Pallontallaajat.net
Valikko

Kesä-Suomen uusi valloitus: päiväreissu Hämeenlinnaan

Kirjoittanut Inka 23.7.2015

Tunnetteko jo Unnukka seikkailee -blogin supersuloisen kirjoittajan? Ellette, niin tässä vaiheessa kannattaa kliketi klikkailla itsensä mimmin blogiin ja niiden huimien seikkailutarinoiden äärelle, mitä siellä on luvassa. Mulle blogi on vanha tuttu jo jokusen vuoden takaa, ja sinä aikana myös tarinoiden takana oleva seikkailijatyttönen on tullut enemmän ja enemmän tutuksi. Sen verran tutuksi ainakin, että kun hän kutsui mut käymään luonaan Hämeenlinnassa en epäröinyt tarttua tarjoukseen, vaan hyppäsin junaan ja suhasin Aulangon rannalla sijaitsevaan kaupunkiin.

Hämeenlinna on mulle oikeastaan aika eksoottinen kohde, sillä en ollut tainnut käydä kaupungissa koskaan aikaisemmin. Siispä en olis voinu kiittää munkkiani sen enempää, kun kohdalle sattui kaikista epäilyksistä huolimatta lämmin ja aurinkoinen sää. Hämeenlinnassa oli ohjelmassa todellista kesäpuuhaa, kun suunnattiin Aulangon puistoalueelle kesän ensimmäiselle piknikille!

Reissuorientoituneessa seurassa puheenaiheet ei tosiaan lopu ihan heti kesken, ja hauskaa on se miten nopeasti sitä alkaa tuntua että iteltä on jäänyt niin moni paikka vielä näkemättä, kun kuuntelee toisten seikkailuja. Ninni oli sulhonsa kanssa just saapunut Islannin ja Yhdysvaltain reissulta, mutta valmisteli parin viikon päässä häämöttävää Thaimaa-kuukauttaan ja suunnitteli vielä tammikuussa odottavaa häämatkaansakin johonkin paratiisikohteeseen. Aivan käsittämätön reissutahti, jolle ei voi kyllä muuta kuin nostaa hattua!

Siinä maapallon fiilistelyn lomassa ehdittiin myös toki nauttia ympärillä avautuvista maisemista, ja käsin kaivetulla (?) lammella uiskentelevasta kesystä joutsenesta, joka uskaltautui tulemaan vähän epäilyttävänkin lähelle.

HämeenlinnaHämeenlinna-5Hämeenlinna-3Hämeenlinna-2Hämeenlinna-4Herkullisen eväsretken jälkeen ehdittiin vielä kivuta näkötorniin, josta käsin avautui varsin mainiot maisemat pitkin metsikköä. Meillä oli siinä syödessä vähän pelko perssiissä että ehditäänkö torniin, sillä Ninni oli monta kertaa aikaisemmin yrittänyt käydä tornissa mutta se oli aina jostain syystä suljettuna, mutta kaikeksi onneksi torni sattui olemaan auki vielä siinä vaiheessa, kun me oltiin saatu eväsretki päätökseen.

Saatiin siinä myös hyvä treeni heti evästyksen jälkeen, kun kiivettiin näkötornin 322 porrasta maisemien perässä. Ensin käytiin ottamassa vähän esimakua siitä tornin vieressä sijaitsevalta näköalapaikalta, joka sekin sijaitsee 150 metrin korkeudessa, joten se oli hyvä alku. Siitä sitten kiivettiin ylös, ja kyllähän ne maisemat palakitti portaiden tarjoaman pohjetreenin jälkeen!

Hämeenlinna-8 Hämeenlinna-6 Hämeenlinna-7 Hämeenlinna-11 Hämeenlinna-9 Hämeenlinna-12

Siellä korkeuksissa oli taas mainio mahdollisuus kesyttää korkean paikan kammoa, ja ehkä taas päästiin pikkiriikkinen askel eteenpäin. Helpottuis tuo reissuelämäkin, kun ei jatkuvasti tarttis olla puntti tutisemassa hienojen maisemien äärellä, kun jopa kerta kuitenkin on päästävä jonnekin näköalapaikalle.

Hämeenlinna näytti siis parastaan ensivisiitillä, eikä olis kovin kesäisempää keliä voinut meikäläisen eteen tarjota. Ehkä taas ens kesänä uudelleen!

Eng: This is how it looks like in Hämeenlinna. I visited the town for the first time this summer and she showed me her best side, with sun shine and everything.

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Henriikka 23.7.2015 at 20.41

Oli mukava tutustua blogiisi, samalla heitän sua haasteella :)

http://pienityttomaailmalla.blogspot.fi/2015/07/liebster-award-ja-11-kysymysta.html

Vastaa
Inka 24.7.2015 at 7.09

Kiitos kommentista ja haasteesta Henriikka! Olen juuri vastannut tähän haasteeseen, joten voi olla että vastaaminen jää ehkä siitä syystä väliin.

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 23.7.2015 at 21.15

Se taitaa tuo Hämeenlinna ja Aulanko muodostua jo perinteiseksi matkabloggaajien ensitreffauspaikaksi :D Mä nimittäin treffasin tuolla Nellan ekaa kertaa! Hauskan näköinen päivä ollut teillä. :)

Vastaa
Inka 24.7.2015 at 7.10

Oho, tuota en tiennytkään, joten aika hauska sattuma! Ja mikäs siinä, ei kovin komeammat maisemat juuri voisi enää treffailulle kotimaassa olla. :)

Vastaa
Salla 23.7.2015 at 23.29

Oo, huippua! Ja onhan tuota Ninnin matkatahtia tullu iteki kauhisteltua (kateellisena) jo pitemmän aikaa… :)

Vastaa
Inka 24.7.2015 at 7.10

No niinpä, ihan hullua! :)

Vastaa
Unnukka 24.7.2015 at 21.12

Heiheihei, hullua olis olla matkustamatta kun siihen on kerta tsäänssit! ;D

Vastaa
Inka 25.7.2015 at 8.52

No todellakin!!! :)

Vastaa
Laura R. / Laura let's go 24.7.2015 at 12.37

Aijai, meidän hääpotrettimaisemat <3 Ymmärrettävästi tuo mesta tulee siis ikuisesti olemaan yksi mun lempipaikoista! ^_^

Vastaa
Inka 25.7.2015 at 8.50

Komiaa oli, ja se näkyy myös niissä teidän kuvissa. Puhuttiinkin niistä tuolla, kun Ninni oli tunnistanut miljöön. :)

Vastaa
Unnukka 24.7.2015 at 21.10

Hei sinä ihana! Onpa kivoja kuvia, tämän jäläkeen en kehtaa enää laittaa omiani näytille :D onko sulla muuten niitä meidän kaverikuvia? Olis kiva saada muutama! Ja kohan palaillaan Aasiasta, niin sovitaan jottai kivaa tekemistä taas. Olisko vaikka sen valokuvamuseon aika? :)
Sanon tän nyt vielä kertaalleen; bloggaamisessa on parasta, kun tutustuu ihan huipputyyppeihin! <3

Vastaa
Inka 25.7.2015 at 8.51

Hehhee, ne oli meikän osalta aika hirveitä mistä syystä näytin useimmille deleteä, mutta on mulla pari, laitan tulemaan (tässä jossain vaiheessa, jos ei ala kuulua niin muistuta!). Ja pläni kuulostaa hyvältä, otetaan treffit sitte nii voin taas kuolata sun seikkailutarinoille!!

Vastaa
Pingviinimatkat 26.7.2015 at 12.05

Olipa kiva, että sait kutsun paikallisopastukseen! Etkä todella reissanut perille suotta, kauniita ovat nämä maisemat.

Vastaa
Inka 27.7.2015 at 8.24

No niinpä, onneksi sattui aurinko hemmottelemaan tuolla tavalla!!! :)

Vastaa

Jätä Kommentti