Pallontallaajat.net
Valikko

Rantatunnelmia Afrikassa

Kirjoittanut Inka 13.11.2016

Ensimmäisenä Afrikan-matkasta kuultuani en välttämättä olis uskonut suuntaavani rantakohteisiin, vaan silmissä siinsi ensimmäisenä juurikin safarit. Kenian monipuolisuus selvisi kuitenkin aika nopeasti, kun tajusin Taiskan biisistäkin tutun Mombasan rantakaupungin sijaitsevan juurikin Keniassa ja maan olevan aivan Intian valtameren rannalla.

Siispä kun ohjelmassa oli vierailu Mombasassa, olin melko innoissani. Majoituttiin alueella Diani Beachilla, mikä sijaitsee noin parin tunnin ajomatkan päässä Mombasasta. Vierailu kaupungissa kuulosti mahtavalta! Todellisuudessa Mombasa oli kuitenkin aika jäätävä. Se on noin miljoonan asukkaan kaupunki, mikä näkyy katukuvassa matkailijoillekin. Ihmisiä on kaikkialla, autot soittavat torvea jatkuvasti, jätteet lemuaa kuumassa ilmassa ja teiden päällä leijuu rakennustyömaalta kantautuva pölykerros. Ei ehkä kuitenkaan se unelmien rantakohde.

Tosin Mombasan puolustukseksi sanottakoot se, että en juurikaan vieraillut kaupungissa, vaan ajoin suoraan valtavan rakennustyömaan vieressä sijaitsevalle satamalle. Se kuitenkin mitä näin, ei vielä aivan riittänyt vakuuttamaan, ja lukuisista haaveista huolimatta tuon reissun upeimmat rantaelämykset tulivatkin eteen juuri siellä Diani Beachin rannoilla.

diani-beach diani-beach-2 diani-beach-4diani-beach-6
Samaisella rannalla meille tuli eteen mahdollisuus snorklailla, ja kirkkaanturkoosina kimaltelevan veden edessä ei tarvinnut montaa kertaa miettiä lähteäkö vai ei. Takana oli tosi pitkä aamupäivä joka oli osaltaan ollut aika täynnä pettymyksiä, joten iltapäivän snorklailureissu värikkäiden kalojen joukossa kuulosti siihen väliin oikein sopivalta.

Ja eipähän tarvinnut pettyä! Hypättiin heti hotellin rannasta laivaan, jossa oli tietysti lasipohja jotta pystyttiin katselemaan rantavesissä uiskentelevia merihirviöitä. Vesi oli todella matalaa, ja tuntuu että 20 minuutin laivassa olon jälkeen vettä ei ollut edelleenkään metriä enempää. Toki mentiin rannikkoa myöten, mutta siitä huolimatta.

Matkan varrella piipahdettiin myös pienellä luodolla, joka nousi vähän matkan päässä rannasta. Oli huvittavan näköistä nähdä siellä olevat ihmiset, sillä aluksi näytti tosissaan siltä että tyypit kävelisi veden päällä! Meidän myöhäisen vierailuajan vuoksi vesi oli jo sen verran korkealla että luodon päällä oli jo jokunen sentti vettä, mutta se oli sen verran matalaa edelleen, ettei kahlaaminen tuottanut ongelmia.

diani-beach-8 diani-beach-3 diani-beach-7 diani-beach-9

Jos matkalla opin eri kulttuureista jotain niin ainakin sen, että kenialainen meininki on todellakin rauhallista. Hakuna matata, sillä kaikki järjestyy kuitenkin aivan ilman hötkyilyjäkin. Meidän mukana oppaana ollut paikallismies puhui niin hitaasti, että suomalaisella kärsivällisyydellä varustettua malttamatonta snorklailijaa ehti jo alkaa turhauttaa. Mies myös antoi meille oikein runsain mitoin aikaa katsella veneen lasipohjan alapuolella avautuvia näkymiä samalla, kun ryhmä pohjoismaalaisia alkoi jo kiirehtiä kärsimättöminä. Teki kyllä oikein hyvää harjoitella kärsivällisyyttä ja eittämättä jos noilla nurkilla viettäisi pidemmän tovin, ei paljoa odottelu ihmistä painaisi.

Lopulta ohjelma eteni ja saatiin kouraan niin snorkkelit kuin uintimaskitkin. Päätin unohtaa vesipelkoni ja heittäydyin lämpimän ja kirkkaan meriveden syleilyyn. Kieltämättä mun piti muutamaan kertaan hengitellä hyvinkin syvään ja rauhoittua ennen kasvojen upottamista veteen, mutta pakokauhu oli kaukana siitä tasosta mitä se oli snorklaillessani ensimmäistä kertaa viitisen vuotta sitten.

Pinnan alla avautui aikamoinen maailma, ja osasin ehkä ensimmäistä kertaa nauttia siitä oikein kunnolla. Pikkuhiljaa sitä nynnykin oppii nauttimaan jännittävistä elämyksistä!

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Pingviinimatkat 13.11.2016 at 21.56

Onpahan ihanan näköisiä rantoja. Kyllä varmasti kelpaisi lomailla pidempäänkin. Leppoisa kiireetön meininki kuulostaa juuri nyt myös erittäin hyvältä. Voisin kuvitella, että sukelluskokemuksen jälkeen on snorklailukin helpompaa. Tai ainakin niin kovasti itse toivon. Aika näyttää joidenkin viikkojen kuluttua omalta osalta kuinka käy :)

Vastaa
Inka 14.11.2016 at 21.25

Joo kieltämättä, ja olis kiva ollut lomailla ylipäätään! :D Ja oli kyllä helpompaa, ihan varmasti samoin käy myös sulle. :)

Vastaa
Meri / Syö Matkusta Rakasta 13.11.2016 at 23.06

Toi veden kirkkaus!

Vastaa
Inka 14.11.2016 at 21.25

Niinpä, kelepas kyllä snorklailla!

Vastaa
Johanna Hulda 14.11.2016 at 2.01

Ihanan näköistä! Snorklailu on kyllä ihan huippua, mutta joudun itekin aina vähän hengittelemään etenkin jos on aallokkoa tai menee vettä putkeen. Mä oon hieman haaveillut rantalomasta Mosambikissa, mutta ei Keniakaan näköjään huono vaihtoehto olisi. :)

Vastaa
Inka 14.11.2016 at 21.26

Huh, helpottavaa kuulla ettei snorklailu oo muillekaan niin yksiselitteisen helppoa. Myös Mosambik kuulostaa kyllä houkuttelevalta!

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 14.11.2016 at 9.53

Mombasa tosiaan kuulostaa melkoiselta paikalta ja olen ymmärtänytkin, ettei se mikään ihan tuppukylä ole! :D Nuo biitsimaisemat on kyllä ihan mielettömät <3 Johanna Huldan tavoin Mosmabikin rannat on itselläkin ollut suunnitelmissa, mutta mikä jottei Keniakin olisi ihan jees. :)

Vastaa
Inka 14.11.2016 at 21.26

Mää en kestä miten oon voinut missata Afrikan hienouden aikaisemmin!!!! Onneksi on nyt roppakaupalla upeita seikkailuja mistä lukea teidän muiden blogeista. :)

Vastaa
Katja 14.11.2016 at 11.40

On kyllä ihan hyvin eri näköistä afrikkaa kuin nyt afrikasta tulee itselleni mieleen ja mitä kaveri on kertonut seikkailuistaan :D tuonne määki voisin lähteä varsinkin jos sais jonkun täyspaketin ettei tarvis kaupungeissa huolehtia kyydityksistä sun muuta. Täyellisen näköstä rantaa <3

Vastaa
Inka 14.11.2016 at 21.27

Heh, joo ei nää kuvat varmaan ihan mielikuvia vastaa. :D Ranta oli kyllä super!

Vastaa

Jätä Kommentti