Pallontallaajat.net
Valikko

Naapuruston ykkösturistinähtävyydellä

Kirjoittanut Inka 16.3.2015

Mikäpä sen parempi tapa viettää aurinkoista sunnuntaita kuin piipahtaa hetken mielijohteesta ihastelemaan Helsinkiä 72 metrin korkeudesta? No varmasti moni, mutta hyvä oli myös tuokin. Satuttiin sunnuntaikävelyllä talsimaan Stadionin nurkilla, ja siinä ohikulkiissaan noustiinkin hetken mielijohteesta naapurikallioita korkeammalle, kun hissi vei meidät Stadionin tornin 11. kerrokseen aikamoisten näkymien äärelle.

Oli oikeastaan aika hyvä veto odottaan sen vajaa 11 kuukautta tuota vierailua, sillä nyt osasin jopa jotenkin hahmottaa, missä mikäkin paikka sijaitsi ja pitkällisen tarkastelun jälkeen löysin jopa suunnilleen meidän kodin sijaninninkin, eli tässähän vois kohta jo sanoa tuntevansa uudet kotinurkat! Kaupunki näytti kyllä harvinaisen pieneltä yläilmoista katsottuna, mutta se ei vienyt Helsingin viehätystä yhtään mihinkään, sillä värikkäät rakennukset ja taustalla hohtava meri tarjosivat kieltämättä melko vakuuttavan näkymän.

Stadionin torni (3) Stadionin torni (1) stadion Stadionin torni (5) Stadionin torni (8) Stadionin torni (7) Stadionin torni (6) Stadionin torni (2)

Alun perin meidän oli tarkoitus vierailla tornissa jo kuukausi sitten, kun sinne pääsi talvi-ilottelutarjouksella puoli-ilmaiseksi. Lopulta ei sinne ikinä päädytty, mutta Annika meni ja kuvitti myös yhden postauksen lumisena helmikuun päivänä otetuilla kuvilla. Aikamoinen ero maisemiin, vai mitä? Nyt ei päästy tarjouksella, ja sisäänpääsy maksoi aikuiselta viisi ja opiskelijalta kolme euroa, eli maisemien äärelle pääsee aika edullisesti.

Nyt kuitenkin kävi kuten aina muissakin paikoissa, eli en voinut olla miettimättä, miltä nämä maisemat näyttäisivät kesällä, kun puissa on lehtiä ja nurmi vihertää. Siispä täytynee ottaa revanssi sitten, kun maisemissa on vähän enemmän väriä.

Eng: This is the view from the top of the Tower of the Olympic Stadium in Helsinki from 72 meters.

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Panu / Panun matkat 16.3.2015 at 23.15

Mä en ole muuten koskaan käynyt Stadikan tornissa, vaikka Stadista olenkin. Näiden kuvien perusteella näyttää siltä, että Stadikka tarjoaa vähän eri perspektiiviä kuin läheinen Linnanmäen näköalatorni. Itse asiassa Lintsin tornista Helsinki näyttää jotenkin suuremmalta, eli kuten kirjoitit, yllättävä pienen kaupungin fiilis tuli näistä näkymistä.

Vastaa
Inka 17.3.2015 at 22.27

Haha, Stadikan torni on kyllä niin stadia, ja mulla ei olis tullu mielen viereenkään käyttää tuota ilmaisua! :D Nyt Panu kotiseutumatkailemaan Töölöön! Ja täytyy ottaa tuo Linnanmäen torni todolle, mies siellä on jo käynyt mutta mulla on vielä toistaiseksi kokematta, jospa sieltä tulis sitten sitä suurkaupunkifiilistä. :)

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 17.3.2015 at 2.43

Oih, mitkä maisemat! Ja kevät ja Helsinki ja Kallion Kirkkokin bongattu… Ihan snadisti tuli haikee olo, hetkeksi ainakin ;) Helsinki <3

Vastaa
Inka 17.3.2015 at 22.26

No Sanna täytyy sanoa että sinä jos kuka olit mielessä kun kattelin tuota Kallion kirkkoa! <3

Vastaa
Anu Haapala 17.3.2015 at 7.04

Ei yhtään hullumpi tapa viettää sunnuntaita! Mä oon käynyt tuolla kerran, 13-vuotiaana Helsingissä luokkaretkellä ollessa. Voisi tosiaan ottaa uusiksi, että osaisi ehkä vähän paremmin bongailla eri paikkoja. :D

Vastaa
Inka 17.3.2015 at 22.25

Haha, meki oltiin leirikoulussa Helsingissä, tosin kuudennella luokalla jolloin olin vielä 12-vuotias. Yövyttiin Stadionin hostellissa, mutta torniin ei taidettu kivuta. Nyt korjaantu sekin. :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 17.3.2015 at 7.29

Täällä sama tilanne kuin Panulla. Koko ikäni olen täällä asunut, enkä koskaan käynyt Stadikan tornissa… Täytyy selvästi ottaa toukokuulle retkipäivä Töölöön, sillä totesin just Rimmallekin (ja sulle jo vuosi takaperin) et en oo käynyt vielä koskaan siellä kasvitieteellisessäkään… Aika jännä, oon viettänyt Töölössä mielestäni paljon aikaa, mutta tarkemmin kun miettii, niin oikeastaan se aika on kulutettu niissä Stadikan naapurirakennuksissa ja vanhalla pallokentällä :D Nytkin käyn salilla Töölössä, mutta tulen suorinta tietä aina takaisin “etelään” :D -Milla

Vastaa
Inka 17.3.2015 at 22.24

Nojoo toukokuinen retkipäivä Töölössä kuulostaa hyvältä, kutsun itseni mukaan! :D Me käytiin samalla reissulla taas talvipuutarhassa ja olihan se ihana, harmillisesti vaan oltiin ehkä kymmenen minuuttia ennen sulkemista, joten ei kauheesti ehditty seikkailla. Onneksi se sijaitsee tuossa lähellä niin hyvin ehtii vielä!

Vastaa
Maarit Johanna 17.3.2015 at 8.42

Miksen muuten ole koskaan tullut edes ajatelleeksi että tuoltahan ne näkymät vois olla parhaat! Mie oikein metsästästän näköalapaikkoja :D Hyvä juttu, tuonne heti seuraavaksi. Ei muuten yhtään pöllömmät maisemat ^^

Vastaa
Inka 17.3.2015 at 22.23

Haha, no hyvä jos tuli uusi vinkki! Ens kerralla sitte kohti Töölöä, näitä maisemia kelepaa ihastella!

Vastaa
Annika - home & away 17.3.2015 at 9.11

On vähän erinäköiset maisemat ilman harmaavalkoista peitettä. En tiennyt tuosta tarjouksesta, mutta ihmettelin kyllä miksi lippu oli halvempi kuin mitä netin hinnasto antoi ymmärtää. Nyt sekin selvis :)

Vastaa
Inka 17.3.2015 at 22.23

Aijaa, no vähän teille sattu sitte hyvä tuuri jos sattumalta menitte just silloin, kun pääsi halvemmalla. :) Ja joo, todellakin pikkusen erinäköistä.

Vastaa
Rimma - matkablogi 17.3.2015 at 21.19

Minäkään en oo koskaan käynyt tuolla tornissa! Selkeesti seuraava missio! Voi ku Helsinki näyttää pikkaselta :)

Vastaa
Inka 17.3.2015 at 22.22

No ehottomasti! Sain kyllä ihan uuden perspektiivin kaupunkiin tuolta ylhäältä käsin, kun se näytti nimenomaan niin pieneltä. :)

Vastaa

Jätä Kommentti