Pallontallaajat.net
Valikko

Tirkistelemässä luksushotellissa: seitsemän tähden hotellin supersviitissä

Kirjoittanut Inka 14.1.2016

Mulla oli jossain vaiheessa liki päivittäin tapana pelata mun suosikkia ”jos voittaisin kymmenen miljoonaa lotossa, mitä tekisin?” -peliä. Hyppäsin mielikuvituksen vietäväksi iltaisin kun en saanut unta, aamuisin työmatkalla tai haahuillessani kesken päivän. Se unohtuu aina vähän väliä, mutta täytyy tunnustaa että mulla on jo unelmien matkareitti suunniteltuna sitä päivää varten, kun kolikot kilahtavat pankkitilille. Siihen saakka voin tyytyä siihen mitä on, ja kokeilla joskus kurkistella överiluksuksen puolelle, kun mahdollisuus aukenee.

Yksi sellainen tsäänssi tuli eteen Dubaissa, missä kaikki, kuten tiedämme, on suurinta, hienointa, uusinta, kalleinta ja yksinkertaisesti parasta. Ainakin sis jos on uskominen maan ykkösmiestä. Meidän Dubain matkaohjelmaan oli nimittäin merkattu vierailu koko maailman ainoaksi seitsemän tähden hotelliksi tituleeratussa Burj Al Arabissa, ja sen lisäksi että päästiin käymään hotellissa sisällä (sinne ei siis pääse muuten kuin varauksen tehneet) ja lounaalla, saatiin myös kierros rakennuksessa ja mikä parasta, koko hotellin hulppeimmassa sviitissä.

Burj Al Arab-3
Burj Al Arab-5
Burj Al Arab-6
Burj Al Arab-7

Täytyy myöntää että 780 neliön sviitti kuudelle hengelle oli mulle kyllä vähän liikaa. Kaaleen ei mahu, miksi? Kaksikerroksinen sviitti sijaitsee tietysti koko purjetta muistuttavan rakennuksen ylimmissä kerroksissa, ja kuten kaikissa muissa hotellin kerroksissa, myös ylimmässä on oma vastaanottotiskinsä.

Jo sisääntulo sviittiin sai meikäläisen luukun loksahtamaan auki. Just semmoinen vanhoista elokuvista tuttu porrasaula, missä on täydellistä tehdä näyttävä alastulo viimeisen päälle kammatussa tukassa ja hienossa iltapuvussa. Mulla oli kuitenkin päällä vaan harmaa t-paita ja viskoosihousut, joten alastuloille ei ollu nyt sopivia varusteita. Sviitin kiertelyyn sen sijaan oli!

Burj Al Arab-8
Burj Al Arab-9
Burj Al Arab-10
Burj Al Arab-12
Burj Al Arab-20

Menin aika nopeasti huoneiden lukumäärän suhteen laskuissa sekasi, ja vaeltelinkin vaan suu auki huoneesta toiseen. Ensimmäisenä mua ihastutti värimaailma, sillä skandinaaviseen tyyliin tottuneena olin kuvitellu luksussviitin värityksen olevan jotain ihan muuta kuin pinkkiä. violettia, oranssia ja leopardikuviota. Toiseksi ihastutti maisemat, sillä olihan ne kieltämättä melko upeat, vaikka sviitissä parveketta ei ollutkaan ja niitä piti katella likaisen ikkunan läpi. Ehkä jotenkin kestin.

Ihastuin ihan täysin myös valtaviin värikkäisiin mattoihin, jotka oli kuulemma tehty tietysti mittatilauksena just sitä huonetta varten. Enemmän mua kiehtoi kuitenkin värimaailma ja kuviot kuin se miten kallista niiden tekeminen oli ollu, sillä harvemmin pääsee näkemään noin övereitä mattoja!

Kylppärit oli myös oma lukunsa, sillä pitihän kuuden hengen sviitissä olla kaks kylppäriä. Molemmissa oli täyskokoiset kosmetiikkatuotteet, ja neki oli tietysti hienointa ranskalaista selektiivistä kosmetiikkaa. Kultamosaiikeilla laatoitetun suihkun nähtyäni en voinut olla miettimättä, millaista elämää tulee elää, että osaa edes vaatia jotain tuommoista. En tiiä onko tää totta, mutta hotelliin astuessa yks meidän seurueesta totesi muille kaiken kullalta näyttävän olevan tässä rakennuksessa aitoa kultaa. Tuon sviitin nähtyäni toivon, että se ei pidä paikkaansa.

Sviitissä oli myös oma kirjasto ompun koneella, ja luin netistä jälkikäteen, että sviitin vierailla on myös käytössään kullattu ipad. Siis anteeksi mitä? Kirjaston kirjavalikoima vaihtelee kuulemma veirailijoiden mukaan, ja silloin kun me siellä käytiin, oli kirjahyllyssä melko runsaasti arabiankielistä kirjallisuutta.

Burj Al Arab-13
Burj Al Arab-15
Burj Al Arab-14
Burj Al Arab-16
Burj Al Arab-17
Burj Al Arab-18
Burj Al Arab-19
Burj Al Arab-24

Tää oli eka kerta, kun pääsin tirkistelemään noin läheltä jotain noin överiä. Sviitti maksaa noin 20 000 euroa yöltä, joten se on sellainen majapaikka, josta tavalliset ihmiset voi vaan haaveilla, jos jollain edes voi tulla mielen viereen haaveilla pyörivästä sängystä, kultaisista ovenkahvoista tai ikiomasta pukeutumishuoneesta hotellissa.

Kerrankin myös minä jäin sanattomaksi.

Miltä Burj Al Arab vaikuttaa sun mielestä, onko tässä enää mitään järkeä? Mun mielestä kyllä ei oo.

Eng: During my visit in Dubai I was happy to get the rare opportunity to visit in the Burj Al Arab hotel, which is said to be the only seven star hotel in the world. It was not just a regular visit at the hotel, since we got to have lunch there and have a tour in the king suite at the top floor.

Lisää tästä aiheesta

41 Kommenttia

Osku 14.1.2016 at 21.57

Tavallaan hienoa mutta kuitenkin.

Melkein heti tuli mieleen aasialaiset tai muualta tulleet siirtotyöläiset jotka nääkin rakennukset todennäköisesti huonolla palkalla ilman kunnon oikeuksia on valmistanut.

Siitäkin huolimatta olisihan se kiva joskus päästä pari yötä tommosessa paikassa oleen.

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.13

Niinpä. Vähän niin kuin kaikki Dubaissa, sillä oli kieltämättä melko kaksjakoiset fiilikset kaikkialla, mihin meni.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 14.1.2016 at 22.06

Siis onhan tuo upea omalla tyylillään, mutta omaan makuuni ei oikein sovi tuo sisustus :P. Eli tykkään mieluummin hillitystä luksuksesta kuin sellasesta “look at me” versiosta. Mutta toisaalta olisin silti ihan pähkinöinä, jos pääsisin tuonne yöksi :D.

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.14

Heh, ei kyllä oo saanu mitään hurraa-huutoja täällä tuo sisustus, kumma juttu. :D Tää oli kyllä niin överi, ei paljo vaatimattomuus tuota sviittiä kaunistanu, eikä tainnu olla tarkoituskaan!

Vastaa
Pingviinimatkat 14.1.2016 at 22.22

No morjens! Sanattomaksi vetää… Sanoivatko kuinka monta yötä tuolla keskimäärin yövytään? Itse tarttisin ainakin viikon, että ehtisi edes viettää aikaa joka huoneessa…. :D -Milla

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.16

No sitä ei sanottu! Veikkaan että aika monta, sillä kyllähän tuonne sen verran raharikkaita menee, että ei taida olla niin nuukaa onko yhen vai viis yötä. Viikko vois tosiaan olla ihan sopiva! :D

Vastaa
Miitu 14.1.2016 at 22.26

Ottaa ihan silmistä tuommoinen värikkyys! Mutta onhan toi aika pähee! Eihän tuolla edes uskaltaisi koskea mihinkään, varmaan itse olisin mennyt sipsuttaen eteenpäin varoen etten vaan hipaise mitään vahingossa. Antoiko kukaan mitään esimerkkejä, että ketkä on öitään tässä sviitissä viettänyt? Kiinnostaa. :D

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.18

En vitsi hoksannu kysyä! Tosin tuskin olisivat ees kertoneet. Teki kyllä kovasti mieli hypätä makoilemaan noille sohville, mutta harmi kun ei kehannu. Olis varmaan ollu melko muhkeat.

Vastaa
Mirka/ Reason for a Season 14.1.2016 at 22.54

Huh.. Ei ole järkeä, jos multa kysytään 0_O. Kun ajattelen sitä, että tuokin paikka on mitä suuremmalla todennäköisyydellä rakennettu sellaisten ihmisten toimesta, joille ei ole käytännössä maksettu mitään, niin alkaa puistattamaan. Dubai on kokonaisuutena jotenkin kieroutunut konsepti ja tässä sviitissä se jotenkin tiivistyy. Tuo maisema on silti huikea! Se on mielestäni parasta tuossa sviitissä. Ja tuo pinkki-keltainen matto. Ja sinä.

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.26

Sama juttu taitaa olla ongelmana kaikkialla Arabiemiraateissa, että muiden ihmisten selkänahasta on valtaosa loistosta peräisin. Dubaissa se ei näkyny ihan yhtä selkeästi kuin Abu Dhabissa, mutta selvä pelihän se on, miten nuo on rakennettu.

Vastaa
Marianne 14.1.2016 at 22.55

Kiva saada esimakua Dubaista. Itse lähdössä maaliskuussa sinne ihmettelemään. Varmaan loistokohde valokuvausta ajatellen. Hienoja kuvia :)

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.28

Ihanaa reissua ja hyviä kuvia! Valokuvauskohteena se on kyllä mainio. :)

Vastaa
Annika | travelloverblogi 14.1.2016 at 23.10

Ihan kivan kokoinen hotellihuoneeksi. Menisi viisi meidän taloa tuonne sisälle noin niin kuin neliömääräisesti. :) Mutta tuo sisustus ei ole kaikessa räikeydessään minusta edes kaunis. :(

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.32

:D Heh, tuo neliömäärä on kyllä jotain aivan käsittämätöntä. En ala edes laskemaan montako meidän kämppää sinne mahtuis…. Mutta joo, hivenen överit oli värivalinnat, kieltämättä.

Vastaa
eve 14.1.2016 at 23.32

Ihan överiyden huipentuma, nykypäivän Versailles… ja vaikka tykkäänkin värikkäästä sisustuksesta eikä runsauskaan kauheesti haittaa, niin ei nyt kyllä silmä oikeen lepää tuossa lukaalissa. En siis myöskään haluaisi siellä yöpyä, mutta oli tosi mielenkiintoista kyllä nähdä kuvia!! :)

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.33

Nykypäivän Versailles on kyllä aika hyvä vertaus, tosi osuva!

Vastaa
Maarit Johanna 15.1.2016 at 7.32

Näytin Markulle. “Ei säväytä. Ei sitte millään lailla. Liikaa kaikkea.” Mua kyllä maisemien, koon ja kullan puolesta säväyttää, mutta huh, on kyllä ÖVERIÄ. Annikan kanssa samaa mieltä sisustuksesta. Jotenkin liian räikeä. Värit tulee suoraan silmille. Kylppäristä tykkään kyllä erityisesti! Ehkä tuo on suunniteltu just niille Arabian sheikeille, eikä skandinavisen minimalismin ja puumateriaalien ystäville :D
Mutta oon kyllä kade kun pääsit vierailemaan! Yö tuolla voisikin olla jo vähän liikaa…

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.35

:D Parempi överit ku vajarit vai miten se meni? Ja en kyllä tiijä olisko tullu uni tuolla silmään, kun oli niin räikeä sisustus. Ehkä just ja just, jos olis kaukosäätimellä laittanu verhot kiinni ja sängyn pyörimään…

Vastaa
Kthetraveller 15.1.2016 at 8.49

Hahhah, mun täytyy myöntää, etten nauttisi olostani tuollaisessa huoneessa, koska sen värimaailma ja sisustus ei lyö yksiin omien verkkokalvojeni kanssa sitten yhtään. Minulle hotellihuone on ensisijaisesti nautintopaikka, joten varaamatta jäisi. Anyway, tuo hotelli kuuluu kuitenkin yöpymislistallemme, mikäli kunnon lottovoitto rapsahtaa tilille. Me olemme miehen kanssa vitsailleet, että menisimme tuohon hotelliin ja pyytäisimme kokkia tekemään HK-blööstä meille gourmet-aterian. Tietty meillä ei olisi HK-blöötä mukana, joten joutuisivat sitten pähkäilemään miten homma hoidetaan. Niin juu ja Auran tulista sinappia pitäisi myös järkätä meille. Tämä gourmet-ateria pitäisi nauttia mielellään jossain rannalla. Että näin. Emme ole HK-Blöön ystäviä, mutta periaatteestakin pitäisi pikkuisen testata Burj Al Arabin palvelua ;)

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.37

Mää en ees tiiä mitä on HK-blöö mutta eiköhän ne dubailaiset sitäkin taikois! Ja vitsi kun en siellä lounaalla hoksannu alkaa ladella vastaavia toiveita, siinä olis voinu testata miten hyvin palvelu pelaa. :)

Vastaa
Kthetraveller 18.1.2016 at 22.49

HK-blöö on HK:n Sininen lenkki :)

Vastaa
Inka 18.1.2016 at 23.18

Ahhh, no niinpä tietty! :D :D

Vastaa
Jenna / With huge passion for life 15.1.2016 at 9.10

Niin överi! :D Liian hulppea omaan makuuni, mutta kyllähän tuota voisi ihastella noin vierailun merkeissä. Sisustus on tosiaan liian räikeä, kun itse tykkään hillityistä ja maanläheisistä väreistä. Pakko kyllä sanoa, että onhan tuo myös hieno (mutta niin överi).

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.39

:D Haha, ihanan ristiriitainen kommentti!

Vastaa
Tarja 15.1.2016 at 20.04

Huh, niin överiä, että menin kyllä sanattomaksi :) Mutta mahtavaa oli päästä sun kautta tätä överiyttä kurkistelemaan. Vaikka voittaisin lotossa tsiljoonan, niin tuo olis ehkä kuitenkin liikaa… Pikkuisen kiinnostaa kyllä, että minkälaiset tyypit tuolla yleensä kortteeraa :)

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.39

Kiva kuulla että virtuaalimatka oli kiva. :) Ja veikkaan että varmaan aika nimekkäitäkin vieraita on tuossa sviitissä majoittunu, vaikka ei niitä tietenkään meille kerrottu…

Vastaa
Ode 15.1.2016 at 22.15

onhan tuo hieno, mutta en mä osaisi itseäni tuonne kuvitella…. tai siis kai koko paikan fiilis menisi vähän pilalle kun mä flanellipöksyissä tuolla sohvalla lojuisin, heräisin aamulla ylisuuressa t-paidassa ja tepsuttelisin kullattuun vessaan pesemään hampaita.

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.40

Haha, vähän kai mää repesin tälle kommentille! :D

Vastaa
Anssi 16.1.2016 at 16.20

Onpahan levoton ja jopa mauton sisustus, mutta kai arabit sitten tykkää! Mutta voisihan tuollakin yön viettää. Toisaalta olisi se parvekekin ihan kiva, luulis että 20 000 eurolla jo irtoais… Oma hovimestari tuolla kämpässä varmaan sentään on ja oman Rolls-Roycen saanee edelleen pihalta käyttöönsä. :P

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.42

Joo just näin, hovimestari ja Rolls-palvelut kuuluu hintaan ainakin jollain tasolla, mutta parveke on tosiaan aika iso miinus… Mutta toisaalta jos on oma heli pod, niin ei kai sitä partsia välttis tartte…

Vastaa
Vintagella 16.1.2016 at 19.45

Nyt törmäsin näköjään sellaseen reissupostaukseen, ettei mitään vastaavaa ole tullut aiemmin vastaan. Aika upea kokemus varmaan päästä näkemään tollanen paikka livenä. Nykypäivän Versailles, kuten joku jo sanoikin. Sanattomaksi se tosiaan vetää, juuri sen takia miten överiä toi on. Eikö niitä rahoja todellakaan voi käyttää paremmin, jos tollaseen on varaa? Mutta toisaalta, onhan se aina tiedetty, että mitä enemmän on rahaa, sitä enemmän sitä myös kuluttaa. Ja sen vaativammaksi maku muuttuu. Näyttää siltä, että minkäänlaista rajaa ei edes ole!

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.49

Tuo oli kieltämättä aika mieleenpainuva kokemus. Ja tän perusteella munsta tuntuu että sitä makua ei kyllä paljoa oo jos tuommoinen paikka hivelee silimää…

Vastaa
Henriikka 16.1.2016 at 21.59

Ainakin Beckhamit ovat kyseisessä hotellissa lomailleet ja yöpyneet. En sitten tiedä ovatko olleet tässä sviitissä, mut ainakin samassa hotellissa :)

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.49

Uu, ehkä ne oli just tuolla! :D

Vastaa
päivi 16.1.2016 at 22.18

mulla ei ois minkäänlaista ongelmaa lähteä tohon tilaan tuhlaamaan hienointa ranskalaista selektiivistä kosmetiikkaa :D

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.49

Noni, Hermesin pullot auki ja menoksi!

Vastaa
Virpi 17.1.2016 at 19.34

Oikeasti todella mauton omaan makuuni, mutta jos lotossa voittaisin kymmenen miljoonaa, niin tuonne menisin. Ihan vain sen takia, että haluaisin tuntea sen tunteen, miltä tuollainen överiys tuntuu.

Vastaa
Inka 17.1.2016 at 22.38

:D Juuri näin, miksi ei jos voi?

Vastaa
Marikaw 20.1.2016 at 13.58

En kestä, mä haluun tänne :D:D Siis niin ökyä oikeesti, miten?? Onhan toi aika levoton mut jotenkin sopii tonne. :D Ite on tottunut siihen reissussa että viettää hotellissa vaan yöt ja käy nukkumassa, mutta tuolla toi hotelli ois oma ohjelmanumeronsa…

Vastaa
Sonja | FIFTYFIFTY 17.2.2016 at 23.14

Oijoi, onpa hieno! Minua kyllä viehättävät nuo herkulliset värit, hienot kuvat olet ottanut! Kiinnostavaa myös siksi, että olimme itsekin poikaystäväni kanssa Dubaissa tammikussa, mutta Burj Al Arabissa emme käyneet, kaikkea ei viikossa vaan voinut ehtiä. :) Tämä kyllä kuvastaa todella hyvin kaupungin överiyttä. Omia fiiliksiäni olen myös kirjoitellut ylös: http://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/02/08/26-arabiemiraatit-pompoosi-dubai-ja-maailman-kaunein-moskeija/

Vastaa
Inka 21.2.2016 at 8.49

Hauska kuulla että löytyy joku, joka ei heti oo laittamassa arskoja päälle noiden värien vuoksi. :) Kiitti linkistä, pitää käydä tsekkaamassa!

Vastaa

Jätä Kommentti