Pallontallaajat.net
Valikko

Lisää siltamaisemia New Yorkissa

Kirjoittanut Inka 18.3.2015

Kuinka moni teistä on kuullut New Yorkissa sijaitsevasta Cloisters-museosta? No en ollut minäkään ennen meidän häämatkaa, jolloin päätettiin piipahtaa Pohjois-Manhattanilla sijaitsevassa museossa. Suunnattiinkin metrolla pohjoisille nurkille jo ensimmäisenä kokonaisena New York -päivänä ihan vaan todetaksemme piheyspäissämme, että museon ympäristön anti riitti meille sillä kertaa, ja skipattiin sitten se varsinainen museovierailu.

Tosin jo matka Cloistersiin oli mieleenpainuva, sillä kivuttiin vehreälle kukkulalle kapeaa kävelytietä pitkin, ja siinä linnunlaulua kuunnellessamme ja oravia bongaillessamme ei kyllä tullut ensimmäisenä mieleen, että oltaisiin oltu New Yorkissa. Se kaupunkifiiliksen totaalinen puuttuminen ei nyt pelkästään ole hyvä asia, mutta ajatuksena New Yorkin monipuolisuus on.

Cloisters (1) Cloisters (8) Cloisters (3) Cloisters (4) Cloisters (2) Cloisters (7) Cloisters (6) Cloisters (5)

Cloisters-museon sisällä olisi ollut valokuvien perusteella eeppisiä puutarhoja ja tarunomaisia pylväitä mutta sen sijaan me säästettiinkin 50 dollaria (25 dollaria per naama museon sisäänpääsystä on kieltämättä aika suolanen!) ja tyydyttiin kiertelemään museon ympäristössä. Se ei kuitenkaan jättänyt kylmäksi, sillä päästiin seikkailemaan jännittävillä, tiheiden puiden reunustamilla metsäpoluilla ja katselemaan mystisen oloista linnoitusta ulkoa käsin, aivan kuten muinaiset valloittajat konsanaan. Kieltämättä mun mielikuvitus lähti ehkä vähän turhankin paljon omille raiteilleen, mutta olipahan ainakin antoisa kokemus.

Vierailun suosikkiosuus oli kuitenkin aivan muualla kuin Cloistersin muurien tuntumassa, nimittäin rakennuksen takana, mistä avautui semmoinen näkymä, että tältä pohjoissuomalaiselta reissaajalta loksahti suu kyllä auki. Kombinaatio vehreitä ja tiheitä oksia yhdistettynä Harlem Riveriin ja sen yli kulkevan George Washington Bridgen myötä Bronxiin oli kyllä aivan jostain muualta kuin New Yorkista, sillä en kyllä ollut kaupungissa nähnyt vastaavanlaista maisemaa koskaan aikaisemmin. Vierailu siis kannatti, vaikka ei aivan sinne päänähtävyydelle lopulta mentykään.

Eng: Our attempt to visit Cloisters in New York City failed after founding the place, since paying the 25USD entrance fee seemed a bit too much. This time we were happy with seeing the view towards the George Washington Bridge and the Bronx, but maybe next time we will manage go all the way inside the Cloisters.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Maarit 19.3.2015 at 8.59

Näyttää kyllä tosi kivalta! Täytyy laittaa muistiin, koska tuollahan voisi olla kiva pyörähtää seuraavan kerran kun pääsemme New Yorkiin. :) Minulle Central Park on yksi suosikkipaikoista New Yorkissa. Se on jotenkin vaan niin hurmaava. Vehreys puree aina!

Vastaa
Inka 20.3.2015 at 21.59

Central park on kyllä ihana! Tuntuu että en tunne sitä ollenkaan, vaikka oon käyny sielä jokaisella Nykin reissulla, ko se on niin iso. Ja se on hyvä! :)

Vastaa
Marimente 19.3.2015 at 12.57

Onpa harvinaisen epänewyorkimainen näkymä, mutta just hyvä että kaupunki yllättää monipuolisuudellaan ja tarjoaa vehreyttäkin kaiken kaupunkikulttuurin keskellä. Tästä tuli mieleen jokseenkin Rio, missä keskellä urbaania ympäristöä on kasvitieteellinen puutarha sekä uskomaton ruraali apinametsä, aivan siinä keskustan tuntumassa. Ehkä muistutuksena siitä, että siinäkin paikalla on joskus ollut suurkaupungin sijaan valtava sademetsä eläimineen.

Vastaa
Inka 20.3.2015 at 22.00

No elä muuta sano, pitää olla monipuolinen! Rio kuulostaa kyllä aivan mahtavalta, sinne pitää päästä vielä joskus.

Vastaa
Satu VW I Destination Unknown 20.3.2015 at 21.32

Vau! Harvemmin tulee nähtyä näin vehreitä kuvia Nykistä!! Nyt alkaa kyllä keväthuuma iskeä päälle, vaikka täällä Norjassa edelleen on hanget valkeat nietokset. Ja en ole muuten varmaan kommentoinut blogin uudistuvaa asua – tykkään!!! <3

Vastaa
Inka 20.3.2015 at 22.00

Huh, hullua ajatella että siellä on vielä hiihtokelit. Ja kiva kuulla että tykkäät, vaikka onkin vielä ihan kesken. :)

Vastaa
Anette 20.3.2015 at 23.21

Hei! Ulkoasusta sellaista palautetta että sivupalkki, jossa on mm. “Oma maailmankartta” ja linkit Twitteriin ja muihin, seilaa täsmälleen sivun keskellä sitä mukaa kun skrollaa alas, jolloin se peittää kuvista ja teksteistä aika ärsyttävästi osan. Pallontallaajien sivupalkin alla taas on vain harmaa boksi jossa lukee “pallontallaajat_ROS_980x400”. Muuten ulkoasu näyttää mahtavalta, oikein siisti ja rauhallinen! Ja totta kai koko blogi on ihan loistava. :)

Vastaa
Inka 21.3.2015 at 8.40

Kiitos palautteesta Anette! Samat näkyvät myös mun koneella, ja ne on tosiaan semmoisia teknisiä ominaisuuksia, joita fiksataan tässä parhaillaan, toivotaan että tulevat kuntoon, sillä tosiaan näytön koosta riippuen tuo palkki on joko keskellä ruutua tai pienemmissä näytöissä ruudun alareunassa, ja se on kyllä ihan jäätävän häiritsevää!

Kiva kuulla että ulkoasu ja myös blogi miellyttää noin muuten. :) Ihanaa viikonloppua!

Vastaa

Jätä Kommentti