Pallontallaajat.net
Valikko

Koko Berliinin yläpuolella

Kirjoittanut Inka 4.9.2016

Yhteistyössä Air Berlin

Kun Berliinissä ollessaan haluaa päästä näkemään kaupungin kattojen yläpuolelta ja yksi kaupungin parhaita maisemapaikkoja sijaitsee kivenheiton päässä hotellista, ei sitä mahdollisuutta voi jättää käyttämättä. Siitä syystä suunnattiin toisen Berliinin-päivän aamuna heti hotelliaamiaisen jälkeen katselemaan maisemia, paikka oli Potsdamer Platzilla sijaitseva Panoramapunkt, jonka nimi jo kertoo kaiken oleellisen: maisemia oli luvassa, ja mikäs sen parempaa?

Kohdetta mainostetaan paikkana josta näkee Berliinille ikonisen televisiotornin ja se toden totta piti paikkansa! Mutta ennen maisemien avautumista meidän tuli pulittaa kuuden ja puolen euron suuruinen sisäänpääsymaksu, ja hypätä koko Euroopan nopeimpaan hissiin, joka vei sadan metrin korkeuteen 20 sekunnissa. Siitä elämyksestä kun selvittiin, oli edessä 360-asteinen näkymä Berliiniin. Kirkkaalla säällä näkymä oli huikea, ja sieltä bongattiin tunnettujen maamerkkien lisäksi myös meidän majapaikka.

Panoramapunkt-2 Panoramapunkt-3 Panoramapunkt-4 Panoramapunkt-6 Panoramapunkt-7

Vierailijat pääsevät Panoramapunktissa kahteen kerrokseen, ja me suunnattiin tietysti ensimmäisenä sinne ylimpään. Puolipilvinen aurinkoinen sää takasi, että maisemat jatkui silmänkantamattomiin, kyllä korkeissa paikoissa vaan on oma viehätyksensä!

Potsdamer Platz on Berliinin moderni keskus, ja alueella saakin hieraista silmiään erikoisten arkkitehtonisten ratkaisujen myötä useaan otteeseen. Myös Panoramapunkt on osa tätä modernia arkkitehtuuria, ja vuonna 1999 rakennettu pilvenpiirtäjä on kärjestä terävä, mikä oli nähtävillä myös näköalakerrokseessa. Kieltämättä hieman huvittavasti pytinki oli sijoitettu just niin, että kärjestä ei meinannut millään nähdä ehkä sitä suosituinta nähtävyyttä eli televisiotornia, vaan se meni juuri sopivasti piiloon. Tosin se auttoi kiinnittämään huomion muihin mielenkiintoisiin näkymiin, esimerkiksi vieressä kohoavaan komeaan DB-rakennukseeen.

Alemmassa näköalakerroksessa saatiin nauttia taas aimo annoksesta Berliinin historiaa, sillä koko kerroksen ympäri meni iso kasa infotauluja, joissa luki mielenkiintoisia tarinoita kaupungin ja juurikin tuon alueen historiasta. On jotenkin äärimmäisen mielenkiintoista kuulla asioita, jotka on tapahtuneet vuosikymmeniä sitten juurikin siinä paikassa, missä sillä hetkellä seisoo. Se jos mikä saa kenet tahansa kiinnostumaan historiasta.

Panoramapunkt-9 Panoramapunkt-5 Panoramapunkt-10 Panoramapunkt-11 Panoramapunkt-8

Ehkä kaupungin ykkösmaisemapaikka onkin juuri tuo ylläolevassa kuvassa oleva televisiotorni, mutta kyllä mää lähtisin enemmän suosittelemaan Panoramapunktia. Vähän kuin New Yorkissakin: Empire State Building on se eeppisin pilvenpiirtäjä, joten mitä järkeä nousta katsomaan maisemia sinne, kun paras näkymä on tietysti jostain muusta pilvenpiirtäjästä, sillä sieltä käsin katsoessa maisemaa koristaa myös se kuuluisa rakennus?

Paahan siis Panoramapunkt listalle, jos suuntaat Berliiniin!

Lisää tästä aiheesta

7 Kommenttia

Salla 5.9.2016 at 17.11

Mekin käytiin Panoramapunktilla viime kesänä ja tykättiin! Nyt aattelin vuorostaan viiä Kimmon Alexanderplatzin Park Inn Radisson -hotellin kattoterassille, saa hieman eri kohdasta nähdä Berliinin yläilmoista :)

Vastaa
Inka 6.9.2016 at 21.48

Joo, tuo onki hyvä että käy vähän eri paikoissa. Mää luin kans tuosta Park Inn -kattoterassista, mutta tuo oli sen verran helposti siinä kulman takana niin päädyttiin tuohon. Ehkä ens kerralla sitten tuonne, sillä se kerta tulee ihan varmasti. :)

Vastaa
Anna / 270 Degrees 7.9.2016 at 15.13

Berliinihän on oikeastaan aika kaunis näin yläilmoista käsin! Mun mielikuvissa se on aina ollut vähän sellainen harmaa, mutta olenpas sittenkin tainnut olla väärässä :)

Vastaa
Inka 7.9.2016 at 21.33

No elä muuta sano, se kaupunki kyllä talloo mielikuvia oikein urakalla. Itellä oli vähän sama fiilis ennen edellistä reissua, mutta noh, ne vaihtui täydelliseen ihastumiseen.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10.9.2016 at 9.11

Näköalapaikat ovat yksi niistä harvoista paikoista, joihin pitää mielellään päästä joka kaupungissa :). On jotenkin helpompaa hahmottaa kaupunkia sen jälkeen, kun on nähnyt sen tuosta näkökulmasta, joten kiitos hyvästä vinkistä. Meillä oli lähes yhtä hyvät näkymät onneksi hotellista tällä kertaa, joten ei tarvinnut etsiä erillistä paikkaa (taitaa näkyä meidän pilvenpiirtäjä ensimmäisen kuvan keskellä) :).

Vastaa
Inka 11.9.2016 at 20.57

Tuo on kyllä totta, mutta jotenkin tuntuu että ne kaikkein suosituimmat kohteet on aina kaikkein kämäsimpiä. Siispä mää ainakin suosin mieluummin näitä kakkos- tai kolmoskohteita. :) Ja vähän hauska, että teidä hotla sattui kuviin!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 12.9.2016 at 22.31

Ymmärrän! Ja tuo on tosi hyvä pointti, että mieluummin menee paikkaan, josta näkee sen Empire Staten kuin, että menisi sen huipulle :).

Vastaa

Jätä Kommentti