Pallontallaajat.net
Valikko

No terveppä terve, Tatarstan!

Kirjoittanut Inka 12.6.2016

Yhteistyössä Visit Tatarstan

Täällä sitä nyt ollaan, Äiti Venäjän syleilyssä, Tatarstanin pääkaupungissa Kazanissa. Tämä reilun miljoonan asukkaan monikulttuurinen kaupunki on kyllä hurmannut ensihetkestä lähtien, ja on nimensäkin mukaisesti aikamoinen kulttuurien sulatusuuni. Täällä muslimit ja ortodoksit sekä venäläiset ja tataarit elää aivan ongelmitta ja mutkattomasti rinnakkain, ilman kulttuurishokkeja tai kärhämiä. Onki ollu aika siistiä nähdä moskeija ja kirkko vieretysten, ja mikä parasta, muslimiväestön ansiosta ravintoloissakaan ei juuri tartte huolehtia siitä, onko lautasella kinkkua vai kalkkunaa.

Hienoimpia juttuja Kazanissa ja Tatarstanissa on toistaiseksi ollut arkkitehtuuri. Rakennukset on sanalla sanoen upeita, ja vie jalat alta. Ollaan oltu täällä vasta kaksi päivää ja huominen on vielä edessä, mutta oon jo täysin vakuuttunut, että arkkitehtuuri on yks tän kaupungin tärkeimpiä valtteja. Suurin osa rakennuksista on uusia, ja monet on rakennettu ihan viime vuosina, mutta siitä huolimatta ne muistuttaa arkkitehtuuriltaan satoja vuosia sitten rakennettuja pytinkejä, ehkä vaan nykyisen rakennusteknologian mahdollistamana ne on vielä mahtipontisempia, jos mahdollista.

Kazan-4 Kazan-8 Kazan Kazan-3 Kazan-7 Kazan-2 Kazan-10 Kazan-5 Kazan-9 Kazan-6

Rahaa nimittäin löytyy, ja se näkyy. Tatarstanin alue ei paljo peittele rikkauksiaan, jotka on peräisin öljystä, kaasusta ja tehtaista. Upouusien rakennusten lisäksi hyvinvointi näkyy siisteinä katuina, siis ihan kirjaimellisesti. Roskia ei näy juuri missään, eikä myöskään esimerkiksi kerjäläisiä. Kävelykadulla on jos jonkinlaista yrittäjää kauppaamassa naamamaalauksia ja sun muuta myytävää, mutta varsinaisia kerjäläisiä en oo tainnu nähdä missään.

Toki on huomioitava, että tämä matka on Tatarstanin matkailutoimiston järjestämä ja ne reitit joita meitä kuljetetaan on varmasti harkittu hyvinkin tarkasti.

Nyt on tosiaan kaks päivää matkaa takana, ja oon kyllä aika innoissani paitsi maisemista ja arkkitehtuurista myös ruuasta ja paikallisten ystävällisyydestä. Kaksikielisessä kohteessa osataan paikallisten kielien lisäksi melko kehnosti englantia, mutta onneksi meillä on ollut supersymppiksiä oppaita viemässä paikasta toiseen. Huomenna maanantaina on luvassa viimeinen päivä, ja varmasti ainakin lisää aika huikaisevan hienoja rakennuksia ja herkkuruokaa.

Tatarstan kuittaa, palataan!

Moskeijassa otetusta tyylikkäästä Babushka-kuvasta kiitokset matkakumppanilleni, Syö Matkusta Rakasta -blogin Merille.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Panu / Panun matkat 13.6.2016 at 0.22

Vähänkö siistiä seurata näitä kuulumisia. Kazan on yksi unelmieni matkakohteista. Mukavaa loppumatkaa!

Vastaa
Inka 13.6.2016 at 7.54

Kiitos Panu! Ja toivotaan, että pääset pian toteuttamaan tämän matkaunelman. :)

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 13.6.2016 at 10.03

Nyt on kyllä mielenkiintoista settiä! Ihanaa lukea kohteesta, josta ei tiedä YHTÄÄN mitään. :) Huippua reissun jatkoa!

Vastaa
Inka 14.6.2016 at 6.13

Mahtavaa, kiitos kommentista Elina!

Vastaa
Jenna 13.6.2016 at 11.45

Niin mielenkiintoinen paikka!! Tuonne reissataan varmasti tulevaisuudessa ja nämä kuvat saavat vaan matkakuumeen kasvamaan. :) Teillä on ollut siisti reissu kyllä.

Vastaa
Inka 14.6.2016 at 6.13

Jihuu, loistava juttu! Ja nyt ei kun matkakuumetta kasvattelemaan omaa reissua odotellessa. :)

Vastaa
SariKoo 14.6.2016 at 9.48

Huh! Kun näin IG:ssä, että oot matkalla Kazaniin, meinasin pyllähtää, että mitäs himputtia. Mutta sitten huomasin, ettet ollut ainut :) Ihan mielettömän mielenkiintoinen matka seurata, koska itsellä ei ole paikasta minkäänlaista mielikuvaa. Mutta upeita kuvia, lisää näitä!

Vastaa
Inka 14.6.2016 at 20.33

Heh, no en joo kyllä ihan yksin lähtis tuonne reissuun, sillä matkaseura on aina kova juttu!

Vastaa
Eve 15.6.2016 at 3.00

Tosi mielenkiintoista kyllä, eipä oo tullut paljoa kuvia Kazanista nähtyä aiemmin!

Vastaa
Inka 15.6.2016 at 21.48

Jes, kiva että kiinnostaa! :)

Vastaa

Jätä Kommentti