Pallontallaajat.net
Valikko

Pikavisiitti Oulun syksyssä

Kirjoittanut Inka 8.10.2016

Viikko sitten nautin Oulun syksystä samalla, kun pitkäaikainen ystäväni meni naimisiin. Ruska oli ehkä nähnyt jo parhaat hetkensä, ja oli aika outoa hypätä Helsingin just alkaneesta väriloistosta tunnin lennolla siihen pisteeseen, kun moni puu oli jo ihan paljaana. Unohdan aina välillä miten etelässä mun toinen kotikaupunki onkaan, ja kuinka pohjoisen säät on aivan eri luokkaa kuin 600 kilsaa etelämpänä.

Viileä tuuli ja pohjoisen viima toivottivat tervetulleeksi tuttuun kaupunkiin, ja täytyy myöntää että tuntui kyllä taas kerran aivan tajuttoman ihanalta olla Oulussa! Ihastelin ruskaa vähän väliä, ja kaikkein paras se oli tutussa juhannuksenviettopaikassa, jossa tällä kertaa oli vehreiden lehtien sijaan melko syksyinen tunnelma. Vaikka kesän loppuminen kieltämättä ahdisti meleko kovasti, muistutti Oulun syksy että onneksi elämä jatkuu elokuunki jälkeen. Ei sen muistamiseen mennytkään kuin koko syyskuu.

oulu-9 oulu-2 oulu-4 oulu-7 oulu-8 oulu-5

Ruskan upeiden värien lisäksi Oulussa oli parasta myös ihmiset. Kuten aina, viikonloppu oli täynnä perheen ja ystävien seuraa, ja se sai taas kerran miettimään miten siistiä onkaan kutsua kahta kaupunkia kodiksi! Sen jälkeen kun oltiin piipahdettu Oulun maalaismaisemissa, ehdin vielä hengailla keskustassakin. Suuntana oli Cafe Rooster, jonka hampurilaisista olin kuullut niin paljon kehuja viime aikoina, että oli pakko käydä verestämässä vähän muistoja.

Rakennus oli yhtä ihana kuin aina ennenkin, ja Rooster on kieltämättä tuonut Ouluun pitkään kaivattua kahvilakulttuuria. Hampurilaisosuus ei kuitenkaan mennyt aivan nappiin, sillä sain vaihteeksi taas lautaselle summamutikassa tilaamalla pekonia, jonka onneksi pikkuveljeni korjasi omalle lautaselleen alta aikayksikön. Burgeri oli aika heikko suoritus, mikä oli harmi sillä odotukset oli korkealla ja toiveet vielä sitäkin suuremmat.

Ens kerralla pitää ehkä kokeilla puljun brunssia, ja mennä hampurilaisten perässä Tubaan, joka sekin on multa vielä kokeilematta!

oulu-10 oulu-11 oulu-12 oulu-13oulu-15 oulu-14 oulu-16

Vielä ennen matkaa lentokentälle ehdin tehdä pakolliset Oulu-fiilistelyt eli pelleillä Toripolliisin edessä, fiilistellä torinrannan voittamatonta tunnelmaa ja nauttia ruskan upeudesta.

Rento tunnelma jatkui lentokentällä, missä käyskentelin rauhallisesti turvatarkastuken läpi kunnes näin porukan nousemassa Norwegianin koneeseen ja ryhdyin panikoimaan myöhästyväni lennolta. Kerta se olis ensimmäinenkin, ja riensin portaat täysillä ylös portille, josta oon kulkenut Helsingin-lennolle melkein joka kerta viime vuosien aikana. Portti oli just suljettu, ja sitä ruvettiin avaamaan mulle kun vähän melkein jo itku kurkussa panikoin portilla. Siinä vielä varmistivat että onhan mulla viiden lento ja kun sanoin että joo joo ja löin boarding passin kouraan, sain kuulla että mulla onkin vasta kuuden lento. Ja sekunnissa oli tämän maailmanmatkaajan (yeah, right) naama korvia myöten punainen ja kiitin kauniisti. Onneksi oman lennon lähtöportilla oli eri porukka.

Sattuuhan sitä savotassa, ja varsinkin munkaltaiselle koheltajalle. Eipä tuo haittaa, ja onneksi Oulu oli ihana!

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Mari 8.10.2016 at 15.55

Oulu on <3 Ja eikä vähiten noissa upeissa ruskan väreissä!

Vastaa
Inka 13.10.2016 at 21.31

Niinpä, Oulu on paras!!

Vastaa

Jätä Kommentti