Pallontallaajat.net
Valikko

Parasta Suomen kesässä: mökkireissut

Kirjoittanut Inka 9.8.2015

Kunnon eväät mukana, mustikkamättäitä metsä pullollaan ja järvi täynnä haukia. Siinä eväät mahtavalle kesäloman mökkireissulle. Otettiin ensimmäisen kesälomaviikon kunniaksi suunta kohti Kainuuta ja suhautettiin Karimin perheen toiselle mökille. Tänä kesänä on mökkireissuja odoteltu jotenkin erityisen pitkään ja hartaasti, ja meillä olikin suunnitelmissa käydä kolmella mökillä yhen vaivaisen viikon aikana.

No aivan ei ehitty kaikilla mökeillä käydä, kiitos pitkien välimatkojen. Tämä yksi, reilun vuorokauden mökkireissu jäi nyt tämän kesäloman ainoaksi, mutta lyhyestä vierailusta huolimatta päästiin kyllä nollaamaan aika täydellisesti. Ehittiin tekemään melko monia mökkifiilistä alleviivaavia juttuja jo lyhyenkin vierailu aikana.

Mökillä-24 Mökillä Mökillä-3 Mökillä-2 Mökillä-4 Mökillä-9 Mökillä-6 Mökillä-12 Mökillä-10 Mökillä-5 Mökillä-13 Mökillä-14

Siinä nähtiinkin, miten ympäristön vaihtuminen vaikuttaa lomafiilikseen. Yhen päivän aikana ehittiin käydä pariinkin otteeseen mustikassa, mikä takas evästä silloinkin kun järvi ei tarjonnut haukia, vaikka käytiinkin kaks kertaa yrittämässä (Huom! Minäkin tartuin virvelin varteen, ja Karim opetti jopa heittouistelun saloja). Myös etukuistin riippumatto pääsi käyttöön, kun mökin uumenista löytyi kaikkien aikojen parasta lomalukemista eli Aku Ankan taskukirja.

Mökkitunnelma syntyi viimeistään siinä vaiheessa, kun kännykästä hävis kuuluvuus.

Mökillä-17 Mökillä-18 Mökillä-16 Mökillä-15 Mökillä-19 Mökillä-20 Mökillä-22 Mökillä-21 Mökillä-23

Kieltämättä harmitti kun piti pakittaa mökkitietä pitkin ja kääntää auton keula kohti kaupunkia. Mää en mikään kovin kova mökkeilijä oo, mutta yö tai pari vähän väliä kelepaa aika mainiosti, varsinkin näillä pohjoisen kesälomakeleillä.

Eng: This is Finnish cottage life.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

lena / london and beyond 9.8.2015 at 19.48

Ihana mökki ja mökkifiilis! :) Oon samanlainen mökkeilijä, pari yötä menettelee mutta sitten alkaa jo tulla fiilis että kaupunkiin pitäisi päästä. Ihanan tunnelmallisia kuvia, arvaas haluanko järvelle nyt!

Vastaa
Inka 9.8.2015 at 20.32

Tuo mökki on kyllä super, vaikka aika vähän ollaankin siellä oltu. Ja joo, pari päivää on kyllä aika jees, siinäkin ehtii mainiosti saada kunnon fiiliksen. Ja äkkiä järvelle!

Vastaa
laurasitinerary 9.8.2015 at 22.11

Ihania kuvia :) Mökkeily on niin rentouttavaa! Ja täytyy sanoa, että nyt asuessani ulkomailla, haaveilen Suomen vierailuista nimenomaan mökkeilyä!

Vastaa
Inka 9.8.2015 at 22.48

Voin kyllä uskoa, että sitä erityisesti kaipaa kun asuu ulkomailla! Tosin mun ei tarttenu lähtä ees ulkomaille, riitti että muutti Helsinkiin niin johan alkoi pohjoisen vierailut ja erityisesti mökkireissut innostaa ihan uudella tavalla. :)

Vastaa

Jätä Kommentti