Pallontallaajat.net
Valikko

Kaikkien aikojen jäätelökesä

Kirjoittanut Inka 15.10.2015

Voiko enää luvan kanssa kirjoittaa otsikkoon sanaa kesä? Noh, menkööt vielä tämän kerran, sillä nyt on aika katsoa silmästä silmään sitä syytä, minkä vuoksi mun farkut kiristää tällä hetkellä hieman vyötärön kohtalta. Muistanette tämän kesäkuisen postauksen,  jossa kerroin meidän osallistuneen Karimin kanssa S-ryhmän Food Labin typpijäätelötyöpajaan?

Kesän ajan Helsingin Citykäytävässä sijaitsevasta Tötterö-jäätelöbaarista on saanut paikan päällä nestemäisellä typellä valmistettua jäätelöä, ja kesän ajan käynnissä on ollut myös ideointikisa, jossa on voinut voittaa itselleen keltaisen pinssin, jolla saa ilmaisen jäätelöannoksen joka päivä. Pinssejä on jaettu lukuisia, ja voittoon on vaadittu jäätelömakuidea, joka on niin hyvä, että espoolainen jäätelövalmistaja Caminito ottaa sen valmistukseen.

Tuon typpijäätelötyöpajan aikana me ideoitiin Karimin kanssa neljä eri jäätelömakua, ja kaksi niistä nousi niin herkullisiksi, että Caminito otti niistä ne valmistukseen. Jos siis jatkossa törmäätte Caminiton maapähkinävoi- tai suolainen kinuski -jäätelöihin, tiiätte ainakin ketkä on toimineet niiden muusina. :) Tämä tarkoitti tietysti sitä, että me saatiin keltaiset pinssit ja kuten Instagram-seuraajat tietävätkin, on meille menneenä kesänä jäätelö maistunut.

Tötterö (4) Tötteröt1 Tötteröt2 Tötterö (21) Tötterö (11)

Kesän aikana tuli testattua miltei kaikki Tötterön annosvaihtoehdot, ja suosikkikin löytyi aika helposti (iso tötterö kahdella pallolla, vadelmilla ja mud cake -paloilla). Ihan niitä kaikkein mielikuvituksellisimpia jäätelömakuja en maistanut, sillä jätin väliin muun muassa matchan ja kaikki alkoholiin vähänkään viittaavat maut.

Suosikkimakuja sen sijaan löytyi roppakaupalla, sillä Tötterön tyttelit osaavat asiansa, enkä oo varmasti elläissään maistanut missään niin hyviä jäätelöitä kuin kesän aikana Tötterössä. Ehdottomiksi suosikeiksi nousivat tietysti meidän omat maut eli suolainen kinuski sekä suklaasalmiakkibrownie. Niiden lisäksi Tötterön tyttöjen ehdoton superonnistuminen oli päivä, jolloin tiskiltä löytyi sekä mustikka-cookie että vadelma-puuro, jotka olivat aika taivaallisia molemmat.

Kesä-heinäkuun aikana meillä oli valehtelematta reilun kuukauden mittainen jakso, jonka aikana käytiin miltei päivittäin jäätelöllä. Se sai ihan terveen stopin elokuun koittaessa, ja nyt ei olla käyty tässä pariin kuukaudeen edes nokkaa jäätelöbaarissa näyttämässä. Tötterö on avoinna vielä 22. lokakuuta saakka, joten ehkä me ehditään vielä yhdet tai kahdet jätskiannokset käydä nauttimassa. Sen jälkeen veikkaan, että jäätelöt on taidettu tälle vuodelle siltä erää syödä.

Eng: How about some ice cream? I know I have had my share.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Pingviinimatkat 15.10.2015 at 21.17

Oi voi miksi menin avaamaan tämän jutun, vaikka teisin kuolan alkavan valumaan toivottaman pahasti! Teidän innoittamana kävin itsekin testaamassa jäätelöä kertaalleen ja oli kyllä super hyvää. Nam!

Vastaa
Inka 17.10.2015 at 9.46

Haha, joo tää on kyllä semmoinen postaus mitä en ite ainakaan ihan heti lähtis lukemaan. :D

Vastaa
Sukellus Asiaan 16.10.2015 at 4.43

Caminiton jäätelöt kuuluvat myös meidän suosikkeihin. Nam.

Vastaa
Inka 17.10.2015 at 9.46

Enkä ihmettele!

Vastaa
Katja 17.10.2015 at 11.57

Voi juku mikä postaus! Oikeasti jäätelöähän ei varmaan voi syödä tarpeeksi ja ootahan kuule kun joku kuukausi on vierähtänyt niin kyllä alkaa taas suu nappaseen ja teidänkin tie vie kauppaan jotain pimeän illan jäätelöä hakemaan. ;)
Tollanen pinssi ois kyllä ihan unelma. Vitsi kun täälläkin Tähtijätski keksis tollasen ens kesälle!

Vastaa
Inka 18.10.2015 at 19.32

Hihii, miten mää arvasin että nää arvostaisit tätä? :D Joo voin kertoa että jätski kyllä maistuu edelleen. :P Nää jos joku kyllä ansaitsisit tuon biisin, toivottavasti ens kesänä Tähtijätski lähtee samankaltaiseen kamppikseen, ihan vaan sun kunniaksi jos ei muuten.

Vastaa

Jätä Kommentti