Pallontallaajat.net
Valikko

Melontaperjantai

Kirjoittanut Inka 15.7.2015

Yhteistyössä Natura Viva

Kesäfiiliksen etsiminen alkoi oikeastaan jo viime viikon perjantaina, kun tutkiskelin vielä uudehkoa kotikaupunkiani jälleen uudesta paikasta. Laura laittoi nimittäin torstai-iltana viestiä ja kysyi, josko lähtisin sen sekä Visit Helsingille blogia kirjoittavan Kathrinin kanssa perjantai-illaksi Vuosaareen melomaan. Muuttotohinoiden jälkeen oltiin suunniteltu perjantaiksi sitä kuuluisaa ei mitään, joten valinta oli lopulta aika helppo: kovin monessa muussa paikassa ei varmana pystyisi nollaamaan yhtä hyvin, kuin kanootissa keskellä saaristoa.

Perjantaina tavattiinkin Kiasmalla Lauran, Kathrinin ja vuosaarelaisen Natura Vivan Outin kanssa, joka noukki meidät kyytiin taidemuseon pysäkiltä. Ajettiin pakulla Vuosaaren melontakeskukseen, mistä hupi alkoi. Kukaan ei ollut ekaa kertaa pappia kyydissä, joten sen pidemmittä neuvoitta viskattiin pelastusliivit päälle ja suihkastiin veteen.

Naturaviva Naturaviva-5 Naturaviva-4 Naturaviva-2 Naturaviva-6 Naturaviva-3 Naturaviva-7 Naturaviva-8 Naturaviva-9

Perjantaina oli tosiaan ilmoilla aika jäätävää säätä, sillä koko päivän satoi kuin saavista. Olin pakannu mukaan sadetakin sekä aikamoisen muovipussiarsenaalin kameraa varten, sillä tarkoituksena oli toki ottaa kuvia myös vesillä, riippumatta siitä mistä suunnasta satoi. Varustauduin kuitenkin aivan turhaan, sillä aurinko porotti melkein kirkkaalta taivaalta ja vedenpitävät pussukat riittivät pitämään kameran kuivana kuvaushetkien välillä.

Ensimmäiset puoli tuntia meni täysin euforian vallassa, sillä tuntui aivan uskomattomalta, että niin lyhyen matkan päässä Helsingin keskustasta oli niin rauhallinen paikka – jälleen yksi osoitus siitä, kuinka vähän mää oikeastaan tunnen koko kaupunkia. Melottiin kaikessa rauhassa ja mää tyydyin fiilistelemään maisemia muiden bongatessa maamerkkejä ja kaupunginosia ympäriltä. Mulla ei ollu hajuakaan missä oltiin, eikä se haitannut tippaakaan.

Naturaviva-35 Naturaviva-10 Naturaviva-36 Naturaviva-39

Melominen on oikeastaan ihan superterapeuttista, enkä kyllä ihmettele yhtään miksi se on nousemassa yhä suositummaksi myös nuoren väestön keskuudessa siinä missä se on aiemmin ollut vain ehkä hieman vanhemman sukupolven suosikkiharrastus. Näin vesipelkurina kanootin kyydissä onnistuin unohtamaan kaikki kauhuskenaariot (merihirviöitä ei onneksi jouduttu kohtaamaan), ja nautinkin täyttä vauhtia melomisesta. Vaikka yleensä oon aikamoinen nynny, on meloessa ihan mahtavaa päästellä vaan täyttä höyryä eteenpäin ja paahtaa menemään niin lujaa kuin vain kropasta irtoaa.

Ei liene yllätys että aikakäsitys hävis aika nopeasti, ja jonkun aikaa melottuamme meidän mukana ollut opas Outi ilmoitti, että seuraavaksi olis luvassa rantautuminen ja evästauko. Ohjattiin keulat kohti pientä Kotiluoto-nimistä saarta, ja jätettiin sekä kanootit että pelastusliivit kuivumaan pienelle rannalle siksi aikaa, kun nautittiin retken toiseksi parhaasta ohjelmasta eli syömisestä.

Naturaviva-12 Naturaviva-13 Naturaviva-16 Naturaviva-17 Naturaviva-14 Naturaviva-20 Naturaviva-15 Naturaviva-18 Naturaviva-19 Naturaviva-23 Naturaviva-24 Naturaviva-22

Kivuttiin pienen saaren kalliolle ja eteen avautui melkoisen vaikuttava näkymä. Vesi oli aivan tyyntä, ja hetken pystyi aistimaan kesän, vaikka tuuli pitikin huolen, että ihan paitahihaisillaan ei tarennut. Kotoisasti ruokana oli eväsleipiä ja pillimehut, jotka nautittiin aikamoisella antaumuksella: enempää koulun luokkaretkifiilistä ei ainakaan ruuan puolesta olis voinut saada.

Maisemat Kotiluodolta oli kyllä melko pysäyttävät, ja syötiinkin siinä kaikessa rauhassa horisonttiin tuijottaen. Lopulta oli kuitenkin pakko myöntää evästauon olevan ohi ja paluumatkan edessä, vaikka mitään sen suurempaa kiirettä supersymppikseltä saarelta ei tainnut kenelläkään olla. Pelastusliivit takaisin niskaan ja kohti Vuosaaren rantaa!

Naturaviva-26 Naturaviva-30 Naturaviva-29 Naturaviva-32 Naturaviva-37 Naturaviva-31 Naturaviva-34 Naturaviva-40 Naturaviva-33

Kun menomatka vedettiin vähän mutkitellen ja pujotellen saarten välissä, paluumatkalla otettiin mutkat suoriksi ja palattiin takaisin suorinta reittiä. Vaikka kilometrejä ei kovin montaa kertynyt, maistui illalla uni aika makijasti tuon seikkailun jälkeen.

Iso kiitos vielä Kathrin, Laura sekä tietysti Natura Viva superkivasta perjantai-illasta! Tää oli nyt mun kolmas melontakerta ikinä ja toinen kerta kun pääsin kokeilemaan melontaa Helsingissä, ja täytyy toivoa että niitä tulee vielä lisää.

Eng: Paddling is something I’d love to try once a summer, and this time I enjoyed this lovely activity in Helsinki with Natura Viva.

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Laura/My post-University life 16.7.2015 at 0.32

Voi kuinka kauniita maisemia, ei ihan heti ensistään uskoisi että ollaan ihan Helsingissä! Melonta on kyllä kivaa ja varsinkin tuollaisissa maisemissa!

Vastaa
Inka 16.7.2015 at 21.27

No elä muuta sano, olin ihan turrena ihastelemassa noita näkymiä. Ihan mahtavia!!

Vastaa
Maarit 16.7.2015 at 7.30

Ihan huipun näköistä ja ihanat kuvat! En oo koskaan melonut, mutta olis joskus huippua päästä kokeilemaan! :)

Vastaa
Inka 16.7.2015 at 21.28

Oli kyllä mahtavaa! Ja suosittelen kyllä kokeilemaan, niin rentoa meininkiä. :)

Vastaa
Kirsi / 50 State Puzzle 16.7.2015 at 11.35

Olipa kiva lukea sun melontajuttu, ollaan menossa siskoni kanssa myöhemmin kesästä Natura Vivan melonnan alkeiskurssille… odotellaan vaan kesän alkamista ennen kuin varataan se :D

Vastaa
Inka 16.7.2015 at 21.29

Ai tää oli se minne olitte menossa? Jee! Oli kyllä kiva kokemus, joten suosittelen lämpimästi. :) Toivotaan että kelit tulis pian!!

Vastaa
lena / london and beyond 16.7.2015 at 12.50

Mä niin haluun melomaan! Kävin suppaamassa ja siitä tuli innostus vesillä liikkumiseen urheilumielessä. :) Oliko tuo miten rankkaa fyysisesti? Upeat maisemat teillä, woooow<3

Vastaa
Inka 16.7.2015 at 21.31

Maisemat oli kyllä ensiluokkaiset! Ja ei ollu mun mielestä mitenkään hirveän raskasta, mutta mentiin tosi leppoisaa vauhtia, joten ei mikään ihme ettei tuntunu missään. :)

Vastaa
Rimma 16.7.2015 at 21.08

Eikä kuin ihanaa! Pakko päästä tänä kesänä melomaan. Oon ihan sun kuvien fani! Uuden kameran(?) myötä oot kyllä jotenki harpannut ihan uusiin sfääreihin! TYKKÄÄN :)

Vastaa
Inka 16.7.2015 at 21.32

Tää oli kyllä ihan mahtavaa!!! :) Ihana kuulla Rimma, kiitti! <3 Ja oon kyllä aivan liekeissä tuosta kamerasta. :)

Vastaa
Kathrin 18.7.2015 at 23.10

Love it! Thanks so much for joining, it was wonderful to meet you! See you around soon I hope (and check my blog tomorrow for my post about the trip :) )

Vastaa
Inka 19.7.2015 at 21.42

Well thanks to you Kathrin! It was so much fun!! :) Thanks for the great company.

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 21.7.2015 at 15.19

Tää näyttää niin hauskalle ja voi vitsi mitkä maisemat! Eikä onneksi satanut, eikä tullut merihirviöitä vastaan ;))) hassu…

Vastaa
Inka 22.7.2015 at 22.29

Haha, merihirviöt on vakava asia! :D

Vastaa

Jätä Kommentti