Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Mukana kulkeva matkakosmetiikka
Pallontallaajat.net
Valikko

Mitä matkoilla mukana meikkilaukussa?

Kirjoittanut Inka 21.12.2014

Matkakosmetiikka on aiheuttanut mulle tässä vuosien varrella melko runsaasti päänvaivaa, sillä lennän valtaosan lennoistani pelkällä käsimatkatavaralla, mikä rajoittaa nesteen määrän siihen litran kokoiseen minigrippipussiin, ja yksittäisten tuotteiden koon desilitraan. Pitkällä reissulla laukku painuu ruumaan monesti juuri noiden nesteiden vuoksi, mutta lyhyillä, esimerkiksi viikon mittaisilla matkoilla litran nesteet riittää vielä aivan hyvin.

Mulla on jälleen huomenna edessä pakkausoperaatio, kun suuntaan jouluksi pohjoiseen pelkillä käsimatkatavaroilla. Siitä syystä pakkaussuunnitelmien ohessa kaivelin esiin ne kosmetiikkatuotteet, jotka lähtee mukaan tulevalle matkalle.

Tuotteet on vaihdelleet tosi paljon vuosien varrella. Vaihdoin valtaosan meikeistäni mineraalituotteisiin muutama vuosi sitten, ja tänä vuonna oon pikkuhiljaa siirtynyt luonnonkosmetiikkaan niin iho- kuin hiustuotteissakin. Muutos tukkatuotteissa tapahtui pakosta, sillä kärsin vuosi sitten todella herkästä päänahasta, ja apteekkituotteiden aiheuttaman pettymyksen jälkeen kipitin luonnontuotteita myyvään putiikkiin, ja sille tielle on jääty. Herkkä ihokin nauttii luonnollisesta kosteutuksesta, joten tälle tielle taidan jäädä. Myös 20 vuotta maskipussissani viihtynyt apteekin perusvoide Essex on viimein vaihtunut luonnonkosmetiikkaan.

matkakosmetiikka (1) matkakosmetiikka (2)

Mutta mitäs sieltä minigrippipussista sitten löytyykään? Aloitetaan vaikkapa noista kasvotuotteista, sillä se lienee näin talvisaikaan ja (toivottavasti) tulevien paukkupakkasten vuoksi ainakin tällä naamalla se tärkein juttu. Mun iho on talvisin superkuiva, ja vaatii tosi hyvää kosteutusta. Kuumalla ilmalla riittää kevyt kosteusvoide, mutta tulevalle pohjoisen-reissulle lähtee mukaan tujut tavarat.

Arganöljy on monitoimituote, jota voi käyttää kasvoista kantapäihin ja myös hiuksiin, mutta mää oon toistaiseksi lotrannut sitä pelkästään naamaan. Muutama tippa riittää kosteuttamaan kasvot, ja se imeytyy parhaiten, kun sitä hieroo naamaan oikein kunnolla. Lotraan sitä pääasiassa iltaisin, sillä öljy imeytyy tosi hitaasti, joten jos edessä ei oo meikitön vapaa-aamu, jätän sen suosiolla välistä.

Aamuisin nappaan naamalle ihanan virkistävän tuoksuista Madaran pihlajavoidetta, joka on sen verran paksua, että riittää kosteuttamaan kuivaa talvi-ihoa. Kesäisin voisin käyttää tätä iltaisin ennen nukkumaanmenoa, mutta arktisissa olosuhteissa ainakin mun iho kaipaa sen verran runsaasti kosteutusta, että tää on aivan hyvä aamulla. Tykkään pihlajan tuoksusta ihan superpaljon, ja se on kivaa vaihtelua neutraalille Essexille.

Hankin hiljattain Kiehl’sin midnight recovery -silmänympärysvoiteen Millan suosituksesta. Entisenä aneemikkona kärsin tosi tummista silmänalusista, ja toivon että tämä tuote auttaa siihen edes placebona. Niin tai näin, en oo koskaan hinkannut mitään silmänympärysvoidetta yhtä tunnollisesti aamuin illoin, joten usko tuotteeseen on aika kova. Voide on tosiaan ollut käytössä vasta noin viikon, joten tuloksista ei ehkä voi vielä sanoa juuta tai jaata. Voitte muuten ihastella mun upeita silmänalusia muun muassa täällä, missä ne pääsivät koko kansan katseltaviksi.

Naamatuotteista puuttuu meikinpoistoaine, sillä en käytä sitä. Puhdistan kasvoni vedellä ja kosteusvoiteella, ja silloin tällöin käytän suolasaippuaa, kun naama kaipaa kuuriluontoista puhdistusta. Se on riittänyt tähän asti, ja helpottaa myös huomattavasti matkoilla, kun kaikkialta löytyy yleensä vettä.

matkakosmetiikka (8) matkakosmetiikka (6)

Kuten mainitsin aikaisemmin, vaihdoin muutama vuosi sitten peruspuuterit ja meikkivoiteet mineraalimeikkipohjaan, eikä paluuta oo sen jälkeen ollut. Se ei oo aina ihan täydellinen kombo kuivan ihon kanssa, mutta laittaa käyttäjän kosteuttamaan ihon kunnolla ennen meikkaamista, sillä kukapa haluaisi roikkuvia ihoriekaleita nenänpieliin? Hyi, tuosta mielikuvasta on hyvä jatkaa.

Mun tämänhetkinen meikkipohja on Jane Iredalen, ja ostin sen häämeikin yhteydessä. Tuote oli superkallis, ehkä noin 60 euroa, mutta totesin sen olevan hintansa väärti siinä vaiheessa, kun en voinut irrottaan katsettani serkkutytin ihosta, kun se näytti niin upealta. Ostopäätös tapahtui samalla hetkellä kun Tytti paljasti tuotteen valmistajan. Ja siinä häämeikkiä ja -kampausta maksaessa yks 60 euroa meni siihen samaan konkurssin eikä tuntunut niin pahalta, kuin jos olisin osanut sen yksinään. Ja voin kertoa, että oon tykänny ja paljon!

Mua naurattaa tää mun meikkiarsenaali ihan suunnattomasti, sillä luulisi, ettei kukaan reissaaja käytä noin valtavaa määrää eri purnukoita naaman ehostukseen. Eri meininki on tietysti lämpimän ilmaston kohteissa, mutta pohjoisen kaupunkilomille tää arsenaali kulkee mukana jo totutulla tyylillä. Meikkipohjan lisäksi mulla on värejä neutraloivat tuotteet punakkuudelle ja niille tummille silmänalusille, poskipuna ja aurinkopuuteri. Lisäksi mukana kulkevat nude luomiväri sekä ruskea silmänrajausväri, jonka vaihdoin puuterimuotoon vasta ihan hiljattain.

matkakosmetiikka (7) matkakosmetiikka (10)

Näistä tärkein erityisesti lämpimissä kohteissa on tuo mintunvärinen punaisuuden neutralisoija, sillä mulla palaa nokka ensimmäisenä. Jos tuota tuotetta ei olisi käytössä, näyttäisin tältä.

Neutraloijat on peräisin Everyday Mineralsilta, samoin kuin poskipunat ja aurinkopuuterit. Tilaan yleensä isot koot nimenomaan minttua ja keltaista, ja tilauksen yhteydessä saa aina noin kymmenen kokeilupakkausta. Ne otan sitten poskipunasta ja aurinkopuuterista, joten en käytännössä maksa niistä mitään, sillä kokeilupussukat ovat sen verran riittoisia, että ne säilyvät ainakin siihen saakka, kunnes on taas aika tilata lisää neutraloijia.

Nämä tuotteet vaatii tietysti aimo kasan suteja, ja niille mulla on hygieniasyistä aivan oma pussukkansa, jonka suloinen koiraprintti on muuten superlahjakkaan Kean käsialaa!

Ripsiväri on ainoa tuote, joka ei oo luonnonkosmetiikkaa. Oon käyttäny Sensain 38 -ripsaria melkein kymmenen vuotta ja sallin sen harha-askeleen itselleni, sillä kätevämpää ripsaria en oo vielä kohdannut. Kestävyydestä huolimatta mukana ei tarvi roudata silmämeikinpoistoainetta, sillä kunhan vesi lämpenee, saa ripsarin pois. Ja on muuten myös itkunkestävää, nimim. märy-Inka.

matkakosmetiikka (3) matkakosmetiikka (5) matkakosmetiikka

Lopulta vielä isken eetteriin reissuilla mukana kulkevat hiustuotteet, joita on tosi vähän. Näitä tärkeämpiä on oikeastaan ponnarit ja pinnit, joita ilman en matkusta. Ensimmäisenä huomio kiinnittynee siihen, että siitä puuttuu shampoo ja hoitoaine. No niin puuttuu, sillä muutama vuosi sitten aloin totutella tukkaani yhteen viikottaiseen hiustenpesuun. Jatkuva shampoilla läträäminen ei tehnyt hyvää mun muutenkin jo tosi herkälle hiuspohjalle, itse tukasta puhumattakaan. Siispä vähensin hiusten pesuväliä ensin pariin kertaan viikossa ja lopulta yhteen kertaan viikossa. Lyhyillä reissuilla se tarkoittaa sitä, että shampoota ei tartte pakata mukaan lainkaan.

Kotona mulla on myös shampoot luonnonkosmetiikkaa, mutta elämää helpottaakseni pesen silloin tällöin tukan esimerkiksi hotellin shampoolla. Samoin matkoilla käytän hotelleissa olevaa saippuaa (en selvästikään oo majoittunu hostelleissa ihan liian pitkään aikaan!), ja pitkillä reissuilla ostan kohteesta omat pullot matkan ajaksi.

Niin ja sitten hiustuotteisiin! Tuo pikkuinen pullo on hiuslakkaa ja toinen pönikkä hiusvahaa. Niillä pääsee aika pitkälle, erityisesti mun rajoittuneilla kampaustaidoilla. Matkakokoinen Tangle Teezer on ehkä paras asia koko maailmassa, ja nyt kun oon sen viimein saanut hankittua normikokoisen tilalle, en luovu siitä varmasti ikinä.

Huhhuh, siinä oli aikamoinen setti! Ja sanottakoot vielä, että kaikki nestemäiset tuotteet mahtuu mainiosti siihen minigrippipussiin, sillä mineraalituotteiden ansiosta voin jättää melkein kaikki meikit sinne tavalliseen maskipussiin.

matkakosmetiikka (11)

Koko arsenaali kulkee mulla reissuissa mukana Marimekon meikkipussissa, jonka sain ystäviltäni reilu vuosi sitten kiitokseksi. Koko on täydellinen, ja värikin sen verran tumma ettei siinä pienet tahrat näy, eli täydellinen matkoja varten!

Mitäs sun meikkipussista löytyy matkoilla?

Eng: These are the cosmetic products I carry with me when I am travelling.

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

Kirsi 21.12.2014 at 19.43

Ostin pari viikkoa sitten hetken mielijohteesta Wien-Helsinki -lennolla Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate-öljyä, ja I’m in love :) Muutama tippa laventelin tuoksuista seerumia kasvoihin iltaisin ja aamulla on pehmeä iho.

Vastaa
Inka 22.12.2014 at 20.49

Mulla on sitä testeri, pitääpä ottaa nyt joulun alla käyttöön! Toisaalta kannattaakohan, jos sen jälkeen on pakko ostaa koko pullo…? Noh, ehkä otan riskin. Kiitti vinkistä! :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 21.12.2014 at 22.42

Komppaan Kirsiä tuon Kiehl’sin saman sarjan öljyn ihanuudesta! En jossakin piheyspuuskassani raaskinut sitä edes Nykistä itselleni ostaa. Taidankin ostaa sitä putelin itselleni joululahjaksi ja annan naaman kylpeä siinä meikittömyyden ohella joululoman ajan, niin eiköhän ala taas näyttää vähän pirteämmältä… Sen verran väsähtäneen näköinen naama oli kaikissa risteilykuvissa meikällä meinaan :D
Täyisikin tämä meikkipussipostaus saada aikaiseksi myös! Kiitos muikkarista :) -Milla

Vastaa
Inka 22.12.2014 at 20.50

Joo, itelle annetut joululahjat ne vasta onkin jotain! Joululomalla vaan tökötit naamaan ja rennosti, itellä sama suunnitelma. :)

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 22.12.2014 at 5.27

Kiva ja mielenkiintoinen postaus! Odottaa itselläkin julkaisua (kiitos siis myös muistutuksesta) ;)
Jos joskus tohdit kokeilla l-kosmetiikan ripsaria, niin olen itse tykännyt tosi paljon Couleur Caramelin ripsiväristä.

Vastaa
Inka 22.12.2014 at 20.50

Jes, sun kommenttia mää oottelinki kieli pitkällä! Ja kiitos vinkistä, pitää nyt vähän tasapainotella kestävyyden, kätevyyden ja sen luonnollisuuden kanssa ja tietty haastatella sua asiasta kohan seuraavan kerran nähdään. :)

Vastaa
Heidi / Auringon alla 22.12.2014 at 18.58

Nää meikki- ja pakkaamispostaukset on aina niin kivoja, sillä on kiva tietää muiden luottotuotteita (ja matkabloggaajia kun ollaan, niin joka toinen postaus ei käsittele samaa aihetta…). Musta tuntuu, että mä aina käytän pari vuotta jotain juttua, kunnes huomaan ettei se sittenkään sovi mulle täydellisesti. Tai iho ja hiukset muuttuu ajan kanssa. Viimeisimpänä tekona kävin ostamassa talveksi purkin kookosöljyä, jota laitan kasvoihin joka ilta. Saas nähdä, mitä iho tykkää siitä pidemmällä aikavälillä :)

Ps. mä haluan kans kasan tuollaisia pikkupurnukoita täynnä eri värisiä pölyjä! :)

Vastaa
Inka 22.12.2014 at 20.51

Mää kokeilin tuota kookosöljyä pari vuotta sitte, mutta se joko ei passannu mulle tai en osannu käyttää sitä, mutta luovutin parin kuukauden jälkeen ja vein purkin keittiöön. Siellä se toimii mullakin! :D

Ja pölypurkit on aika hyviä, vaikka välillä saattaa vähän levitäkin. Mutta silti!

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 22.12.2014 at 20.31

Olipa kiva lukea tällainen tyttöjen postaus! Hyviä vinkkejä tuli, kun oon nyt siinä tilanteessa, että uusi kasvorasva on hankittava, ja luonnontuotteet kiinnostavat kovasti. Ne vähät meikit jotka omistan, ovat myöskin mineraaleja kuten sulla. :)

Lisää pakkauspostauksia ja tällaisia muutenkin! Tykkään. :)

Vastaa
Inka 22.12.2014 at 20.52

Jee, kiva että tykkäsit! Ja toivottavasti vinkeistä on hyöytä. :) Heh.

Vastaa
Tiina met 9.2.2015 at 20.35

Tämä oliki mielenkiintonen! Tai ei sillä etteikö kaikki kirjotukset ois mutta osuu lähemmäksi omaaki arkea :) Ja kun oon pakkaushommissa aika huono, siis että aina liian paljon tavaraa, niin kaikki siihen liittyvät kirjotukset ja vinkit on aina hyvää oppia :) Oon kans pikkuhiljaa vaihellu meikkejä ja muita luonnonkosmetiikkaan, niin senki takia kiinnostaa. Käytän tosi vähän (liian vähän?) mittää hiustenmuotoiluaineita, mutta oon mietiskelly just nuita Less is More-tuotteita. Ilmeisesti suosittelet?

Ja hei hyvä tuo video! Vois junamatkoillaki hyödyntää, vaikka osa nuista oliki jo tuttuja liikkeitä :)

Vastaa
Inka 10.2.2015 at 16.16

Kiitti kommentista Tiina, kiva jos sattu omalle kohalle kiintoisa aihe. :) Ja joo oon tykänny noista Less is Moren muotoilutuotteista sen mitä oon käyttäny, ko määkään en käytä ihan hulluna mutta noiden kans on ihan hyvä opetella. Huomaa kyllä että ei oo ihan yhtä tujua tavaraa ku synteettiset tuotteet mutta jos sen kans on valmis elämään niin kyllä nää on aika passeleita. Mutta mulla ei oo ihan hirviästi kokemusta luonnonkosmetiikan hiustuotteista, niin siinä mielessä vähän varauksella suosittelen että saattaa olla parempiakin, mutta noista mää oon tykänny!

Ja kantsii jumppailla, sullaki tulee kuitenki paljo kilometrejä vaan istuttua!

Vastaa

Jätä Kommentti