Pallontallaajat.net
Valikko

Elämäni herkullisimmat eväkset eli reissuruokahaaste

Kirjoittanut Inka 29.9.2014

Kun bongasin London and Beyond -blogista ruokahaasteen, en voinut vain sivuuttaa sitä. Syöpöteltyäni oikein antaumuksella eilisellä sunnuntaibrunssilla on vähintään asiaankuuluvaa, että oodi ruualle jatkuu vielä tänä päivänä.

Haasteeseen kuuluu tuttuun tapaan kysymyksiä, jotka liittyvät tällä kertaa tietysti ruokaan. Kuvituksena kaiken maailman reissuruokaa menneiltä matkoilta.

libnan 065Belgrad (14)Ateena (299)

1. Mikä on lempiruokalajisi?
No jaa. Kaikkein eniten tykkään yksinkertaisesta ruuasta, joten sanotaanko vaikka että kylmäsavulohisalaatti suosikkikasviksilla ja hummuksella on tällä hetkellä aika ykkössuosikki. Vaikka nyt pitäis tietysti intoilla juureksista, mutta ehkä niiden aika on sitten ensi viikolla.

2. Miten hoidat yleensä ruokailut matkustaessasi – tyyppailetko ravintoloita, etsitkö street food -kojuja, vai kokkaatko mieluiten ihan itse?
Haha, juntti ilmoittautuu eli mitähän tuo tyyppailu tarkoittaa? Noh, sitä tuskin teen ja vastaan nuo kaksi muuta, eli elän street foodilla ja itse kokatuilla jutuilla, ja jos on kesä ja lämmin ja puistoja on saatavilla, niin meen aika pitkälle puistopiknikeillä.

3. Oletko jossain matkakohteessasi joutunut pettymään safkoihin?
No oi kyllä. Istanbulissa muistan olleeni äärimmäisen pettynyt, sillä ruuat ei vastanneet yhtään mielikuvia. Muualla kai en.

bcn (190)_DSF1048Ateena (371)

4. Alkupala, jälkkäri vai pääruoka?
Haluaisin sanoa että jälkkäri mutta yhä enemmän arvostan kuitenkin pääruokaa. Kaukana on ne ajat, kun ruokalista valittiin jälkiruuan mukaan (vanhojen tanssien jatkot).

5. Entä pizza – millä täytteellä?
Oon hiljattain oppinut että vähemmän on enemmän, ja että kaikkein paras pitsa on joko neljän juuston pitsa, tomaatti-tuoreananaspizza tai tomaatti-ananas-tonnikala. Aika perusjutuilla siis mennään.

6. Oletko ikinä osallistunut (lomallasi tai muuten) ruoanlaittokurssille?
En, mutta lasketaanko se jos oon ollut kokkaamassa Karimin mummon keittiössä ja tehnyt saatujen ohjeiden mukaan?

7. Missä maassa on mielestäsi kaikkein parhaat safkat?
Ömm, varmaan Yhdysvalloissa, koska siellä on kaikkea!

_DSF1209libnan 167bcn (198)IMG_4338

8. Entä juomat?
Suomessa, sillä puhdasta hanavettä ei voita mikään. Paitsi ehkä lähdevesi.

9. Kuinka ”kansainvälistä” ruokavaliosi tavallisesti on?
Aika vaikea sanoa, varmaan semisti. Yritän syödä lähellä kasvavia raaka-aineita mutta silti meidän kaapissa on aina kikherneitä.

10. Mitä evästä otat yleensä mukaan matkoille?
Jos puhutaan siis matkaeväästä niin saatan tehdä jonkun salaatin, tai sitte teen eväsleipiä niin että leivoin leivän alusta asti. Jos on kiire tai ei jaksa tai kiinnosta panostaa niin nykäsen kaupasta mukaan pähkinöitä ja ehkä jonkun hedelmän. Aika harvoin viime aikoina on kuitenkaan ollut matkaevästä, ainakaan jos oon reissannut yksin.

Belgrad (23) – Kopiolibanoniportugali (98)Venetsia (180)

11. Entä mitä syötäviä tuliaisia kannat takaisin asuinmaahasi?
Heh, juuri toin Espanjasta kikherneitä ja pähkinöitä, kun ne on siellä halvempia kuin täällä. Myös Libanonista pitää tuoda aina pähkinöitä, joten vastataan se. Amerikasta roudaan selkä vääränä karkkia, mutta en kuitenkaan valtaosaa itelle.

Ruokahaasteet on parhaita! Kuten Lena, minäkään en haasta ketään mutta kertokaa jos teette tämän haasteen niin voin tulla lurkkimaan! Nyt syömään! :)

Eng: This post is all about food.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Sofia / Liikkeellä 29.9.2014 at 18.43

Hip hei, tartuin haasteeseen! Pakkohan se oli, herkullisia kuvia nimittäin täälläkin! Mullekin maistuu kyllä kikherneet, melkein missä muodossa tahansa :)

Vastaa
Inka 30.9.2014 at 21.34

Jee, huippua Sofia! Ja kikherneet on niiiiin hyviä!!

Vastaa
Karim 29.9.2014 at 19.58

Ei saakeli. Njam nam slurps. Täällä koitan vääntää kouluhommia ja eksyin tänne. Huhhuh!

Vastaa
Inka 30.9.2014 at 21.34

:D <3<3

Vastaa
Ninni 29.9.2014 at 21.30

Miten mulla on mennyt ihan tosi monta sun postausta ohi, ääh! Nyt istun täällä muuttolaatikoiden keskellä lukemassa niitä :D

Vastaa
Inka 30.9.2014 at 21.33

Haha, ihana Ninni! :D Tsemppiä muuttoon!

Vastaa
lena / london and beyond 1.10.2014 at 5.15

Vau mita kuvia!

Karimin mummon keittio, todellakin lasketaan. vau :) Makin olen ollut Matteon sukulaisten opissa, on muuten sielta opittu paljon ja herkuteltu oikein urakalla.

Vastaa
Inka 1.10.2014 at 16.57

Kiitti Lena! :) Ja hyvä!! Uiii, kuulosta myös nuo sun kokemukset melko hyviltä!! Ja Ps. Muistin just etten laittanukaan sulle tänään mailia vaikka lupasin, doup! :(

Vastaa

Jätä Kommentti