Pallontallaajat.net
Valikko

Syksyn reissusuunnitelmat: tämä on todellakin kaikkien aikojen reissuvuosi

Kirjoittanut Inka 19.9.2016

Kaikkien aikojen reissukeväästä tulikin kaikkien aikojen reissuvuosi. Tämän vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana tuli nähtyä niin upeita paikkoja ja toteutettu unelmia, että ajattelin olevani aivan tyytyväinen vaikka jälkimmäisellä puoliskolla ei tulis käytyä juuri missään. No jos totta puhutaan niin kun maailmasta on kyse, ei juuri mikään ole riittävästi. Siitä syystä tämä syksy tulee olemaan aika täynnä reissuja.

Ruskan värjäämä reissukausi alkaa jo ens viikolla, kun kohteena on aina yhtä ihana Oulu! Oon kärsinyt taas viime viikot aivan valtavasta koti-ikävästä enkä malta odottaa pääseväni pohjoisiin maisemiin. Oulun-reissun jälkeen ehin olla kotona yhen yön, kun pakkaan kesämekkoni sekä sandaalini ja lähen Kreikkaan!

Kreikka

Oon käyny Kreikassa ainoastaan kaupunkikohteissa, ja jos totta puhutaan niin Ateena tai Thessaloniki ei aivan vakuuttaneet. Siitä syystä oon superinnoissani Zakynthoksen työmatkasta, enkä malta odottaa pääseväni näkemään saariston maasta taivaaseen ylistettyä turkoosia vettä vitivalkoisen hiekan rinnalla. Eikä se lämpökään kieltämättä oo pahitteeksi nyt, kun lämpömittari on täällä etelän varistenkin kotikehdossa laskenut kymmeneen asteeseen.

Kreikan jälkeen on hyvä jos ehin käydä kotona vaihtamassa kamppeet, kun matka jatkuu. Käyn kotona yhen illan (jos lennot ei oo myöhässä) ja yhen yön, kun luvassa on kauan odotettu kahden päivän Lontoon reissu. Saattaapi olla että siinä vaiheessa on aika naatti olo, mutta onneksi Lontoo tuo taatusti niin paljon virtaa, että sen kaks päivää jaksaa seikkailla hymyissä suin vaikka takana olisikin raskas työviikko. Pressireissut ei nimittäin oo koskaan mitään lepomatkoja vaikka ne suuntautuisivatkin perinteiseen lomakohteeseen, vaan siellä kyllä tehdään töitä aamusta iltaan. En tosin valita, sillä puitteet tuskin vois olla enää paremmat.

Lontoo-9

Sitten reissataankin loppuvuosi kotimaassa! Lontoosta seuraavalla viikolla suunnataan Ahvenanmaalle pariksi päiväksi, ja vaikka Itämeren tuuli pauhaakin silloin varmasti aika viiltävän jäätävästi, tulee reissusta varmasti ihan huippu. En oo käyny Ahvenanmaalla kymmeneen vuoteen, joten nyt on jo korkea aika päästä fiilistelemään Kantarellenin ruokavalikoimaa.

Vuoden lopulle on luvassa ainakin kaksi reissua Ouluun, toinen viikon mittainen ja toinenkin perusviikonloppua pidempi. Kalenterissa on merkattuna myös yks Kuopion-reissu, joten eipä täällä kotisohvalla tarvi kovin paljoa istuskella.

Nyt kun kesän reissukausi alkaa olla taputeltu, niin mitä matkoja sulla on luvassa?

Kuvissa oon onnellisena Thessalonikissa ja Lontoossa, toivottavasti myös tulevat matkat nostaa hymyn yhtä hyvin huulille!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Katja | Historia de Viajes 19.9.2016 at 21.32

Ihania reissuja ja tervetuloa Ouluun! Zakinthos on ainaki kaikissa kuvissa niin nätin näköinen saari ja se valkonen hiekka ja välimeri ja se ranta missä on se hylätty alus. Oi että, kyllä siellä taatusti kelepaa. Mulla alakaa nyt kova puurtaminen, mutta kahen kuukauen päästä palkittee, kun kandi semma on ohi ja suuntana on Hong Kong. Siihen asti elämä taitaa olla kodin ja yliopiston välin ramppaamista. :D

Vastaa
Inka 22.9.2016 at 21.06

Kiitos Katja!! En malta odottaa että pääsen takaisin pohjoiseen pitkästä aikaa! :) Odotan kyllä just erityisesti sitä salakuljettajien poukamaa, se on varmasti aika once in a lifetime -tyylinen kokemus.

Sulla on kyllä ihan mahtavia reissukohteita, Hongkong kuulostaa upealta, ja varsinkin kun pääset samana syksynä kahteen kertaan noille nurkille. Kyllä se motivaatio opiskeluun on varmasti ihan eri kun lopussa odottaa tuommoinen palkinto. :)

Vastaa
Maarit 20.9.2016 at 10.51

Aikamoista menoa on sinun vuosi tosiaan tainnut olla! Teidän keväinen Jenkkireissu oli mun suosikki, mutta Kreikkakin kuulostaa kivalta, se on myös yksi omista ikihaaveista, mutta vielä tuntematon. Meidän alkuvuoden reissut hukkui eläinlääkärilaskuista selviämiseen, mutta syksy on sitäkin virkeämpi. Palattiin hiljattain lyhyeltä kierrokselta Euroopasta, ja enää vajaa kolme viikkoa niin suunnataan Afrikkaan. Se se vasta jännittääkin kun lähdetään vähän sellaisella telttailu meiningillä, mutta odotan innolla tulevaa. :)

Vastaa
Inka 22.9.2016 at 21.07

Vau, vau ja vielä kerran vau!! Afrikka kuulostaa huikealta, ihanaa reissua!!! On varmasti tosi ikimuistoinen ja mahtava matka.

Vastaa
Anna 20.9.2016 at 11.44

Voi, Zakynthos on ihana. Asuin siellä kaksi kesää ja se on kyllä ehottomasti saareista suosikkini! Lomakylät, niin kuin muillakin saareilla, on mitä on, mutta muuten se on aikas ihana paikka. Asuin kesän Santorinilla, ja kyllä kieltämättä kaipailin välillä Zakynthokselle ;) Kreikan saarissa parasta on kuitenkin se, että ne on kaikki ihan erilaisia.
Ps. Syyskuun loppupuolella Zakynthoksella voi olla jo aika kylmiä ja sateisia päiviä (niiden aurinkoisten ja lämpimien ohella), eli ota vähän lämpimämpääkin mukaan :)

Vastaa
Inka 22.9.2016 at 21.08

Jes, ihana kun kommentoit!! Mahtavaa kuulla että saari on ihana. Mulla ei oo yhtään kokemusta Kreikan saarista, joten lähden tosi avoimin mielin matkaan ja työreissun ohjelma vaikuttaa tosi hyvältä, eli varmasti jää kiva fiilis reissusta. Ja kiitti vinkistä, tässä olis saattanu käydä perinteiset ja olisin pakannu pelkkien mielikuvien mukaan tsekkaamatta sääennustetta. :)

Vastaa
sannero/lempihetkiä. 20.9.2016 at 21.10

Kreikka on ihana, mahtavaa reissua!

Itse täytynee pysyä koko loppuvuosi kotimaanreissujen parissa, hiukan kutkuttais pikavisiitti vaikk Tukholman puolelle, mutta saas nähdä antaako vapaapäivät myöden…

Vastaa
Inka 22.9.2016 at 21.08

Kiitos Sannero! Toivotaan, että saat kotimaan syksystä kaiken mahdollisen irti ja että pääset vielä Tukholmaankin. Pidän peukkuja. :)

Vastaa

Jätä Kommentti