Pallontallaajat.net
Valikko

Aina yhtä helppo Nuuksio

Kirjoittanut Inka 27.8.2016

Helsingin keskustasta pääsee uskomattoman helposti keskelle metsää, ja se onkin yksi siisteimpiä juttuja ainakin näin maalaistytön näkökulmasta. Vaikka veri ei nyt ihan joka päivä sammalpoluille vedäkään, on kiva ajatus, että se metsä on siellä melkein takapihalla, aivan kuin kotikylässäkin.

Viime viikolla saatiin harvinaisia vieraita juuri sieltä kotikylästä, kun iskä ajaa porhalsi 1400 kilometriä ja tuli kylään. Viikonlopun säät oli just eikä melkein sitä aurinkoista loppukesää mitä oltiin tilattu, ja oikein kutsui ulkoilemaan. Niinpä me päätettiin näyttää millaiset kansallispuistot täällä etelässä on, ja suunnattiin Suomen halki ajaneen pösön nokka kohti Nuuksion kansallispuistoa.

Nuuksio Nuuksio-7 Nuuksio-2 Nuuksio-3 Nuuksio-9 Nuuksio-4Nuuksio-15 Nuuksio-5 Nuuksio-6

Tuo helsinkiläisten luonto-olohuone ei mullekaan oo mitenkään erityisen tuttu, sillä tuo kerta oli vasta toinen. Täytyy sanoa että vaellusreittien, luontoelämysten ja maisemien puolesta Nuuksio on mulle ollut Karoliinan sanoin vähän “meeh”, mutta oon kyllä vakuuttunut että en vaan oo vielä osannut löytää niitä siisteimpiä paikkoja. Tällä kertaa lähdettiinkin hakemaan Nuuksiosta niiden eeppisten kotimaan maisemien sijaan ihan vaan puhdasta luontokokemusta ja pientä metsäterapiaa, ja se myös saatiin.

Ei lähdetty tekemään mitään urheilusuoritusta, joten otettiin reitiksi neljän kilometrin mittainen Haukanpolku, joka oli mukavasti rengasreitti. Helppokulkuinen polku ja tiheä metsä takasivat, että pystyttiin keskittymään mäntymetsän tuoksuun ja kuuntelemaan, josko Nuuksio olisi se paikka pääkaupunkiseudulla, jonne ei liikenteen äänet kantautuisi. Nyt oltiin kuitenkin aivan liian lähellä tieverkostoa, sillä aivan hiljaista ei saatu millään.

Oltiin liikkeellä sen verran aikaisin, että perinteisten retkieväiden sijaan mukana oli aamiainen! Se toki piti sisällään niitä perinteisiä retkieväitä, mutta maistui kaks kertaa paremmalta aamiaisena. Ja onko ihme, kun kuksan pohjalla on kaikkien siitä juotujen juomien maut ja repussa oli aamiaiseväitä vaikka koko kylälle. Eväsretken kruunas iskä, joka totesi että ei taida olla tuon parempaa tapaa viettää lomapäivää ja en voinut kyllä muuta kuin olla samaa mieltä, vaikka lomat on käytetty jo aikapäiviä sitten.

Nuuksio-10 Nuuksio-14 Nuuksio-16 Nuuksio-13 Nuuksio-12 Nuuksio-11 Nuuksio-18 Nuuksio-19

Vaikka Nuuksio ei aivan riittänyt vakuuttamaan tälläkään kertaa, tarjos se just sitä mitä haettiin. Ja noin rauhallisena hetkenä kesäsunnuntaina se oli kyllä oikein mainio kohde varsinkin, kun käytössä oli auto.

Ja viikko sitten puolukoita – ja vielä mustikoitakin – oli jos kuinka paljon, joten jos marjat uupuu vielä pakkasesta niin Nuuksiosta niitä ainakin löytyy!

Huippua viikonloppua!

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Annika - home & away 27.8.2016 at 10.09

Tosiaan, vaikkei sieltä maailman upeimpia maisemia löydykään, kyllä Nuuksiossa mieli lepää. Hauskasti kuvailtu “helsinkiläisten luonto-olohuone”, sen takia mua itse asiassa ihmetyttääkin, ettei sinne pääse yhdellä kulkuneuvolla suoraan keskustasta. Kysyntää varmasti olisi!

Vastaa
Inka 28.8.2016 at 21.44

Totta! Nyt tän sun kommentin myötä alkoin miettiin tuota mun otsikkoa että oliko se nyt sittenkään niin helppo, kun sinne ei edes pääse suoralla yhteydellä. Nyt oli iisiä kun oli auto käytössä, mutta jos olis pitäny julkisilla mennä, niin reissu olis varmaan jääny välistä. Toivotaan, että asialle tulee muutos, koska eihän tuossa nyt oo yhtään mitään järkeä.

Vastaa
Jore 6.8.2018 at 23.29

Kartta ja google käteen niin huomaat et nuuksio on suhteettoman laaja alue kuin tuo haukkalammen ympäristö..

Vastaa
Inka 7.8.2018 at 20.08

Ai niin neki on olemassa! Hyvä ko muistutit.

Vastaa

Jätä Kommentti