Pallontallaajat.net
Valikko

Ilta Bakun rantabulevardilla ja auringonlasku

Kirjoittanut Inka 6.9.2016

Nyt kun syksy tekee tuloaan, karkaa mieli väistämättä kesän kuumimpiin hetkiin. Monet niistä koettiin tänä kesänä Azerbaidžanissa, missä lämpömittari kohosi komeasti hellelukemiin ja niiden yli joka päivä. Matkan ensimmäinen ilta oli yks koko reissun maagisimmista, sillä takana oli pitkähkö päivä maan pääkaupungissa Bakussa, ja kaikki oli vielä uutta sekä jännää, ja energiaakin seikkailuun riitti vielä vaikka kuinka.

Ensimmäisenä päivänä kierrettiin Bakun tärkeimmät nähtävyydet ja seikkailtiin niin vanhassakaupungissa kuin Bakun tunnelmallisilla ostoskaduillakin, ja päätettiin palata takaisin hotellille rantabulevardin kautta. Oli kaupunki mikä tahansa, niin rannalla sijaitsevat kävelyalueet on lähes aina mun suosikkeja, ja niin oli myös Bakun kohdalla. Auringon laskiessa ja illan viiletessä Kaspianmeren rannalla sijaitseva kävelykatu houkutteli valtavasti ihmisiä, ja edessä kohoavat komeat liekkitornit näyttivät hetki hetkeltä näyttävämmiltä.

baku baku-2 baku-3

Me päätettiin istahtaa hetkeksi fiilistelemään Bakun iltatunnelmaa, sillä eipä sitä tosiaan aivan joka päivä pääse aivan Kaspianmeren rannalle. Edessä kohosi kaupungin euroviisuareena sekä maailmanpyörä, joka oli muuten juurikin samaa mallia kuin Helsingissä sijaitseva Finnair Sky Wheel, tosin ilman niitä sinisiä laseja. Azerin valtava lippu liehui lempeässä iltatuulessa vähän matkan päässä ja poskipäillä kuumotti päivän aikana saatu aurinko. Päivän nihkeyskin alkoi jo helpottaa, aivan kuten tilauksesta.

Se mikä Bakussa oli harmillista oli rantojen puute. Lämmin ilmasto nimittäin melkein kuin houkutteli pulahtamaan uimaan, mutta rantoja ei näkynyt missään. Pelkkä vilkaisu Kaspianmereen kertoi miksi, sillä tuon mereksi nimetyn järven (sama epälogiikka havaittavissa kuin pähkinöiden nimeämisessä) vesi oli niin tajuttoman likaista, että siinä ei kyllä uisi sikakaan. Kun katseen tarkensi edes hetkeksi veden pintaan, huomasi kelluvat öljyläikät heti. Siihen ei todellakaan tehnyt mieli mennä uimaan.

baku-6 baku-12 baku-7baku-11

Rantabulevardilta oli lyhyt matka hotellille, missä meidän parvekkeelta avautui aivan loistava näkymä juuri eikä melkein suoraan liekkitorneihin. Siinä sitten odotettiin valtavalla jännityksellä, milloin azerin liput alkavat liehua moderneissa pilvenpiirtäjissä. Ja alkoihan ne, ja vaikka ennen reissua nuo tornit tuntuivatkin aika kitcheiltä, oli ne lopulta tosi siistit.

Ja täytyy myöntää, että se elämys kun sai katella Bakun legendaarisissa liekkitorneissa liehuvia lippuja oman hotellihuoneen sängyltä käsin, teki rakennuksista vielä moninkertaisen upeita!

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Ansku 6.9.2016 at 22.33

Hei onpa todella kauniita kuvia! Värit ja tunnelma kohdallaan. Tykkään!

Vastaa
Inka 7.9.2016 at 21.33

Kiitos ihanasta kommentista Ansku!

Vastaa
Salla 7.9.2016 at 18.03

Ja minähän tietty hoksaan heti noi sun ihanat sandaalit…! Mistä?

Vastaa
Inka 7.9.2016 at 21.35

Haha, hyvä Salla! :D Ne on itse asiassa jo kolme vuotta vanhat ja hajos Berliinin reissulla… Pitää käydä näyttämässä niitä suutarilla! Ovat Diane von Furstenbergin Daphnet, ostin muinoin Shopbopista. Ja niiin hyvät että itku pääsee jos en saa korjattua!

Vastaa
servechilled 7.9.2016 at 21.24

kyllähän Bakusta löytyy rantoja kilometrikaupalla paikallisbussimatkan päästä. Saastaiseksi haukuttu Sikhov Beach on lähimpänä keskustaa ja ei ainakaan pari vuotta sitten vaikuttanut erityisen likaiselta. Pohjois-Bakusta löytyy sitten vielä enemmän vaihtoehtoja ja veden pitäisi olla puhtaampaa siellä. Ainakin paikalliset viihtyivät vedessä ahkerasti sielläkin.

Vastaa
Inka 7.9.2016 at 21.36

Kiitti valaisevasta kommentista! Yritin tosi kovasti etsiä ennen matkaa tietoja uimarannoista, mutta ilmeisesti etsin vääristä paikoista. Kyllä nyt harmittaa!

Vastaa

Jätä Kommentti