Pallontallaajat.net
Valikko

Itsenäisyyspäivän purjehdus Helsingin edustalla

Kirjoittanut Inka 5.7.2016

Terveiset kesälomalaiselta! Kuten monet muutkin, myös minä aloitin tällä viikolla kesäloman! Tosin toisin kuin monilla muilla, mulla se on vaan viikon mittainen, sillä oon fiksuna tyttönä ripotellut lomiani vähän sinne tänne. Oon ensimmäistä kertaa lomalla Helsingissä, sillä suunnitelmat muuttui aika viime tipassa, ja ei jaksettu tehdä sen suurempia plänejä vanhojen tilalle, joten nyt mennään uudehkon kotikaupungin tarjoamilla mahdollisuuksilla, ja niitähän riittää.

Lomaviikko alkoi aika loistavasti, sillä Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivä eli July 4th sattui sopivasti kohdalle heti maanantaina. Suomi-Amerikka-yhdistyksen järjestämät itsenäisyyspäivän karkelot jäi väliin sunnuntaina, ja asia korjattiin heti seuraavana päivänä ja virallisena juhlapäivänä, kun suunnattiin merille ja kohti Sannan ja hänen miehensä venettä. Päästiin Karimin kanssa molemmat purjehtimaan ensimmäistä kertaa, joten voitte arvata että oltiin melko innoissamme päivän aktiviteetista.

July 4th-18 July 4th-16 July 4th-10 July 4th-11 July 4th-13

Teemaan sopivasti mukaan pakattiin Yhdysvaltain liput, joita heiluteltiinkin (tai ainakin minä) sitten aika antaumuksella pitkin iltaa. Leipasin myös purjehduskavereiden rakastamia maailman parhaita suklaakeksejä mukaan yhden satsillisen, jotta me ei saavuttaisi veneelle tyhjin käsin. Sanna ja Pekka olivatkin aika maftavia hosteja, sillä eväistä ei ollut tuolla purjehduksella puutetta.

Sen enempää purjehduksesta tietämättä astuttiin veneeseen, ja kieltämättä sekin oli jännää, sillä naruista kiinni piteleminen ja jatkuvasti läsnä oleva uhka veteen putoamisesta toi ilmaan sähköä siitäkin huolimatta, että paatti oli vielä tiukasti kiinni kotisatamassa – kerran vesipelkuri, aina vesipelkuri. Alkajaisiksi kaivettiin pelastusliivit ja Amerikan liput esille, ja oltiin valmiina lähtöön. Lisättäkööt vielä, että veneen ainoista tyylikkäistä oransseista Helly Hansenin (totta kai, kun veneessä oltiin!) pelastusliiveistä käytiin kiivasta taistelua, ja voittajana selvisin tietysti minä.

Purjehdusretki lähti liikkeelle tyylikkäänä, ja hetkessä vene lipui edemmäs osaavissa käsissä. Kipparilla oli kova luotto tiimiin, ja jokainen pääsikin vuorollaan vetämään jostakin narusta, eli tuli ainakin fiilis että mukaan pääsi osallistumaan tavalla tai toisella. Siinä sitten Amerikan liput tuulessa liehuen nostettiin purjeet ja otettiin suunta kohti Helsingin edustaa.

July 4th July 4th-3 July 4th-4 July 4th-9 July 4th-7 July 4th-6 July 4th-14

Näiden Amerikka-siskojen kanssa voi olla varma että jenkkitunnelmaa tai -fiilistelyä ei tuu puuttumaan, ja sitä olikin meidän ilta täynnä ensihetkistä lähtien. Kullakin on omat suosikkikohteensa jenkeissä, sen huomasi jo heti Sannan Cali-paidasta ja mun NYC-paidasta. Sama maa, eri rannikot. Kaliforniafanit oli nyt kuitenkin ihan yliedustettuina, mutta onneksi määkin oon alkanut pikkuhiljaa lämmetä niille huudeille ja se on hyvä, sillä sukulaisten asuessa länsirannikolla siellä tulee toivottavasti vierailtua vastakin.

Yksi illan tärkeimmistä aiheista oli tietysti keksiä keinot päästä Amerikkaan mahdollisimman pian, ja onneksi nykyisten lentotarjousten mahdollistamana se on huomattavasti helpompaa kuin aikaisemmin. Bongaan jatkuvasti uskomattoman hyviä lentotarjouksia ja kuulen vähän väliä, miten yks ja toinen ja taas kolmaskin kaveri on onnistunut nappaamaan tajuttoman halvat tarjouslennot Amerikkaan. Tämä tietää suurta Amerikan-matkailun vaihetta ainakin niin kauan kun tätä hupia kestää. Jotenkin kuitenkin tuntuu että tää olis vaan hetkellinen vaihe, ja noista kolmosella alkavista lennoista pitäis ottaa kaikki irti ennen kuin ne loppuu… Toistaiseksi kuitenkin me on napattu vaan ne viimekeväiset 350 euron lennot San Franciscoon, mutta täytyy pitää tarjoushaukat hereillä ja lomapäivät säästössä tilanteen muuttumisen varalta.

Näiden mimmien kanssa hengailu ei kuitenkaan koskaan tee hyvää Amerikan-matkakuumeelle, sillä joku on aina menossa ja juuri tullut tuolta meidän yhteisestä suosikkikohteesta. Tällä hetkellä koitan kuitenkin pitää pään kylmänä ja keskittyä nauttimaan myös muista maapallon kohteista, ainakin siihen saakka kunnes itelläkin on USA-lennot takataskussa.

July 4th-8 July 4th-15 July 4th-17 July 4th-19 July 4th-20 July 4th-21 July 4th-24 July 4th-23 July 4th-22

Tällaisissa tunnelmissa jatkui meidän purjehdus, ja vaikka Etelä-Suomen heinäkuu ei nyt hellinytkään helteellä ja loputtomalla auringolla, saatiin kuitenkin ihan ok-kelit tuulen tuivertaessa letitettyä tukkaa. Koukattiin Suomenlinnan edestä, ja matka jatkui tietysti Yhdysvaltain suurlähetyston edustalle, jonka ohi purjehdittiin jenkkiliput liehuen. Tämä ele ei kuitenkaan saanut ketään juoksemaan meitä kohti ovia avaten, mutta parhaamme kuitenkin yritettiin.

Ensimmäinen kesälomapäivä meni siis vahvasti Amerikka-teemassa, katsotaan mitä toinen tuo tullessaan!

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi 5.7.2016 at 9.30

Ihana retki! Amerikka-fiilistely kyllä kelpais, kun niin kova hinku olis taas sinne lähteä! Ehkä seuraavan lomapäivän teema on skeittailu? ;)

Vastaa
Inka 5.7.2016 at 9.43

Mullaki on hirviä hinku! Ja todellakin!!!! Tuossa se lauta odottaa eteisessä.

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 5.7.2016 at 9.53

Odottaako sullakin lauta eteisessä? No justiinsa kirjoitin tohon kommenttiin, että mulla odottaa kans! :)

Vastaa
Inka 6.7.2016 at 9.28

Hei nyt aloittelijoiden rullaukset käyntiin, MAFTAVAA!

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 5.7.2016 at 9.52

Heeeey maftavaa!!! <3 Ihanaa kun pääsitte mukaan ja ennen kaikkea viihdyitte. Amerikka-ystävien kanssa on kyllä ihan parasta juhlia nämä juhlapäivät, koska mikään ei ole liian överiä, haha :DDD
Mahtista loman jatkoa teille ja kuten Laura tuossa heitti, niin mullahan odottaa Kaliforniasta saakka ostettu skeittilauta eteisessä lähes käyttämättömänä, eli jos messiin mahtuu niin täällä ilmoittautuu yksi innokas skeittarin alku myös :) Ja tervetuloa veneilemään anytime!

Ps. Mä rupeen käyttämään kans noita liivejä, ihan parhaat! ;)

Vastaa
Inka 6.7.2016 at 9.27

Nimenomaan, onko edes olemassa mitään mikä olisi liian överiä? Ei meikästä, ainakaan tässä porukassa! <3

Vastaa
Ulla 5.7.2016 at 11.01

Näitä kuvia ja tunnelmia katsoessa, en oo ihan varma teinkö oikean päätöksen eilen! ;D Näyttääpä ja kuulostaapa ihanalle teidän retki! Silmään osui myös tuo, että sun Kalifornia-myönteisyys on kasvussa, hyvä hyvä! Tähän ikään päästyäsi oot jo ehtiny ihan kääntää kans ittes Cali girl’iksi luulen ma ;D

Ja kääk nuo skeittilaudat kuulostaa ihanalle! Niin Kalifornialle… Määki haluun rullaileen! =)

Vastaa
Inka 6.7.2016 at 9.28

Niinpä Ulla!!! En määkään olis ihan varma.. :D Mutta joo elä innostu liikaa, kyllä Itärannikko vie silti yhä voiton! Ja tuu kans messiin!

Vastaa
Mirva 8.7.2016 at 12.58

Hei nyt on pakko kysyä kun oot monta kertaa noista tarjouslennoista puhunut niin mistä niitä voi tehokkaiten bongailla? Itsellä asuu kumppani Valloissa ja ois mukava lennellä sinne useammin kun pari kertaa vuodessa (nimenomaan jos ois lentoliput tuota muutaman hassun satasen luokkaa). Voitko antaa pari vinkkiä? :)

Vastaa
Inka 10.7.2016 at 8.21

Apua, nyt äkkiä sitten vaan Lentodiilit Facebookissa seurantaan ja sieltä kautta poimimaan lentotarjouksia! Kantsii vielä pinnata niiden ilmoitukset, että ovat aina feedissä ylimpänä. :) Toinen hyvä on seurata Secret Flyingin euro dealeja, sieltäkin löytyy välillä varteenotettavia tarjouksia. Toivotaan, että tästä olis apua!

Vastaa

Jätä Kommentti