Pallontallaajat.net
Valikko

Hetken verran kevättä Töölön tammikuussa

Kirjoittanut Inka 3.2.2015

Viime viikolla koin oudon ilmiön, kun töistä kotiin kävellessäni oli valoisaa. Toki se johtui siitä että olin päättänyt nipistää työpäivästä aikaisemmin kertyneiden ylityötuntien vuoksi, mutta valoisalla kotiin kipsuttelu pitkin Helsingin katuja tuntui varsin – miten sen nyt muotoilisi – keväiseltä. Tiedän, että tuo sana käytettynä kuvailemaan yhtään mitään ajankohtaa tammikuussa nostaa suurimmalta osalta nyrkit pystyyn, mutta niin se vaan oli, että siitä säästä tuli ensimmäisenä mieleen kevät, niin kummalta kuin se tuntuikin.

Eikä oikeastaan mikä tahansa kevät, vaan (antakaa tämäkin nyt anteeksi) Keski-Euroopan kevät. Samanlainen olo oli nenänpäässä silloin vuosia sitten, kun vietin kevään talsien itävaltalaisia katuja. Lohdutuksena voin kertoa että näilläkin nurkilla tuo kuiva asfaltti on jälleen pelkkä muisto, mutta kaikeksi onneksi mulla sattui olemaan mukana kamera just tuona päivänä, kun päätin käveleskellä kotiin vähän mutkan kautta, kun oli niin hyvä ilmakin.

Töölö Töölö Töölö Töölö

Tätä postausta kirjoittaessani tajusin samalla, että en oo oikeastaan kirjoittanu Helsingistä juuri ollenkaan! Se on aika harmi, sillä onhan mulla blogi pullollaan Oulu-postauksia, joten miksi tämänhetkinen kotikaupunki ansaitsisi yhtään sen vähempää varsinkaan, kun mää oon täällä vielä todellinen turisti. Siksipä haastan itseni lisäämään blogiin aikaisempaa enemmän matskua myös Helsingistä, sillä tästä elämänvaiheesta on todellakin otettava kaikki  irti niin kauan kuin sitä kestää, ja mikäpä olisi kivempi tapa muistella menneitä juttuja kuin blogin kautta.

Jatketaan sitä siis tällä, keväisen Töölön kuvapostauksella. Töölö on oikeastaan ollut aivan nappivalinta asuinsijoiksi, sillä oon viihtynyt tässä mummojen kansoittamassa kaupunginosassa paremmin kuin mainiosti! Viihtyvyyttä lisää paitsi lähellä asuvat kaverit myös nuo kaikkialla ympäröivät superihanat talot, joista Oulussa asuessa pysty vain haaveilemaan. Välillä se kaikessa pimeydessä unohtuu, mutta onneksi sen muistaa joskus.

Töölö Töölö Töölö Töölö Töölö

Täytyy myöntää että tuonakin päivänä alkoi aika nopeasti sormia palella kameran kanssa heiluessa, joten valokuvausprojekti saa luvan jatkua sitten, kun ulkona tarkenee oikeasti ilman paksuja vanttuita.

Paras ja täydellisesti sopiva päätös tuolle keväthetkelle oli vierailu kulman takana sijaitsevan kukkakaupan edustalla, jonka ohi en oikeastaan koskaan kävele. Nyt kuitenkin kevätreportteri Ulla oli paljastanut Instagramissaan, että sieltä pystyi bongaamaan kukkia kadulta keskellä tammikuuta, ja sitä ihmettä piti tietysti käydä todistamassa myös omin silmin.

Töölö

Vaikka säiden haltijat tekivät harvinaisen selväksi että tammikuussa oli aivan liian aikaista hehkuttaa kevättä aivan ollenkaan, toi tuo yks keväinen hetki taas ainakin mulle vähän lisää uskoa siihen, että lisää on vielä tulossa.

Tsemppiä meille tähän loskaan ja harmauteen ja sinne pohjoiseen paukkupakkasiin!

Eng: Last week I was able to smell the spring, just for a brief moment though.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Rimma 3.2.2015 at 17.51

Töölö <3 On se tää kevään alku ihmeellinen. Joka ikinen vuosi sen jälkeen, kun muutettiin Espooseen, me molemmat kaivataan ihan älyttömästi takaisin Töölöön! Sitten se kesän myötä helpottaa ja etenkin talvella täällä landella on aika jees asua, kun ei tartte kiikuttaa koiria hihnalenkille joka hätään pakkasessa :D

Vastaa
Inka 3.2.2015 at 21.14

Töölö on kyllä ihana! Ja aika jännää että kaipuu tänne syttyy just keväisin, mutta toisaalta kyllä ymmärrän sen aika hyvin. Nyt varmasti erityisesti kesällä tuntuu oma piha ihanalta, kun siellä voi trion lisäksi taapertaa yks pikku kaveri. :)

Vastaa
Ulla Alakangas 3.2.2015 at 18.18

Jes! Mää mietinkin, että kävitkö sää ihailemassa noita kukkia. Kylläpä ne näyttää hyvälle tossa taas, ah! Ja Töölö myös. Lisää Helsinki-postauksia ehdottomasti eetteriin! =)

Meidän pitää tehdä yhdessä kevään ihmettelyretki, kun päästään tosta loskasta!

Vastaa
Inka 3.2.2015 at 21.14

Joo, kevään ihmettelyretki yhdessä kuulostaa ihan huipulta! :) Ja kiitti vaan vinkistä, nuo kukat näytti ihanilta!

Vastaa
Annika 3.2.2015 at 20.00

Joo, yks sellanen aamu kun huomasin, että oli hiekat vedetty jalkakäytävällä sivuun. Tuntui niin keväiseltä! Nää sun kuvat vois kyllä hyvinkin olla vaikka huhtikuulta :)

Vastaa
Inka 3.2.2015 at 21.13

Se oli varmaan just tää sama, sillä kattelin just tuollon aamulla aivan huuli pyöreänä että miten voi nyt jo pyyhkiä hiekkoja kun ollaan vasta tammikuussa, ja se päivä oli kyllä ihan superihanan keväinen!

Vastaa
Héléna @ Chez Héléna 4.2.2015 at 22.37

Ei oo totta, osa näistä kuvista on meidän vanhalta kotikadulta. Juuri tuosta kukkakaupasta mies kävi ostamassa mulle kerran viikossa kukkia (oi sitä elämää ennen lapsia). Yhdessä kuvassa näkyy jopa entinen kotitalomme! Koskettaa, herättää tunteita. Ne oli hienoja aikoja, mutta niin on tämäkin. Töölö on rakas paikka, mutta aika aikaa kutakin.

Vastaa
Inka 5.2.2015 at 20.11

Eikä mikä hauska sattuma! Nää kulmat on kyllä tällä hetkellä tosi jees, mutta en epäile yhtään etteikö se elämä Ranskassakaan maistuisi. Ja vitsi, mun pitää ehkä alkaa vihjailla miehelle että vois joskus vierailla kukkakaupassa… :)

Vastaa

Jätä Kommentti