Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Montenegron Horseshoe Bend - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Montenegron Horseshoe Bend

Kirjoittanut Inka 23.8.2015

Meidän Balkanin-matkan Montenegron-osuus ei suuntautunut esimerkiksi Maaritin, Esan ja Lauran tavoin Durmitorin kansallispuiston upeisiin maisemiin, vaan huomattavan paljon etelämmäs. Kieltämättä bloggaajakavereiden matkakokemuksista ja -suunnitelmista lukiessa ennen matkaa harmitti hieman, sillä näyttäväthän nuo vuorenhuiput ja laaksot melkoisen komeilta. Matkan alkaessa olin kuitenkin täydellisen vakuuttunut siitä että tehtiin just oikea valinta reissureitin ja -kohteiden suhteen, sillä luvassa oli meillekin aika roppakaupalla upeita maisemia.

Karim bongasi matkaa suunnitellessaan kuvan, joka muistutti aika lailla Arizonassa bongaamaamme Horseshoe Bend -luonnonmuodostelmaa. Kun selvisi, että se sijaitsee melko lailla reitillä, oli sillä silmänräpäyksellä selvää että tuolla oli vierailtava.

Matkalla varsinaiseen näköalapaikkaan matkan varrelle osui ihan valtava määrä mahtavia maisemapaikkoja, ja reissuautomme Rento seisoikin milloin minkäkin levennyksen kohdalla. Niitä oli onneksi ripoteltu aika ruhtinaallisesti noiden kapeiden vuoristoteiden varsille, eikä me oltu ainoita jotka hyödynsi niitä myös valokuvaustarkoituksessa. Tosin oltiin varmaan ainoita, jotka harrasti yopingia

Montenegro Montenegro-6 Montenegro-5 Montenegro-3 Montenegro-2 Montenegro-7 Montenegro-4 Montenegro-9

Kohteelle on varmasti olemassa jokin osuvampikin nimi, mutta meidän mielestä Montenegron Horseshoe Bend oli varsin kuvaava. Matkalla Montenegron pääkaupungista Podgoricasta rantakohde Budvaan sunnattiinkin siis suuren motarin sijaan kapealle vuoristotielle, joka tarjosi paitsi pikkuisen jännittäviä ohitustilanteita myös niiden arvoisia maisemia, joiden perässä kannattaa matkustaa aina.

Podgorican lounaispuolelle tulevaa näkymää ei ollut sinällään mitenkään vaikea löytää, sillä joen muodostaman aika majesteettisen kurvin voi bongata kartasta aika helposti, kun tietää mitä etsii. Lähinnä sitä oleva kylä on kartan mukaan Šinđon.

Taidettiin pysähtyä pari kertaa ennen oikean mutkan ja parhaimman mahdollisen näkymän löytämistä, mutta se oliki vasta alkusoittoa luvassa oleville maisemille, jotka veti aika hiljaisiksi.

Montenegro-10 Montenegro-12 Montenegro-18 Montenegro-13

Vuoristotiellä ajelu asetti omat haasteensa, sillä tie oli superkapea ja täynnä vaihtelevan tiukkoja mutkia. Huudatettiin auton torvea vähän väliä mutkissa ilmoittaaksemme että täältä tullaan, ja se oli kyllä ihan hyvä ratkaisu, sillä paikalliset kaahas melko vauhdilla tien kapeudesta ja valtavasta pudotuksesta huolimatta, eikä mutkan takaa ollut mitään mahdollisuutta muuten arvata, onko siellä joku tulossa. Lukemattoman monien läheltä piti -tilanteiden jälkeen päästiin kuitenkin ehjinä perille.

Kun oltiin saatu näkymistä tarpeeksemme, päätettiin palata moottoritielle vähän eri reittiä kuin oltiin tultu. Kruisailtiin nimittäin motarilta astetta kapeampaa tietä pitkin, ja sillä mahtui vielä jotenkuten ohittamaankin. Ei kuitenkaan jaksettu vetää kilometritolkulla väärään suuntaan, vaan käännettiin Rennon keula kohti jyrkkää siksakkitietä, joka vei meidän motarille huomattavasti nopeammin.

Pyörätien levyinen tie oli muuten tosi hyvä, mutta siinä vaiheessa kun vastaan tuli iso auto, sai ohitustilanteessa säätää melko kauan. Molempien autojen vänkärit oli lopulta autojen ulkopuolella ohjeistamassa, ja kuskit sai ohitettua loppuviimein turvallisesti. Onneksi muita ei tullut sen lyhyen matkan aikana vastaan, sillä ohitus vaati aikamoisia hermoja!

Montenegro-11Montenegro-17 Montenegro-15 Montenegro-16

Tänään on muuten viimeinen päivä osallistua Haglöfs-arvontaan, joten jos et oo vielä osallistunut, kannattaa se tehdä nyt. Samalla kantsii käydä osallistumassa arvontaan myös Pingviinimatkat-, Laura Let’s Go– ja Rimma-matkablogeissa!

Eng: The Horseshoe Bend of Montenegro made us to stop several times during our drive from Podgorica to Budva. The views were definitely worth the stops.

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

Maarit 23.8.2015 at 18.49

Kuulostaapa kovin tutulta nuo liikenneseikkailut! Meillä jäi tuo rannikkoseutu Kotoria lukuun ottamatta huonommalle tutustumiselle. Kauniilta näyttää!

Vastaa
Inka 24.8.2015 at 21.51

Joo, ei ollu ihan samanlaista kuin suomalaisella motarilla rossailu, mutta hyvin eteni matka kuitenki!

Vastaa
Nasu 23.8.2015 at 19.36

Huh kuulostaa ahdistavalta tuo ajaminen. Tekisi itsekin mieli lähteä tuonne roadtrippailemaan, mutta itseä pelottaa kauheasti tuollaiset kapeat ja mutkaiset vuoristotiet :|

Vastaa
Inka 24.8.2015 at 21.53

No kieltämättä olis itelläki ollu monta kertaa pupu pöksyssä tai ainakin rautainen keskittyminen päällä jos olisin joutunu ratin taa, mutta sain onneksi olla (kirjaimellisesti) pelkääjän paikalla. Kantsii ottaa joku varma kuski mukaan, niin reissu varmana onnistuu! Nuo maisemat on nimittäin ehottomasti näkemisen arvoisia!

Vastaa
Pingviinimatkat 24.8.2015 at 8.23

Montenegron maisemat ovat kyllä nyt onnistuneet vakuuttamaan niin, että tuonnehan on suorastaan pakko päästä itse mahdollisimman pian! Maaritkin blogissaan vertasi Jenkkimaisemiin ja hauskasti perään saatiin lukea täältä Horseshoe Bendistä :D Muistutan jälleen itseäni siitä, että aina ei välttämättä tarvitse matkustaa valtamerien taa.. Tosin siellä olisi tietysti aika paljon leveämmät tiet, eikä tulisi niin hikiset paikat mutkissa. Voin uskoa, että oli parit hikikarpalot otsalle nostattavaa tilannetta teillä tuolla. -Milla

Vastaa
Inka 24.8.2015 at 21.55

No elä muuta sano!! Ja aika heleppo se on kyllä unohtaa nuo Euroopan upeat maisemat, kun joka tuutista tulee vaan kaukomaita. Ja Karim oli kieltämättä varsin keskittyny kaikki automatkat, en tiiä miten olisin ite selevinny niistä haasteista..

Vastaa
Maarit Johanna 24.8.2015 at 21.37

Niin upean näköistä!
Ihmeellistä miten vähän sitä onkaan kuullut tuosta osasta maailmaa.

Vastaa
Inka 24.8.2015 at 21.56

Sama! Tuntuu että en tiiä yhtään mitään tuosta alueesta, vaikka kaks kertaa ollaan seikkailtukin. Ihan uskomattoman upeita kohteita!

Vastaa
Pekka 25.8.2015 at 10.48

Aikanaan saavuimme siihen läheiseen Rijeka Crnojevićan kylään hieman isompaa tietä (kuin ylös maisemapaikalle johtavaa) ja lounasta nauttiessamme kylään saapui turistibussi. Töitä sai kuski tehdä sinne päästäkseen. Myöhemmin kävimme ihmettelemässä joen mutkaa ja alas palatessa tuo ko. bussi tuli meitä vastaan. Ibizalla ajelu tuntui sen jälkeen ihan helpolta. :)

Vastaa
Inka 25.8.2015 at 22.27

Huhhuh, on varmasti ollut melkoisen haastavat olot kuskilla, ja samoin teillä siinä vaiheessa kun se tuli vastaan. Välillä onkin varmasti hyvä ajella tuommoisissa pikkuisen haastavammissa ajo-olosuhteissa, niin osaa taas arvostaa niitä vähän vähemmän ahtaita teitä. :)

Vastaa
Ulla 29.8.2015 at 0.55

No on kyllä Horseshoe bend – nyt se on vaan saanut ton vehreän värityksen! Montenegro on kyllä yks maa josta mulla ei oo absolutely ollu mitään tietoa aiemmin! O_o Näin se sivistys kasvaa blogeja lukemalla taas =)

Vastaa
Inka 30.8.2015 at 8.43

Jes, hyvä blogit! :)

Vastaa

Jätä Kommentti