Pallontallaajat.net
Valikko

Kaukana mukavuusalueelta

Kirjoittanut Inka 18.8.2015

Yhteistyössä Visit Tallinn

Tuntuu, että tänä kesänä seikkailupuistoja on noussu pitkin poikin Suomea ja niiden suosio on aivan räjähdysmäisessä kasvussa. Toisaalta mikä olis parempi idea, kuin tarjota nimenomaan aikuisille oma temmellyskenttä, missä pääsee leikkimään lapsuuden haavesankari Tarzania ja kiipeilemään apinan lailla puissa hyppien narujen varassa tehtäväradalta toiselle?

Mää kokeilin seikkailupuistoa ensimmäistä kertaa toukokuussa Saarenmaalla, kun vierailu oli merkitty työmatkan ohjelmaan. Visiitti oli hurjan hauska, ja kun meidän kaveriporukan reissu alkoi olla suunnitteluasteella, ehdotin heti ensimmäisenä vierailua seikkailupuistossa. Tallinnassa on useampia seikkailupuistoja, ja me suunnattiin Piritan kaupunginosassa, pitkän hiekkarannan läheisyydessä sijaitsevaan seikkailupuistoon.

Meidän huimapäisestä joukosta mun lisäksi Karim, Milla ja Juhana puki ylleen seikkailuun vaaditut vermeet eli turvavaljaat, joiden avulla saatiin kiinnitettyä ittemme turvavaijereihin. Hypättiin ensimmäiselle radalle ja se oli sitten menoa.

Pirita seikluspark Pirita seikluspark-6 Pirita seikluspark-2 Pirita seikluspark-4 Pirita seikluspark-5

Puihin rakennetut seikkailuradat toi aika paljon haasteita tällaiselle korkean paikan kammoiselle, ja meininki oli jostain syystä täysin eri kuin yksin tehdyllä työmatkalla, jolloin radat eivät tuntuneet läheskään niin pelottavilta kuin nyt. Ensimmäinen, reilun metrin korkeudessa ollut harjoittelurata sujui muitta mutkitta, mutta auta armias kun noustiin toiselle radalle ja korkeutta oli jo muutaman metrin verran. Alku sujui mainiosti, mutta siinä vaiheessa kun eteen tuli mun näkökulmasta kaikkein vaikein radankohta eli pätkä, joka ylitettiin ainoastaan yhtä superkapeaa vaijeria pitkin eikä yläkropalle ollut tukena kuin yksi ainoa vaijeri suoraan yläpuolella, ei ollut kovin kaukana etten olis jättäny leikkiä kesken. Puhaltelin siinä vähän aikaa ja päästin ensin Karimin mun edelle, mutta siinä vaiheessa totesin että nyt ei auta muu kuin itku markkinoilla ja päästin pienet paniikki-itkut puun takana muka piilossa. Millan tsempin ansiosta revin itteni liikkeelle ja sain radan valmiiksi. Oli kyllä aika jännittävä tunnelma siinä rataa ylittäessä, ja kieltämättä nolotti aika kovasti.

En kuitenkaan voinu jättää seikkailupuistoa siihen kahteen rataan, joten matka jatkui. Piritan seikkailupuistossa on kuusi rataa, joista mää suoritin lopulta neljä. Voin kertoa teille, jotka ette paikalla olleet, että näytin taatusti aika ajoin aivan supernaurettavalta möyriessäni niitä erilaisia rataosuuksia pitkin, ja suoritus oli kaukana siitä ninjamaisen kepeästä liikkumisesta, mitä olin mielikuvissani ennen seikkailupuistovierailua kaavaillut. Noh, pääasia että etenin, ei sen väliä kuinka monen kirosanan ja pellemäisen liikkeen siivittämänä.

Siinä meikän panikoidessa en voinut olla ihastelematta muun tiimin rohkeutta, sillä kaverit näyttivät suorittavan radat melkoisella riemulla ja kehonhallinnalla. Rentous lieneekin tuossa hommassa avainsana, sillä siinä vaiheessa kun tököttää kroppa jäykkänä kapean vaijerin päällä jalat tutisten valmiina reitin ylitykseen, ei lopputulos voi olla juuri muuta kuin traumaattinen.

Pirita seikluspark-7 Pirita seikluspark-9 Pirita seikluspark-11 Pirita seikluspark-10 Pirita seikluspark-14 Pirita seikluspark-12 Pirita seikluspark-15

Jätin suosiolla kaks viimeistä rataa suorittamatta, mutta liaanien varassa puulta toiselle kulkeminen, verkkoja pitkin kiipeily sekä muuten vaan haastavat ja taitoa vaativat radat näyttivät aika hauskoilta, jos unohdetaan että ne sijaitsivat pikkusen turhan korkealla. Karim oli meidän tiimistä ainoa joka teki myös vihoviimeisen mustan radan, eikä sillä näyttänyt siinä nokka kovin kauaa tuhisevan. Viimeisellä reitillä oli muun muassa verkko, johon piti ensin hypätä tarraten siitä kiinni, minkä jälkeen se lähti liikkeelle ja kuljetti seikkailijan seuraavaan paikkaan. Suurin osa reiteistä päättyi vaijeriliukuun, mikä oli kyllä aika mahtavan vauhdikas kokemus.

Piritan seikkailupuisto Tallinnassa oli loppujen lopuksi mullekin ihan hauska kokemus, ja tässä vaiheessa meillä on jo suunniteltuna seuraavakin seikkailupuistovierailu. Mää nyt en vaan voi jättää kokemusta tuohon paniikki-itkuvaiheeseen vaan reitit pitää suorittaa kunnialla varsinkin, kun en millään tasolla koe olevani mikään jännittynyt kankeilija.

Pirita seikluspark-16 Pirita seikluspark-17 Pirita seikluspark-18 Pirita seikluspark-19

Vierailu Piritan seikkailupuistossa maksaa suunnilleen saman verran kuin kotimaisissa seikkailupuistoissakin, ja muutaman tunnin seikkailukokemukseen pääsee osalliseksi noin 20 eurolla. Huomattiin, että toisin kuin esimerkiksi Helsingin Mustikkamaalla sijaitsevassa Korkee-seikkailupuistossa, ei Piritassa (eikä myöskään Saarenmaalla) ollut käytössä kypäriä. Eipä sillä, mun näkökulmasta vierailu oli varsin turvallinen myös ilman sitä varsinkin, kun liikkeelle lähdetään sillä ajatuksella että pienet nirhaumat silmäkulmissa kertovat vaan onnistuneesta seikkailusta.

Tsekatkaapa myös Pingviinimatkat-blogista löytyvä mahtava video meidän seikkailupuistovierailusta! Kuvista iso kiitos Laura Let’s Go -blogin Lauralle! <3

Eng: A visit in an adventure park is a fun thing to do in Tallinn, if you are interested in some other things than just partying and shopping.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Nasu 18.8.2015 at 10.14

Vähän kutkuttaisi päästä kokeilemaan, mutta korkeat paikat ja omat käsivoimat (tai niiden puute) vähän epäilyttävät:/

Vastaa
Inka 21.8.2015 at 9.48

Ymmärrän kyllä vähän liiankin hyvin! En tosin kokenut että tuossa vaadittaisiin mitenkään kovin suuria käsivoimia, sillä mulla ei niitä juuri ole, ja fyysisten ominaisuuksien puolesta meni ihan mainiosti. Eri asia oli tosiaan sen henkisen puolen laita, mutta noin periaatteessa suosittelisin kokeilemaan!

Vastaa
Maarit 18.8.2015 at 11.02

Meillä oli kesäkuussa ystävän polttareissa seikkailupuisto. Oli aivan huippua, tahtoisin uudestaan ja niille vaikeimmillekin radoille. :) Nää seikkailupuistot on tosiaan noussu tänäkesänä pinnalle!

Vastaa
Inka 21.8.2015 at 9.48

Seikkailupuisto on kyllä varmasti aika nappi ohjelmanumero just polttareihin! :) Ja hatunnosto erityisesti noista vaikeista radoista, ihan hullua!!

Vastaa
Pingviinimatkat 19.8.2015 at 20.15

Olihan vaan hauska kokemus! Rentoudesta en tiedä ja kyllä pari kertaa kovasti mietin, että mitä ihmettä sitä ihminen oikein ajattelee tuolla tavalla puissa hortoillessaan :D Hienosti suoritit tehtävät mihin läksit ja hyvin oisit suoriutunut siitä viidennestäkin radasta. Kernaasti lähtisin kyllä uudestaanin. Sen verran mukavaa pään tuuletusta!

Vastaa
Inka 21.8.2015 at 9.49

Haha, samat ajatukset oli kyllä mullaki aika monta kertaa että mihin sitä oli taas pitänyt ittensä tunkea.. :D Noh, yhä ollaan yhtenä kappaleena! Ja kiitti vielä tsempistä! <3

Vastaa

Jätä Kommentti