Pallontallaajat.net
Valikko

Luksustason lähtö lomalle

Kirjoittanut Inka 28.8.2016

Yhteistyössä Finnair Premium Lounge

Ennen Azerbaidžanin-matkaa päästiin nauttimaan kunnon lomalle lähdön tunnelmasta, kun Helsinki-Vantaalla suunnattiin turvatarkastuksen jälkeen lähtöportin sijaan lentokenttäloungeen. Lounge on paikka, jossa pääsen vierailemaan ihan liian harvoin, mutta aina kun sitä herkkua pääsee maistamaan, osaa siitä olla joka kerta yhtä mielissään.

Tällä kertaa suuntana ei ollut aivan mikä tahansa lounge, vaan Helsinki-Vantaan non-schengen-alueelle hiljattain avautunut Finnair Premium Lounge, jonne ei ole asiaa millään muulla kuin vippikutsulla tai oikean värisellä kortilla. Tällä kertaa meillä oli noista ensimmäinen ja se jos mikä tiesi paikkansa, sillä täytyy myöntää että sekä mulla että lehmänhermoisella reissukumppanillani alkoi olla hermot melko kireällä turvatarkastusta edeltäneen kärsimättömän odottelun vuoksi. Voitte kuvitella kuinka kyrsi seisoskella lähtöselvitysjonossa mummojen kanssa kun tiesi, että senkin ajan olisi voinut viettää rennosti loungessa.

Noh, loputtomalta tuntuneen jonottelun jälkeen saatiin viimein boarding passit kouraan ja päästiin turvan sekä passintarkastuksen läpi ja lopulta porttien 36 sekä 37 välissä sijaitsevan loungen ovelle.

Tämä kyseinen lounge nousi maailmanmaineeseen tai ainakin kansainvälisten julkaisujen otsikoihin sen avautuessa, sillä loungessa on sauna, ja kansainväliset lentomatkustajat kokivat perisuomalaisen saunakulttuurin lounge-tiloissa ilmeisen omituiseksi asiaksi. Koska valtaosa lentokentälle varatusta ajasta menikin jonossa seisoskellessa, saunapyyhkeet jäi tällä kertaa testaamatta ja saunan löylyt kokeilematta, mutta täytyy toivoa että tähän avautuu vielä mahdollisuus. Keskityttiin sen sijaan fiilistelemään loungen rauhallista tunnelmaa ja ruokia, jotka oli oikein mieluisia.

Finnair Premium Lounge-7 Finnair Premium Lounge-3 Finnair Premium Lounge-8 Finnair Premium Lounge-12 Finnair Premium Lounge-4 Finnair Premium Lounge-10 Finnair Premium Lounge-14 Finnair Premium Lounge-11 Finnair Premium Lounge-6

Premium-lounge tarjoaa mainoslauseiden mukaan “gourmet-tason” ruokaa, ja kieltämättä täytyy tässä vaiheessa todeta, että tarjoilut oli sata-nolla parhaimmat, mitä oon missään lentokenttäloungessa päässyt maistamaan. Toki ne on hyviä muissakin Helsinki-Vantaan loungeissa, mutta tässä ne oli kyllä aivan omaa luokkaansa.

Rakastan sitä että loungeissa tarjoillaan paikallisia erikoisuuksia, ja ilahduin kyllä valtavasti viimeistään siinä vaiheessa, kun tiskillä oli iänikuisen karjalanpiirakan sijaan leipäjuustoa! Ruokavalikoima sisälsi alkuiltapäivästä paria erilaista keittoa sekä melko runsaasti erilaisia kylmiä ruokia. Leipäjuuston lisäksi tarjolla oli muun muassa kalaa useaa eri sorttia, monenlaisia salaatteja sekä tietysti marjoista valmistettua jälkkäriä. Sillä sai vatsan mukavasti täyteen just ennen lentoa, ja kiireestä huolimatta ehti ihan hyvin käydä vielä santsaamassakin, onneksi.

Finnair Premium LoungeFinnair Premium Lounge-17Finnair Premium Lounge-2Finnair Premium Lounge-13 Finnair Premium Lounge-15Finnair Premium Lounge-22

Tässä loungessa, kuten molemmissa muissa vierailemissani Finnairin loungeissa, oli mukavan rauhallinen tunnelma. Asiakaspaikkoja on reilut 120, ja tuolloin ehkä puolet niistä oli käytössä. Meidän lisäksi rentoihin nojatuoleihin oli uppoutunut niin bisnesmiehiä kuin lapsiperheitäkin, ja oli ilahduttava nähdä miten meidänkään ei todellakaan tarvinnut nolostella loungessa, sillä ei kyllä reissureleinemme erotuttu muusta reissukansasta aivan yhtään.

Siinä missä lentoaseman Schengen-puolella sijaitseva lounge on todellinen labyrintti ja sokkelo, oli tämä lounge aika selkeä ja tosi helposti hahmotettavissa. Parista-kolmesta erilaisesta tilasta koostuvassa loungessa oli monia rauhallisia soppeja, lapsille oma leikkipaikka, tietokonealue ja se kaikkein suosituin tila, mistä avautui näkymä suoraan kiitoradalle. Se oli meidän tuurilla tietysti aivan tukossa, joten nousevien ja laskeutuvien lentokoneiden ihmettely jäi meidän osalta tällä kertaa sinne lennolle, eikä päästy fiilistelemään kiitoradan elämää vielä tuossa vaiheessa.

Omaksi suosiksi loungessa nousi tunnelman lisäksi ruoka, joka todellakin oli ihan huippua. Leipäjuusto ja savulohi veti pisteet kotiin, vaikka oonkin tosi helposti tyytyväinen, väittäisin että nuo eväkset kelpaa taatusti rantuimmallekin matkailijalle.

Finnair Premium Lounge-5 Finnair Premium Lounge-9 Finnair Premium Lounge-19 Finnair Premium Lounge-18 Finnair Premium Lounge-21 Finnair Premium Lounge-20

Ja kyllä harmitti kun boarding passissa lukenut koneeseennousuaika alkoi olla käsillä eikä meillä auttanut muu kuin pakata kamat kasaan ja poimia muutamat Fazerin siniset vielä taskuun muistuttamaan lounge-vierailusta. Loppuilta sujuikin sitten lentokoneessa aina myöhäiseen yöhön asti, joten kovin paljon parempaa lähtöä matkalle ei olis enää voinu järjestää.

Lisää tästä aiheesta

11 Kommenttia

Maarit Johanna 28.8.2016 at 22.11

Voin onnellisena sanoa, että olen päässyt tuolla käymään ja noita ihania makuja maistelemaan ! On todellakin maineensa arvoinen lounge. :)

Vastaa
Inka 30.8.2016 at 6.50

No todella! :)

Vastaa
Sandra 29.8.2016 at 6.30

Tonne menisin minäkin todella mielellään! Kauniin skandinaavinen sisustus ja kiva huomata, että tarjolla suomalaisia klassikoita. Alkoi tekemään nyt muuten ihan hirveästi mieli leipäjuustoa ja lakkahilloa, joten saatanpa käydä kaupan kautta tänään! :D

Vastaa
Inka 30.8.2016 at 6.51

Heh, mahtavaa! Ja tuo skandinaaviseen korostaminen sisustuksessa on kyllä mahtava, tosi kiva kun oli noin paljon suomalaista designia esillä. :)

Vastaa
Meri / Syö Matkusta Rakasta 29.8.2016 at 8.32

Tosi miellyttävän näköinen, ja kyllä näyttää ruoat herkullisilta, nam! :)

Vastaa
Inka 30.8.2016 at 6.51

Aika sama tyyli kun siinä viereisessä missä käytiin ennen Tatarstanissa, mutta eväät piirun verran paremmat. :)

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 29.8.2016 at 11.12

Itsekin pääsin tuonne kerran Finnairin kutsumana ja olihan se hieno kokemus :). Tuo voittaa jopa viereisen loungen tarjoiluillaan ja rauhallisuudellaan, mutta toisaalta se viereinenkin on yksi parhaista, missä olen käynyt. Harmi vain, ettei omat lentomäärät riitä ihan vielä tuon Goldin tai korkeamman saamiseen, että pääsisi tähän loungeen ;).

Mukava arvostelu, ja kiva lukea välillä tästäkin loungesta, johon useimmilla ei ole koskaan pääsyä – eikä näin ollen tietoakaan.

Vastaa
Inka 30.8.2016 at 6.53

Finnairin Hki-Vantaan lounget on kyllä aika lailla täysin omaa luokkaansa, ja hyvä niin, paitsi on siinä se harmi että toistaiseksi kaikki muut lounget missä oon käyny ok tuntunu tosi kämäsiltä tuohon verrattuna.

Kiva jos tykkäsit, ja kiitos vielä jaosta! :)

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 30.8.2016 at 8.32

Tuo on totta :). Käynyt tähän mennessä loungeissa Naritan kentällä (se on hyvä), Prahassa kahdessa eri loungessa (aivan hanurista) ja Tukholmassa, joka oli sekin aika ala-arvoinen. Helsingissä on siis asiat hyvin ;). Eipä kestä!

Vastaa
Inka 31.8.2016 at 6.34

Sama, ei kyllä kannata fiilistellä loungeja juuri muualla kuin Hki-Vantaalla, niin ei ainakaan tuu pettymyksiä…

Vastaa
astianpesukoneliitännällä 30.8.2016 at 19.56

Hienoja kuvia!

Vastaa

Jätä Kommentti