Pallontallaajat.net
Valikko

Viiden tähden vuorimaisemat

Kirjoittanut Inka 21.8.2016

Luontokohteiden löytäminen Azerbaidžanista on melko yksinkertaista, sillä Kaukasian vuoristoalue luikertelee komeasti myös Azerin puolelle, ja siellä riittää nähtävää. Toinen juttu on kuitenkin vuoristokohteisiin pääseminen, sillä ilman opasta ja kuskia se vaatii vähän sumplimista.

Maaseutu- ja vuoristokohteissa vierailu on matkailijalle yllättävän hankalaa. Meidän ensimmäinen kohdesuunnitelma oli pieni vuoristokylä Khinalug, mutta se kariutui melko mahdottomilta vaikuttaneisiin bussiyhteyksiin ja epävarmaan majoitukseen. Toiseksi vaihtoehdoksi nousi Shahdag, joka sekin näytti kuvien perusteella lähes Khinalugin veroiselta, mutta minne oli huomattavasti paremmat kulkuyhteydet, ja myös varma majapaikka.

Me ei haluttu vuokrata vuoristoetapeille autoa, mistä syystä oltiin bussien ja taksien varassa. Shahdagiin päästäksemme matkustettiin ensin muutaman tunnin mittainen bussimatka täpötäydessä minibussissa Bakusta Qusariin, missä tehtiin turistien alkeellinen erhe ja hypättiin bussissa meitä lähestyneen Edgarin suosittelemaan taksiin. Ihmetys alkoi viimeistään siinä vaiheessa kun mies hyppäsi auton etupenkille, mutta ei onneksi ollut mukana kuin lyhyen matkaa. Siinä vaiheessa kun kaveri painui hiiteen pummittuaan meiltä kyydin, jatkettiin venäläiskuskin vanhan ja rämisevän Ladan kyydissä matkaa kohti vuoristoa. Tiedettiin suunnilleen mikä oli hyvä hinta kyydistä ja superedullisen diilin saatuamme tajuttiin jossain vaiheessa istuvamme pimeässä taksissa. Auto oli parkkeerattu bussiasemalle nätisti virallisten taksien viereen, joten taksi-kyltin tsekkaaminen katolta jäi epähuomiossa välistä. Päästiin kuitenkin yhtenä kappaleena perille.

Shahdag-14 Shahdag-15 Shahdag-13 Shahdag-5

Ja se perillä oli Shahdagin vuoristossa sijaitseva Shahdag mountain resort, joka tais olla toinen meidän koskaan buukkaama viiden tähden hotelli. Matkan majoituksia varatessa munt nimittäin valtasi joku todellinen mielenhäiriö ja tuhlausvimma, sillä sen sijaan että olisin buukannut piheyspäissäni kaikki alueen halvimmat majapaikat, varasin muun muassa tämän vaatimattoman viiden tähden majapaikan. Tosin ihan minibudjetille sopivaan hintaan, sillä saatiin varattua se 60 eurolla yö, eli ei huono!

Kun lopulta saavuttiin sillä puksuttavalla, vanhalla ja melko kämäsellä ladalla meidän viiden tähden majapaikan eteen, oli lomafiilis aika korkealla. Valtavassa hotellissa tunnelma oli tosi rauhallinen, sillä asiakkaita oli vaan kourallinen vaikka tilaa oli jos kuinka paljon. Suosituin sesonkiaika on selvästi talvella, sillä alueella sijaitsee myös laskettelukeskus. Nopea sisäänkirjautuminen ja kohti kolmatta kerrosta, jossa sijaitsi meidän hotellihuone. Yllärinä partsilla tervehti aika siisti näkymä!

Shahdag-3 Shahdag-2 Shahdag Shahdag-4 Shahdag-8

Meidän huone oli ihan perushuone, mutta meillä kävi tuuri sillä parvekkeelta avautui aivan mahtava vuoristonäkymä! Aamuisin maisema oli sumun peitossa, mutta näkymä hälveni puoleen päivään mennessä, ja illalla saatiinkin nauttia aika mahtavan kirkkaasta kelistä. Harmillisesti aurinko laski just hotellin toiselle puolelle, mutta se ei meitä kuitenkaan haitannut. Ei näiden maisemien äärellä tule mielen viereenkään valittaa.

Koska oltiin lomalla, noiden päivien ohjelma sisälsi lähinnä lyhyitä hulppean hotelliaamiaisen jälkeisiä lyhyitä vaelluksia vuoristossa, leppoisia treenejä hotellin kuntosalilla, liluttelua hotellin kylpylässä sekä tietysti rentoilua hotellihuoneessa. Siihen kaikkeen tuo majapaikka oli jokseenkin täydellinen, sillä vaikka rantaa ei ollu lähimainkaan, päästiin siitä huolimatta virittäytymään ihan mukavasti kesälomafiilikseen. Muita vieraita oli sen verran vähän, että saatiin treenata salilla käytännössä joka kerta keskenämme, eikä altaallakaan ollut paria hassua uimaria meidän lisäksi ketään.

Meidän varaukseen kuului vaan aamiainen, ja vaikka hotellissa oli useita ravintoloita päätettiin me tietty nuukailijoina ottaa mukaan omat eväät. Ostettiin Bakusta ihan kunnolla ruokaa vierailua varten, ja vähän meinas naurattaa siinä vaiheessa kun hengailtiin kyplytakit päällä viiden tähden hotellihuoneessa vetämässä kylmiä papuja suoraan purkista. :D Todellista lomaglamouria parhaimmillaan, mutta täytyy sanoa että ei oo pavut koskaan vielä maistuneet niin hyviltä, mutta aika harvoin edessä onkaan noin komeita näkymiä.

Shahdag-9 Shahdag-10 Shahdag-6 Shahdag-7 Shahdag-11 Shahdag-12

Oltiin Shahdagissa kolme päivää, ja se oli tuohon väliin just riittävän pitkä aika löhötä hotellilla. Viis tähteä oli oikein mainio juttu, mutta eipä se ehkä kuitenkaan oo mikään syy mulle matkustaa johonkin kohteeseen tai vaihtoehtoisesti maksaa hulluna ekstraa. Tuo 60 euroa yöltä oli oikein soppeli. :)

Miltä majapaikka vaikuttaa sun silmiin?

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Johanna Hulda - Discovering Sunbeams 22.8.2016 at 1.04

Vaude, kyllä noissa maisemissa varmasti kelpaa, oli niitä tähtiä sitten viis tai nolla! Vähän naurahdin purkkipavuille hotellihuoneessa, kuulostaa meinaan just sellaselta meiningiltä mitä itelläkin tulee harrastettua – tosin ei ainakaan vielä viiden tähden hotlassa. :D

Vastaa
Inka 23.8.2016 at 20.57

Hehe, mukava kuulla että samankaltaisia spurgumatkailijoita löytyy muitakin. :D Mutta kieltämättä viis tähteä vaatis vähän erit eväkset, mutta ehkä sitten ens kerralla!

Vastaa
Anna / 270 Degrees 22.8.2016 at 6.26

Teidän loman ohjelma vaikuttaa aivan täydelliseltä mun makuun! :D Ja nuo maisemat ei edes sanoja kaipaa. Vuoristomaisema on kovaa vauhtia ryysäämässä mun listoilla merinäköalan rinnalle ja jopa ohikin. Joku noissa vaan iskee ja lujaa <3

Vastaa
Inka 23.8.2016 at 20.57

Hihi, tuo piipahdus oli kyllä enemmän kuin paikallaan, oli ihana ottaa iisisti muutama päivä ja keskittyä vaan olennaiseen eli tasan siihen mitä halus tehdä. :) Ja vuorimaisemat on kyllä niin upeita, määkään en meinaa saada tarpeekseni!

Vastaa
Katareissaa 22.8.2016 at 11.31

Siis wow ihan mielettömät maisemat! Hyvin oot saanut (jälleen kerran) vangittua tunnelman noihin kuviin :)

Vastaa
Inka 23.8.2016 at 20.58

Maisemat oli kyllä upeat!!! Ja kiitokset kivasta kommentista. :))

Vastaa
Jenna 25.8.2016 at 15.39

Kylmiä papuja purkista viiden tähden hotellissa :D Musta on niin ihanaa, että osaa pitää omista reissuperiaatteista kiinni paikassa kuin paikassa. Silti kuulosti kyllä niin hauskalta. Maisemat ovat poskettomat. Sanattomaksi vetää nuo maisemat :)

Vastaa
Inka 27.8.2016 at 7.31

Haha, tuosta en oo kyllä ihan varma oliko se ihanaa vai idiotismia mutta pääasia että ruoka oli herkullista, maha tuli täyteen ja elämys oli ikimuistoinen. :D Ja nää maisemat oli kyllä super!

Vastaa

Jätä Kommentti