Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Reissuhenkinen blogihaaste - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Reissuhenkinen blogihaaste

Kirjoittanut Inka 15.5.2014

Siveltimellä-blogin Sanna teki päiviä sitten 11 faktan haasteen, joka jäi mun mieleen kummittelemaan moneksi päiväksi. Reissumimmin vastaukset oli niin hurjan inspiroivia, että monta päivää asiaa mielessäni pyöriteltyäni totesin, että mun on nyt aivan pakko lähtä messiin tähän haasteeseen, joten tässä sitä ollaan. Blogihaasteessa kerrotaan 11 faktaa itsestä ja vastataan haastajan esittämiin kysymyksiin. Eli tässä tulee – faktat tiskiin!

_DSF4349

1. Mun kaikkien aikojen ensimmäinen oikea ulkomaanmatkakohde oli Venäjän Kronshtadt. Olin ollut puoli vuotta kirjeenvaihdossa kronshtadtilaisen Tatianan kanssa, kun matkustettiin koulun kanssa Venäjälle. Yövyin Tanian perheen luona viikon, ja uskon että se kokemus oli lähtölaukaus halulle päästä irti ennakkoluuloista reissaamalla.

2. Hankin mun ensimmäisen passin samaista reissua varten 15-vuotiaana. Harmitti hurjasti, kun kymmenvuotinen passi tuli tiensä päähän. Siinä oli myös mun elämän ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa viisumi, sinne Venäjälle.

3. Vaikka rakastan matkustamisen tuomaa vapauden tunnetta tosi kovasti, oon ihan hirveän kova jännittämään reissuja. Pyrin peittämään jännityksen reissun esivalmisteluun, suunnitteluun ja pakkailuun. Vaikka saatan vaikuttaa rauhalliselta ennen reisbaa, oon oikeasti hermoraunio ja tarkistelen asioita useaan otteeseen.

4. Rakastan palmuja! Näin niitä ekaa kertaa ikinä vasta neljä vuotta sitten Roomassa, ja kymmenen päivän Italian seikkailu kului melko nopeasti palmuja ihmetellessä. Pääsin nopeasti takas palmujen luo, kun samana vuonna reissasin ekaa kertaa Libanoniin. Myös siellä Karim sai osansa mun palmuihastelusta, jolle ei loppua näy.

_DSF4459

5. Oon selvästi enemmän kaupunkiasuja, mutta reissussa tykkään hurjasti kaupunkien lisäksi myös maisemista ja luontokohteista. En kuitenkaan jaksa eräjormailla muutamaa päivää kauempaa, joten sen vuoksi esimerkiksi road tripit, missä vaan hurautetaan kauniiden maisemien luo ja jatketaan vähän ajan päästä matkaa, sopii sen vuoksi mulle mainiosti. Joku saattaisi sanoa että oon laiska reissaaja, mutta kyse ei kuitenkaan oo ihan siitäkään.

6. Kuten Sanna ja Ullakin, myös mulla on tapana monien muiden innokkaiden reissaajien tavoin ajatella suuret rahasummat ja erityisesti menot lentolippujen hinnan kautta. Ostin esimerkiksi tänään piilolinssejä Portugalin-lentojen hinnan verran, ja meidän muutto maksoi enemmän kuin lennot New Yorkiin. Joskus se kirpaisee pahasti.

7. Oon tähän mennessä reissannut ainoastaan länsimaissa, pääasiassa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Se on mun mielestä aika noloa, ja pikkuhiljaa alankin olla omasta mielestäni henkisesti valmis matkustamaan myös esimerkiksi Kaakkois-Aasiaan ja Afrikkaan, joten odotan innolla, milloin kyseiset kohteet nousee reissulistallani niin korkealle, että suuntaan nokkani oikeasti siihen suuntaan. Toivottavasti aikaisemmin kuin arvaankaan.

8. Mulla on takana muutama lentokenttäyö, ja vaikka ne on aika karmivia aina, uskon että jos edessä olisi valinta lentokenttäyön ja lentokenttähotellin välillä, valitsisin piheyspäissäni sen lentokenttäyön. Oon hyvä nukkumaan!

_DSF4295

9. Multa kysyttiin eilen että kiinnostaako mua tosissaan mikään muu kuin matkailu, että onko mikään rinnastettavissa siihen. Taekwon-Don ja ruuan lisäksi en keksinyt ihan hirveän hyviä vastauksia..

10. En oo koskaan ajatellutkaan käyväni treenaamassa reissun päällä paikallisissa seuroissa, mutta haaveilen suuresta matkasta, jonka aikana kierrettäisiin Karimin kanssa paitsi maailmaa, myös eri mestareiden treenisaleja.

11. Mua hajottaa suunnattomasti mun rajoittunut kielitaito. Osaan sujuvasti vain suomea ja englantia, jotenkuten saksaa ja ruotsia ja sitten aivan vähän espanjaa ja arabiaa. Nyt oon kuitenkin uuden kaupungin myötä päättäny tehdä asialle jotain ja etsin nyt kovasti mahdollisuuksia viimein alkaa opiskella arabiaa. Toivottavasti saan kammettua itteni kurssille vielä ennen syksyä, vaikka tarjonta ei täälläkään oo mitenkään hullun kova.

_DSF4315

Sitten niihin kysymyksiin:

1. Kärsitkö lentopelosta? En. Uskon kuitenkin, että jos alakaisin miettiä asiaa enemmän, alkaisin kärsiä. En siis mieti asiaa vaan nautin nousun- ja laskunaikaisesta tunteesta mahanpohjassa ja jännittävistä hetkistä lennolla.

2. Kerro jokin hauska kommellus, joka sinulle on matkalla sattunut. Oon taatusti kertonu tän jo useaan otteeseen, mutta tää on vaan mun suosikkitarina: meidän ekalla reissulla New Yorkiin meillä oli vaihto Lontoon Heathrowlla, ja se oli tosi lyhyt. Juostiin lentokentällä kassiemme kanssa eikä meillä ollut edes boarding passeja. Kun mentiin tiskille hakemaan niitä, oli pöydän toisella puolella istuva nainen vähän vaikeana. Mimosalla oli punainen puhelin millä se soitti, ja kuultiin vaan hetken päästä että: “…so I have to deny them..” Ja saatiin kuulla, että lento oli ylibuukattu. Se olisi ollut perillä myöhään illalla, ja tilanteen ratkaisu, yö hyvätasoisessa hotellissa, illallinen ja aamiainen sekä 600 euroa per naama korvausrahaa ja laskeutuminen New Yorkiin alkuiltapäivästä tuntui ihan hyvältä. Lennot maksoi vaan 500 euroa, joten päästiin sitten lopulta tienestin puolelle!

3. Jos rahasta ei tarvitsisi välittää, mikä olisi unelmiesi matka? No vastaus on itsestään selvä: vuoden mittainen suuri matka, jonka aikana näkisin kaikki maanosat. Karim olis tietysti mukana parhaana reissuseurana!

4. Lempijuomasi? Nyt mun täytyy varmaan vastata tähän että vesi. Mikään ei maistu niin hyvältä!

_DSF4340

5. Mitä kotimaan kohdetta suosittelet? Helsinki on osoittautunut yllättävän mukavaksi, mutta suosittelen silti varauksetta kesäistä Hailuotoa, muillekin kuin majakkafaneille. Ja tietty Oulua, joka on ihan super!

6. Kun olet matkalla, mitä kaipaat kotoa eniten? Jos oon reissussa ilman Karimia, niin vastaus on aika selvä. Jos sen kans, niin aika harvoin mitään yksittäistä. Välillä ihan puhtaasti kotia, mutta ne hetket on aika harvassa.

7. Miten reagoisit, jos sinut vietäisiin tunnin varoitusajalla yllätysmatkalle, jonka kohde selviäisi vasta lentokentällä? Hyppisin ilosta ja kiljuisin onnesta. Ja kokisin kahden sekunnin mittaisen pakkausstressin, kun en tietäisi yhtään mitä ottaa mukaan.

8. Jos sinusta tehtäisiin elokuva, kenet valitsisit näyttelemään pääosaa eli sinua? Jonku superkauniin misun, vaikka Emma Stonen! Eli se siitä realismista. :D

_DSF4721

9. Rakkain matkamuistosi? Nyt täytyy tunnustaa, että mulla ei oo mitään konkreettista. Ainoastaan tuhannet valokuvat ja niiden tuomat muistot. En oo ostellut reissuilta hirveästi juttuja, mutta nyt ajattelin ehkä vähän muuttaa sitä, sillä onhan se kiva että kotona näkyy pieniä juttuja muistuttuamassa reissuista ja seikkailuista!

10. Onko olemassa jokin matkakohde, joka on vienyt sydämesi ja jonne haluat palata aina uudelleen? No Lontoo, ja jostain syystä amerikan road trip on mielessä enemmän ja vähemmän joka päivä, joten kai mun täytyy vastata, että Yhdysvallat. Mutta heti perään sanon, että kiinnostavia kohteita on kyllä muuallakin.

11. Mikä on ollut koskettavinta, mitä olet matkalla nähnyt/kokenut? Mun täytyy varmaan sanoa että Libanonissa se perheen sisäinen yhtä köyttä vetäminen ja tiivis yhteydenpito perheen kesken. Se että sedät on kuin isiä ja serkut kuin veljiä. Toki tämä kuva on kokenut pienen särön tässä vuosien aikana, mutta kun ekan kerran sen oivalsin, tuntui se melko mahtavalta ja hämmentävältä.

Siinä se. Nyt nukkumaan!

Eng: Here you have 11 random facts about me.

Lisää tästä aiheesta

20 Kommenttia

Katja 16.5.2014 at 6.32

Olipas mielenkiintoisia juttuja!
Hauska miten itsellä on taas mennyt juuri toistepäin, oon pääasiassa reissannut vain Aasiassa ja hyvin vähän Euroopassa. Ja nyt oma halu nähdä Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa on kasvanut valtavaksi!

Ja tuo kommellus! Eipä olisi haitannut moiset korvaukset x)

Vastaa
Inka 16.5.2014 at 21.08

Kiitti Katja! Tuo on kyllä niin jännää, hassua miten muille Aasia on niin helppo ja matalan kynnyksen kohde.

Ja sanoppa muuta, oon ootellu kieli pitkällä ylibuukkauksia tuosta reissuta lähtien. :D

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16.5.2014 at 7.35

Näitä on kyllä kiva lukea :).

Ps. Jos haluat aloittaa sen Aasian matkailun jostain “helpommasta” niin Japani ei ole hassumpi vaihtoehto, koska tavallaan se muistuttaa tosi paljon länsimaita ;)

Vastaa
Inka 16.5.2014 at 21.07

Haha, miten yllättävä että sulta tuli Japani-vinkki! :DD Kiitos, pidän mielessä.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16.5.2014 at 22.43

Sori, mutta kun ei muuta ole koskaan mielessä kuin ainainen Japani ja Tokio xD. Rasittavaahan se voi myös olla, mutta minkäs itselleen voi :P.

Vastaa
Inka 17.5.2014 at 9.16

Haha, pitää mennä jossain vaiheessa elämää ite paikan päälle tsekkaamaan tilanne. :)

Vastaa
Jenna 16.5.2014 at 9.46

Tää oli hauska :) Kaikki haasteet, varsinkin matkailuun liittyvillä kysymyksillä, on mun mielestä kivoja!

“mulla on tapana monien muiden innokkaiden reissaajien tavoin ajatella suuret rahasummat ja erityisesti menot lentolippujen hinnan kautta” Toi oli mun suosikki, oon niin samaa mieltä :D Mietin just esimerkiksi, että mun salijäsenyyden hinnalla olisi saanut menopaluun Lontooseen ja kun palkka napsahti eilen tilille, eka ajatus oli heti että pääsisin sillä hyvin Kroatiaan loppukesällä (tämän aiheutti kyllä kauhea matkakuume, jota oon viime aikoina potenut:))

Vastaa
Inka 16.5.2014 at 21.07

Haha, voi ei! Mutta niin hauska kuulla että meitä on monta. Ja joo tässä muuttohulinassa oon kyllä monta kertaa miettinyt, että miten pitkälle olis päässy sillä rahalla, mikä on menny aivan tyhjänpäiväisiin mutta tietty tarpeellisiin juttuihin. Tsemppiä reissukuumeeseen! :)

Vastaa
Anne 16.5.2014 at 11.48

“Oon tähän mennessä reissannut ainoastaan länsimaissa, pääasiassa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Se on mun mielestä aika noloa, ja pikkuhiljaa alankin olla omasta mielestäni henkisesti valmis matkustamaan myös esimerkiksi Kaakkois-Aasiaan ja Afrikkaan”

Hei. Ei oo noloa! Mulle esim. Eurooppa taasen on hyvinkin tuntematon ja länsimaat muutenkin, kun taas Aasiassa on tullut reissattua, vaikka ei sielläkään mitenkään ihan mahdottomasti. Jostainhan se on aloitettava eikä kaikkien tarvii muutenkaan nähdä ihan kaikkea. Pitäis aina muistaa, ettei se reissaaminen oo sitä sulkien keräämistä hattuun vaan matkustaa sinne minne sillä hetkellä kiinnostaa matkustaa. Mulla oli monta vuotta hirveä kiinnostus Kaakkois-Aasiaan, ja se on nyt alkanut hiipua ja katse siirtynyt vähän muualle. Kaikella on oma aikansa ja paikkansa :-)

Vastaa
Inka 16.5.2014 at 21.06

Kiitti Anne, ihana kommentti!! Ja tuo on niin totta että ei pitäs vaan kerätä sulkia hattuun mutta kieltämättä sitä välillä iskee ahneus. Mutta ihana kuulla että sulla on ollu just toisin päin, mää oon jotenkin aina aatellu sen eksoottisen Aasian vähän liiankin eksoottisena mulle. :D Nyt on onneksi toiset ajat!

Vastaa
Ulla Alakangas 16.5.2014 at 12.28

Tämä oli niin huippu! Nautin joka sanasta ja kuvasta! :)

Vastaa
Inka 16.5.2014 at 21.05

Ihana Ulla, oot huippu! :D

Vastaa
Kea 16.5.2014 at 13.56

Mä mietin koko ajan et pitäis kans tehdä tää haaste… mut kuumeessa keskittymiskyky ei oo parhaimmillaan. Kiva oli lukea sun vastauksia! :)

Vastaa
Inka 16.5.2014 at 21.05

Tee tee! Sitte voit myöhemmin lukia että mitä ihimettä oot kuumehouruissa kirjoitellu. :D

Vastaa
Amanda 16.5.2014 at 18.55

Tosi kiintoisia vastauksia :) Kiva haaste!

Vastaa
Inka 16.5.2014 at 21.04

Kiitti Amanda! Tää oli tosi jee! :)

Vastaa
Sukellus Asiaan 16.5.2014 at 20.45

Siisti juttu!

Vastaa
Inka 16.5.2014 at 21.04

Kiitti!

Vastaa
Panu / Panun matkat 17.5.2014 at 21.17

Siis jösses, olet käynyt Kronshtadtissa! Paikka näytti laivan kannelta niin kiinnostavalta, että siellä on pakko päästä käymään. :) Nella jo kirjoittikin aiheesta…

Vastaa
Inka 18.5.2014 at 10.14

No jep, sieltä tää meikän reissuelämä alako! Mua jotenkin nauratti ihan hirveästi kun luin nuo teidän kommentit, oon aina aatellu sitä semmosena paikkana mikä ei taatusti kiinnosta ketään ku se Pietari on siinä vieressä, ja sitten te molemmat hehkutatte sitä. Niin hauskaa! :)

Vastaa

Jätä Kommentti