Pallontallaajat.net
Valikko

Balkanin matkasuunnitelmat valmiina

Kirjoittanut Inka 7.7.2015

Meidän kesäloma Balkanilla antaa odottaa itseään vielä reilun kuukauden, ja sitä myöten meidän reitti- ja muut reissusuunnitelmat alkaa olla valmiina. Varattiin just viimeiset majoitukset, ja se viimeistään sinetöi meidän reittivalinnat. Koska ollaan liikkeellä sopivasti pahimman turistikauden aikaan elokuun puolivälissä ja varattiin yöpaikat melko viime tingassa (ainakin mun mittapuulla), oli majoitusten kohdalla kaivettava kuvetta vähän turhankin syvältä, mutta onpahan ainakin katot päiden päällä lomareissun alusta loppuun.

Meillä on siis lennot Dubrovnikiin, josta kaasutetaan pois heti ensimmäisen yön jälkeen. Napataan auto mukaan jo lentokentältä, ja ensimmäinen yö punkataan dubrovnikilaisessa majatalossa, minkä jälkeen matka jatkuu rajan yli Montenegroon ja sieltä taas rantaa pitkin ja rajan yli Albaniaan. Vaikka vieraillaan ekana päivän kolmessa maassa, ei kilometrejä oo reitillä kuin vaivaiset 157! Arvioitu matka-aika on tosin noin neljä tuntia ilman pysähdyksiä, joten ajo-olosuhteet lienee pikkusen erit kuin nelostien motariosuudella. Odotan suurella mielenkiinnolla maisemia ja muuta tien varrella näkyvää elämää.

Balkan-2Balkan

Nukutaan toinen yö Skadar-järven rannalla ennen kuin jatketaan seuraavana päivänä seikkailemaan Valbonan kansallispuistoon. Siinä on ihan lyhyen ajomatkan päässä Kosovo, jonka rajan tuolla puolen mua kiinnostaisi piipahtaa ihan hirveästi, mutta pitää kattoa mitä mieltä ollaan siinä vaiheessa kun oikeasti ollaan noilla huudeilla. Siinä on kuitenkin vierailu kansallispuistossa vasta edessä, joten saa nähdä kuinka kovasti maisemat alkavat siinä vaiheessa jo vetää puoleensa. Valbonassa olis tarkoitus tehdä jotain lyhyitä vaelluksia, mutta mitään sen tarkempia reittejä ei vielä olla tsekattu. Jos siis jotain suosituksia irtoaa, otan ne mieluusti vastaan!

Vietetään muutama päivä kansallispuistotunnelmissa, sillä Valbonan jälkeen luvassa on vielä Montenegron puolella sijaitseva Prokletijen kansallispuisto ennen kaupunkiin palaamista. Etelästä palataan kohti Kroatiaa Budvan kautta, ja reissun viimeiset päivät vietetään Dubrovnikin tuntumassa.

Ensin siis suhaillaan hulluna paikasta toiseen, ja sen noin viikon ajeleskelun jälkeen rauhoitutaan samassa paikassa muutama päivä. Tarkemmat suunnitelmat on myös Dubrovnikin osalta vielä tekemättä, mutta suunnitelmissa on ainakin sitä kuuluisaa vanhaakaupunkia, muurillakävelyä sekä tietty rantsuvierailu. Myös kaupungin edustalla sijaitsevat saaret kiinnostaa aika kovasti, joten uskon että tuosta meidän muutaman päivän Dubrovnikin visiitistä tulee aika mainio.

Balkanin suunnitelmakartta

Kohteita reitillä on aika paljon, mutta lopulta ajokilometrejä tulee vaan noin 700. Tullaan siis toivottavasti viettämään aika paljon aikaa ulkosalla ja nauttimaan vuokra-auton tuomasta vapaudesta pysähtymällä mielenkiintoisilta vaikuttaviin paikkoihin just sillon kun kiinnostaa. Eniten ootan tietty maisemia, mutta kieltämättä oon fiilistelly jo aika monta kertaa paikallisia ruokakauppoja. :D

Miltä suunnitelmat kuulostaa? Ja mikä tärkeämpää, irtoaisiko sulta vinkkejä noihin kohteisiin?

Kuvat on Flickr-kuvapalvelun Creative Commons -tunnisteen alaisia kuvia käyttäjiltä Fabulousfabs sekä [email protected]

Eng: We finally booked the accommodations for our upcoming Balkan trip. I am sure this route will offer us some amazing views!

Lisää tästä aiheesta

30 Kommenttia

Rimma - matkablogi 7.7.2015 at 9.08

Äääh kuulostaa ihan huikeelta! Voidaanko hypätä juniorin kans takapenkille? :D Mistä muuten saitte vuokra-auton, jolla saa ajella esim. Albaniaan? Tai siis että vakuutukset on siellä voimassa? Me ei viime kesänä löydetty semmosta :|

Vastaa
Inka 7.7.2015 at 20.17

Haha, tervetuloa vaan! :D Varattiin auto Eautovuokraamon kautta ja firmana on Oryx-niminen autovuokraamo. En tiiä sen enempää, sillä yksityiskohdat on ulkoistettuna Karimille. Kuulemma 40 e maksaa auton vieminen ulkomaille, eivätkä juuri piitanneet siitä mennäänkö sillä Montenegroon, Albaniaan vai Kosovoon saakka. Katotaan matkan jälkeen, mimmonen kokemus oli.

Vastaa
ReissuJani 8.7.2015 at 21.35

Autovuokrauksen maarajoitukset kannattaa selvittää etukäteen ettei tule vuokrauksessa tai viimeistään rajalla yllätyksiä. Itse jouduin toimittamaan kopioita passista ja ajokortista ennenkin sain luvan ajaa Romaniasta Serbiaan ja Makedoniasta Albaniaan ja Kosovoon. Ne lupapaperit todellakin tarkistettiin rajalla. Olen käyttänyt yleensä suoraan tunnettuja autovuokraamoita enkä välittäjiä niin kuin tuo eautovuokraamo on. Tällöin vuokraehdot on selkeät eikä tule vääntöä lisämaksusta tms.

Vastaa
Inka 8.7.2015 at 22.45

Okei, täytyypä vielä tuplatsekata. Mulla taitaa olla takana yks autovuokrauskokemus missä kaikki on menny nappiin, joten eiköhän tämänkin kohdalla jokin asia kosahda. Pitää varautua hyvin noilla kopsuilla ja soitella vielä muutaman kerran aspaan kysymysten kera. Ja pitää peukut pystyssä tietty!

Vastaa
Laura R. / Laura let's go 12.7.2015 at 21.45

Mä kattelin noita just kans ja huomasin, että esim. Sixtillä oli tällainen pykälä:

“Cross Border Rentals & Territorial Restrictions
Cross Border Rentals are allowed to the following countries:
Andorra, Austria, Belgium, Bulgaria, Bosnia & Herzegowina, Czech Republic, Denamrk, Finland, France, Germany, Great-Britain, Hungary, Ireland, Italy, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Norway, Portugal, San Marino, Poland, Romania, Serbia, Montenegro, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Vatican City.
For entering above mentioned countries a Cross Border Fee applies (5.- EUR/day, max. 15.- EUR/rental).

BMW, Mercedes-Benz, VW and Audi vehicles may not be taken into:
Bosnia-Herzegovina, Hungary, Serbia & Montenegro, Bulgaria, Poland, Romania and Slovakia.”

Eli myös auton merkillä on väliä joillakin firmoilla! :D

Inka 13.7.2015 at 18.10

Haha, aika hullua!

Arna | Cocoa etsimässä -matkablogi 7.7.2015 at 9.11

Kuulostaa mahtavalta! Me vietettiin viime kesänä lomat noilla suunnilla (Kroatia, Montenegro ja Bosnia-Hertsegovina) ja tykättiin kyllä ihan hirveesti. Albanian puolella ei tosin käyty, ja se jäi vähän kaihertamaan, mutta tuleehan noita seuraavia kertoja. Dubrovnikin lähellä oleva Korculan saari miellytti meitä, siellä oli hyvää ruokaa ja kivoja biitsejä ja lungi meininki. Blogista löytyy juttu. Täältä löytyy meidän Balkan-postaukset koottuna. Hyvää reissua! (Ja by the way, meillä on lähtö tulevana viikonloppuna eikä olla varattu vielä mitään =D)

Vastaa
Inka 7.7.2015 at 20.26

Jes, kiitti vinkeistä, kävin jo osan lukemassa. Ahhh tätä matkakuumetta!! Pitää laittaa korvan taa tuo Korculan saari, sillä erityisesti Dubrovnikiin pitäs keksiä tekemistä, ettei mene kaikki päivät vaan sängyssä maatessa (ihan niinko se olis vaarana oikeasti :D).

Vastaa
Maarit 7.7.2015 at 10.31

Hyvältä kuulostaa! Äh, miten onkin ollut kiireitä, omat Balkanin postaukset odottaa vielä valmistumistaan. Albania jäi meillä näkemättä, mutta vaikuttaisi kiinnostavalta! Selviitte varsin kohtuullisilla kilometrillä. Meille tuli ehkä 1600. Kyllä se on kivaa autolla, mutta hidasta on matkanteko ja tiet jännittävän mutkaisia ja kapeita; ainakin jos pääteiltä poistuu. :)

Vastaa
Inka 7.7.2015 at 20.27

Heh, katotaan kuinka paljon noita kilometrejä kertyy sitten lopulta varsinkin, jos minä oon kartanlukijana.. :D Saa nähä. Odotan innolla just niitä kapeita teitä ja erityisesti sitä, että mää voin istua pelkääjän paikalla auton ajamisen sijaan.

Vastaa
Laura R. / Laura let's go 7.7.2015 at 12.48

Ihan mahtavan mielenkiintoisen kuuloinen reitti, ai että tulee hieno reissu!

Vastaa
Inka 7.7.2015 at 20.27

No ihan varppina!

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 7.7.2015 at 13.22

Erittäin hyvältä kuulostaa! Nuo huudit kiinnostaa kovasti, joten mielenkiinnolla odottelen sun reissuraportteja ja upeita kuvia :)

Vastaa
Inka 7.7.2015 at 20.27

Jes, mahtavaa! Mää en malta odottaa. :)

Vastaa
Sofia 7.7.2015 at 13.33

Montenegrossa ollessanne älkää missatko Kotoria ja Perastia, niihin ehtii tutustumaan ihan lyhyesti parissa tunnissa. Näyttäisipä olevan teidän reitin varrella. Jos kovasti pidätte reippailusta, niin Kotorin vuorelle kohoavalta muurilta on hienot näkymät pikkukaupungin yli. Myös Dubrovnikin edustalla olevaa Lokrumin saarta voin suositella uimapäivän viettoon, etenkin jos aika on kortilla ja ei riitä kauemmille saarille. Omia vinkkejä ja kuvia lyötyy täältä: http://project4ever.blogspot.fi/

Vastaa
Inka 7.7.2015 at 20.28

Kiitti vinkeistä, täytyy tsekata noi Kotor ja Perasti. Lokrumista oonki kuullu myös muualta suosituksia, joten sen tsekkaamista täytyy ehdottomasti harkita. Pitääpä käydä tsekkaamassa sun vinkit!

Vastaa
Laura / Tuntemattomaan ja takaisin 7.7.2015 at 16.37

Voih, Montenegro ja Albania ois tosi kovia just nyt! Huikee reissu tulossa teille :)

Vastaa
Inka 7.7.2015 at 20.28

Määki oon himoinnu matkustaa niihin jo monta vuotta, niin tää tulee kyllä just hyvään saumaan. :)

Vastaa
Emmi 8.7.2015 at 8.22

Ihana Kroatia! Me oltiin kesäkuun alussa neljä päivää Lopud-nimisellä saarella. Tunnin lauttamatka Dubrovnikista, neljä lauttaa meni päivässä ja lippu kustansi muutamia euroja. Tajuttoman kaunista ja ihana tunnelma! Ajan sai kulumaan ihan vaan rantakadulla kävelemällä ja jätskiä syömällä ;) Toki aktiivisempi tekeminen (pyöräily, melonta, snorklaus) olis ollu mahdollista.

Vastaa
Inka 8.7.2015 at 22.42

Oi että nuo saaret kuulostaa ihanilta!! Tää täytyy kyllä ehottomasti tsekata, kiitti vinkistä!

Vastaa
Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar 8.7.2015 at 9.00

Kivalta vaikuttaa! :) Balkanilla riittää tutkittavaa ja siellä jaksaisi istua auton kyydissä vaikka monta päivää putkeen, upeita maisemia katsellen. Dubrovnikiin vinkki: valitkaa päivä ja aika, jolloin jättiristeilijät eivät ole rantautuneet. Montenegrossa Durmitorin kansallispuiston seutu on myös upeaa! Albania on myös omalla listalla, kiinnosti jo edellisellä Balkanin reissulla, mutta silloin ei aika riittänyt.

Vastaa
Inka 8.7.2015 at 22.43

Jes, kiitti Laura, täytyy tsekata tuo Durmitorin kansallispuisto. :)

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 8.7.2015 at 10.27

Minäkin mietin, kun en nähnyt kartasta zoomata, että ajattehan Kotorinlahden? Älkää missatko sitä! Huikeelle näyttää muuten reissusuunnitelmat! Roadtripit on niin parhautta <3 Dubrovnikin edustalla on kiva se Lopudin saari. Mehän ajeltiin sinne ihan vallan vesijeteillä viime kesänä! ;)

Vastaa
Inka 8.7.2015 at 22.43

Ei vitsi ootan tuota vesijettijuttua. Karim innostui siitä ihan täysillä, kuten arvelinkin. :)

Vastaa
Ode 8.7.2015 at 11.23

Älä huoli, vaikka Kosovo jää väliin. Siellä ei oikeastaan ole mitään kovin kummoista nähtävää ja Balkanin maista se on selkeästi alikehittynein. Jos tarjolla on kansallispuistoa, niin enemmin sinne sitten. Omalla reissullani kävin Kosovossa lähinnä sen takia, että reissuseura on ollut siellä aikoinaan rauhanturvaajana ja käytiin katselemassa hänen vanhoja kulmia. Pristinassa toki nyt ehkä jotain näkemistä, mutta ei niin ihmeempää, että sinne asiasta tehden kannattaa lähteä.

Vastaa
Inka 8.7.2015 at 22.44

Okei, kiitti vinkistä. Voi kyllä olla että jää välistä!

Vastaa
Esa | Reissuesan matkablogi 8.7.2015 at 20.53

Kotorinlahden ympäriajo on itsessään hieno kokemus eli ei kannata oikaista lautalla. Huikeimmat näkymät Kotorinlahdelle löytyvät Kotorista kohti Lovcenia/Cetinjeä lähtevän serpentiinitien varrelta. Tien alussa on useita pysähdyspaikkoja, mutta suosittelen ylintä jos on aikaa. Kotorinlahti-postaukseni: http://www.matkablogi.fi/2015/04/kotorinlahti-montenegro/

Vastaa
Inka 8.7.2015 at 22.44

Jes, kiitti Esa! Kuulostaa tosi hyvältä. :)

Vastaa
Annika - home & away 12.7.2015 at 15.29

Oi, kuulostaa ihanalta. Miten multa on mennyt ihan ohi teidän suunnitteilla ollut Balkanin matka :) Oon ite käynyt pikaisesti vaan Kroatiassa, Bosniassa ja Serbiassa, joten olisi mahtavaa lähteä tonne autoseikkailemaan. Sitä ennen olis vaan ehkä hyvä saada miehellekin kortti :P Jään odottelemaan teidän tarinoita ja kuvia!

Vastaa
Inka 13.7.2015 at 18.10

Ai teillä on sulla vaan ajokortti? No se kieltämättä helpottaa jos on kaks kuskia, vaikka tietenkään meillä ei tuolla reissussa oo ko yks vakuutuksellinen kuski. Hätätapauksessa ajo onnistuu kuitenkin multakin, mutta jospa niitä ei tulis. :) Ootan kyllä innolla reissua, sillä oon niin pitkään halunnu matkustaa noille nurkille.

Vastaa

Jätä Kommentti