Pallontallaajat.net
Valikko

Loppukesän kaupunkireissu Berliiniin

Kirjoittanut Inka 14.8.2016

Yhteistyössä Air Berlin

Piipahdin tällä viikolla muutaman päivän Berliinissä, ja kaupunki vei multa jalat alta kolmannella kerralla. Ensimmäisellä kerralla kaupunki oli ihan ok, toisella kerralla äärimmäisen mielenkiintoinen mutta meidän kohtaamisesta puuttui ehkä se jokin, mutta nyt kolmatta kertaa kaupungissa vieraillessani mun oli myönnyttävä: Berliini sai munt puolellensa.

Siihen ei todellakaan ollut syynä upea elokuun kaunis ja lämmin sää (joka loisti poissaolollaan koko meidän matkan ajan) tai kaupungissa asuvat sukulaiset (joita en matkan aikana ehtinyt tapaamaan), vaan ihan muut jutut. Berliini vakuutti tunnelmallisilla kaupunginosilla, loistavilla ruokapaikoilla, jännittävällä historialla ja kauniilla kaupunkikuvalla. Sen enempää tai vähempää ei tällä kertaa hurmokseen tarvittu.

Berliini-19 Berliini-24 Berliini-22 Berliini-27Berliini-10 Berliini-9 Berliini-23 Berliini-21 Berliini-28 Berliini-18

Olin matkalla kolme päivää, keskiviikosta perjantaihin, Air Berlinin kutsumana seuranani Muru mou -blogin Terhi, jonka tapasin ensimmäistä kertaa vasta Tegelin lentoasemalla. Terhi oli katellut sääennustetta realistisin silmin, minä yltiöpositiivisin: sillä oli päällään nilkkurit ja nahkatakki, mulla kesämekko ja sandaalit, jotka nekin hajosi ennen ensimmäisen päivän päättymistä keskelle entisen Itä-Berliinin ostoskatua. Nappiin meni siis.

Reissulla meidän majapaikkana toimi mikäs muukaan kuin Scandic, joka sijaitsi melko näppärästi Potsdamer Platzin vieressä. Koko Berliini oli kävelymatkan päässä, ja ekan päivän aikana ehdittiin tsekata lähes kaikki kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet, ja kävellä kevyet 20 kilometriä. Siinä oli Terhille todellinen tervetulotoivotus kaupunkimatkalle mun kanssa! :D

Nähtävyyksien lisäksi ehdittiin kolmen päivän aikana herkutella aika hyvin toinen toistaan paremmalla ruoalla, eksyä monta kertaa eri puolilla kaupunkia, opiskella taas vähän lisää Berliinin historiasta ja aika paljon muuta. Kaupunkikortin mahdollistamana kuljettiin myös tosi paljon julkisilla ja todettiin Berliinin metroverkosto varsin näppäräksi tavaksi tutustua myös hieman keskusta-alueen ulkopuolella sijaitseviin kaupunginosiin.

Berliini-29 Berliini-26 Berliini-25 Berliini-20 Berliini-13 Berliini-17 Berliini-11 Berliini-8 Berliini-2 Berliini-5 Berliini-3

Täytyy myöntää, että tuo kolme päivää ei ehkä tähän väliin ollutkaan tarpeeksi Berliiniä, ja mun kevään haave etätyöviikosta Saksan pääkaupungissa nosti taas päätään. Se täytyy laittaa muhimaan ja ottaa agendalle heti, kun se on aikataulujen puolesta mahdollista.

Löytyykö muita, jotka on alkanu lämmetä Berliinille?

Lisää tästä aiheesta

30 Kommenttia

Pingviinimatkat 14.8.2016 at 22.03

Olkoonkin yltiöpositiivista, mutta tuo sun mekko on ihana :) Yritän pitää oman pään kylmänä Berliinin suhteen, sillä ensi vierailukin puuttuu vielä. Vaikeaa se on, sillä lähes kaikki tuntuu hehkuttavan ja kaikkien postausten perusteella on vaikea uskoa, että en siihen ihastuisi. Mahtavaa, että sinäkin liityt nyt hehkuttajien joukkoon!

Vastaa
Inka 15.8.2016 at 18.20

Haha, kiitos murmeli! Ja joo, nyt viimeistään oon kyllä täysin Berliinin puolella, voisin mennä takas vaikka heti!

Vastaa
Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi 14.8.2016 at 22.28

Komppaan Millaa. Ihana mekko! Ja lomakin tuntuu olleen huippu. Voi että minä rakastan Berliiniä! Pakko ehkä mennä sinne just keväällä, kun Janillaki on hulppeat viis viikkoa lomia pitämättä :)

Vastaa
Inka 15.8.2016 at 18.20

Heh, kiitos! <3 Ja siis mitä, miten jollakin voi olla viis viikkoa lomia pitämättä? Uskomatonta. Ja eikö teillä oo vielä ne lennotkin?

Vastaa
Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar 14.8.2016 at 22.33

Mä huomaan bongaavani juuri nyt kaikki Berliini-jutut. Taitaa kertoa mun ikävästä toiseen kotikaupunkiini, toiseen kotiini. Berliini vei mun jalat alta ensi hetkellä ja rakkaus on kestänyt jo vuosia. Muutama päivä tuossa kaupungissa ei riitä mihinkään ja musta tuntuu, että sulta jäi tolla reissulla ne parhaimmat paikat kokematta ;). Onneksi kaupunki on niin lähellä ja onneksi sinne pääsee edullisesti! Ihana Berliini!

Vastaa
Inka 15.8.2016 at 18.21

No selvästi, toivottavasti pääset pian Berliiniin! :)

Vastaa
Salla 14.8.2016 at 23.52

Berliini ON ihana <3 Viime kesän Berliinin reissu oli heti alkuhetkistä loistava, sain kaupungista ja sen historiasta just sitä samaa fiilistä, mitä Lontoostakin aina saan :) Sun kuvia ja snappeja kattoessa tuli aina vaan mieleen, että tuonne pitää päästä uudestaan…!

Vastaa
Inka 15.8.2016 at 18.22

Ahh, mitä Berliinikuumetta täällä kommenttiboksissa nostatellaan, MAFTAVAA! Ja mulla fiilis ei ollu ihan yhtä vahva kuin Lontoossa (jonne muuten just viis minsaa sitten varasin lennot, uujea!), mutta kyllä tää nyt iski ja aika kovasti näin kolmannella vierailulla. Toivotaa, että nääki pääset pian reissuun!

Vastaa
Katriina 15.8.2016 at 0.14

No niin, sinultakin jäi nyt vihdoin ” matkalaukku” Berliiniin, niin kuin jo Marlene Dietrich (1901-1992) aikanaan lauloi ikävästään Berliiniin.( “Ich hab noch einen Koffer in Berlin”). Hidegard Knef/Nef (1925 – 2002) puolestaan lauloi ikävästään Kurfürstendamm´ille, (“Heimweh nach dem Kurfüstendamm”).Löytyvät yuotubesta. Berliini on ilmiö ja tavalliset berliiniläiset yhtä sisukkaita kuin suomalaiset. Kävitkö KaDeWe:n legendäärisessä 6. herkkukerroksessa (Feischmecker-Etage) ja/tai kattoravintolassa? Mitä siellä ei ole, sitä ihminen ei tarvitse. Lapin kultaa löytyi, mutta poronliha taisi olla jo lopussa.

Vastaa
Inka 15.8.2016 at 18.22

Juuri näin! KaDeWen sisätilat jäi tällä reissulla kokematta, sillä siellä – myös tuolla herkkukerroksessa – on tullut käytyä aiemmin. Aika valtava rakennus tosiaan, valikoimaa myöten!

Vastaa
Terhi / Muru Mou 15.8.2016 at 0.15

Kiitos viimeisestä! Mä alan pikku hiljaa toipua tuosta kaikesta kävelemisestä… :D
Reissusta jäi samat fiilikset kuin mitä Laura tuossa sanookin: muutama päivä Berliinissä ei riitä ainakaan näin ensikertalaiselle, joten sinne pitää päästä vielä uudestaan! :)

Vastaa
Inka 15.8.2016 at 18.23

Haha, tsemppiä Terhi! :D Uutta reissua siis suunnitellen, ja ihanaa tulevia seikkailuja. Kiitti vielä seurasta! :)

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15.8.2016 at 6.45

Berliini on kyllä jännä kaupunki siinä mielessä, että ihmisten tuntuu olevan vaikeaa muodostaa mielipidettä siitä. Viime reissu sinne oli mahtava, mutta kaupunkikuva jäi vielä sen verran epäselväksi, että nyt on pakko mennä testaamaan sitä uudestaan :). Mutta päällisin puolin jäi kyllä hyvät fiilikset, joten uskon, että tykästyn kaupunkiin entistä enemmän.

Suosittelisitko jotain tiettyjä kohteita/alueita yms.? Jotain tavallisten nähtävyyksien ja museoiden ulkopuolelta siis :).

Vastaa
Inka 15.8.2016 at 18.24

Mää mietinkin että etkö nää just ollu Berliinissä ja heti uudelleen, mikäs siinä! :) Alueista voisin suositella Prenzlauer Bergiä, se oli aika symppis ja täynnä kivoja ruokapaikkoja! Tosin sekin alkaa olla jo aika mainstreamia, mutta silti. :)

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15.8.2016 at 22.15

Ei mainstreamilla ole niinkään väliä vaan sillä, ettei sitä ole vielä itse kokenut :).

Vastaa
Inka 17.8.2016 at 19.13

No sepä se!

Vastaa
Maarit 15.8.2016 at 7.46

Mun on pakko myöntää, että Berliini ei houkuttele mua juurikaan. :D En tiedä mikä siinä on, ehkä se sellainen mielikuvien puute, joka yleensä saa kiinnostumaan jostain kohteesta. Kyllähän kaupunki näyttää näissäkin kuvissa kivalta, ja niin ennakkoluuloinen en ole, ettenkö joskus haluaisi Berliiniin matkata. Se vaatisi kyllä sitten sen, että tulisi super edullinen matka, eikä samaan saumaan löytyisi muuta vastaavaksi rakentuvaa reissua. Toisinaan aikakin tekee tehtävänsä, että joku kohde herättää mielenkiinnon. :)

Vastaa
Inka 15.8.2016 at 18.25

Haha, rohkeita sanoja Maarit! Mutta aina on tietysti virkistävää kuulla, jos joku on eri mieltä. Nuo Berliinin lennot on kyllä ihan överihalpoja, normisti sesonkien ulkopuolella menopaluun voi saada helposti 80 eurolla, ja oonpa nähny joskus jopa 60 euron tarjoushintoja. Ei paha siis!

Vastaa
Lilly 15.8.2016 at 9.10

Voi, pitääkö nyt mennä Berliiniinkiin käymään. Mun bucketlist vaan kasvaa joka kerta kun avaan Pinterestin tai jonkun lemppari-matkablogin…

Ekaa kertaa kommentoin, mutta pakko sanoa, että sun blogi on ihan mahtava ja mahdottoman inspiroiva.

Olen lähdössä yksin viideksi päiväksi Budapestiin, niin löytyykö sulta sinne vinkkejä? Tai joltain tutuilta. En nimittäin tiedä yhtään mistään mitään, enkä tosiaan puhu edes Unkaria. Ajattelin mahdollisesti päivän tai pari kestävää ratsastusvaellusta ja kävellä Castle Hillin alueen läpi, mutta kulkeminen paikasta toiseen on vähän hämärää. Onkohan taksimatkustus siellä kallista? Ajattelin, että se on helpoin, kun ei puhu kieltä :)

Ihanaa kesän loppua/syksyn alkua <3

x Lilly
bellefernal.wordpress.com

Vastaa
Inka 15.8.2016 at 18.29

Apua, matkakuumeisella on kyllä aika nihkeää tehdä yhtään mitään ilman että reissulista vaan kasvaa! Suosittelen kyllä lämpimästi lisäämään Berliininkin mukaan. :)

Ja hei kiitos, miten ihanaa että kommentoit ja kiva kuulla, että oot löytäny täältä inspiraatiota! Toivottavasti viihdyt vastakin.

Budapestistä mulla ei valitettavasti oo oikein mitään suosituksia, sillä oon käyny kaupungissa vaan kerran ja siitäkin alkaa olla jo kymmenen vuotta aikaa, eikä se reissu jättänyt mitenkään kovin positiivista fiilistä. Kannattaa tsekata esimerkiksi Muru mou -blogin (http://www.rantapallo.fi/murumou/tag/budapest/) ja Syö matkusta rakasta -blogin (http://www.rantapallo.fi/syomatkustarakasta/tag/budapest/) Budapest-vinkit. Sieltä löytyi ainakin käytännön vinkkejä, joten sieltä varmaan saa vähän paremmin osviittaa myös taksilla kulkemisesta.

Aika mahtavaa, että oot rohkaistunut yksin reissuun, iso hatunnosto! Ihanaa loppukesää myös sulle! :)

Vastaa
Ode 15.8.2016 at 11.21

Berliinissä pitäisi käydä uudelleen koko perheen kanssa. Itse kävin Berliinissä monta vuotta sitten maaliskuussa, oli harmaata ja betonista. Mies kävi Berliinissä monta vuotta sitten, oli love parade ja aurinkoista. Voit uskoa, että meidän mielikuvat ja muistot Berliinistä on vähän erilaisia :)

Vastaa
Inka 15.8.2016 at 18.30

Haha, no voin kyllä kuvitella! Mullakin aikaisemmat vierailut oli huhtikuussa jolloin oli tosi koleaa sekä marraskuussa, jolloin oli noh, samanlaista harmaata kuin varmaan sun kokemuksessa. Ei siis mikään ihme, että elokuun reissu miellytti ja kovasti. :) Pidän peukkuja teidän uudelle reissulle!

Vastaa
Päivi 15.8.2016 at 13.18

Kävin ekan kerran Berliinissä vuonna 1994 ja sen jälkeen 1995. Olin Hampurissa ja Dresdenissä ja käytiin kaverin kanssa ihan vain katsomassa Berliiniä. Noiden vuosien jälkeen olen silloin tällöin käynyt siellä ja tykkään edelleen. Viimeksi olin helmikuussa ja nyt menen uudestaan syyskuussa.

Vastaa
Inka 15.8.2016 at 18.30

Mahtavaa, kuulostaa siltä että Berliini on todellakin saanut sinut puolelleen. :)

Vastaa
Maarit Johanna 15.8.2016 at 19.43

Berliini ekalla kerralla joulutorien aikaan tihkusateessa ei sillälailla sykähdyttänyt muuten kuin herkkuruokien muodossa, mutta nyt toukokuinen matka tänä kesänä oli kyllä yhtä juhlaa <3 Ihana city! Vitsi kun sinne on tullut tehtyä vain muutama ihan liian lyhyt reissu. Sun ruokakuville taas kuolaan <3

Vastaa
Inka 17.8.2016 at 19.13

Kieltämättä itellä ihan sama fiilis että ihan liian vähän on tullut käytyä, ja ihan liian lyhyitä reissuja. Onneksi lennot on halpoja! Ja kiitos kuolakommentista :D

Vastaa
Markku 16.8.2016 at 19.42

Upea Kaupunki ! Itsellä suunnilleen + 10 kertaa Berliiniä takana , alkuun sinne tuli ravattua Death Metalli festareille mutta nykyään ihan puhtaasti Oluen takia koska Berliini onEuropan Johtava Craft Beer kaupunki , ja itse suosittelen Itä puolta kaupunkista no joo Tammikuussa taas jos ei sopivaa keikka osu jo tälle vuodelle

Vastaa
Inka 17.8.2016 at 19.15

No huhhu, siinä on todellinen Berliini-konkari! Ja oon samaa mieltä, itäpuoli on huomattavasti länttä mielenkiintoisampi. Toivotaan, että pääset pian reissuun!

Vastaa
Tarja 16.8.2016 at 20.57

Juu, Berliinille on lämmetty ja kovasti, vaikka vain kerran olen siellä käynyt ja silloinkin helmikuussa, jolloin meinasi talvikamppeissakin paleltua jääpuikoksi :) Elää toive kesä-Berliinistä, ehkä vielä joku päivä!

Vastaa
Inka 17.8.2016 at 19.16

Voin kyllä kuvitella että helmikuun kaupunkiloma Euroopassa ei ihan hirveästi lämmittänyt. Toivotaan, että pääset kokemaan Berliinin myös kesällä! :)

Vastaa

Jätä Kommentti