Pallontallaajat.net
Valikko

Kesän 2015 virallinen to do -lista

Kirjoittanut Inka 4.6.2015

Ei kesää ilman eeppisiä kesäsuunnitelmia! Ihan huomaamatta ollaan siirrytty toukokuulta kesäkuulle, ja vaikka ihan shortseissa ei vielä tarkenekaan, niin mun mieli ainakin on jo aivan kesähelteissä. Siihen vaikuttanee viimein selkiytyneet kesälomasuunnitelmat, kuun vaihteessa odottava uusi ihana koti sekä tietysti se, että yhdeksän pitkää ja pimeää kuukautta on viimein tahkottu läpi ja oon saanu aviomiehen taas kesäksi mun kanssa samaan kotiin. Iso hurraa-huuto ja onnenhyppy tässä välissä!

Sallinette siis pienen tunnelmoinnin, sillä näiden ihanien asioiden johdosta en voi olla muuta kuin sitä mieltä, että tulevasta kesästä tulee aivan mahtava! Viime kesä oli tietty huippuunsa viritetty, sillä se oli täynnä ihania kavereita, hauskoja tapahtumia, elämän rakkautta, ja tietysti omat häät sekä häämatka löivät sen vihoviimeisen sinetin superonnistuneelle kesälle.

Otetaan siis pieni muistelo viime kesän tunnelmiin näin sopivasti Instagran Travel Thursdayna IG-kuvien voimin, ja samalla onkin juuri sopiva tehdä vähän suunnitelmalistaa siitä, mitä juttuja ainakin on tänä kesänä luvassa, toivottavasti.

riippumatto

1. Ihan ekaksi vois ottaa rennosti. Lakata varpaankynnet nätiksi ja heittää ketarat kohti kattoa. Sitä ennen mulla on kuitenkin tässä vielä yksi projekti, joka veisi kaiken ajan mitä sille on mahdollista antaa, joten se täytynee puskea läpi ennen varsinaiseen rentoilukesäfiilikseen siirtymistä.

Tämä kuva on viime vuoden alkukesältä, kun käytiin Karimin kanssa kokeilemassa suppailua ja melontaa Twenty Knotsin taster-sessioissa. Sama setti on muuten luvassa tänä sunnuntaina Helsingin Kalastajatorpalla, suosittelen!

jätskiä2

2. Jätskiääää olis tarkoitus kuluttaa myös tänä kesänä ihan järkyttävä määrä, ja mieluiten hyvässä seurassa. Suunnitelmissa on käydä testaamassa ainakin Helsingin jäätelötehtaan valikoimat, mutta myös Kolmen kaverin herkkumaut sekä espoolaisen Caminiton makuvalikoima, johon tosin oon päässy tänäkin kesänä jo tutustumaan useaan otteeseen, eli suunnitelmat etenee kuten pitää!

Tää kuva on napattu heinäkuun helteillä, kun sain pari rakasta mimmiä käymään mun luona Helsingissä Karimin ollessa mökkeilemässä. Onneksi Helsingin jäätelötehtaan Taivallahden kioski sijaitsee ihan tässä lähellä, joten herkkujen luo ei todellakaan oo pitkä matka.

reissukengat3. Jokaisella matkailijalla kuuluu ehdottomasti olla omat rakkaat reissukengät, ja koska meniin typeryyspäissäni hävittämään omani taannoin, on tänä kesänä edessä uusien reissuhenkien hankinta. Aion suorittaa valinnan tarkasti harkiten, sillä tämä kyseinen pari kiersi mun kanssa ympäri maailmaa viiden vuoden ajan, ja toivon jatkajilta samanlaista reissukestävyyttä.

Tämä kuva, jossa esiintyvät sekä mun että Karimin reissukengät, on napattu meidän häämatkalla New Yorkissa elokuussa. Ei varmaan tartte selittää enempää?

oul

4. Kuten joka ikinen vuosi tähän asti, myös tänä kesänä pitää päästä käymään Oulussa. Viime kesänä käytiin siellä varmaan viis kertaa, mutta tänä kesänä vaan kaks. Toivotaan, että siinäkin on riittävästi että päästään nauttimaan ihanasta kesä-Oulusta!

Tässä kuvassa esiintyy muuten Oulunsalon lentoaseman juhannusruuhka! Yksi syy lisää, miksi kenttä on ihan super.

hotelliaamiainen

5. Ei kesää ilman ulkona nautittua aamiaista. Kuvasta poiketen hotelliaamiaisen sijaan tähän kategoriaan kelpaa vaikkapa mökin terassilla nautittu aamiainen tai vaikkapa ikkuna auki ikkunalaudalla syöty aamupala. Kaikki käy, kunhan ruoka on hyvää.

Näistä kuvassa esiintyvästä neljästä lautasesta kolme on meikäläisen, ja yksi Karimin. Ajankohta on varsin mieleenpainuva, sillä tää kuva on napattu Oulun Radisson Blun terassilta häiden jälkeisenä aamuna. Mielessä oli vaan vetää napa mahdollisimman vauhdilla pullolleen, sillä oltiin just matkalla häämatkalle! Aika ikimuistoinen aamupala siis.

treenimatka

6. Kesäkauden alkamisen huomaa myös siitä, että treenimatka lyhenee ainakin tiettyinä viikonpäivinä. Tänä kesänä aion ottaa kaiken irti kahden korttelin mittaisesta matkasta ja käydä treeneissä ainakin jokainen mahdollinen kesä- ja elokuun maanantai myöhäisestä kellonajasta huolimatta. Tosin onneksi sekään ei haittaa valoisina öinä. :)

Tässä kuvassa yksi niistä maanantai-illoista, kun talsin hikisenä mutta onnellisena Runebergin kadun poikki kohti kotia.

juhannnusseppele

7. Ainakin yksi luonnonkukista koottu seppele pitää saada korville tänäkin kesänä. Vahvimmat odotukset on tietty juhannusta kohtaan, mutta eipä sitä tiedä, jos innostun jo ennen sitä. Onneksi kaapissa on kaksi muovikukallista päähinettä, niin voi niillä harjoitella sitä kukkakruunun kantamista.

Tässä kuvassa harjoittelen häitä varten, mutta kuva on napattu juhannuksena. Tää seppele ei oikeen meinannu pysyä päässä, mutta onneksi komeutta riitti korvaamaan käytännöllisyys. Ei ehkä aivan mun hääseppeleen veroinen, mutta harvinaisen komea silti!

kesajuhlat

8. Mikään ei voita kunnon kesäjuhlia, joita toivottavasti päästään viettämään myös tänä kesänä useaan otteeseen. Toistaiseksi luvassa on ainakin yhdet 75-vuotissynttärit, joista tulee varmasti aika makeat. Toivottavasti niiden lisäksi saadaan myös paljon muita!

Nämä pallerot koristivat meidän hääjuhlapaikkaa, ja tää kuva on napattu edellisenä iltana sen jälkeen, kun saatiin viimein hikipäissään laitettua hääpaikka valmiiksi. En voi kyllä edelleenkään muuta kuin heittää ilmoille typerän virneen tätä kuvaa katsoessa, sillä se muistuttaa paitsi siitä ihanasta juhlatunnelmasta myös siitä käsittämättömästä helteestä josta saatiin tuona heinäkuisena viikonloppuna nauttia.

juhannus

9. Valoisat yöt on jotain, mitä odotan joka ikinen vuosi suurella innolla. Pohjoisen kasvattina en oikein kestä ajatusta pimeistä kesäöistä, mutta onneksi pääsen viettämään juhannusta sinne, missä se aurinko ei todellakaan laske.

Tulevana juhannuksena kattelen maisemia todennäköisesti tästä samasta mökkirannasta, ja se näyttää mitä luultavimmin just tältä.

rantavarpaat

10. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun viimein pääsee upottamaan ne kalmankalpeat koivet pehmeään rantahiekkaan. Sitä mää saan vilukissana odotella varmasti vielä pitkälle heinäkuun puolelle, mutta toivossa on hyvä elää, ja varmasti viimein kesälomakohteessa mua tervehtii kuuma hiekka.

Aivan näihin maisemiin, Meksikoon Tyynen valtameren rannalle en tänä kesänä pääse, mutta kyllä mulle kelpaa joku muukin hietikko.

Miltä sun kesän to do -lista näyttää?

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Wanderlust Expert Veera. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @inkakha.

Eng: My summer to do list is already full.

Lisää tästä aiheesta

18 Kommenttia

Jenni / Globe Called Home 4.6.2015 at 22.33

Mä blogasin just vähän samaan tyyliin omassa blogissani, ja samaa löytyy ainakin jätski ja loikoilu! ;) Helsingin jäätelötehtaan maut on niin mahtavia, mutta niitä tuskin pääsen tänä(kään) kesänä maistelemaan, joten joudun korvaamaan Ben&Jerryllä. Valoisia öitä kaipaan niiiiin paljon! (Korvaan valosaasteettomalla Etelä-Dakotan tähtitaivaalla, vaikka tässä olen kyllä sitä mieltä, että Suomi vie voiton.)

Vastaa
Inka 5.6.2015 at 6.48

Heh, no onneksi Amerikka tarjoaa aika hyviä vaihtoehtoja tuolle Helsingin jäätelötehtaalle! Ben&Jerry ei kyllä varsinaisesti kalpene. :) Ja samoin Etelä-Dakotan tähtitaivas kuulostaa kivalta!

Vastaa
Marikaw 4.6.2015 at 22.37

No nää suunnitelmat näyttää todellakin hyvältä! Mä aion myös kuluttaa jäätelöä (ja mansikoita) överisti. Ja valoisat yöt on ihan huippua. <3 En oo varsinaisesti miettinyt to do listaa kesälle, mut kesäjuhlat, grillibileet, festarit, patikointi, jenkit ja ekaa kertaa Lappiin ja Norjaan matkaaminen toimii.

Vastaa
Inka 5.6.2015 at 6.49

Vvvoi ei mää unohin mansikat! Mutta ehkä ne voi lisätä omalle listalle vielä, tosin niitä ei kyllä varsinaisesti varmaan tartte ees listata, asia on mansikka-aikaan hyvässä muistissa ihan takuulla. :D Ja tuo listaus vaikuttaa aika mahtavalta, jee!!

Vastaa
Jenna 5.6.2015 at 9.40

Loistavia kesäsuunnitelmia! Kesä on kyllä virallisesti alkanut, kun tuosta jäätelöstä ei meinaa saada tarpeekseen. Söin eilen kolmeen otteeseen jätskiä ja olin vähän pettynyt kun mahaan ei mahtunut enempää. Onhan tässä koko kesä aikaa kasvattaa jädemahaa :D

Vastaa
Inka 6.6.2015 at 10.03

Haha, kolme kertaa jätskiä kuulostaa tosi hyvältä päivältä! :D Onneksi tässä on koko kesä aikaa reenata sitä syöntiä, varmaan elokuun lopussa on jo semmonen taito taas hyppysissä, että ei tartte hävetä. :D

Vastaa
Katja 5.6.2015 at 10.03

Tää oli nii hyvän mielenpostaus! Käy testailmemassa oulussakin tähtijätski, se on jossain siinä kaupungilla myy itse tehtyä jäätelöä :) on ihan varmasti loistava, joskaan en oo itsekää ehtiny vielä ihan sinne asti :D

Vastaa
Inka 6.6.2015 at 10.04

Oi kiitti vinkistä Katja, pitää laittaa korvan taa!! :) Se ja sitten se Höyhtyän uus jätskipaikka on mun listalla. :)

Vastaa
Kea / Deep Red Blues 5.6.2015 at 11.25

Tulipa kesäfiilis! Käytiin just siinä Helsingin jäätelötehtaan kiskalla yks ilta syömässä vaniljapuikot ja oon pyöräilly tiuhaan sun ohi kun oon käyny siinä Regatan vieressä melomassa. Pyöräreitit töistä sinne ja sieltä kotiin jo ihan selvät. :)

Meidän pitäis nähdä!

Vastaa
Inka 6.6.2015 at 10.04

Oi vitsi, meidänki pitää käydä siellä!! Heh, hauskaa että pyörit nyt täällä päin. Ja niin pitäs!!

Vastaa
Satu VW I Destination Unknown 6.6.2015 at 17.43

Kesä on kyllä saapunut ihan huomaamatta, ja ei hullumpia kesäsuunnitelmia! Omissa unelmissa siintää myös aamainen ulkosella, toivottavasti mökkilaiturilla reilun viikon päästä <3

Vastaa
Inka 8.6.2015 at 18.11

Kuulostaa hyvältä, ja vitsi tuo juhannusviikko tulee kyllä niin salakavalasti!!

Vastaa
Jepa / Unelmatrippi 6.6.2015 at 17.51

Kivoja suunnitelmia sulla! Itsellä ei ole varsinaisesti suunnitelmaa kesälle, mutta nyt kun aloin tätä pohtia, niin on tässä tullut silti jo kaikenlaisia menoja järjesteltyä, ja lisäksi joitakin suunnitelmia on haaveasteella. Varmuudella tiedossa on ainakin Krakovan-matka, mikä on huippua. :) Tarkoitus olisi kesän aikana käväistä myös Tallinnassa ehkä pariinkin otteeseen ja haaveilen myös Tukholmasta, kun siellä ei ole tullut käytyä vuosikausiin. Kotimaassa tiedossa on varmuudella Tamperetta ja tietty Helsinkiä, mutta kiva olisi käväistä myös esimerkiksi Porissa. Pohjois-Karjalassa tuli jo käväistyä, mutta sinne suunnalle tulee vielä ainakin yksi reissu loppukesästä. Näiden lisäksi kesällä pitää tietty maistella niitä mansikoita ja vähän jätskiäkin, maata nurmikolla, ihailla ilta-aurinkoa, käydä terassilla ja Suomenlinnassa, ja istuskella vähän omallakin parvekkeella. Näin muu muassa. :)

Vastaa
Inka 8.6.2015 at 18.12

Hehe, aina se kesä jotenkin täyttyy suunnitelmista vaikka ei olis tarkotus! :D Krakova kuulostaa ihanalta, samoin tietty Tallinna ja Tukholma, nehän kuuluu kesään tavalla tai toisella. Hyviä suunnitelmia, iso peukku erityisesti jätskille ja mansikoille. :)

Vastaa
Pirkko / Meriharakka 7.6.2015 at 9.53

Oman varsinaisen listan vielä puuttuessa, niin peilaampa kesääni Sinun listaani vastaan.
Ainakin yhdet kesäjuhlat on tiedossa, ja niistä parhaat, eli kesähäät – huippua!
Valoisia öitäkin pitäisi olla tiedossa, maailman suurimmalla saarella, eli Grönlannissa.

Vastaa
Inka 8.6.2015 at 18.13

Mahtavaa, kuulostaa hyvältä!

Vastaa
Heidi / Auringon alla 7.6.2015 at 15.06

Mun pitäis kans tehdä tällainen lista, niin sitten voisin alkaa heti toteuttamaan sitä, kun kesä vaan alkais ;) Yyyyh miten kylmä on ollut, vaikka onhan tää ihan tyypillistä. Mut heinäkuuksi on parempi olla säät kohdillaan, kun me ollaan palattu Jenkkilän helteistä!

Vastaa
Inka 8.6.2015 at 18.15

No ihan varmana sillon on hyvät ilmat, samoin juhannuksena ja elokuussa, kun me tullaan Ouluun. Parempi ainaki olis!

Vastaa

Jätä Kommentti