Pallontallaajat.net
Valikko

Ilta dubailaisessa hotellissa, joka paloi

Kirjoittanut Inka 2.2.2016

Dubai on melkoisen komea iltavalaistuksessaan, mutta se ei varmasti oo kenellekään mikään yllätys. Maailman korkeimmat pilvenpiirtäjät ja aika hurjan pröystäilevä asenne kaikkeen tarkoittaa suoraan sitä, että auringon laskiessa tuosta kaupungista ei todellakaan puutu säihkettä. Vaikka neonvalot ei pala ihan yhtä kirkkaasti kuin Las Vegasissa, kyllä Dubaissakin osataan. Ja itse asiassa monesta jutusta tuleekin mieleen juuri Las Vegas, jos ei muusta niin ainakin Burj Khalifan edessä olevan suihkulähteen jokailtaisesta vesi- ja valoshowsta, joka kieltämättä tuo ensimmäisenä mieleen Vegasin ja Bellaggion.

Ensimmäisenä Dubai-iltana pääsin näkemään tuon vesi-ilottelun ylhäältä käsin, sillä meillä oli dinneri Burj Khalifan naapurissa sijaitsevassa noin 300-metrisessä The Address -hotellissa. Ylimmässä eli 63. kerroksessa, tietty. Kattokerroksen baarista suihkulähdeilottelun näki melko komeasti, ja kun se toistui puolen tunnin välein, sai sitä usean tunnin mittaisella dinnerillä ihastella sydämen kyllyydestä. Mulle riitti kaksi kertaa, vaikka aika komealta se kyllä näyttää.

Dubai-6 Dubai-3 Dubai

The Address on melko näkyvä rakennelma Dubain katukuvassa, sillä se on just se erikoisen näköinen hotelli, joka on liki kaikissa Burj Khalifan näköalatasanteilta napatuissa valokuvissa. Siihen ei voi olla kiinnittämättä huomiota, kiitos vähintään kiehtovan arkkitehtuurin. Reissun jälkeen, muistaakseni uudenvuoden tienoilla huomio keskittyi hotelliin vähän ikävästä syystä, sillä yhtenä iltana hotelli oli ilmiliekeissä! Uutiskanavat oli täynnä kuvaa just sieltä kattokerroksen baarista, missä roihusi tulipalo. Tuntui jotenkin hullulta.

Sama fiilis oli jo silloin aamuyöllä, kun saavuttiin kaupunkiin. Lento oli perillä yöllä, maahantulotarkastusjonossa meni tunteroinen, ja sen jälkeen meinasin simahtaa kymmenen kertaa matkalla lentokentältä hotellille. Siellä perillä mulle ei ollutkaan huonetta, ja kun lopulta pienen odottelun jälkeen pääsin huoneeseen, olin ihan rättipoikki. Mutta koska se matkan alussa oleva kutkuttava tunne siitä että nyt ollaan ihan täysin eri paikassa kuin hetki sitten oli just päällä, en voinut olla kurkistamatta ikkunasta ulos.

Ja moro mitä maisemia! Hotellihuoneen paksujen verhojen toiselta puolelta paljastui parveke, ja siinä vaiheessa kun astuin lämpimähköön kesäyöhön ilmastoidusta hotellihuoneesta meinasin kiljahtaa ihastuksesta, sillä mun edessä oli aikamoinen maisema. Matkalla harmittelin, kun en vielä bongannut maailman korkeinta pilvenpiirtäjää taksin ikkunasta, mutta viimeistään tuolla hetkellä harmitus oli tiessään. Siinä se nimittäin komeili suoraan mun parvekkeen edessä!

Dubai-7 Dubai-5 Dubai-4 Dubai-2

Tosin rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa, että en edes tunnistanut sitä ensin. Ihastelin vaan The Address -hotellin erikoista arkkitehtuuria, kunnes tajusin kääntää katseen toisaalle ja siinä se sitten oli, maailman korkein rakennus. Aika huikea! Siinä kelpasi kömpiä hotellin valkoisten lakanoiden väliin muutamaksi tunniksi.

On kutkuttavaa palata ens kuussa (ihan älytöntä, että reissu se vaan lähenee lähenemistään!) Las Vegasiin tämän kokemuksen jälkeen. Saas nähdä, millä fiiliksillä sitä neonvalojen ilottelua tulee nyt seurattua.

Eng: Dubai by night was at least as amazing as it is by day. I just love those lights!

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Maarit Johanna 3.2.2016 at 13.21

Siis, kerrotko miten absurdit maisemat! Tää öinen Dubai on just niinkö kaikista scifi-leffoista, joissa on tulevaisuus jo vuodessa 2100 tai jotain… Hurjaa.
Onneksi teillä kävi “tuuri” ja pääsitte alta pois ennen tuota tulipaloa. Olis saattanu olla vähän ikävämmät muistot muuten reissusta!

Vastaa
Inka 3.2.2016 at 23.19

Joo se oli kyllä ihan älytön, ei mitään järkeä!! Ja tosiaan ihan hyvä munkki että tulipalo iski vasta meidän reissun jälkeen.. Videolta näytti kyllä tosi hurjalta!

Vastaa

Jätä Kommentti