Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Meksikon-tuliaisviltti ja herkullinen uunipuuro
Pallontallaajat.net
Valikko

Lämmikettä Meksikosta ja omasta uunista

Kirjoittanut Inka 5.2.2015

Viime keväänä Auringon alla -blogin Heidi haastoi muut matkabloggaajat esittelemään blogissa kotinsa ja erityisesti sen, miten matkustelu näkyy oman kodin sisustuksessa. Ihastuin haasteeseen heti ja aloin jo kuikuilla ympäri silloista asuntoamme miettien, miten otan osaa tähän hykerryttävään haasteeseen. Innostus tosin loppui kuin seinään siinä vaiheessa kun tajusin, että mullahan ei oo ollut tapana roudailla kotiin matkoilta mitään matkamuistoja, saatika minkäänlaisia sisustukseen kelpaavia asioita. Se siitä sitten.

Samalla aloin kuitenkin kypsytellä ajatusta siitä, että joskus vuosien päästä mun ja Karimin yhteinen koti on täynnä tavaroita, jotka on pullollaan muistoja menneistä seikkailuista. Vaikka oon viime huhtikuusta saakka yrittänyt kuluttaa matkoilla niin että jotain tuliaisia jäisi näkymään myös kodin sisustuksessa, toistaiseksi tulos on aika heikko. Häämatkalla tajusin sentään Meksikossa, että siellä jokaisessa turistipuljussa myytävät värikkäät viltit on tuliainen, jonka haluan ehdottomasti siltä matkalta kotiamme koristamaan.

meksikoviltti ja uunipuuro (2) meksikoviltti ja uunipuuro (1) meksikoviltti ja uunipuuro (8)

Viltin alla on siis lämmitelty ainakin teoriassa, sillä tämä meksikolaisen turistikauppiaan meille myymä puuvillaviltti ei sitten oikeastaan sopinutkaan sisustukseen, ainakaan vielä. Silloin tällöin se on kuitenkin nostettu kaapista mallailtavaksi, ja uskon että silmä tottuu noihin räikeisiin meksikolaisväreihin vielä.

Ajatusta meksikolaisviltistä tämän viikon jäisinä tunteina mua on lämmittänyt enemmän mun uusi ruokaihastus uunipuuro, joka ei taatusti jätä ketään kylmäksi. Pitkään vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaneena en voi muuta kuin kiljaista onnesta, sillä nyt voin kokata hyvillä mielin puuroa vaikka joka ikinen päivä.. Ei sillä että tykkäisin puurosta mitenkään erityisen paljon, muuten kuin tällä reseptillä.

meksikoviltti ja uunipuuro (3) meksikoviltti ja uunipuuro (9) meksikoviltti ja uunipuuro (4) meksikoviltti ja uunipuuro (5)

Kehoa ja mieltä lämmittävä uunipuuro yhdelle

1 dl sokerijuurikaskuitua
2 dl maitoa tai vettä
1 muna
ripaus kardemummaa
maun mukaan vaniljasteviaa
pikkiriikkisen suolaa
1 banaani (voi jättää pois, jolloin annos on todella vhh)
2 rkl rahkaa
kourallinen mustikoita tai muita marjoja

Mittaa kulhoon sokerijuurikaskuitu (voit käyttää halutessasi myös esimerkiksi kaurahiutaleita) ja lisää joukkoon maito, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää muussattu banaani ja sekoita taas. Lisää rahkasydän kulhon keskelle, ripottele marjat ympärille ja paista 180 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Lusikoi ääntä kohti ja nauti suunnattomasti.

meksikoviltti ja uunipuuro (6) meksikoviltti ja uunipuuro (10) meksikoviltti ja uunipuuro (7)

Nämä kaksi asiaa kun yhdistää ja jos ei lämpene niin johan on kumma!

Eng: During this chilly season I combined my Mexican souvenir quilt to a bowl of delicious Finnish oven porridge to keep me warm.

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Ninni 6.2.2015 at 9.48

Ompa makeen värinen tuo viltti! Meillä on ollut tapana napata reissusta mukaan aina joku sellainen jääkaappimagneetti, josta ei ensivilkaisulta ehkä arvaa mistä se on. Ei siis mitään sellaisia,missä lukee isoin kirjaimin Venetsia :D mutta nyt meiän jääkaappi onkin semmonen mihin ei saa noita magneetteja laitettua…damn!

Vastaa
Inka 6.2.2015 at 13.00

Kiitti Ninni! Mekin kerättiin ennen magneetteja, mutta niitä tylsiä turistiversioita. Nyt ne tosin jäi muutossa, joten ei ole niitäkään.. Voittahan te liimata ne vaikka sinitarralla! :DD

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle 6.2.2015 at 9.59

Ihana viltti ja hyvältä kuulostaa tuo puuroreseptikin! Mun on pitänyt jo pitkään tehdä kanssa tälläinen kotipostaus, mutta talven pimeillä keleillä ei ole ollut inspistä kotikuvien ottamiseen. Me roudataan aivan liikaakin matkoilta kaikkea kotiin ja kohta alkaa olla jo ongelma minne ne sijoittaisi, vaikka meillä on 5h+keittiö :D

Vastaa
Inka 6.2.2015 at 13.00

Haha, en kestä! Ihana että oot innostunu roudaamaan tavaraa maailmalta, mun pitää selkeesti ottaa oppia sulta. :) Ja 5h+keittiö, huh!

Vastaa
Marimente 6.2.2015 at 11.33

Aa, ihana postaus ja upean räiskyviä Meksikon värejä tuossa viltissä! Tuollaisen alla kelpaisi lämmitellä täällä Venetsiankin hyisissä räntäkeleissä! :)

Vastaa
Inka 6.2.2015 at 13.00

Kiitti Mari! Ja todellakin kelpaa lämmitellä, vielä kun osaisi ottaa käyttöön. Pitää ottaa agendalle. :)

Vastaa
Laura/My post-University life 6.2.2015 at 12.47

Oih, aivan ihanat värit tuossa viltissä! Sopii hyvin tuomaan piristystä talven pimeyteen!

Vastaa
Inka 6.2.2015 at 13.01

No niinpä! Eipä ainakaan iske ankeuttajat kun kääriytyy tuohon. :)

Vastaa
Sukellus Asiaan 6.2.2015 at 17.24

Voidaanko meki osallistua tähän haasteeseen?

Vastaa
Inka 7.2.2015 at 19.33

No ehottomasti!

Vastaa
Kea 7.2.2015 at 0.35

Tota puuroa aion todellakin testata! Mä olin Meksikossa jo vuonna 2000 ja toin sieltä sillon kaks noita ja kaks muuta vilttiä. Ne on edelleenkin tallella, tosin puolet on äidillä jossain jemmassa… :) käytän niitä usein kesäisin piknikeillä kun ei ne munkaan kotiin oikein istu. :)

Vastaa
Inka 7.2.2015 at 19.31

Joo mää oon kans miettiny just että jos ei nyt tuu käyttöön niin kesällä sitten piknikille! :)

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 8.2.2015 at 14.23

Oon aina haaveillut tuollaisesta värikimarasta! Kunhan mekin päästään Meksikoon, tuon sieltä kyllä mukani viltin jos toisenkin. Ja onpahan herkullisia kuvia noin muutenkin!

Vastaa
Inka 10.2.2015 at 16.22

Kiitti Nella! Ja mua vähän harmittaa etten ostanu enempää vaikka nuo tuliaisetkaan ei oo päässy oikeen käyttöön vielä. :D Hullua, mutta ne on niin nättejä!

Vastaa

Jätä Kommentti