Pallontallaajat.net
Valikko

Swissin siivin Sveitsiin

Kirjoittanut Inka 28.5.2015

Sveitsiläinen Swiss aloitti lennot Helsingistä Zürichiin huhtikuun alussa, ja toi samalla oman, hyvin suuren panoksensa reitin hintakilpailuun. Kuten jo aikaisemmin lentoja ostaessani kirjoitin, Swissin 140 euron hintaiset lennot versus Finnairin 200-300 euroa maksavat lennot eivät jätä ihan hirveästi vaihtoehtoja varsinkaan, kun molemmat yhtiöt ovat täyden palvelun lentoyhtiöitä ja tarjoavat vielä siihen päälle suorat lennot. Eroja kuitenkin myös ilmeisesti on, sillä Finnairin lennoilla taidetaan tarjoilla ainoastaan mustikkakeittoa, kun taas Swissillä saa kunnon lentokoneaterian, ja suklaatakin vielä.

Swissin lentoja kohtaan oli siis kovat odotukset, olihan kyseessä myös ainoa yhtiö, jonka lennoilla oon saanut santsata ruokaa (tosin tässä vaiheessa lienee aiheellista mainita, että kyseessä on myös ainoa yhtiö jonka kohdalla oon kysynyt mahdollisuutta santsaukseen).

Kun matkustettiin Sveitsiin, varattiin paikat koneen takaosasta, sillä toivottiin siellä olevan vähemmän ihmisiä. Koneeseennousun yhteydessä kuitenkin huomattiin että kone oli muutenkin aika tyhjillään, joten ahtaan paikan kammosta ei tosiaan tarvinnut huolehtia, ja meidän vieressä ja takana oli lopulta aivan typötyhjät penkkirivit. Nappasin totutusti ikkunapaikan, ja Helsinki-Vantaa näytti kyllä parastaan siinä pimenevässä illassa.

Swiss Swiss-5 Swiss-2 Swiss-4

Kun aurinko oli laskenut, oli aika seuraavan ohjelmanumeron eli syömisen. Ruoka oli Swissillä varsin hyvää, mutta tähän väliin täytyy todeta että me ollaan Karimin kanssa varmaan siitä erikoisia henkilöitä, että meidän molempien mielestä lentokoneruoka on ihan hyvää. Siinä vaiheessa kun lentoemännät alkoivat kärräillä koneen käytävää pitkin kirosin mielessäni, että miksi me ei oltu taaskaan tajuttu tilata erikoisruokaa, ja nostin peukut pystyyn. Ilmeisesti tuo jatkuva halpalentoyhtiöillä matkustaminen saa unohtamaan, että ruoka tosiaan kannattaisi varata etukäteen, vaikka se kuuluisikin hintaan.

Lopulta kävi kuitenkin hyvin molemmilla matkoilla, sillä kummallakaan suunnalla evästen joukossa ei tarjoiltu sikaa. Suosittelen kyllä erityisesti kasvissyöjiä tai muita pahemmin ruokavammaisia muistamaan erikoisruokavalioista ilmoittamisen, vaikka halpiksiin tottuneelle koneissa tarjoiltava ruoka saattaakin tuntua vähän ekstrapalvelulta, johon on tyytyväinen vaikka kaikkea ei vois syödäkään.

Swiss-11 Swiss-6 Swiss-12

Tarjolla oli siis molemmilla lennoilla pääruoka, joka sisälsi sekä lihaa tai kanaa että jotain hiilaria, tässä tapauksessa eka pastaa ja toisella lennolla couscousia. Kaverina oli myös lämmin sämplylä, voita, juustoa sekä moussemainen jälkkäri. Juomiakin taisi olla ihan mukavasti tarjolla limpparista kaljaan, joten helpotusta lentopelkoonkin olisi ollut saatavilla. Lentäminen ei kuitenkaan vielä pelota.

Kaiken kaikkiaan sapuska oli mun mielestä tosi jees, ja sen jälkeen tarjottiin vielä palaset sveitsiläistä suklaata, mikä tietysti kelpasi mun kaltaiselle herkkuberberille enemmän kuin hyvin.

Swiss-10 Swiss-7 Swiss-9 Swiss-8

Tilaa koneessa oli ihan hyvin, ja toiseksi viimeinen penkkirivi oli varsin mainio. Jos mennessä lento oli melkein tyhjillään, oli tullessa kone tupaten täynnä, ja mun vieressä taisi olla koneen ainoa tyhjä paikka. Se ilo kuitenkin kompensoitui lentojen perushäiriköillä: leuhkilla, kovaäänisillä teineillä sekä raivokohtauksia saavilla taaperoilla, joita molempia istui meidän iloksi sekä vieressä että takana. Onneksi mukana oli leffa ja kuulokkeet, niin pystyttiin keskittymään vähintäänkin häiritsevän The Voices -leffan katseluun.

Swissistä jäi siis varsin hyvä fiilis, ja lentokokemuksen hinta-laatusuhde oli kyllä sen verran kohdillaan, että alettiin jo haaveilla seuraavasta reissusta. Harmi vaan, että oon bongannu jossain vaiheessa halvimmillaan 90 euron hintaiset Hki-Zürich-Hki -välin lennot, joten jopa tuo superedullinen 140 euroa menopaluusta voi tuntua nihkeältä maksettavalta. Heh, no katotaan vielä. :D Ruskaretki Sveitsiin olis kyllä ihana, vaikka värisokea reissukaverini ei välttämättä väriloistoa osais ihan täysillä arvostaa.

Eng: We went to Switzerland by Swiss and I have admit I really find their service and pricing quite good.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Annika - home & away 28.5.2015 at 16.42

Me lennettiin pari vuotta sitten Barcelonasta Istanbuliin Swissillä ja olin tosi positiivisesti yllättynyt. Erityisesti se suklaa oli tosi hyvää. Lentoemo tosin katsoi Nicoa vähän kieroon, kun se pyysi lupaa ottaa kaksi suklaata itselleen :P

Kiva siis, että Swissillä pääsee Eurooppaan nykyään Helsingistäkin!

Vastaa
Inka 30.5.2015 at 2.19

Haha, en kyllä ymmärrä miksi, sillä se suklaa oli tosiaanki hyvää! Määki olisin varmaan pyytäny lisää, ellen olis saanu Karimin osuutta itelleni. :D

Vastaa
Maarit Johanna 28.5.2015 at 17.46

Mie en tiennytkään että tälläki pääsee nykyään Helsingistä! Piti heti mennä tarkistamaan ettei vain ollut halpoja lentoja samalle ajankohdalle, mille varasin Finskiltä liput viikonlopuksi Rovaniemeltä Zurichiin melkein viidelläsadalla. Noh, kerrankos sitä on töissä ja juhannus vapaata :D
Melekoset sapuskat lyhyellä lennolla! Kyl kelpais. Sitä on liikaa Finskillä lentäneenä jotenkin jo tottunut siihen ettei tarjotakaan mitään ja tällainen tarjoilu tuntuu ihan ihmeellisen luksukselta.

Vastaa
Inka 30.5.2015 at 2.18

Auts tuota teidän hintaa! Tän avulla tosiaan varmana pääsee rollostaki lentämään pikkusen halvemmalla jatkossa Sveitsiin. Iihanaa reissua teille! :)

Vastaa
Pingviinimatkat 30.5.2015 at 23.09

Oho, olipas väljää toisella lennolla! Musta tuntuu, että en oo ollut puolityhjällä lennolla miesmuistiin. Taidan lentää liian suosittuja reittejä. Uusissa koneissa on kyllä siroissa penkeissä yllättävän kivasti jalkatilaa, eikä täydelläkään lennolla ahdista olla ikkunan vieressä samaan tapaan kuin vanhemmissa. Ihanat nuo yökuvat ikkunasta :)

Vastaa
Inka 31.5.2015 at 9.50

Joo, elä muuta sano! Oli ihana kun oli tosiaan niin paljon tilaa, saatiin ottaa aivan rennosti, vaikka tietty istuttiin kylki kyljessä kun siihen oli pitkästä aikaa mahdollisuus. :D Pitkällä lennolla olis ihana, jos kohdalle sattuisi ihan tyhjä penkkirivi… Ja uusien koneiden peruspenkit riittää mullekin aivan mainiosti, mikä on kyllä hyvä juttu.

Ja kiitti! Helsinki antoi tuona iltana kyllä parastaan.

Vastaa

Jätä Kommentti