Pallontallaajat.net
Valikko

Sveitsin reissun suosikkivarusteet eli keveys ennen kaikkea

Kirjoittanut Inka 17.5.2015

Minimalistipakkaaja täällä terve! Mulle on matkoilla tietysti erityisen tärkeää, että reissukamat menee mahdollisimman pieneen tilaan ja että ne on niin kevyet kuin vain suinkin. Keveys ei kuitenkaan saa mennä laadun edelle, sillä mikään ei oo niin kyrsää, kuin roudata matkalla luotettavaksi toivomaa varustetta, joka onkin lopulta täys susi.

Mulle kävi niin esimerkiksi ekalla Amerikan road tripillä vuonna 2011, kun olin mielissäni pakannut mukaan American Apparellin sadetakin, joka meni mukavasti pieneen tilaan ja oikein sujahti Marimekon kangaspussukkaan. Kun totuuden hetki eli ensimmäinen vesisade koitti, oli takki ja sen mukana myös tyttö hetkessä litimärkä: materiaali kun olisi pitänyt vaan pienen vesikuuron, ei meidän kohdalle sattunutta monsuunimaista rankkasadetta.

Se siitä sitten. En oo koskaan ollu kertakäyttöisten sadetakkien ystävä, sillä en nää kertakäyttökulttuurissa vaan mitään järkeä. Sen sijaan oon yrittänyt metsästää tyylikästä ja kestävää sadetakkia, jonka saa lähes yhtä pieneen tilaan kuin sen surullisenkuuluisan kirkkaan muovireuhkaleen.

Sveitsin reissulle se sitten löytyi, kiitos Haglöfsin, jolta sain matkalle mukaan kirkkaanoranssin Lim III -takin joka paitsi pitää sateen varmasti takin ulkopuolella menee myös superpieneen tilaan. En tiiä mikä pakkomielle mulla on aina rullata ja rutistaa kaikki vaatteet pieniin pussukoihin, mutta tälläkin kertaa se tapa osoittautui pakkausmielessä varsin järkeväksi.

Haglofs-2 Haglofs Haglofs-3

Takin kohdalla kävi kuitenkin perinteisesti, sillä erikoisen värisen pusakan vieressä vanhat lenkkarit tuntuivat auttamattomasti vanhentuneilta (tähän väliin päivitys vanhaan Veja-postaukseeni: tossut kuluivat puhki parin vuoden kevyen käytön jälkeen), ja uudet oli saatava ja mieluiten vielä ennen reissua. Haglöfsin less is more -tuotteiden keveyden periaate ihastutti niin, että aikani verkkokauppoja selailtuani tilasin vielä takkiin mätsäävät, saman sarjan lenkkitossut jotka lopulta saapuivat noin tuntia ennen lentokentälle lähtöä, eli ei mennyt edes viime tinkaan!

Olin ottamassa kaveriksi mukaan vielä rakkaita reissukenkiäni, mutta jouduin pakkausvaiheessa toteamaan, että oon tainnu heittää ne jossain vaiheessa pois ilman sen suurempia muistotilaisuuksia, jollaisen kengät olis eittämättä ansainneet. En vieläkään muista kyseistä mielenhäiriötä, mutta se lienee luonnollista tilanteissa, joissa joutuu luopumaan jostain itselle todella rakkaasta. Jouduin siis lähtemään reissuun yksillä kengillä, jotka olivat kaiken lisäksi upouudet eli keltanokkavirhe tuli tehtyä heti kättelyssä. Riski kuitenkin kannatti, sillä matkan jälkeen jalassa oli edelleen nolla rakkoa!

Huomatkaa myös yllä olevassa kamakuvassa näkyvä Siggin juomapullo, jota oon roudannu mukana jo useammalla reissulla, kiitos Sannan keväisen postauksen. Miksi ihmeessä ostaa (myös luonnolle) kalliita muovipulloja kun kotoa löytyy hyvä pullo ja juomakelposta vettä saa Sveitsissäkin hanasta?

Haglofs-6 Haglofs-4 Haglofs-7 Haglofs-8 Haglofs-5

Reissulle oli vähän hankala pakata, sillä en oikein tienny pakkaanko mukaan vaan pelkkiä ulkoiluvaatteita vai varaanko mukaan myös jotain kaupukireissun kestävää jokaiselle päivälle. Lopulta hengailtiin ferkkareissa molemmat varsinaiset Sveitsi-päivät ja jouduin kaivamaan farkut vasta lentopäivänä, eli just sopivan rentoa mun kaltaiselle gonahtaneelle pukeutujalle.

Paluulennolla kaivettiin muuten esille yksi vanha ja luotettava reissukaveri, jota ollaan käytetty matkoilla jo vuositolkulla. Oon varma että tää epeli on aika monelle vanha tuttu, mutta siltä varalta että jollakin on jäänyt tää vielä bongaamatta vinkkaan siitä tässä samassa yhteydessä:

kamat

Kyseessä on tietysti kuulokkeiden jakaja, joka helpottaa leffan katsomista kuulokkeilla huomattavasti, kun molemmat voi kuunnella elokuvaa omilla kuulokkeilla. Me ollaan muistaakseni ostettu omamme Clas Ohlsonilta, ja menossa on jo toinen versio, kun taisin jättää ekan erään düsseldorfilaisen hostellin dormin lattialle jokunen vuosi takaperin. Helpottaa elämää ainakin matkojen osalta huomattavasti, joten en voi muuta kuin suositella.

Kevyet matkavarusteet on siis pakatessa mun ykkösjuttu, mikä sun?

Postauksessa esiintyvä takki on saatu Haglöfsiltä.

Eng: When it comes to packing, less is more. Haglöfs LIM III jacket is me new favourite, since it is so light and small.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Rimma - matkablogi 17.5.2015 at 10.18

Oot kyllä superpakkaaja! Ja oon ihan samanlainen, että mieluusti vetelen verkkareissa kaikki lomat :D Toi jakaja onki kätsy! Me voidaan vaan unohtaa nyt leffat, kun on joku pieni viihdytettävä matkoilla…

Vastaa
Inka 17.5.2015 at 10.44

Haha, hyvä että muitaki verkkariliisoja löytyy! :D Tyyli ennen kaikkea, vai oliko se sittenki mukavuus?

Ja teillä tosiaan lienee sitä viihdykettä omastakin takaa, voin vain kuvitella!

Vastaa
Heidi / Auringon alla 17.5.2015 at 11.03

Pakkaus- ja vaatevinkit on aina kohdallaan, sillä pieneen tilaan menevät ja kevyet mutta toimivat jutut on ihan ehdottomia. Meillä ei vielä olekaan tuollaista jakajaa, ja just viime reissulla oltaisiin sellaista kaivattu! Täytyypä siis käväistä sekin hankkimassa :)

Vastaa
Inka 18.5.2015 at 15.51

Jee jos oli uus vinkki tuo jakaja. Aattelin että on monelle niin itestään selvä että kehtaanko edes kirjoittaa, mutta onneksi jos sulle edes muistutti hankinnasta. :)

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 17.5.2015 at 23.30

Vähänkö kätevän kokoinen tuo takki – aivan mahtava! Ja tyylikäs! :)
Reissasitteko muuten käsimatkatavaroilla ja menikö siggin pullo ihan ongelmitta turvatarkastuksessa? Kiinnostaa, kun siitä aikaisemmin jo tuossa minunkin postauksessa puhuttiin :) Ja kiitos linkkauksesta minulle tärkeään aiheeseen. Viimeksi eilen katsoin yhden dokkarin Netflixistä ja suuresta jäte “muovisaaresta” Tyynellämerellä :(

Vastaa
Inka 18.5.2015 at 15.53

Joo, oltiin käsimatkatavaroilla! En nyt pakatessa edes miettiny että meniskö se käsimatkatavaraan vai ei, ja onneksi eivät alkaneet mussuttaa mitään, sillä pullo on kuitenkin suhteellisen uusi (ainakin verrattuna mun toimisto-siggiin, joka on vuodelta 2010…), niin olis harmittanu jättää se kentälle. Hyvin meni siis läpi!

Määki luin jostain siitä muovisaaresta, ihan järkyttävää.. Pienistä teoista se onneksi lähtee!

Vastaa
Maarit 18.5.2015 at 8.00

Mä tykkään kans pakata pienesti. Mulla taitaa olla sama takki, mutta siitä ehkä se ensimmäinen versio. Hyvin on pelannut! :) Kenkien kanssa on itsellä ikuinen ongelma kun on koko 34, niin valikoimia on heikosti. Itse löysin Meindlin vaelluskengät, onneksi joillain valmistajilla samat mallit löytyy aikuisten ja lasten kokoina (Timberland, Converse ja Nike esimerkiksi).

Vastaa
Inka 18.5.2015 at 15.54

Jee, kiva kuulla että takki on ollu hyvä! Ja siis vhat miten sulla on niin pieni jalka? :D Onneksi oot kuitenki löytäny sopivia reissukenkiä, toivottavasti muussaki värissä ko pinkissä. :)

Vastaa
Milla - Pingviinimatkat 19.5.2015 at 8.37

Pussukat ja rullaus rules! Usein apuna toimii ihan tavalliset muovipussit, mutta nämä hengittävät haglöfsit ovat osoittautuneet myös erittäin käteviksi :) Olen ehkä hieman järkyttynyt tästä mielenhäiriöstä heittää reissukengät pois ilman seremoniaa…

Vastaa
Inka 19.5.2015 at 20.58

No elä muuta sano, mää kans! En tajua miten oon voinu heittää ne pois, mutta ehkä olin tosiaan niin järkyttyny asiasta ko mulla ei oo siitä mitään muistikuvaa. Nyt pitäs saada tähän hätään uudet reissukengät…

Vastaa

Jätä Kommentti