Pallontallaajat.net
Valikko

Pilvenpiirtäjien ihastelua Brooklyn Bridge Parkissa

Kirjoittanut Inka 8.10.2014

Ei vierailua New Yorkissa ilman pilvenpiirtäjien ihastelua Brooklyn Bridge Parkissa, tai siltä ainakin tuntuu meidän menneiden New York -reissujen perusteella. Rakastan suunnattomasti sitä näkymää, mikä avautuu kun tallustelee kohti puistoa ja ensin kuuluisa Brooklyn Bridge alkaa näkyä kerrostalojen lomasta, ja sen jälkeen eteen avautuu koko Manhattan kaikessa komeudessaan paljastaen tietysti vain yhden puolen.

Kokemus kertoi, että tämä paikka on ehdottoman upea erityisesti auringonlaskun aikaan, mutta meillä oli häämatkalla niin kova rentoiluvaihe päällä koko kahden viikon ajan, että ei taidettu pysyä hereillä ulkosalla auringonlaskun aikana kuin yhtenä iltana. Oli siis itsestään selvää, että tällä kertaa ei todellakaan tsuumattaisi pilvenpiirtäjämaisemia auringon laskiessa, vaan puistoon oli suunnattava päiväsaikaan kun vielä oli hereillä.

_DSF2252Brooklyn-Bridge-Park-1_DSF2258_DSF2263Brooklyn-Bridge-Park-2_DSF2271_DSF2270

Vaihtelun ja ehkä pienen kartanluvullisen erheen vuoksi lähestyttiin puistoa etelästä käsin. Siellä meitä oli vastassa piknikalue, jonka olemassaolosta ei tiedetty mitään sillä jos oltaisi tiedetty, olisi meillä ollut mukana grillieväät. Rannalla oli nimittäin lukematon määrä pöytiä ja penkkejä sekä pallogrillejä, missä olisi voinut käryyttää eväitä ihastellen samalla Manhattanin upeaa skylinea. Nyt jouduttiin tyytymään vaan kuolailemaan muiden eväitä ja seuraamaan, kuinka aidot amerikkalaiset viettivät grillipäivää perheen kesken muina miehinä Manhattanin kupeessa. Kelpais mullekin sellainen arki.

Alue oli selvästi ollut remontin alla aivan hiljattain, sillä noiden mahtavien grillailupaikkojen lisäksi rantsuun tai oikeammin laiturille oli rakennettu kokonainen urheilukeskus! Yksi piereistä oli nimittäin omistettu kokonaan reenailulle, ja siellä oli ainakin kaukaa katsottuna muun muassa koriskenttä, minne suuntasikin aika paljon porukkaa. Seurailtiin muun muassa erään superpitkän miehen ja kahden pikkunaperon leikkimistä koripallon kanssa, kunnes kolmikko katosi urheilukentälle jatkamaan koripallon kanssa hauskanpitoa.

Me kipsuteltiin urheilulaiturin ohi kohti Brooklynin siltaa, sillä siinä on näkymä, joka vetää puoleensa kuin magneetti. Ei kuitenkaan jatkettu aivan suoraan sillalle, sillä ennen sitä oli pysähdyttävä vielä hetkeksi nauttimaan siitä näkymästä, mikä puiston reunalta avautuu kohti Manhattania. Ja näkyipä sieltä Brooklynin sillan alta vielä Manhattanin siltakin, joka on mulla vielä kokonaan kokematta. Kantsii muuten tsekata Sannan postaus sillasta!

Brooklyn-Bridge-Park-3_DSF2284Brooklyn-Bridge-Park-5_DSF2296Brooklyn-Bridge-Park-4_DSF2304

Lopulta raaskittiin lähteä Brooklyn Bridge Parkista, ja toisaalta hyvin raaskittiinkin, sillä seuraavana kiivettiin tietysti itse sillalle. Sitä ennen käveltiin kahden legendaarisen ruokapaikan, Shake Shackin ja Grimaldisin ohi, tällä kertaa kumpaankaan pysähtymättä. Oltiin päätetty että käydään testaamassa Grimaldisin känkyt mutta ne jää vielä hamaan tulevaisuuteen, sillä mulla on jotenkin semmonen kutina, että Oulun Ninwestä saattaa saada parempia pitsoja. Onko joku testannut?

Eng: Brooklyn Bridge Park is one of my favourite places to admire the amazing skyline of Manhattan.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Anni 8.10.2014 at 20.00

Ahh, New York-aiheisia postauksia jaksaa innolla lukea vaikka joka päivä <3 niin monien bloggaajien mukana on päässy NYC:tä fiilistelee viime aikoina, että tuntuu ku ois itekki käyny useemmin ku kerran :)

Vastaa
Inka 9.10.2014 at 8.15

Oi vitsi miten kiva ajattelutapa, ja niinhän se kyllä on, että kaupungit tulee tutuiksi myös näiden postausten kautta. :)

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 9.10.2014 at 3.45

NYC <3 Kyllä nää New York -postaukset vaan ottaa aina mahanpohjasta! Ihana kaupunki! ja ihanaa että meillä jokaisella on omat "vakkaripaikat" mitä tehdä tässä rakkaassa kaupungissa. Mekään ei olla testattu Grimaldisia, kun sinne on AINA jonot! Joku päivä sitten… ;)

Vastaa
Inka 9.10.2014 at 8.15

Meillä olis ollu nyt saumaa mennä sisään sen kummemmin jonottamatta, mutta jätettiin välistä. En tiiä pitäiskö katua. :D

Vastaa
lena / london and beyond 9.10.2014 at 11.48

Mulla on ollut aina mukamas “parempia” kohteita mielessa, ja NYC on aina jaanyt paitsioon.

En tosiaan tajua miksi! Tykkaisin niin tuosta maisemasta! (ja niista burgereista…)

Vastaa
Inka 11.10.2014 at 18.13

Äh, nyt muut paitsioon ja Nykkiin, sulla on selevästi nyt pakko mennä sinne! :)

Vastaa

Jätä Kommentti