska kaukaisemmilta porteilta ei ollut lähdössä lentoja, sain istuskella siellä kaikessa rauhassa ihmettelemässä kentällä ollutta paria hassua lentokonetta.

Sain onneksi varattua Finnairilta suht järkevät lennot pikaisesta aikataulusta huolimatta, sillä menolento liikahti vasta 11 aikaan, kun mulla oli ensimmäinen näyttö sovittuna yhdeksi. Aikataulutus meni aika nappiin, sillä olin asunnon edessä 12.59. Tosin se kosahti hivenen, sillä soitin tuntia aikaisemmin välittäjälle ja siirsin näyttöä kaiken varata vartilla eteenpäin. Sain siis vartin lisäaikaa ihastella töölöläisiä taloja ja auringonpaistetta.

_DSF5498 _DSF5502 _DSF5522

Ensimmäinen kämppä oli aivan susi, ja sen jälkeen mulla olikin pari tuntia aikaa ennen seuraavaa näyttöä. Ehdin mainiosti käydä moikkaamassa Keaa tytsyn työpaikalla siinä välissä, ja se olikin mahtava muistutus siitä, että vaikka muutto onkin osaltaan tosi haikeaa, odottaa uudessa kotikaupungissakin mahtavia ystäviä, joten yksinäistä masistelua on tuskin kovin paljoa luvassa!

Seuraavakaan kämppä ei kauheasti lämmittänyt, mutta onneksi kolmas oli jo liki täydellinen! Yksityisnäyttö kesti puoli tuntia ja sen jälkeen soitin Karimille aivan innoissani, että nyt meille on löytynyt koti. Tai siis toivottavasti, sillä kämpässä oli vielä edessä julkinen näyttö, joka oli jo sovittu eikä sitä ollut aikomusta perua siinä toivossa, että sieltä löytyisi joku, joka olisi valmis muuttamaan asuntoon jo huhtikuun puolivälissä.

Toiveikkaana tsekkasin vielä päivän loput näytöt, mutta niinhän siinä kävi että kun on silmänsä iskenyt johonkin, ei muut kelpaa. Illan päälle laitoin vielä viestiä asuntoa näyttäneelle kaverille, että se olisi meille se ehdoton ykkönen.

_DSF5525

Näyttöjen välissä ehdin paitsi moikata Keaa, myös käväistä pikaisesti toimistolla. Kello oli siinä vaiheessa jo niin paljon, että mulla oli tuuria, että siellä oli ylipäätään ketään. Tuntui hassulta ajatella, että siellä Fredan toimistossa meikäläinen sitten työskentelee ainakin kuukausitolkulla!

Paluumatkalla lentokoneessa vieressä istui astetta ahdistavampi bisnesukko, joka keskeytti mun lentokoneunet viinanhajuisilla huudoillaan ja vähän turhan yksityiskohtaisilla kysymyksillään. Pysyin kohteliaana, mutta tein mielestäni varsin selväksi että kaverin jutut ei kiinnosta, mutta miekkonen ei ilmeisestikään osannut lukea rivien välistä. Kaiken varalta kävin läpi muutamia skenaarioita, kuinka toimisin jos kaveri kävisi uhkaamaan mun koskemattomuutta. Se on semmoinen tapa, mikä on tullut reissatessa ja itsepuolustusta opettaessa, jotta paniikissa sitten muistaa edes vähän, kuinka on viisasta toimia. Sinne asti ei onneksi jouduttu menemään, mutta voin kertoa että adrenaliini oli loppumatkasta aika koholla ja kädet aika lujasti nyrkkiin puristettuina.

Tuon episodin jälkeen oon miettinyt aika paljon sitä, kuinka sitä on aika avuton täydessä lentokoneessa vastaavan ikävän tilanteen sattuessa. Toki osaan itse toimia siinä tilanteessa, mutta en usko että se onnistuu kaikilta. Esimerkiksi erityisesti nousun ja laskun aikana ei oikein ole muuta vaihtoehtoa kuin pysyä paikoillaan, vaikka muussa tilanteessa olis juossu jo niin kauas, ettei tilannetta tarvisi enää miettiä. Lentoemojakaan ei varmaan enää siinä vaiheessa auta kutsua hätiin, kun cabin crew on jo kuulutettu istumaan.

Vaikka tuossa tilanteessa ei mitään sen ikävämpää sattunut, niin onpahan nyt valmiina mietittynä toimintamalli myös vastaavanlaiselle tilanteelle, joka menee astetta pidemmälle. Ja ens kerralla tiiän, että esitän kyllä nukkuvaa koko matkan, jos joku yrittää tuolla tavalla keskeyttää unia. Ainakin, jos vieressä lemahtaa vähänkään viinalle.

Mutta arvatkaa mitä?! Me saatiin se superasunto, eli Töölö kutsuu toukokuun alussa! <3

Eng: I’ve always dreamed of buying last minute airplane tickets, but in my dreams I would have flew to exotic places like New York, London or Wellington. In real world I can only buy last minute flights to Helsinki, but that is something, isn’t it?

Lisää tästä aiheesta

34 Kommenttia

Pingviinimatkalaiset 14.4.2014 at 17.11

Niin siistiä!!! Tervetuloa <3

Vastaa
Inka 14.4.2014 at 22.39

Kiitti Milla! <3

Vastaa
Heidi / Auringon alla 14.4.2014 at 17.36

Ihanaa! Onnea uudelle kodille :) Ja minäkin olen kerran ostanut lennot parin päivän varoitusajalla: Turkuun! Hintakin oli vain 30e per nenä…

Vastaa
Inka 14.4.2014 at 22.39

Kiitti Heidi! Ja voi vitsi, te pääsitte halvalla! Mulla makso pari sataa, mutta oli sen arvoiset kun ei hukkaankaan menneet. Eli en ehkä harrasta samaa ihan heti…

Vastaa
lena / london and beyond 14.4.2014 at 17.55

Onnea uuteen kotiin, kannatti ostaa ne lennot :) rakastan näitä maakuntakenttiä, Kuopiossakin riittää olla paikalla noin 30min ennen lentoa.

Vastaa
Inka 14.4.2014 at 22.39

Kiitos Leena, nimen omaan kannatti! :) Maakuntakentät on kyllä ihan parhaita, tosin en oo käyny ko Oulussa, Tampereella ja Vaasassa mutta vielä ehtii.

Vastaa
Mari 14.4.2014 at 18.12

Jee, hienoa kun saitte kämpän! Helsinki-miittejä ootellen! :)

P.S. Töölössä on niiiiiin ihanaa arkkitehtuuria!

Vastaa
Inka 14.4.2014 at 22.38

Joo, pitääpä alkaa puuhailla miittejä! :) Ja siellä näytti niiiin kivalta!

Vastaa
Laura 14.4.2014 at 19.02

Mahtavaa, onneksi olkoon uudesta kodista! :)
Onneksi tuossa lentokonehommassa ei käynyt sen pahemmin, sillä kyllähän sitä todellakin on melko lailla avuton juurikin nousujen ja laskujen aikana, kun liikkumaan ei pysty eikä kukaan pääse myöskään auttamaan… :/ Huh, ikävä ajatus!

Vastaa
Inka 14.4.2014 at 22.38

Kiitti Laura! Nojoo, nuo on kyllä vähän tukalia tilanteita mutta voin luvata että jos tuossa tilanteessa oltais menty siihen pisteeseen niin sillä ukolla olis ollu nopiaa melekosen ikävät oltavat. Onneksi ei tarvinnu mennä.

Vastaa
Jenna 14.4.2014 at 19.43

Onnea uuteen kotiin! Töölö on niin ihana paikka asustaa! :)

Vastaa
Inka 14.4.2014 at 22.37

Kiitos Jenna! Huudit näytti kyllä tosi ihanilta, oon ihan varma että viihdytään. :)

Vastaa
Kea 14.4.2014 at 20.03

Kyllä kannatti siis käydä ja ladata puhelintakin välissä! Ihanaa että saadaan sut vihdoin hieman lähemmäs… :)

Vastaa
Inka 14.4.2014 at 22.37

No ehottomasti kannatti, oli kyllä mahtava että sain ladattua puhelimen, tietää mihin tulla ens kerralla ko Helsingin keskustassa iskee hätä. :D

Vastaa
Anna Koskela 15.4.2014 at 5.24

Onnea uuteen kotiin :)
Itse olen asunut Krunikassa vuosikausia aikoinaan ja on kyllä kivaa, kun on vanhaa rakennuskantaa.

Tuollaiset känniääliöt on kyllä ärsyttäviä. Itse olen istunut yhden Barcelonan paluumatkan yhden idioottin vieressä. Tyyppi ei rauhoittunut vaikka lentoemotkin huomautti moneen kertaan, minä kuittailin tosi rankasti ja muiltakin penkkiriveiltä käskettiin sen olemaan hiljaa. Paikkaa ei pystynyt vaihtamaan, koska kone oli ihan täysi. Seisoskelin sitten osan matkaa ihan vaan siksi, että ei viitsinyt istua sen vieressä omalla paikalla. Erittäin raivostuttavaa. Onneksi se sitten sammui jossain vaiheessa.

Vastaa
Inka 15.4.2014 at 7.53

Kiitos Anna! Krunikka on kyllä mulla listalla paikoista, mitä pitää käydä sitten turistina Helsingissä ihmettelemässä. :)

Kuulostaa aika hirveältä tuo sun matka, varsinkin noin pitkällä lennolla on varmasti ihan yhtä tuskaa joutua kestämään yhtään mitään kännisiä idiootteja. Käsittämätöntä hommaa!

Vastaa
Laura R. 15.4.2014 at 7.47

Ihanaa, että saitte asunnon! Tervetuloa Töölöön ja kesällä treffataan! :))

Vastaa
Inka 15.4.2014 at 7.54

Niinpä, oon niin fiiliksissä! :) Sitte kyllä nähhään!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15.4.2014 at 8.49

Ei niin mahtavaa tuo vieruskaveri, mutta mahtavaa, että saitte sen asunnon! Onneksi olkoon! Yleensä sen saa, jos iskee silmänsä noin kovasti johonkin paikkaan ;). Saako asunnosta udella vähän lisää :)?

Vastaa
Inka 15.4.2014 at 15.48

Kiitos Jerry! Ja pakko myöntää että olin henkisesti varautunut siihen että ei saada tuota, kun tässä oli jo niin monta valtavaa pettymystä matkan varrella. Onneksi kävi kuitenkin näin. Ja tietty saa udella!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16.4.2014 at 8.57

Never give up! :)

No sitten laitan pari kysymystä ja päätät itse mihin vastaat :P.

– Oma vai vuokra? Jos se on vuokrakämppä niin paljon vuokra on?
– Neliöt?
– Kuinka pitkä matka keskustaan (esim. rautatieasemalle)?

Nyt en keksi enempää, mutta kysyin nämä jutut, koska itselläkin on ollut Helsinkiin muuttaminen mielessä jo jonkin aikaa :)

Vastaa
Inka 16.4.2014 at 9.35

Muutetaan vuokralle, ollaan asuttu vuokralla tähänki asti ja en edes halua kuvitella millainen hulabaloo olis ollu alkaa ettiä omistusasuntoa Helsingistä täältä käsin saati sitten kuinka perähikiälle olis pitäny muuttaa että olis ollu varaa ostaa! Mutta eipä tuokaan kovin halpa oo, se on 43m2 ja 995e/kk mikä on aika suolasta kun vertaa tähän nykyiseen 47,5m2 ja 500e/kk. Molemmissa on hyvä sijainti, eli 5-10 min kävelymatka keskustasta mutta kaupungit on tosiaan vähän erit… Mutta onneksi asunto on unelma!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16.4.2014 at 16.40

Totta, ostaminen on kyllä aika vaikeaa varsinkaan etänä :). Juuri tuo hintataso pitää tällä hetkellä ainakin meidät vielä poissa Helsingistä, koska nykyisestä kolmiosta ei mielellään muuttaisi esimerkiksi kaksioon (joka olisi silti kalliimpi kuin nykyinen). Mutta saitte hyvän kokoisen kämpän vielä ihan kohtalaiseen hintaan (vaikka muualla Suomessa asuvista nuo hinnat kuulostaa aina kauhean korkeilta). Ja kaikkein tärkeintä on se, että asunto on kiva :). Tuosta kommentista päätellen se on enemmänkin kuin vain kiva ;)

Inka 17.4.2014 at 7.10

Jep, me ollaankin asuttu suht pienessä kaksiossa täällä kun on ollut tiedossa että jossain vaiheessa on lähdettävä Helsinkiin, niin toivottavasti saadaan vielä jotenkin tää tavaramäärä mahtumaan sitten siihen muutaman neliön pienempään asuntoon.

Amanda 15.4.2014 at 12.02

Upeeta Inka! Tosi kiva saada sut (lähes) naapuriin :)

Vastaa
Inka 15.4.2014 at 15.47

Jes, kivaa!! Ja täältä katottunahan mää oon käytännössä naapurissa ko tuun kuitenki 700 kilsaa lähemmäs. :D

Vastaa
Nella Kaukokaipuu 15.4.2014 at 15.55

Ihan mieletön juttu, tervetuloa! Ihanaa! <3

Vastaa
Inka 15.4.2014 at 18.00

Kiitti Nella, niin siistiä! <3

Vastaa
Maria 16.4.2014 at 8.06

Ihan huippua että saitte sen!! Onnea uuteen kotiin :) Ja vaikka Oulusta käsin oli vaikeeta etsiä asuntoa, niin mä luulen että se kääntyi nyt sun eduksi! Oulun ansiosta sait yksityisnäytön ja pääsit jutustelemaan vuokranantajan kanssa, etkä joutunut kamalaan massanäyttöön. Ja nyt pääset muuttamaan just sinne mihin halusitkin, jee!

Mulla ei oo muuten yhtään känniääliökokemusta lennolta, oonkin miettinyt että miten ne on onnistuneet pysymään piilossa. Mun erikoisala on ne kirkuvat lapset…

Vastaa
Inka 16.4.2014 at 9.38

Kiitti Maria, oon kyllä tosi onnellinen että saatiin just se! :) Ja niin kai se on, että kun sain sen yksityisen puolen tunnin näytön sen tunnin massanäytön sijaan niin varmana siitä oli etua. Ja tietty mun retardin kuuloinen oulun murre varmana herätti myös sympatoita! :D Ja kirkuvat lapset, siinä on kyllä toinen mahtava juttu!

Vastaa
eve 16.4.2014 at 22.35

Kuinka kivaaaaa! Nyt sit ainakin treffataan pian!! Kunhan muuttohäzssäköiltä ja muilta ehzdit! Toivottavasti kämppä ei oo tuossa alimman kuvan kulmatalossa ku sinne on tulossa putkiremppa :D. Haha.. tuskinpa siis. Onnittelut onnistuneesta asunnonmetsästyksestä!

Vastaa
Inka 17.4.2014 at 7.10

Ihan mahtavaa kyllä, en oikeen edes tajua montako kaveria siellä etelässä odottaakaan! :) Ja ei tosiaan oo, tuonne on kaikki just rempattu niin iso jee sille. :D

Vastaa
eve 16.4.2014 at 22.49

Hupszz. Zzzz. Pitäis varmaan mennä -> zzzzz!

Vastaa
Inka 17.4.2014 at 7.10

:D

Vastaa

Jätä Kommentti