Pallontallaajat.net
Valikko

Dubrovnikin kauneimmat maisemat

Kirjoittanut Inka 30.8.2015

Dubrovnik oli lyhyen reissumme lukuisista kohteista kaupunki, jota ootin ehkä kaikkein vähiten. Ensimmäinen mielikuva elokuisesta kaupungissa sisälsi painostavaa hellettä, selkää pitkin valuvia hikinoroja, ahtaita mukulakivikatuja ja joka puolella parveilevia, meidän tavoin hikisiä matkailijoita kaikista maailman nurkista.

Se mielikuva ei aivan hirveästi houkuttanut, ja osaksi siitä syystä me päätettiin varata majoitus meidän muutaman päivän Dubrovnikin-vierailua varten muualta kuin supersuositusta vanhastakaupungista. Auto piti palauttaa Dubrovnikiin saapumisen päivänä, mutta oltiin onneksi sovittu palautus vasta illalle. Niin saatiin käytyä tsekkaamassa kaupungista vielä se kolkka, jonne tuskin oltaisiin ilman omaa autoa ajettu, nimittäin Sannankin blogissa vilahtanut näköalapaikka.

Dubrovnik-14 Dubrovnik Dubrovnik-3 Dubrovnik-2

Tavallisesti Dubrovnikin edustalla sijaitsevalle näköalapaikalle ilmeisesti kivutaan joko jalan tai matkustetaan kaapelikärryllä, mutta meillä oli onnekkaasti alla auto, joten suhautimme sinne superkapeita serpentiiniteitä pitkin. Paikalla oli aika monta turistibussia ja muutamia muitakin henkilöautoja, ja kapeilla teillä saatiin taas kerran hengitellä muutamaan otteeseen harvinaisen syvään, kun tiukkoja ohitustilanteita tuli eteen vähän väliä.

Korkeuksista avautuvat maisemat oli kuitenkin täysin hermojaraastavan ajomatkan väärti, sillä Dubrovnik näytti parhaan puolensa juurikin tuolta näköalapaikalta käsin.

Alueella sijainnut sotamuseorakennus olis varmasti tarjonnut mielenkiintoista kuultavaa, mutta skipattiin museo ja siirryttiin suoraan jälkiruokaan eli maisemiin. Näkymät on rajattu ikävästi aidalla, ja kaapelikärryn kaapelit leikkaavat maisemaa satamaan päin. Vanhaankaupunkiin avautuu kuitenkin häiriötön näkymä, ellei laske mukaan muurin ja turva-aitojen alla olevilla kallioilla keikkuloivia, hengestään vähät välittäviä turisteja.

Dubrovnik-4 Dubrovnik-16 Dubrovnik-6

Samassa hetkessä noita heikkojärkisiä ihmetellessä muistin tästä kokemuksesta seuranneen päätöksen elää elämää vähemmän nynnympänä. Karim ei varmasti ollut uskoa korviaan kun mun suusta purkautui ulos ehdotus, josko mekin dumpattaisiin elämä turva-aidan takana ja hipsuteltaisiin kallion reunalle katsomaan maisemia, joiden edessä ei parveilisi kymmeniä muita reissaajia. Ja kling! Sinne tuli elämän pankkiin kokemus, joka oli aika huikea. Eikä edes pelottanut, ainakaan paljoa.

Dubrovnik-5 Dubrovnik-10 Dubrovnik-8 Dubrovnik-12 Dubrovnik-13 Dubrovnik-7 Dubrovnik-9 Dubrovnik-11 Dubrovnik-15

Kun saatiin kylliksemme vanhankaupungin punatiilikattoisten talojen, turkoosina kimaltelevan meren ja Lokrumin saaren vehreyden ihastelusta, kivuttiin takaisin turvalliselle puolelle ja hypättiin autoon. Yritettiin paluumatkalla käydä vielä ajelemassa varsinaisessa Dubrovnikissa, mutta aika nopeasti järjettömien ruuhkien ja yhden vähältä piti -tilanteen alkeen todettiin että sitä kaupunkia ei todellakaan ole tarkoitettu autolla ajamiseen.

Eng: This viewpoint over Dubrovnik showed us the best side of the city – I didn’t really care about the historic old town, but these views were just amazing.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Pingviinimatkat 30.8.2015 at 21.40

Niin ihana kuva kolmanneksi viimeinen :) Itse tykästyin Dubrovnikiin siinä missä kaikkiin muihinkin kyliin, joista vaan löytyy niitä kapeita ikivanhoja mukulakivikatuja. Oltiin tosin kesäkuussa, joten turistimassat eivät olleet varmasti samaa tasoa kuin elokuussa. Pahimmat massat tulivat onneksi vain päivävisiitille busseillaan, joten aamut ja illat saatiin nauttia kaupungista parhaimmillaan. Komeat maisemat olette tosiaan löytäneet! -Milla

Vastaa
Inka 1.9.2015 at 6.38

Hehe, kiitti Milla! Mää veikkaan kans että kesäkuu oli Dubrovnikiin ihastumisen kannalta aika paljon parempi kuukausi, sillä sillon siellä ei ilmeisesti muita eurooppalaisia lomailijoita ainakaan kovin sankoin joukoin ole.. Kuulostaa ihanalta tuo teidänkin reissu!

Vastaa
Ulla 30.8.2015 at 23.34

Fantastisia maisemia!!!!!!

Vastaa
Inka 1.9.2015 at 6.38

No jep! Onneksi Karim bongas nääki! :) Mää oon ollu vaan lomalla. :D

Vastaa

Jätä Kommentti