Pallontallaajat.net
Valikko

Ihana Suomi! Vuoden 2015 kotimaanmatkat

Kirjoittanut Inka 28.12.2015

Jos tänä vuonna reissattiin ihan mukavasti ulkomailla, niin ei sovi unohtaa kotimaassa tehtyjä reissuja. Kävin Oulussa ihan säälittävän vähän ja muutenkin Suomi jäi tänä vuonna vähän paitsioon, mutta onneksi jossain tuli siitä huolimatta käytyä. Ens vuoden koittaessa mulla onkin tarkoituksena reissata entistä enemmän kotimaassa, ja suunnitelmissa on toistaiseksi viettää vuoden alkupuoli aika vahvasti pohjoisella akselilla. Oulun lisäksi reissukarttaan on piirtymässä ainakin Rovaniemi!

Mutta palataan tämän vuoden matkoihin ennen ens vuoden reissusuunnitelmia.

smhelmicup2015 (4)SM-kisatsmhelmicup2015 (1) smhelmicup2015 (2)

Helmikuu | Ylöjärvi ja Tampere

Kotimaan matkavuosi alkoi helmikuun SM-kilpailujen myötä, mitkä järjestettiin tänä vuonna Tampereen kupeessa sijaitsevalla Ylöjärvellä. Päivisin käytiin kisaamassa Ylöjärvellä, mutta yöpymispaikkana oli kuitenkin Tampere. Reissu oli mukava, ja vaikka Tamperetta ei nyt ihan hirveästi ehtinyt siinä kisahumussa nähdäkään, jäi viikonlopusta superhyvät muistot ja yks hopeamitalikin kaulaan kilisemään.

Oulu

Huhtikuu | Oulu

Pääsiäinen oli merkittävä, ja sen kunniaksi meillä oli ohjelmassa paitsi matka Ouluun myös häät, kun Karimin veli meni naimisiin. Oli ihana päästä käymään Oulussa pitkästä aikaa ja vielä noin upeissa tunnelmissa. Toimin häissä kuvaajana, joten päivä oli erityisen jännittävä. Häiden lisäksi pääsiäinen kului perheiden ja ystävien kanssa.

Toukokuu | Tampere

Tein toukokuussa yhen kisa- ja kokousreissun Tampereelle, mutta edelleenkään en ehtiny nähä kaupunkia juuri treenisalia enempää. Ehkä ens kerralla!

Loistokari Loistokari-6 Juhannus Juhannus-14 Juhannus-27 Rauma-9 Rauma-14

Kesäkuu | Turku, Rauma ja Oulu

Kesän alkajaisiksi pääsin päivän mittaiselle työmatkalla Turkuun, mikä oli erityisen hieno kokemus. Vaikka päivä oli melko viileä, oli sää melko selkeä ja Turku superkivan oloinen kaupunki. Parasta oli päästä risteilylle, ja käytiinkin syömässä päivän lounas saaressa, joten huonosti ei mennyt. :)

Pääsin myös käymään pitkästä aikaa Raumalla, kun vietettiin sielä Karimin kanssa reilu vuorokausi. Mieleen jäi supersymppis vanhakaupunki, kaunis merimaisema sekä hivenen viileä sää.

Juhannus meni tuttuun tyyliin pohjoisessa, ja otettiinkin keskikesän juhlasta kaikki irti. Lyhyen vierailun aikana käytiin paitsi Oulussa, Pudasjärvellä myös Yli-Iissä, joten ehittiin nähdä aika paljon. Parasta oli pohjoisen vehreys, sillä sitä ei voita kyllä mikään!

Porvoo-7 Porvoo-9 Hämeenlinna-3 Hämeenlinna-6

Heinäkuu | Porvoo ja Hämeenlinna

Muuton vuoksi heinäkuussa ei reissattu ihan niin paljon kuin Suomen kesä olis ansainnut, muuta kävin Porvoossa kuitenkin kahdesti! Ensin matkustettiin sinne Karimin kanssa lyhyelle päivävierailulle. Seuraavalla viikolla piipahdettiin siellä myös isän, veljen ja kälyn kanssa, joten kesä-Porvoo tuli hyvinkin tutuksi sinä aikana.

Kävin myös yhden illan tutustumassa Hämeenlinnaan, kun Ninni kutsui munt luokseen. Vierailu oli tosi kiva piristys keskelle viikkoa, ja ensimmäinen kerta Hämeenlinnassa sai munt kyllä ihastumaan Aulangon kauniisiin maisemiin. Vaikka Ninni muuttikin sieltä nyt pois, veikkaan että Hämeenlinna saattaa kutsua vielä toisenkin kerran.

Mökillä-10 Mökillä-6 Yli-Ii Yli-Ii Oulu Oulu-21

Elokuu | Oulu ja Kainuu

Kesälomalla oli tietty päästävä käymään kotikulmilla, ja matkustettiinkin Karimin kanssa viikoksi Ouluun. Sinä aikana oltiin paitsi Oulussa myös Yli-Iissä ja käytiin mökillä Kainuussa. Mää haaveilin että oltais ehditty piipahtaa myös meidän mökillä Pudasjärvellä sekä Karimin perheen toisella mökillä Hailuodossa, mutta ihan kaikkeen ei ollu aikaa. Ens kesänä sitte!

Kuopio-26 Kuopio-29 Kuopio-25 Kuopio-36

Lokakuu | Kuopio

Lokakuulle asti meni, että kävin ekaa ja samalla vikaa kertaa tänä vuonna Kuopiossa. Kaupungin ruska oli superkaunis, ja huono omatunto kalvoi sen verran että ens vuonna vois käydä vähän useammin. Karimin lisäksi kävin sukuloimassa, joten mikäs sen parempaa!

IIC-2 IIC-3 IIC IIC-4

Marraskuu | Tampere

Pakkasin puvut jälleen kerran mukaan Tampereelle, kun vietettiin viikonloppu Varalan urheiluopistolla järjestetyllä kansainvälisellä opettajaseminaarilla. Oli ihan huippua nähdä hirveä liuta vanhoja treenikavereita ympäri maata sekä tietty päästä treenaamaan suurmestareiden opissa. Täydellistä valmistautumista vyökoetta varten!

Solo Sokos Hotel Paviljonki-15 Solo Sokos Hotel Paviljonki-2 Solo Sokos Hotel Paviljonki-10Talvi Oulu (5)Talvi Oulu (6)

Joulukuu | Tampere, Jyväskylä ja Oulu

Kuun puolivälissä oli jännät paikat, kun kävin tekemässä vyökokeen Tampereelta. Sieltä menin suoraan Jyväskylään, missä juhlittiin uutta vyöarvoa Karimin kanssa yöpymällä Paviljongissa. Jouluksi tultiin tietysti kotikulmille pohjoiseen, joten vuosi sai ansaitsemansa lopun.

Ihan mukavasti tuli siis myös Suomessa matkailtua, mutta nyt listattuna huvittaa kyllä tuo Tampereen-reissujen määrä. Kävin vuoden aikana neljä kertaa Tampereella eli saman verran kuin Oulussa, mutta tosin Oulun-vierailut oli hivenen pidempiä kuin Tampereen vastaavat. Suomireissut oli supermukavia, ja toivonkin että ens vuonna pääsen myös matkailemaan kehuttavasti kotimaassakin. Pohjoisen nurkkien lisäksi myös Ahvenanmaa houkuttais ens vuodelle, mutta katotaan miten käy.

Ja hauska huomio on myös se, miten paljon sitä loppujen lopuksi onkaan tullut reissattua lajin parissa, vaikka ajattelinkin skipanneeni tänä vuonna kaikki leirit.

Eng: This year I travelled quite a lot abroad, but luckily I was able to travel in Finland, too.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi 30.12.2015 at 10.17

Aivan ihania kuvia ja muistoja kesän Suomen retkiltä! En jotenki muistanut yhtään, että teillä on mökki Kainuussa! Ootte söpösiä.

Vastaa
Inka 3.1.2016 at 9.53

Joo, siellä on mutta ei käydä kauheen useasti kun se on kolmesta mökistä kaikkein kauimpana Oulusta. Vertaillaanpa joskus, ollaanko myös sillä suunnalla naapureita! :D

Vastaa
sannero/lempihetkiä. 1.1.2016 at 7.06

Ootpas onnistunut taltioimaan kaunista Suomea :)

Oma konkreettinen uudenvuodenlupaukseni itselleni on, että tänä kesänä suomiretkeilen Ahvenanmaalle. Niin monena vuotena se on jäänyt välistä vaikka olen suunnitellut ja yhtä monena on harmittanut.

Mahtavaa ja seikkailuntäyteistä vuotta 2016!

Vastaa
Inka 3.1.2016 at 9.51

Kiitos Sannero!

Vitsi tuo Ahvenanmaa olis kyllä mahtava kohde, mulla on kans vähän samat fiilikset, että sinne pitää päästä. Toivotaan, että molemmat päästään tavoitteeseen! :)

Ihanaa reissuvuotta myös sulle! :)

Vastaa
Noora 5.1.2016 at 19.52

Pakko kysyä että missä päin teillä on mökki Pudasjärvellä?Syötteelläkö vai ihan jossain metsän keskellä?:)

Vastaa
Inka 5.1.2016 at 20.36

Aika metässä, Pintamon huudeilla! :)

Vastaa

Jätä Kommentti