Pallontallaajat.net
Valikko

Leppoisa hetki Lonnassa

Kirjoittanut Inka 15.6.2014

Keskiviikon bloggaajatapahtuman toinen osa oli lyhyt tutustumisreissu puolentoista kilometrin päässä Helsingin kauppatorista sijaitsevaan Lonnan saareen. Aikaisemmin yleisöltä suljettu saari avattiin vasta toukokuun puolivälin jälkeen, ja on nyt kaikkien vierailtavissa. Saareen pääsee kätevästi kauppatorilta lähtevällä paatilla.

Aikaisemmin saari on ollut Venäjän armeijan merimiinavarasto, ja sittemmin siellä on poistettu laivoista magnetismia. Aika mielenkiintoinen historia siis, mistä ei tosin saarella itsellään ole juuri muuta nähtävää kuin rantsulta lähtevät kiskot, joilla roudattiin ennen vanhaan niitä miinoja. Hieman selkäpiitä karmi kyllä noita kiskoja katsellessa, enkä tainnut olla ainoa jolla tuli niistä vähän ankeammat jutut mieleen.

_DSF8835 _DSF8803lonna1Pikkuruinen Lonna on aika nopeasti kierretty, ja saaren parasta antia oli ainakin mun mielestä rauhalliset kalliot, jonne ilta-aurinko paistaa aivan täydellisesti. Hieman säälitti sitä romskupariskuntaa, jotka olivat kuvitelleet menevänsä viettämään rauhallista iltaa kahdestaan pienen saaren kallioille, ja saivat sitten seurakseen kovaäänisen mimmiporukan. Noh, aina ei mee kuten on suunniteltu!

Ei sillä, näkisin kyllä itsenikin siinä ihan samassa tilanteessa, tosin ilman niitä äänekkäitä vieruskavereita.

Lonnan pienuus konkretisoitui siinä vaiheessa kun selvisi, että saarella on tällä hetkellä vaan yks asukas! Sama mimmi, joka pitää saaren ainoaa ravintolaa on käynyt kesän ajaksi kodiksi Lonnaan, ja on siis saaren yksi ainoa ihmisasukas. Niitä astetta aggressiivisempia lintuja sieltä löytyy sitten senkin edestä joka nurkalta.

_DSF8749 lonna2 _DSF8795

Ilmeisesti Helsingissä on viime aikoina avattu aikaisemmin suljettuja saaria ihan urakalla, joten näkemistä pitäis riittää ainakin tälle kesälle. Lonnassa on nyt käyty, joten listalle vois ottaa seuraavaksi vaikka sitten ihan sen perinteisen Suomenlinnan, sillä sekin on vielä mulla näkemättä, ainakin tämän kesän osalta.

Onko Lonna muille tuttu?

Eng: This cute island is Lonna.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Rosita 16.6.2014 at 10.07

Ihanan kukkaisia kuvia! :)

Vastaa
Inka 16.6.2014 at 20.44

Kiitti Rosita, oli ihana tavata!

Vastaa
Ulla 16.6.2014 at 10.52

On kyllä ihania kuvia joista tuo viimeinen on maailman söpöin! =)

Vastaa
Inka 16.6.2014 at 20.44

Kiitti Ulla, sunki olis pitäny tulla tuonne! :)

Vastaa

Jätä Kommentti