Pallontallaajat.net
Valikko

Kymmenen tuntia kesäisessä Lontoossa

Kirjoittanut Inka 16.9.2014

Kun herätyskello ilmoitti maanantaiaamuna kello 4.30 olevan aika herätä, seurasi sitä tavanomainen kaava: täysillä ylös, enkä tajunnu moneen minuuttiin että miksi kello on noin aikaisin herättämässä. Lopulta muistin, että on reissuaamu ja siitä sitten lähdettiin. Nappasin kamat ja suuntasin Helsinki-Vantaalle, missä mulla oli aamukasin lento Lontooseen.

Lento meni melko tavallisesti taju kankaalla, mutta olin sen verran skarppina, että koneesta postuessani tajusin, että mun jälkeen tuleva mies ei ollut kuka tahansa kaveri. Kyseessä oli juuri Espoossa viikonloppuna seminaaria pitämässä ollut brittiläinen mestari. Hetken mielijohteesta kävin juttusille, ja taisin siinä jonkun epätoivoisen kumarrusviritelmänkin heittää, keskellä lentokenttää. Mestari oli tietysti äärimmäisen mukava ja kohtelias, ja poristiin siinä pitkä tovi matkalla koneesta passintarkastukseen, jonka jälkeen tiet erosivat, sillä meikäläinen suuntasi vessaan ja mestari hakemaan reenikassiaan. Nähtiin kuitenkin vielä juna-asemalla ja matka Gatwickilta Lontooseen meni puoleksi siinä niitä näitä mestarin kanssa jutellessa. Ei sitä ihan joka päivä tuommoista tilaisuutta tule eteen. Ja sanottakoot vielä, että kyllä, puhuttelin miestä vähän väliä sanomalla Master. Niin se protokolla vaan menee.

Mutta lopulta pääsin Lontooseen, ja matka oli menny niin kivasti että mulla oli jo valmiiksi typerä virne naamalla, vaikka en ollut kaupunkia edes vielä kiertänyt. Ensimmäinen suunta oli mun rakkaan reissutoverin Mipan officen nurkat, sillä oltiin ehditty sopia pikainen lounas kohta Ouluun muuttavan mimmin kanssa. Olin superonnellinen, että pääsin vielä moikkaamaan Mipsukkaa Lontooseen! Lounaspaikaksi valittiin The Breakfast Club, josta muistelin lukeneeni jotain joskus jostain blogista (voiko tuon epämääräisemmäksi enää mennä?).

lontoo1_DSF3316lontoo2

Ravintola oli melko persoonallinen peilipalloineen ja kasarista muistuttavine pelikonsolitaustameluineen, ja se tärkein eli ruoka oli aivan mainiota! Emalilautaselta tarjoiltu halloum-wrap katosi hetkessä parempiin suihin ja Mipan lounastunti oli ohi vähän turhan nopeasti. Vanha kaveri Arto oli sillä aikaa päättänyt näyttä kirkasta naamaansa, ja paluumatka takas toimistolle sujuikin melko kuumissa oloissa, sillä olin tietysti varautunut siihen, että Lontoossa sataa vähintään kissoja ja koiria.

Päivän sosiaalisuusannos ei ollu vielä siinä, sillä täydellisen Lontoo-kokemuksen täydensi vielä Lontoossa asuva Heli, joka tuli mun kanssa turistikierrokselle. Kuten monet teistä varmana muistaa, tykkään Lontoosta ku hullu puurosta, mutta en kuitenkaan tunne kaupunkia oikeasti juurikaan, sillä palaan aina samoille turistinurkille. Niin myös tällä kertaa, kun luvassa oli vanha tuttu turistikierros kaupungin tunnetuimmilla nähtävyyksillä.

_DSF3339_DSF3355_DSF3369

Buckingham Palace – St. James’ Park – Big Ben – Trafalgar Square – Piccadille Circus -akseli on nähty niin monta kertaa ja samoista paikoista on otettu ne samat kuvat jo ainakin viidesti, mutta siitä huolimatta tuo reitti herättää kutkutusta vatsanpohjassa. Ehkä sitä voisi käydä jossain muuallakin kuin turrenurkilla, mutta niin kauan ku mulla on vuodessa vaan kymmenen tuntia Lontoossa, valitsen takuuvarman onnentuojan. Ehkä ens kerralla sitten muuta.

Lontoon aurinko helli meitä koko päivän ja oli kiehtovaa kuulla Helin elämästä Lontoossa. Haaveiltiin yhessä tulevista reissuista ja muisteltiin Oamkin opiskeluaikaa sekä mietittiin tulevaisuutta Helsingissä. Kaiken hyvän lisäksi onnistuin esittelemään Helille Carnaby Streetin, eli vaikka mimmi toimikin mun paikallisoppaana, sain annettua jotain myös takaisin. Ei ehkä mitään suurta ja merkittävää, mutta edes jotain.

_DSF3371lontoo3lontoo4_DSF3391lontoo5

Mun aika Lontoossa oli ohi aivan liian nopeasti, sillä jatkolento Teneriffalle odotti jo Gatwickilla. Vaikka olisin viihtyny kaupungissa huomattavasti pidempään, oon tosi iloinen siitä että sain edes nämä muutamat tunnit. Pari vuotta sitten päätin, että yritän käydä Lontoossa joka vuosi ja tämän vuoden kohdalla näytti pahaenteisesti siltä että Lontoo jäisi kokonaan väliin, mutta onneksi tuli tämä mahdollisuus, sillä nyt taidetaan olla putkessa jo viidettä vuotta peräkkäin, ja sehän kelpaa!

Eng: I had a long stopover in London Gatwick and I decided to pay a visit to the city to see my friends.

Lisää tästä aiheesta

16 Kommenttia

Panu / Panun matkat 17.9.2014 at 0.29

Mahtavasti kerrottu tuo kohtaaminen “masterin” kanssa! Pystyin jotenkin niin elävästi kuvittelemaan tilanteen. :) Ja mukavaa reissun jatkoa!

Vastaa
Inka 17.9.2014 at 23.26

Heh, kiitti Panu, olin kyllä fiiliksissä! :)

Vastaa
Heli 17.9.2014 at 0.39

Ai että oli ihana kun kävit! Ja kiitos vielä tuliaisista, jotka oli ihan liiottelua, kun pelkkä sun näkeminen ois riittäny :) Tervetuloa uudestaan ja hyvää loppureissua!

Vastaa
Inka 17.9.2014 at 23.26

Voi Heli, oli niiiiin ihana nähä! En taija kyllä ennää ehtiä sun tämän Lontoo-keikan aikana käymään, mutta kyllä sitten tulevaisuudessa jos meet sinne vielä takas! :) Nauti tuliaisista!

Vastaa
Riikka 17.9.2014 at 9.31

Mä en olisi saanut katsoa näitä kuvia, kamala Lontoo-ikävä! Onneksi viimeistään ensi kesäkuun alussa pääsee sinne taas, pakko mennä taas uudelleen juoksemaan St Albansin puolikas ;)

Vastaa
Inka 17.9.2014 at 23.25

Ei vitsi miten mahtavan ovela tuo teidän St. Albansin puolimaratonperinne, joka vaan pakottaa käymään Lontoossa vuosittain. Ei paha! :D

Vastaa
Salla 17.9.2014 at 9.38

Kuvailit just monta mun omaa onnellisuus-paikkaa, huoh <3

Vastaa
Inka 17.9.2014 at 23.24

Ahh, ihanaa että muutki on heikkona noihin kaupungin turistikohteisiin, jotka kyllä mun mielestä ainakin on ihan täysin eri tasolla kuin mitkään muut turrekohteet maailmassa. Tai ainakin melkein. :D

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 17.9.2014 at 11.42

Voi Lontoo, mun suuri rakkaus. Ihania kuvia! Piristit tällä postauksella sairaspäivää ainakin sata astetta. Kiitos siitä. :)

Ja ihanaa tavata tuolla tavalla omia esikuvia. Mahtava kokemus ja muisto!

Vastaa
Inka 17.9.2014 at 23.24

Oi vitsi, mää en tiennytkään että nää tykkäät Lontoosta! :) Jes, hyvä jos postaus piristi, sen parempaa palautetta ei oo!

Ja elä muuta sano! Ollaan aikaisemmin törmätty Helsinki-Vantaalla yhteen toiseen mestariin erään Oulussa järjestetyn tapahtuman jälkeen, se oli myös aika hauska juttu. Nyt tietysti vielä erityisempi, kun porukan sijaan olin siinä itekseni.

Vastaa
Kea / Deep Red Blues 17.9.2014 at 12.10

Ai että mikä sattuma tuo Masterin kohtaaminen!

Mä kyllä tykkään Lontoosta, mutta yritän aina välttää niitä turistipaikkoja. Ihanan värikäs kaupunki täynnä kaikkea. :) Vietin siellä synttäreitänikin tässä yks vuos… oli kyllä juuri se mitä tarvitsin!

Vastaa
Inka 17.9.2014 at 23.23

No elä! Olin niin mielissäni että vaikutin varmaan aika urpolta siellä junassa naureskellessani. :D Lontoo on niiiiiin ihana, ja en kyllä nyt keksi mitään siistimpää synttäripaikkaa, ainakaan Euroopasta!

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 17.9.2014 at 16.58

London London… Pidin sinne vuosien vuosien tauon, kunnes viime syksynä kävin pitkän viikonlopun viettämässä siellä tyttöjen kanssa hiusmuotinäytösessä! Ja voihan ziisus se oli muuttunut_tai siis just oikeella tavalla pysynyt ajan menossa mukana_ sitten niiden vuosien kun aikoinaan siellä useasti kävin.
Hihh…mua alkoi ihan hymyilyttää siun turrereitti, koska viimeksi kun kävin siellä en nähnyt neljän pivän aikana mitään tyypillisiä turistikohteita ja naureskelinkin että ainoastaan Underground-logot kertoivat mun todella olevan Lontoossa ;D Ihana tuo sinun onnellisuusreitti <3
Tykkäsin siis tosi paljon meiningistä ja onneksi Lontoo ei kuitenkaan tuon kauempana ole, joten sinne pääsee suht helposti aina uudestaan ;)

Vastaa
Inka 17.9.2014 at 23.22

No niinpä, se on ihanaa kun noin lähellä on noin ihana kohde. Voisin iteki tehdä joskus saman, eli ottaa vastaavanlaisen reissun missä kierreltäisiin kaikkialla muualla paitsi niissä perinteisissä turremestoissa, se oliski hauskaa! :) Muutenkin nyt harmittaa kun tänä vuonna tuli käytyä noin lyhyesti, ehkäpä ens vuonna sitten jo pidempi reissu! :)

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta 20.9.2014 at 1.48

Kiva postaus! Juurikin katselin itelleni lentoja Suomeen ja oli Lontoon kautta esim 18 tunnin pysähdyksellä…Tosin se oli yön yli, mutta hyvin ehtis illalla ja aamupäivälläkin vielä kierrellä. Oon käynyt Lontoossa vain tammikuussa, joten olisi todellakin aika nähdä se kesäaikaan! Tosin..Just tajusin, että oon tulossa Suomeen taas tammikuussa..:D Se siitä kesäisestä Lontoon stopista. Hyvä minä.

Vastaa
Inka 20.9.2014 at 10.22

Eikä, no sullahan kävi taas hyvin. :D Mää en oo koskaan käyny Lontoossa tammikuussa, joten se vois olla aika kivaa, ainakin jos ei satais. Toisaalta on se varmaan aina parempi kuin Suomen tammikuu…

Vastaa

Jätä Kommentti