Pallontallaajat.net
Valikko

Sopiva päätös lomalle: uima-allas palmun alla

Kirjoittanut Inka 11.9.2015

Lomalla sitä kaipaa joskus pelkästään yksinkertaisia juttuja: lämpöä, aurinkoa, palmuja, vettä ja rauhaa. Siihen ei oikeastaan juuri muuta tarvi lisätä, niin ollaan jo aika lailla mun ja varmasti myös aika monen muun lomaparatiisin ytimessä. Näistä yksinkertaisista asioista koostui myös meidän Balkanin-reissun viimeinen matkapäivä. Tai no, lisättäkööt vielä siihen päälle aivan loistava seura.

Tämän kesäloman buukkaaminen jäi tavoista poiketen tosiaan melko myöhäiseen vaiheeseen, sillä vaikka tavallisesti olisin liikkeellä kuukausitolkulla ennen lomaa, niin nyt taidettiin varata sekä lennot että majoitus joskus kesäkuun puolella, eli reilua kuukautta ennen matkaa. Hätähän siinä meinasi erityisesti majoitusten kanssa tulla, sillä ei oltu liikkeellä mitenkään suurella budjetilla, mutta kaikkein suosituimman matkailusesongin ajaksi piti siitä huolimatta löytää majoitus Dubrovnikin kaltaisesta suosikkikohteesta. Taisin huutaa aika monta kertaa apua kun selailin reissuajankohdan majoitustarjontaa: ei meinannut löytää mitään majapaikkaa, jonka hinta-laatusuhde miellyttäisi ja näytti että majoitus Dubrovnikissa oli meidän matkan suhteen suurin haaste.

Hampaita kiristellen buukkasin lopulta noin 50 euroa yöltä maksaneen majapaikan. Villa Carmen sijaitsi seitsemän kilometrin päässä Dubrovnikin keskustasta pienessä Mlini-nimisessä kylässä, eikä sen halvempaakaan ollut saatavilla. Oli siis maksettava se mitä pyydettiin, ja toivottava että majapaikan hinnassa ei ollut ihan hirveästi ilmaa sesongin vuoksi.

Villa Carmen Villa Carmen-4 Villa Carmen-5 Villa Carmen-3 Villa Carmen-7

No olihan siinä, kuten lopulta selvisi. Sattumoisin Laura oli varannut miehensä kanssa samasta paikasta majoituksen seuraavalle viikolle, ja saanut halvempaan hintaan isomman huoneen paremmilla maisemilla. Mutta ei auta valittaa, elokuun puoliväli on elokuun puoliväli.

Dubrovnik oli meidän reissun päätöspiste, ja haluttiin ottaa viimeiset reissupäivät suht siisisti sillä ounasteltiin, että ekat road trip -päivät olis kaukana rennosta. Aika oikeassa oltiin, ja löhöpäivät Dubrovnikissa tuli enemmän kuin tarpeeseen! Majapaikka oli nimensä veroinen suloinen pikku majatalo, joka sijaitsi aika kirjaimellisesti kivenheiton päässä rannasta. Meillä oli pieni kahden hengen huone tuulettimella, ja hikoiltiinkin siellä aika antaumuksella kuumien öiden vuoksi. Tunnelma oli kuitenkin tosi kiva, ja viihdyttiin hotellissa mainiosti.

Parasta Villa Carmenissa ei kuitenkaan lopulta ollut tunnelma vaan uima-allas, jota maltettiin testata vasta viimeisenä päivänä. Oltiin pyhitetty vika päivä rentoilulle, ja suunnattiin heti aamutuimaan läheiselle rannalle. Se osoittautui nopeasti virheliikkeeksi, sillä pieni ranta oli täpösen täynnä muitakin, ja fiilis oli kaukana mielikuvien täydellisestä rantatunnelmasta. Parin tunnin jälkeen palattiinkin takaisin hotellille, missä huomattiin allasalueen ammottavan tyhjyyttään. Eipä siis muuta kuin lisää aurinkorasvaa ja poolille!

Eipä siinä kauaa mennyt kun saatiin seuraa keski-ikäisestä pariskunnasta, mutta mikäpäs siinä kun tilaa riitti. Hotellin altaalla tunnelma olikin jo huomattavasti lähempänä sitä, mitä mun unelmien lomakuvitelmissa: lämmintä, rauhallista ja rentoa. Vieressä ei ehkä kiiltänyt Adrianmeri, mutta rauhallinen uima-allas kelpas varsin mainiosti.

Villa Carmen-8 Villa Carmen-2 Villa Carmen-9 Villa Carmen-14 Villa Carmen-13 Villa Carmen-17 Villa Carmen-10 Villa Carmen-16 Villa Carmen-6 Villa Carmen-11 Villa Carmen-15 Villa Carmen-12

Luontoäiti päätti jossain vaiheessa että nyt riittää kärtsääminen, ja heitti auringon pilveen. Lämmintä oli sen verran, että meillä meni ehkä tunti tajuta se ennen kuin ymmärrettiin poistua sisätiloihin. Ajoitus oli aivan nappi, sillä hetkeä myöhemmin saatiin kokea vesikuuro balkanilaisittain, joka kirjaimellisesti puhdisti ilman ja siinä samalla ainakin meidän hotellin terassin lattian.

Koska meidän huoneesta oli näkymä suoraan aamiaisterassille, siirryttiin katselemaan vesisadetta terassin puolelle lounaan kera. Oli melko mahtipontista seurata, miten vettä satoi kaatamalla Adrianmerellä ja vaan hetki sitten täpötäynnä olleelta rannalta ei kuulunut enää ainoatakaan riemunkiljahdusta.

Näin viimeisenä lomapäivänä totesin jälleen kerran miten hyvää tekee välillä reissussakin vaan makoilla ja nauttia auringosta. Siitäkin huolimatta, että varsinaiset rantalomat on mulla vielä kokonaan kokematta. Ehkä sitä jossain vaiheessa ihminen oppii, että välillä vois kaupunkimatkojen tai luontoseikkailujen sijaan ottaa vaan iisisti. Vaikka ihan koko loman.

Eng: After booking the flights to our Balkan road trip I was struggling with finding a perfect accommodation in a good price. Finally we decided to book a room in Villa Carmen which located in a cute town called Mlini, seven kilometres from Dubrovnik. I really loved the atmosphere there, but I have to admit that my favourite spot at the hotel was definitely the pool.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Pingviinimatkat 13.9.2015 at 20.30

Olipa symppiksen näköinen majapaikka teillä. ja ihanan kesäiset kuvat. Pystyn itse yleensä olemaan paikoillaan ihan maksimillaan kolme tuntia. Rannalla ollessa on tietysti se hyvä puoli, että välillä voi mennä aaltoihin kellumaan ja tulee edes pienesti fiilis, että tuli tehtyä jotakin. J:lle varsinkin tarvitaan mukaan snorkkelia tms et jaksaa olla mun kanssa edes pari tuntia paikoillaan. Olen itse yrittänyt opetella siihen, että jokatoinen päivä olisi enemmän menoa ja touhua ja jokatoinen taas enempi rauhaksiin, niin tulee jotenkin enempi levänneenä takaisinkin :) Mutta kyllä, ikiliikkujalta se vaatii hieman harjoittelua ;) -Milla

Vastaa
Inka 14.9.2015 at 6.58

Tuo on aika tuttu tunne, että paikoillaan pysyminen on hankalaa. Mää oon ihan oikeasti opetellut sitä viime vuosina, ja oon nyt melko hyvässä vaiheessa. Joskus se tekemättömyys on parasta, mitä voi itselleen suoda. Tuo touhujen ja löhöilyn tasapainottaminen joka toiselle päivälle kuulostaa kyllä järkevältä, mutta ihan varmana vaatii reeniä! :D

Vastaa
Ulla 13.9.2015 at 23.23

Ihanan näköistä kasvillisuutta siellä teidän hotellin pool-alueella. Ja pool on aina pool ja palmut = täydellisyyttä! =) Mää oon kans jotenki hiljalleen vaan koko ajan enemmän oppinut siihen, että loma voi olla rantalomailua ja tosiaan vaikka koko viikko. Torremolinoksessa se suunnilleen toteutui! Se oli kyllä hassua että oli sellainen päivärutiini: Aamupala, uima-altaalle, uimarannalle, laittautumaan, illalliselle. Ja toista sama noin 6 kertaa! :D Kyllä tuli tarpeeseen kun hässäkkä alkoikin sitten heti.

Vastaa
Inka 14.9.2015 at 7.00

Joo kyllä palamut kelepas tuolla poolilla! Mää en ehkä vielä oo noin hc että pystysin oleen viikon rantalomalla, mutta ehkä sitä jollain reissulla on vaan sen alkaessa niin väsyny että muuta ei kaipaa koko matkan aikana, katotaan jos niin joskus kävis. Ja kuulostaa kyllä täydelliseltä nollaamiselta tuo teidän matka, ihan mahtavaa!!

Vastaa

Jätä Kommentti