Pallontallaajat.net
Valikko

Lempipuuhaani pakkailua

Kirjoittanut Inka 6.2.2015

Jaiks, aivan muutaman tunnin päästä mää nousen lentokoneeseen ja oon taas matkalla. Reissaaminen on kyllä mahtavaa, kun riippumatta siitä matkustaako kerran vai kaks kertaa kuussa, mulla ainakin on aina pieni kutkuttava tunne mahanpohjassa ennen lähtöä, oli kohde sitten naapurimaassa tai naapurimaanosassa.

Sama kiva fiilis valtasi tosiaan tuossa aamusella, kun tajusin että tänään lähdetään Åreen! En oo koskaan aikaisemmin matkustanut laskumatkalle, joten pakkaaminen on hivenen ongelmallista. Meillä on kuitenkin ohjelmassa dinnerit kaikkina iltoina, joten sinne ei varmaan ihan teknisissä laskukalsongeissa kehtaa mennä, eli mukaan oli pakattava jotain, mikä yllä kehtaa näyttäytyä ihmisten ilmoilla, vaikka kyseessä onkin laskukohde.

Kamat (1) Kamat (3)

Mukaan valikoitui lopulta aikamoinen kasa välivaatteita, mutta myös parit farkut, jokunen neule sekä tietysti asia, joten ilman en enää koskaan matkusta – oloasu. Mikään ei oo niin mukavaa kuin heittää kollarit jalkaan reissupäivän päätteeksi.

Toivottavasti pakkailut meni nappiin, ja jos ei muuta niin mukana on ainakin vaihtoehtoja. Minimalistisuus ei nyt oikein onnistunut, kun mukaan piti tunkea muutaman kerroksen edestä vaatetta, mutta parhaani yritin ja kaikeksi onneksi ainakin toistaiseksi oon lähdössä matkaan pelkällä käsimatkatavaralaukulla.

Matkalaukun virkaa toimittaa tällä reissulla blogin kautta saatu Haglöfsin Lava-laukku, joka mulla on ollut käytössä jo muutamilla reissuilla ja se on kyllä osoittautunut loistavaksi. Repuksi kääntyvä laukku on ollut näppärä nimenomaan lentomatkoilla, sillä 50-litraiseen laukkuun saa ujutettua yllättävän määrän tavaraa ja sitä on mukava siitä huolimatta kantaa selässä.

Kamat (2) Haglofs Lava

Kamoja laukkuun sulloessani yritin pakata tavarat jotenkin järkevässä järjestyksessä, eli viimeisenä laukkuun ne asiat, joita tarvitsen ensimmäisenä: nesteet, maskipussi ja yökkärit, sillä ollaan perillä Åressa vasta illalla. Aamulla jaksaa sitten paneutua vähän enemmän laukun kaiveluun, ja kaivaa toppahousut kassin pohjalta, sillä me suunnataan mäkeen jo huomenna! Toivotaan, että lautailu on samanlaista kuin pyöräily, ja jotain muistuu mieleen jo ensimmäisessä mäessä.

Nyt alan kohta ottaa suunnan kohti Helsinki-Vantaata ja Åren lumisia rinteitä. Toivotaan että laukussa on sopiva määrä lämmintä vaatetta ja että mäissä riittää lunta.

Kivaa viikonloppua kaverit!

Eng: I´m off to Åre!

Lisää tästä aiheesta

25 Kommenttia

Laura R. 6.2.2015 at 14.40

Hahahahah, se olisin näky kun ilmestyisi teknisissä laskukalsareissa fancylle dinnerille :D Ja vitsi toi Haglöfsin laukku on ihana!

Superhauskaa laskureissua teille! <3

Vastaa
Laura R. 6.2.2015 at 14.40

olisikin*

Vastaa
Inka 7.2.2015 at 19.36

Kiitti Laura, kivvaa on! :)

Vastaa
Kea / Deep Red Blues 6.2.2015 at 15.25

Mullakin on blogin kautta saatu Haglöfsin Lava turkoosina… tosin mun on isompi, oisko 90 litranen? Se on kyllä kätevä. Oli mukana viime kesän Jenkkireissulla jättimäisen Tatonkan sisällä, mutta Haglöfs lähti road tripille mukaan kun Tatonka jäi Seattleen jemmaan. Ihanaa Årea, siellä kyllä ruoka ja rinteet maittaa!

Vastaa
Inka 7.2.2015 at 19.35

Huh, se on varmana iso! 90 litraa kuulostaa jättimäiseltä. Muistanki jo kerroit että olit saanu sen, ja yllättäen turkoosina! ;)

Vastaa
Sukellus Asiaan 6.2.2015 at 17.09

Jotain ton tyyppistä laukkuratkaisua olen etsiskellyt. Pitäisi saada sukekamat mahtumaan ja muutamat vaihtovaatteet. Mukavaa matkaa.

Vastaa
Inka 7.2.2015 at 19.34

Suosittelen, tää on tosi hyvä! Ja saa isompinaki jos on tarvis. :)

Vastaa
Maarit Johanna 6.2.2015 at 18.18

Laskuloma jooo!! Ite lähtisin testaamaan murtsikkalatuja, onkohan siellä sellasiaki? Täällä on kans pakkausruljanssi käynnistymässä ihan pian. Tiistaina lähtö Australiaan ja mukaan lähtee pikkuisen erityyppisiä vaatteita kuin teidän reissuun :D

Hauskoja laskuja!

Vastaa
Inka 7.2.2015 at 19.33

Murtsikkaa löytyy varmana, eikö sitä oo kaikissa lumikohteissa? Iiks mitä pakkailuja sulla on edessä, kuulostaa niin kivalta. Ihania reissuvalmisteluja! :)

Vastaa
Katja 6.2.2015 at 20.40

Oon todennut saman, että ilman kunnon oloasua ei ole enää reissuun lähtemistä! Jos ei muuta niin villasukat on ainakin ihan pakolliset, sillä on lämmintä kuin paljon tahansa en enää osaa nukkua ilman niitä :D

Huippua laskureissua!

Vastaa
Inka 7.2.2015 at 19.32

Kiitti Katja! Joo oloasu on kyllä pakollinen, opin kantapään kautta ku parilla reissulla piti istuskella kalsareissa hotellihuoneessa. Villasukatki on mukana! :)

Vastaa
Jenna |Journey Diary 7.2.2015 at 8.25

Huippua laskettelureissua! (:

Vastaa
Inka 7.2.2015 at 19.30

Tack så mycket! :)

Vastaa
Pirkko / Meriharakka 7.2.2015 at 21.00

Pysäytti tuo otsikko, lempipuuhaa, pakkaaminen :-)
Itsellänikin tuo on taas kohta edessä kun perjantaina lähdetään pariksi viikoksi reissuun – eikä taideta nyt selvitä ihan käsimatkatavaroilla, kun olemme taas kerran menossa sellaiselle reissulle, jossa lämpötilat menevät ilmeisesti 0-30 välillä! Mutta eiköhän tuosta taas selvitä, mutta en kyllä sittenkään, vaikka monen monta kertaa olen tuosta selvinnyt, ihan kunnialla, käyttäisi sanaa lempipuuhaa tuosta puuhasta kuitenkaan!

Vastaa
Inka 10.2.2015 at 16.29

Huh, nuo lämpötilavaihtelut tuo kyllä varmasti omat haasteensa pakkaamiseen, mutta onneksi kokemuksella siitäkin selviää. :)

Vastaa
Milla - Pingviinimatkat 8.2.2015 at 6.49

On tuo kassi vaan aivan mahtavan värinen! Kean myös, molemmat on ihan karkkeja

Vastaa
Inka 10.2.2015 at 16.28

Mää en oo sitä turkoosia vielä nähny, mutta uskon kyllä että on makija! :) Tää violetti on kyllä ihan mun suokkari.

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 8.2.2015 at 14.22

Täältä löytyy myös blogin kautta saatu vastaava, taitaa olla samaa kokoluokkaakin – sopii meille kevyen repun ystäville ;) Tuo on ollut ihan mainion kokoinen ja sinne jää omilla reissuilla aina tilaakin, kun pakkaa mukaan vain tarpeellisen.

Ihania laskuja ja reissua! Kyllä sää tiiät, että nää pakkauspostaukset on mun suosikkeja <3

Vastaa
Inka 10.2.2015 at 16.22

Jes, tuo on kyllä huippu! Mullaki jää yleensä tilaa, nyt ei ollu kauheesti ylimääräistä kun toppahousut ja muut kerrastot vei niin paljon, mutta pääasia että mahtui mukaan. :) Kiitti toivotuksista, matka meni mainiosti!

Vastaa
Tiina met 9.2.2015 at 19.38

Voi vitsi, sulla on tuommonen Haglöfsin laukku! Just viikko sitten kaupassa hypistelin mutta en sitte raskinu ostaa. Mää tosin en kyllä reissaa palio muualle ko sinne mihin Pmäeltä junalla pääsee, mutta just joku tuommonen laukku ois hyvä. Varmaan kestäis säävaihteluitaki aika hyvin?

Vastaa
Inka 10.2.2015 at 16.18

Joo tuo on ihan hullun hyvä! Ja just sopivan kokonen jolleki viikonlopun-viikon mittaiselle reissulle. :) Ja matsku on sen verran paksua että kestää pientä vesisadetta, jorpakossa en oo uittanu niin siitä en osaa sanoa mutta eilen ainakin kesti vesisateen hyvin. Ja mikä parasta, nuo paksut hihnat takaa että ei ala heti hiertään, toisin ku mun repussa…

Vastaa
Tiinamet 17.2.2015 at 15.33

Hmm, ehkä vielä joku päivä….. :)

Vastaa
Inka 17.2.2015 at 17.30

Peukut pystyyn!

Vastaa
Heidi 27.8.2017 at 13.27

Moikka! Nämä pakkausjutut on ihanan inspiroivaa luettavaa. Itse vielä opettelen matkustamaan minikamoilla, yleensä matkalla on mukana aivan älyttömästi kaikkea “mitä saatan ehkä tarvita” enkä ikinä tarvitse… Nyt ollaan päädytty lähtemään reissuun käsimatkatavaroilla ja hakusessa on sopiva laukku jonka voi ottaa käsimatkatavaroihin. Tuo Haglöfsin lava 50 vaikuttaa tosi hyvälle mutta katsoin että onko se hieman liian iso esim. Norwegianin käsimatkatavaroihin laitettavaksi?

Vastaa
Inka 29.8.2017 at 18.38

Jee, tsemppiä reissuun! :) Lava tosiaan on mennyt läpi norjalaisella, joten ei hätää!

Vastaa

Jätä Kommentti