Pallontallaajat.net
Valikko

Yksin oli sittenkin ihan kiva matkustaa – matkapodcast

Kirjoittanut Inka 10.11.2016

Kun matkustin jokunen aika sitten pariksi viikoksi Lontooseen, en aivan aavistanut että kokisin matkalla lähes täydellisen asennemuutoksen. Siihen asti olin tosissani sitä mieltä, että mää en missään nimessä ole henkilö, joka nauttii yksin matkustamisesta.

Takana oli muutama kokemus, sillä oon tehnyt joitakin yksittäisiä reissuja itsekseni, ja todennut että en välttämättä oikein kuitenkaan osaa nauttia kokemuksista sataprosenttisesti, jos en pääse jakamaan niitä jonkun kanssa.

Lontoon kohdalla ei kuitenkaan ollut vaihtoehtoja, sillä kaupunkiin oli päästävä eikä kavereiden reissukalentereista tuntunut löytyvän tilaa matkalle. Kaksi päivää tuntui sopivan mittaiselta, ja osoittautuikin täydelliseksi valinnaksi, samoin kuin Lontoo reissukohteeksi mun omalle soolomatkalle.

lontoo-9 lontoo-10 newmarket-ale-house-lontoo-12 lontoo-14

Yhtäkkiä yksin reissaaminen tuntuikin ihan tajuttoman vapauttavalta, ja oli aivan mainio kakkosvaihtoehto. Eniten tykkäsin siitä että sain todellakin mennä sinne minne nokka näyttää ilman, että piti miettiä joko kaverin jalkoja alkaa kolottaa. Ei tarvinnut välittää muista, ja se tekee näköjään joskus ihmiselle ihan hyvääkin.

Pingviinimatkojen Milla teki vähän vastaavan reissun omaan ykköskaupunkiinsa New Yorkiin aika lailla samoihin aikoihin mun Lontoon-matkan kanssa, joten napattiinkin se podcastin aiheeksi. Olikin mielenkiintoista kuulla Millan yksin tehdyistä reileistä ja miettiä, mitkä jutut nostaa lippua yksin reissaamisen puolesta.

Nostettiin podcastissa esille muutamia kimuleita, jotka on tehneet paljon matkoja myös itsekseen. Inspiraatiota yksin matkustamiseen suosittelenkin hakemaan ainakin tällä hetkellä yksin maailmanympärimatkalla olevasta Adalmina’s Secret -blogista, hurjasti yksin reissuja tehneeltä Travelloverilta, Tuntemattomaan ja takaisin -blogin superreissaaja Lauralta sekä Kaukokaipuun Nellalta.

Otetaan mieluusti aihetoiveita ja palautetta vastaan podcastiin liittyen, joten anna ihmeessä palaa!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

miija 10.11.2016 at 14.27

Nää teidän podcastit on niin kivoja! Kuunteletko itse muuten joitain matkailuun liittyviä podcasteja? Olisiko jotain mitä suosittelisit? En oikein itse tiedä mistä lähtisin sellaisia oikein edes etsimään. :)

Vastaa
Inka 13.11.2016 at 21.32

Kiitti kommentista, kiva kuulla että tykkäät! Tää podcastien teko lähti oikeastaan tavallaan omasta tarpeesta, sillä en tiiä ollenkaan mitään matkailuun liittyviä podcasteja! Suomeksi niitä ei taida olla juuri lainkaan, mutta englanniksi löytyy varmasti. Kannattaa tsekata esimerkiksi Soundcloudin tarjonta avainsanoilla, sieltä voi löytyä aarteita. Valitettavasti en osaa antaa mitään yksittäisiä tärppejä.

Vastaa
Vintagella 12.11.2016 at 12.43

Hienoa, että lähdit matkaan yksin, ja vielä kivempaa kuulla miten hyvä kokemus se sulle oli.

Joskus harvoin käy niin, että kaverit innostuvat lähtemään mun kanssa reissuun, mutta useimmiten saan mennä matkoille ihan yksikseni. Välillä matkakohteessa on jotain tuttuja tai kavereita odottamassa, mutta joskus suuntaan vaan rohkeasti kohti tuntematonta. Joskus on kiva matkustaa ryhmässä, vaikka yksin reissaakin, ja etenkin Intia ja Jordania olisivat voineet jäädä väliin ilman G Adventuresia. Paras firma ikinä yksinreissaajille!

Vastaa
Inka 13.11.2016 at 21.33

Hei kuulostaa kivalta, ihan mahtavaa että oot hyödyntänyt matkatoimistojen palveluja, ne varmasti tarjoaakin yksin reissaaville ihan uudet mahdollisuudet. Kiitti vinkistä!

Vastaa
Tickler 13.11.2016 at 10.44

Mää rakastan teijän podacasteja! Tuosa yksinmatkustamisen jutusa oli vaan jotenki huonompi äänen voimakkuus ko muisa esityksisä, eikä ratikan kolinassa kuullu mittään. Kuuntelin peräkkäin kaks teijän viimesintä ja tosiaan jostain syystä tämä yksinmatkustushomma kuulu huonommin.
Oon aikoinani matkustanu paljonki yksin. Huonointa on se, ettei asioita voi jakkaa kenenkään kans. Yksin pittää ihimitellä kaikkea kokemaa ja vaikka kuinka yrität selittää kavereille hommia, ei ne tajjuu. Nämä kokemukset on siis kaupunkilomilta semmosiin kohteisiin, joissa ei oo ennen käyny.
Mutta sitten taas kohteet, joissa on jo joskus käyny on minusta melekein ihaninta käyä itekseen uuelleen. Saa mennä justiinsa minne halluu ja tehä mitä halluu. Siitä mää nautin. Mutta ko mullon se, että maailma on täynnä ihania käymättömiäki paikkoja, niin sillon halluun jonku ennestään tutun mukkaan kokemaan sen.
Kaukomatkoissa sitten on helepompi, jos mennee johonki yksinmatkustavien ryhymään mukkaan. Sillon pääsee jakkaan kokemukset muijen kans ja kaupan päälle saattaa saaha elinikäsiä ystäviä.

Vastaa
Inka 13.11.2016 at 21.35

Hei mahtavaa, kiitti kommentista! Ja hitsi kun tekniikka ei ollut meidän puolella noissa nauhoituksissa, yritetään panostaa äänenlaatuun jatkossa niin että ei tartte tapella volyymin kanssa ratikassa.

Ja hyviä pointteja sulla, voin samaistua aika moneen juttuun. Tai siis oikeastaan kaikkeen. :D

Vastaa
Sara I Sara's Fab Life 15.11.2016 at 7.23

Lontoo soolomatkaan varmaan helpotti sulla myös se, että se on sulle jo ennestään tuttu kaupunki. Ite oon kaavaillu ehkä ekaa soolomatkaa Nyciin (omalla huonolla enkulla jenkeissä pärjää varmaan parhaiten) mutta vähän hirvittää se, että kun kaverin kanssa koitettiin Riiassa suunnistaa ja paikantaa itseämme, minä sanoin vasemmalle ja kaveri oikealle ja kaveri oli oikeassa. Eli itse olisin lähtenyt kävelee väärään suuntaan. Jos olisin ollut yksin reissussa, ties mihin sitten päätynyt.

Vastaa
Inka 17.11.2016 at 23.36

Joo ehdottomasti oli helpompi vierailla tutussa kaupungissa, ja en välttämättä olis lähtenytkään yksin ihan uppo-outoon kaupunkiin. Hyvä pointti siis! Ja haha, tuo eksyminen on kyllä mulle niin tuttua, sillä luen karttaa väärin ainakin kymmenen kertaa päivässä (ellen jopa tunnissa). Väärään suuntaan kävely kilometritolkulla on just mun alaa, mutta aina on perille päästy vaikka joskus vähän mutkien jälkeen, joten sitä ei kyllä kannata pelätä! Aina sitä jotenkin selviää, erityisesti reissussa. :)

Vastaa

Jätä Kommentti