Pallontallaajat.net
Valikko

Tampere tutuksi kevään aikana

Kirjoittanut Inka 28.2.2016

Tampereesta on tullut näköjään kaupunki, jossa tulee vierailtua yllättävän monta kertaa vuoden aikana. Siihen on se yksinkertainen syy, että meidän lajilla on todella pitkät perinteet juuri Tampereen seudulla, joten monet suurimmat lajitapahtumat järjestetään nimenomaan Tampereella. Syksyllä Tampere-visiittejä tuli plakkariin yllättävän useita, ja sama setti on edessä jälleen keväällä.

Tavallisesti Tampereen-reissut sujuvat samalla kaavalla: tähtään kaupunkiin niin, että ehdin tapahtumaan just ja just, osallistun tapahtumaan ja suuntaan ensimmäisellä junalla tai muulla kyydillä takaisin Helsinkiin. Kaupungissa tulee piipahdettua, mutta mitä siellä tulee nähtyä? Voin kertoa ettei yhtään mitään muuta kuin liikuntasali/koulurakennus/urheiluopisto. Tänä keväänä yritän tehdä reissut kuitenkin toisin, sillä tavoitteena on että jokaisesta reissusta jäisi edes jotain käteen.

Kevään ensimmäinen Tampere-piipahdus oli ohjelmistossa eilen, kun kävin valmistelemassa viestintähommia huhti-toukokuussa järjestettäviä Euroopan mestaruuskilpailuja varten. Kello herätti lauantaiaamun kunniaksi jo viideltä, ja suuntasin aamun ensimmäiseen Tampereen-junaan. Aikatauluja katsoessani kirosin kyllä makeasti, sillä junat ja bussit kulkivat huonosti juuri niin, että perille ehtiminen olis jääny muutamasta minuutista kiinni. Siispä pelasin varman päälle ja menin ensimmäisellä junalla, mikä jätti mulle runsaasti luppoaikaa Tampereella.

Käytin sen parhaalla mahdollisella tavalla mitä istumatyöläinen voi passiivisuuden välttämiseksi tehdä, ja kävelin keskustasta bussimatkan sijaan Varalan urheiluopistolle. Parin kilometrin matka olis taittunut hetkessä, ellei keli olis ollu ihan täydellinen, ja vähän väliä ei olis pitänyt pysähtyä ikuistamaan talvimaisemia kameralle. Voinen myös lisätä, että kirkas aurinko tuntui niin hyvältä!

Tampere-14 Tampere-23 Tampere-26 Tampere-20 Tampere-17 Tampere-13 Tampere-18

Urheiluopisto sijaitsee Pyynikin alueella, ja vaikka oon käyny noilla nurkilla pari kertaa aiemminkin, avautu alueen luonto kunnolla oikeastaan vasta nyt. Ja en kyllä ihmettele, miksi oon kuullut Pyynikistä niin hurjasti kehuja, sillä jo noin talviasussa alue oli aivan tajuttoman kaunis, porrastreenimahdollisuuksista ja lenkkimaisemista puhumattakaan.

Tiukan työntäyteisen (noin 45 haastattelua) päivän jälkeen päätin vähän ulkoiluttaa ajatuksia ja kävellä takas rautatieasemalle, sillä keli oli edelleen aika lähellä täydellistä. Tampereen kevättalvi pisti parastaan, eikä sään suhteen olis voinu paremmin käydä.

Olikin aika hauskaa, miten tuona pikkupakkasten päivänä Tampereella sää oli hurjan paljon keväisempi kuin varmaan kertaakaan vielä Helsingissä, missä lämpömittari on keikkunut nollan yläpuolella jo viikkotolokulla. Auringon voima on kyllä uskomaton, ja täytyy pitää peukkuja että nyt saadaan vaan nauttia jatkossa enemmän ja enemmän sen valosta, kun ollaan jo parin päivän (!) päästä jo kevätkuukaudessa.

Tampere-5 Tampere-22 Tampere-7 Tampere-9 Tampere-11 Tampere-24 Tampere-4 Tampere-12 Tampere-21

Junaa odotellessa tein jotain todella epätyypillistä mulle, ja kävin yksin ravintolassa syömässä. Normiolosuhteissa olisin vaan painellut suoraan rautatieasemalle, mutta nyt kun olin kerta päättänyt tutustua kaupunkiin edes jotenkin, päätin käyttää luppoajan ja etsiä Tampereen parasta burgeria, jos ei muuten niin näin tulevan Amerikan-seikkailun hengessä. Paikallisvinkkien saalis oli melko laiha, ja nettivinkkien perusteella suuntasin lopulta rautatieaseman lähellä sijaitsevaan Zarilloon kehutun kreikkalaisen burgerin perässä.

Ja taisin muuten ensimmäistä kertaa pyytää pöydän yhdelle, ainakin Suomessa!

Tampere-28 Tampere-29 Tampere-27

Ravintolan saluunahenkinen sisustus nosti kyllä hymyn huulille, mutta fetajuustolla ja tsatsikilla maustettu hamppari ei. Se oli nimittäin aikamoinen pettymys, eikä jäätävä ranskiskeko kyllä ainakaan helpottanut. Olis ehkä kuitenkin pitänyt mennä sinne hiljattain avattuun Friends and brgrsiin, kun teki mieli…

Pääasia kuitenkin oli, että vastoin omia tapojani kävin yksin syömässä sen sijaan, että olisin kökötellyt asemalla junaa odottamassa. Eli hyvä minä ja hyvä Tampere! Seuraava kerta kaupungissa onkin sitten huhtikuussa, joten mulla on siihen asti mahdollisuus koittaa poimia hyviä ravintolavinkkejä. Löytyykö hampparifanaatikolle suosituksia? Muitakin Tampere-tipsejä otetaan avosylin ja innolla vastaan!

Eng: I made a promise to myself that during these several trips to Tampere I will do my best to get to know the city a little bit during every trip. This was the first one of the year, and I started it by having a lovely walk in the Pyynikki area and eating a burger in the restaurant Zarillo.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Mia 28.2.2016 at 12.27

Käväsin viime syksynä myös ekaa kertaa kunnolla Tampereella, ja voin kyllä suositella Cafe Pispalan aamiaista, oli ihan loistava! Myös Pella’s Cafen brunssi oli aika maittava, ja niillä on kuulemma myös hyvät salaatit. :)

Vastaa
Inka 28.2.2016 at 21.59

Uii, kuulostaa hyvältä, kiitos vinkeistä! Ruokapaikkasuositukset on kyllä aina tarpeen. :)

Vastaa
Noora | Kerran poistuin kotoa 28.2.2016 at 12.31

Haa, arvasin että tuo Ei talvikunnossapitoa -kyltti on Pyynikiltä jo ennen kuin näin tän postauksen otsikkoa :D Mutta näin tamperelaisena on aivan ihanaa kuulla ulkopaikkakuntalaistenkin fanittavan tätä kaupunkia! Itse asun lyhyen matkan päässä Pyynikistä, joka onkin kyllä yksi ehdottomia suosikkipaikkojani täällä. Sinne näkötorniin kannattaa suunnata sekä maisemien että munkkien perässä, ovat molemmat vähintään Tampereen parhaita :) Jonkin verran olen Tampereesta ehtinyt postailla, käy tsekkaamassa jos kiinnostaa mikä on mun mielestä Tampereen parasta antia: http://www.rantapallo.fi/kerranpoistuinkotoa/mun-tampere/ Noiden lisäksi esimerkiksi Hatanpään arboretum on huikean kaunis paikka, eritoten kesäaikaan. Siitä pitäisikin tänä vuonna ehtiä raapustaa!

Vastaa
Inka 28.2.2016 at 22.00

Näkötornin munkit on kyllä agendalla, oon kuullu niistä niin paljon hyvää! :) Täytyypä käydä tsekkaamassa nuo sun postaukset vielä ennen seuraavaa reissua.

Vastaa
Unnukka 29.2.2016 at 20.09

Hehee, tuttuja huudeja! Voi Tampere, se on sitten niin kiva paikka. Onneks meillä on niin paljon sukulaisia ja kavereita siellä, että voidaan huoletta ravata siellä usein :D ja Jonas on mulle aina paikallisoppaana. Suosittelisin ruokapaikaksi Huberia (olikohan se senniminen…) ja Masua (jos tykkää aasialaisesta ruoasta), näin äkkiseltään ei tule muita mieleen.

Vastaa
Inka 29.2.2016 at 21.28

Hei kiitti ruokapaikkavinkeistä, ne on mulle aina hyvä! :D

Vastaa
Unnukka 29.2.2016 at 20.10

Hei muuten vihdoin mun kommentti tuli läpi! Niitä on nimittäin jäänyt bittiavaruuteen useamman postauksen kohdalla. Unohdin laittaa sulle viestii asiasta. :o

Vastaa
Inka 29.2.2016 at 21.29

Joo hyvä kun mainitsit, löysin niitä ihan hirviän läjän. Kiitti kommenteista!!!! <3 Katotaan, jos bongaisin ne jatkossa ajoissa.

Vastaa
Saima 1.3.2016 at 15.21

Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka on Tampereen kauppahalli. Kaunis vanha rakennus sisältä ja siellä on paljon hyviä ruokapaikkoja, kuten luomuravintola Leo ja sushipaikka Umami. Sieltä löytyy myös Tampereen paras burgeri, Ohana Grillestä. Semmoinen ihana jenkkihamppari! Harmillisesti kauppahalli ei ole auki iltaisin, mutta arki- ja lauantaipäivisin kannattaa suunnata sinne. :) Ilta-aikaan kannattaa mennä syömään Zeytuuniin falafel-annoksia. Zeytuunin meze-annoksille vahva suositus, tuoreita ja raikkaita raaka-aineita ja hinta-laatusuhde erinomainen.

Vastaa
Inka 2.3.2016 at 20.19

Kiitos vinkeistä Saima! Itse asiassa kävelinkin tuon Zeytuunin ohitse, ja mietin josko olisin sittenkin piipahtanut siellä mutta jatkoin matkaa, ens kerralla pitää siis käydä testaamassa falafelit! :) Ja Ohana Grille pääsi myös listalle, mahtavaa!!

Vastaa

Jätä Kommentti