Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Mount Longonotin tulivuorivaellus Keniassa
Pallontallaajat.net
Valikko

Tulivuorivaellus Keniassa – Mount Longonot

Kirjoittanut Inka 9.11.2016

Tällä reissulla aamut on olleet ehdottomasti parasta aikaa. Takana on kohta koko viikon matka, ja univelka on aivan järjetön, sillä melkeinpä jokaiselle aamulle kello on pitänyt asettaa soimaan viideltä alkavalla numerolla. Huhhuh! Ohjelma on tosi tiukka, mistä syystä vuorokauden jokaisesta tunnista otetaan kaikki irti, mikä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että matkaan lähdetään monesti jo komeasti ennen seiskaa. Mua se ei tietenkään aamuvirkkuna juuri haittaa, ja on mahtava oikeasti ottaa tästä matkamahdollisuudesta kaikki irti.

Yksi näitä varhaisen aamun kokemuksia oli pari päivää sitten, kun vaellettiin Longonot-vuorelle. Tai kyseessä on pikemminkin sammuneen tulivuoren kraatteri. Majoituttiin sitä edeltävä yö Naivasha-järven rannalla, ja hotellin pihalla seikkaili öisin muun muassa virtahepoja ja seeproja mistä syystä pimeällä liikkuessa piti soittaa aseistettu vartija saattamaan pihan perällä sijaitsevasta mökistä hotellin päärakennukselle. Tuona aamuna ei virtahepoja näkynyt, mutta onnistuin bongaamaan sellaisen edellisenä iltana huoneeseen palatessani. Aivan hullu fiilis!

longonot longonot-2 longonot-6 longonot-3 longonot-5 longonot-7 longonot-4

Longonot-tulivuorivaelluksen lähtöpaikka sijaitsee 2 100 metrin korkeudessa, joten jo lähtökohtaisesti hengitys tuntui hieman raskaammalta kuin normaalisti matalemmissa korkeuksissa vaeltaessa. Korkein kohta sijaitsee vajaassa 2 500 metrissä. Meitä oli viisi tulivuoren huiputtajaa, ja mukaan lähti myös Longonotin kansallispuiston kaksi työntekijää: toinen oppaaksi ja toinen vartioimaan aggressiivisten paviaanien varalta. Kyllä, luit oikein.

Nousu oli aika raskas, sillä vaikka reitti oli melko hyvä ja porrastettu osittain hiekkasäkeillä kulun helpottamiseksi, polulla oleva paksu pölykerros teki nousemisesta kaikkein jyrkimmässä kohdissa todella vaikeaa. Jouduttiin pitämään pausseja useaan otteeseen, ja noin tunnin nousun jälkeen oltiin viimein huipulla. Valtavan kraatterin avautuessa silmien edessä fiilis oli todella upea!

longonot-9 longonot-10 longonot-12 longonot-11 longonot-14 longonot-20 longonot-17 longonot-18

Kraatterin ympäri kulkeva polku on 7,2 kilometriä pitkä ja tarjoaa vaihtelevasti nousuja ja laskuja. Meidän aikataulu oli niin tiukka että ei oltais millään ehditty kiertää koko kraatteria, joten käveltiin vain puolisen tuntia lakea pitkin ja palattiin sitten samaa reittiä takaisin. Maisemat ohuen polun molemmille puolille vetivät kyllä melko sanattomaksi.

Myös kraatterin pohjalla olis voinut vierailla jos aikaa olis ollut enemmän. Jotkut jopa yöpyy siellä teltoissa, siitäkin huolimatta että pohjalla asuu useita leopardeja. Mää jättäisin ehkä väliin sen ja myös hurjan vaikean reitin vuoksi, sillä polku pohjaan on vielä jyrkempi kuin nousu tulivuoren laelle.

Viimeistään paluumatkalla alas pudotellessa tajusin, miten fiksua olikaan lähteä vaellukselle aamuvarhain. Kellon lähestyessä yhtätoista lämpötilat nousi sen mukaisesti, ja siinä vaiheessa kun päästiin kansallispuiston portille oli jo ihan tajuttoman kuuma. Sen tosin tiesi jo aamulla, kun ensimmäistä kertaa Kenian-seikkailun aikana jo kuudelta oli niin lämmin, että ulkona tarkeni mainiosti shortseilla ja t-paidalla kun aikaisemmin mulla oli ollu visusti kevytuntsa lämmittämässä.

longonot-15 longonot-20 longonot-21 longonot-22 longonot-23 longonot-24 longonot-19

Loppuun täytyy vielä mainita, että oli ihana päästä ensimmäistä kertaa tällä reissulla laittamaan kroppa lujille! Muuten meidän matka on fyysisesti todella kevyt, joten tuo toi kaivattua vaihtelua. Reissu oli siis aika raskas, eikä välttämättä sovi kaikkein kokemattomimmille ja huonokuntoisimmille vaellusliisoille tai-laureille, mutta on ehdottomasti jokaisen hikikarpalon arvoinen!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

miija 9.11.2016 at 22.07

Vau, aika mieletön kokemus varmasti! Tää on taas niitä sellaisia kohteita, josta en oo koskaan aikaisemmin kuullutkaan. Toivottavasti loppu reissu menee yhtä hienosti kun tähänkin asti. :)

Vastaa
Inka 13.11.2016 at 21.31

Kiitos kommentista Miija! Ja oli kyllä huikea kokemus, huhhuh!

Vastaa
Vintagella 10.11.2016 at 8.12

Vitsi miten upea paikka! Tulee ihan joku Aku Ankan kadonnut maailma mieleen, miten sä et onnistunut saamaan yhtään lentävää hirmuliskoa noihin kuviin?

Vastaa
Inka 13.11.2016 at 21.31

Haha, ihana kommentti! :D Oli siellä niitä hirmuliskoja, ainakin mun mielikuvituksessa. :)

Vastaa
Maarit Johanna 11.11.2016 at 9.05

Mahtava kraatteri! Empä olisi arvannut, että kraatterin pohjalla voisi olla… metsää?! WOW! Mielettömät maisemat ja näyttää kyllä aivan huipulta reissulta tämä matka <3

Vastaa
Inka 13.11.2016 at 21.32

Joo, metsä tuli mullekin yllätyksenä, mitä ihmettä? :D Ja matka oli ihan super, aijai!

Vastaa
fialina 23.11.2016 at 9.37

Itse tein tuon vaelluksen 3 vuotta sitten ja keskellä päivää oli kyllä tajuttoman kuuna ja illalla olinkin kai jossain lievässä auringonpistoksessa. Sillon käveltiin koko reitti pelkässä pehmeässä, pöllyävässä hiekassa. Näköjään vähän tullut parannusta tuohon asiaan Mount longonot on kyllä upea!

Vastaa
Inka 24.11.2016 at 19.43

Huh, kuuostaa ihan hullulta kokemukselta!!! Nyt oli tosiaan reitin puolesta puitteet kohdallaan, sillä kävely oli varmasti monta kertaa helpompaa kuin muutama vuosi sitten. Voin vaan kuvitella miten tuskaista se on silloin ollut, kun se ei nytkään varinaisesti mikään helppo nakki ollut. Mutta jokaisen hikipisaran arvoinen, ehdottomasti!

Vastaa

Jätä Kommentti