Pallontallaajat.net
Valikko

Kotimaanmatkailu vuonna 2014

Kirjoittanut Inka 30.12.2014

Tämä vuosi alkaa olla jo taputeltuna, mutta mulla on vielä pari perinteistä vuosikoostetta tekemättä. Mihinpä fiilistelevä tilastoija raidoistaan pääsee, joten tässä tulee vielä tämän vuoden kotimaan matkat. Joidenkin mielestä Suomeen sijoittuvat reissut eivät välttämättä ole matkailua lainkaan, mutta se on se tapa, mistä minä reissuelämäni aloitin joten en voi kyllä liittyä näiden kiistäjien joukkoon.

Suomireissaaminen on ansaitusti saanut runsaasti huomiota viime vuosina ja se on hyvä. Täytyy sanoa, että rehellisesti yllätyin kun laskeskelin tämän vuoden kotimaan reissuja, sillä jos ulkomailla tuli matkattua yllättävän paljon säästösuunnitelmat huomioiden, niin kyllä sitä reissattiin kotimaassakin. Kotimaanmatkailu oli ainakin mulla tosi kova juttu myös vuonna 2014.

Helsingin rautatieasema Matkamessut 2014

Tammikuu | Helsinki

Vuoden ensimmäinen matka sijoittui itseoikeutetusti Helsinkiin, jonne saavuin reiluksi viikonlopuksi Oulusta. Majoituin osan viikonlopusta Ullan luona tuossa meidän nykyisen kodin naapurissa, ja tutustuin messuilla muun muassa kuvassa näkyvään Sannaan.

Legends Seminar Jedut Tampere SM tradi

Helmikuu | Tampere ja Tornio

Helmikuu oli aikamoinen reenikuukausi, ja viikkoa ennen Tornion SM-kisoja suunnattiin poikien kanssa autolla Tampereelle, missä puolalainen mestari Jedut kävi pitämässä hullun rankan treeniviikonlopun. Hajotin nilkkanikin vielä sopivasti viimeisen treenin ensimmäisessä harjoitteessa, mikä tiesi haastetta seuraavan viikonlopun kisoille. Kisat meni kuitenkin nappiin, ja vamma vaikutti ainoastaan toisen kisapäivän ottelussa, joka piti himmailla. Se ei haitannut, sillä kisat meni just hyvin!

Helsinki Koiteli talvella Hailuoto Marjaniemi

Maaliskuu | Helsinki, Koiteli ja Hailuoto

Maaliskuussa reissattiin paitsi jälleen Suomen toiseen päähän, myös lähialueilla. Sekä Koiteli että Hailuoto on paikkoja, jotka sijaitsee superlähellä Oulua, mutta silti sen verran vaivalloisen matkan päässä, että niissä tulee käytyä ihan liian harvoin. Kun tieto Helsinkiin-muutosta oli tullut, päätettiin piipahtaa niissä vielä ennen lähtöä.

Winternational 2014 Matkalla

Huhtikuu | Tampere

Motari ja Tampere kutsuivat taas huhtikuussa, kun edessä oli Winternational-kisat. Tällä kertaa mää toimin ensimmäistä kertaa kehätuomarina ja olihan se jännää. Paluumatkalla ihasteltiin kotimatkan maisemia, kun tuota väliä ajettiin nyt viimistä kertaa pitkään aikaan.

Kihlakuvat

Toukokuu | Oulu

Ei oltu monta viikkoa asutettu uutta kotikaupunkia, kun suunnattiin takaisin Ouluun kihlajaisjuhliin! Nuo suloiset kyyhkyläiset vielä pyysi mua nappaamaan niistä kihlajaiskuvia, joten sehän kelepas, varsinkin kun pohjoisessakin vihersi jo nätisti.

Savusauna Juhannus1 Pintamolla

Kesäkuu | Oulu ja Pudasjärvi

Eipä juuri ehtinyt kesäkuukausina tulla ikävä vanhoja kotiseutuja, kun matkustettiin sinne vähän väliä. Juhannuksena Oulu kutsui jälleen, ja asiaankuuluvasti käytiin keskellä yötä tekemässä kukkaseppeleitä ja seuraavana päivänä lämmäytettiin savusauna. Niiden lisäksi ehittiin vielä suunnata meidän mökille Pudasjärvelle rauhoittumaan, ja tuo kuva taitaakin olla napattu sillä harvinaisella hetkellä, kun siellä ei satanut vettä.

Toripolliisi Nallikari

Heinäkuu | Oulu

Kesäloman alettua pakkasin kimpsuni ja kampsuni ja suuntasin Ouluun häävalmisteluiden merkeissä. Lentokentällä olikin Karimin sijaan vastassa kaikki rakkaat ystävät, jotka kierrätti mua ympäri Oulua, Koitelia ja Pudasjärveäkin polttaritunnelmissa. Polttaripäivän jälkeen, ennen hääviikon kiireisimpiä päiviä rentouduttiin vuosipäivän tiimoilta Nallikarissa, missä oli helteen houkuttelemana valtava määrä sakkia.

Vihta Häät

Elokuu | Oulu

Elokuun matkaohjelma oli aika lailla samanlainen kuin heinäkuukin: ensin polttarit ja sitten häät. Merkittävä poikkeus oli toki se, että kinkerit ei ollutkaan meikäläisen, vaan armaan ystäväni. Kuun aikana Oulu kutsuikin kahteen otteeseen, kun ensin matkattiin juhlimaan polttareita niin Oulussa kuin tuttuun tapaan Pudasjärvelläkin, ja paria viikkoa myöhemmin häihin Kiiminkiin. Ja mulla on muuten tuossa kuvassa mun oma häämekko päällä, vaan vähän värjättynä.

Nuuksio Nuuksio2

Syyskuu | Nuuksio

Vähän turhan tiheän reissutahdin hidastamana syyskuun ainoa kotimaan reissu olikin lyhyt vaellusreissu Espoon puolelle Nuuksioon, mikä ei sitten lopulta ollutkaan niin eksoottista. Tulipahan käytyä, mutta ainakaan maisemien vuoksi ei taida tarvita toista kertaa mennä.

Scandic Kuopio Kuopio tkd

Lokakuu | Kuopio

Pääsin lokakuussa kokemaan Onnibussin riemun kun hyppäsin onnikan kyytiin ja suuntasin Kuopioon kassissa iltapuku ja korkkarit vuosijuhlia varten. Laukussa oli myös treenipuku, sillä samalle viikonlopulle osui myös sopivasti treenipäivä, joten ruuan lisäksi luvassa oli myös hikireeniä!

Marraskuun leiri 2 Marraskuun leiri

Marraskuu | Oulu

Marraskuussa koitti pohjoisen kotiseuran perinteinen leiri, ja sinne mentiin. Otettiin pari päivää kunnolla reeniä ja sitten oli aika tulla takas.

Kuopio-2 tampere Kalila

Joulukuu | Kuopio, Tampere ja Oulu

Tämä kuukausi onkin ollu aika makija reissujen puolesta! Alkukuusta nappasin taas bussin Kuopioon, ja jotta sitä kaupunkia ei olis tullu nähtyä liikaa, kävin pitkän viikonlopun aikana myös pikapyrähdyksen Tampereella. Loppukuusta lähin tietysti jouluksi Ouluun, missä oli aikamoinen talvi ja pakkanen.

Tästä vois siis päätellä, että onpahan ainaki kotimaata tullu nähtyä. Toivottavasti ens vuonna lissää!

Eng: These are my trips in Finland during 2014.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Kaukokaipuun Nella 31.12.2014 at 15.22

Ihana ajatus koota kotimaanmatkat omaksi postaukseksi! Ja minä oon kyllä sitä mieltä, että kotimaanmatkailu on ihan yhtä pätevää kuin ulkomaillekin sijoittuva reissu. Naurattaa, että joku edes kehtaa tuumata moista. Mutta maailmaan mahtuu ja junalla pääsee ja niin ees päin.

Ihaninta uutta vuotta sulle ja Karimille! <3

Vastaa
Inka 1.1.2015 at 10.42

No samaa mieltä! Ihanaa uutta vuotta sullekin! <3

Vastaa
Anu Johanna 31.12.2014 at 16.34

Mukavan kuuloinen vuosi sulla on ollut, ja tätä oli hauska lukea. Ja totta kai reissut kotimaassakin on syytä noteerata! :)

Oon samaa mieltä, että on kivaa kun Suomessa matkailu on tänä vuonna saanut mukavasti nostetta. Oon itsekin löytänyt kaikkia uusia, houkuttelevia kotimaan kohteita. Vois ens kerralla pohjoisessa kokeilla vaikka tuota entistä naapuria Pudasjärveä. ;)

Vastaa
Inka 1.1.2015 at 10.42

Haha, Pudiksella riittääkin näkemistä! :D No ei vaan, suosittelen tietysti, kun itsekin siellä kuljen jatkuvasti. Tänä vuonna voisi vähän yrittää laajentaa tuota palettia myös kotimaan suhteen, sillä näkemisen arvoisia paikkoja riittää. Ehkä aloitan Ranuasta! :)

Vastaa
Laura 5.1.2015 at 2.02

Puuh, nyt vasta oon ehtinyt taas vähän koneen ääreen lukemaan pitkästä aikaa muidenkin blogeja. Ekana tietysti metsästin muiden vuosikoosteita, musta niitä on ihanaa aina lukea vuoden vaihtuessa. Ihan huippua, että oot tehnyt tämän kotimaan matkailusta, jotenkin tosi freesi idea! Pitäisi itsekin ehkä ryhdistäytyä kotimaan matkailun suhteen, oon sitä tehnyt niin vähän. Uudenvuodenlupauksen jo teinkin kotimaahan liittyen: kevään aikana menen moikkaamaan kaveria Ouluun, jossa en ole ikinä käynyt :D Ihanaa matkailuvuotta 2015, niin Suomessa kuin ulkomaillakin!

Vastaa
Inka 5.1.2015 at 17.47

Kiitti kommentista Laura! Kotimaa on kyllä niin kova juttu, että pitää sen monimuotoisuutta huomioida mahdollisimman monella tavalla, vaikka tää mun postaus ei nyt järisyttävän monipuolinen ollutkaan, ainakaan kohteiden puolesta. Ja iso jee Oulu-suunnitelmille! Ihanaa reissuvuotta myös sulle! :)

Vastaa

Jätä Kommentti