Pallontallaajat.net
Valikko

Verisuonet tukkoon heti aamusta – eli aamiainen jenkkidinerissa

Kirjoittanut Inka 2.2.2015

Eilinen alkoi New Yorkin –matkan suunnittelulla. Kyseessä ei kuitenkaan ollut oma matka, vaan käytettiin hetki Karimin veljen ja tämän tulevan vaimon häämatkan suunnitteluun. Tai no suunnitteluun ja suunnitteluun, kaksikko oli kysynyt meiltä muutamia vinkkejä, ja listattiinkin melko mainion häämatkakoteen valinneelle pariskunnalle muutamia suosikkipaikkojamme.

Yksi niistä on Brookylnissä sijaitseva Tom’s Restaurant, joka nousi suosikiksi kertaheitolla viime kesänä. Aloitettiin aamu melko tuhdilla aamiaisella dinerissa, joka lupaa tarjota aamupalaa koko päivän ajan. Vanhoilla lehtileikkeillä ja mainoksilla vuorattu sisustus tuntui kieltämättä aika autenttiselta, ja viimeistään tienvarsidinereista tutut boothit sai meikäläiset vakuuttumaan, että ravintolassa kannattaa vierailla jo pelkän sisustuksen vuoksi. Myöhemmin selvisi, että kyllä se ruokakin vetää porukkaa puoleensa ihan syystä.

toms restaurant (2) toms restaurant (4) toms restaurant (1)

Me tilattiin ruokalistalta perinteisiä aamiaisruokia: mulle munakasta ja Karimille kunnon pastrami-voileipä. Amerikkalaiseen tyyliin valittiin mukaan myös perunat, ja mää sain vielä paahtoleipää. Sillä jos ei maha lähe kasvamaan avioliiton myötä niin ei millään! Nautamakkaralla täytetty munakas oli kieltämättä melkoisen tuju, mutta superherkullinen kaikessa rasvaisuudessaan. Mulla ei oo juuri tapana jättää ruokaa lautaselle, joten luovutin suosiolla house potatoesit lyhyen yrityksen jälkeen syötäviksi pöydän toiselle puolelle.

Erityisen kivan paikasta tekivät yksityiskohdat: teemuki oli tarpeeksi iso ja mukit olivat kaikki erilaisia, mikä loi tietysti mukavan kotoisan tunnelman. Palvelu oli mainiota ja Karimille rakennettiin voileipä täysin ruokalistan ulkopuolelta, hymyssä suin tietysti. Hyvää sai kun osasi pyytää.

toms restaurant (5) toms restaurant (3)

Ruoka maksettiin tiskillä, ja siinä kun oltiin työntämässä dollareita rahastajan kouraan, juoksi tarjoilija meidän perään. Oltiin molemmat oltu sen verran innoissamme herkullisesta amerikkalaisruuasta, että unohdettiin autuaina aurinkolasit pöydälle. Kiitos hyvän palvelun ja tarkkaavaisen tarjoilijan, meidän ei tarvinnut parin tunnin päästä palata paniikissa toivoen, josko arskat olisivat vielä tallella. Aamiainen Tom’s Restaurant -ravintolassa oli siis kaikin puolin miellyttävä ja palvelu pelasi.

Ah, mikä amerikka-ikävä tämän postauksen tekemisestä syttyikään! Sitä voisi lähteä helpottamaan tietysti ruualla, mutta nyt pitäisi vain löytää Helsingistä joku kiva riittävän autenttinen amerikkalaisravintola. Löytyisikö teiltä lukijoilta vinkkejä, missä voisi iskeä hampaansa niin hyvään burgeriin, että voisi kuvitella olevansa Atlantin toisella puolen?

Eng: Tom’s Restaurant in Brooklyn offered one of the best breakfasts in our Honeymoon.

Lisää tästä aiheesta

15 Kommenttia

Kea 2.2.2015 at 23.08

Ooh. Mä niin haluaisin amerikkalaista aamiaista edes kerran viikossa. Näillä leveysasteilla on kuitenkin toistaiseks tyydyttävä siihen että kotona tulee parasta! Paikka jonka nimi on Tom’s ei muuten voi olla huono. Mun iskä on nimittäin Tom! Muistelisin että Upper West Sidella oli myös ainakin aikanaan yks Tom’s Restaurant. Oisko saman omistajan paikka?

Vastaa
Kea 2.2.2015 at 23.12

On muuten vieläkin: http://www.tomsrestaurant.net/about-us.html technically kai Morningside Heightsissa ja ei taida olla samaa lafkaa. :)

Vastaa
Inka 3.2.2015 at 15.34

Joo määki googlettelin tuota ennen meidän reissua mutta Karim sitten ilmoitti että on tosiaan eri paikka. Hullua että kaks samannimistä ravintolaa on kuitenkin samassa kaupungissa!

Vastaa
Krisse 3.2.2015 at 7.17

Voi että, tiedän niin tuon tunteen, kun multakin juuri yksi ystävä kyseli vinkkejä Nykiin ja niitä miettiessä iski kans ihan hillitön Amerikka-ikävä! Tähän mennessä Helsingin ehdottomasti parhaat burgerit on mun mielestä löytynyt Morrison’sista, sitä kyllä suosittelen, jos ei vielä oo tuttu paikka. Ja nyt Syö!- viikolla siellä on melki kaikki burgerit kympillä, eli nyt tai ei koskaan ;) Morrison’s sijaitsee ihan keskustassa, Ateneumin takana :)

Vastaa
Inka 3.2.2015 at 15.33

Oijoi, kiitos vinkistä Krisse! Se on siis pakko käydä testaamassa, sillä hyvälle burgerille ei vaan voi sanoa ei. :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 3.2.2015 at 7.46

Voi miten ihanan ruskea olet tuossa kuvassa! Hah, ei voi olla miettimättä et mitä ihmettä on nauloja nakutellut ajatellut tauluja ripustaessa :D Jenkkimätöt on kyllä aina uskomattoman kokosia, eikä tämä paikka selvästikään jätä kylmäksi. Amerikan dineria kanatan minäkin Helsinkiin! Miksei kukaan ole vielä avannut moista burgeritrendin aikakaudella?

Vastaa
Inka 3.2.2015 at 15.32

Joo ei oo rusketusta näkyny vähään aikaan. :D On kieltämättä aika kirjavaa myös tuo ravintolan seinä, mutta varmasti on ollu oma haasteensa saada nuo kaikki mahtumaan. :D Ja vuosien saatossa tietty pari lisää sinne tänne. Ei vitsi, pitäskö meidän Milla alkaa nyt tässä vielä ravintolayrittäjiksi? :D

Vastaa
Jenna 3.2.2015 at 9.15

Oi, kunnon aamiainen. Nuo jenkkiannokset ei kyllä jätä kylmäksi tosiaan :D Ihana keltainen paita sulla tuossa kuvassa!

Vastaa
Inka 3.2.2015 at 15.31

Kiitti Jenna! Se on mun häämatkamekko itseasiassa, superlöytö New Yorkista joka on ihan lemppari. :)

Vastaa
Maarit Johanna 3.2.2015 at 11.09

Ruokapostaukset on hotellijuttujen jälkeen heti mun feivörittejä! Tuo pastramileipä näyttää ihan järkyn hyvältä. Vanahan tyyliset jenkkidinerit vois kyllä vähän sekottaa mun päätä, luulisin olevani varmaan jossain roadtrip-leffassa jos pääsisin tuollaiseen syömään. :p

Vastaa
Inka 3.2.2015 at 15.31

Heh, mää just tajusin että tässä tuli kaks ruokapostausta putkeen, ei vissiin oo epäselevää että ruoka on nyt mielessä aika ykkösenä. :D Dinerit on kyllä ihan hemmetin siistejä paikkoja, mää nyt alan kyllä vaatia jotain jenkkidineria Helsinkiin, eihän tästä tuu mittään!

Vastaa
Heli Auringonkalastaja 3.2.2015 at 22.27

Vitsit heräs mielenkiinto, että mitä kaikkia paikkoja ootte tulevalle avioparille suunnitellu New Yorkissa! Joskus ois kiva saada sellanen postaus, missä kerrot kaikki New Yorkin must-paikat, mitkä vaan täytyy nähdä. Ja jo ekalla reissulla. Haluaisin nimittäin niiiiin paljon tsekata New Yorkin. Onhan se ihan pöyristyttävää, että tuo kaupunki on multa vielä kokematta!

Vastaa
Inka 4.2.2015 at 15.31

Uu mikä toive, pakko toteuttaa! Ja en kyllä usko että et olis käyny siellä, eihän se voi olla ees mahollista! Nyt Heli mars lentolippukauppaan!!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4.2.2015 at 10.25

NÄLKÄ! Pitäisikö vaan varata heti liput Jenkkilään ja lähteä syömään oikein kunnolla :P?

Vastaa
Inka 4.2.2015 at 15.32

Oi nam, idea ei kuulosta yhtään hullummalta. Ruokamatka Amerikkaan, nam!

Vastaa

Jätä Kommentti