Pallontallaajat.net
Valikko

Lontoon toinen ilmaispuutarha: Crossrail Place Roof Garden

Kirjoittanut Inka 17.11.2016

Hypätään hetkeksi Afrikka-seikkailuilta Lontoo-tarinoihin, sillä mulla on sieltäkin vielä muutama vinkki jakamatta. Sain ennen reissua hankittua itelleni valtavat paineet uusien huikeiden paikkojen löytämisestä, sillä edellisellä reissulla bongattu (kiitokset vaan Mipalle!!) Sky Garden levisi puskaradion välityksellä kulovalkean tavoin ja tuntui, että hetikohta lähes kaikki tutut ja puolitutut oli käyneet siellä.

Haaste oli siis löytää jotain uutta ja hienoa Lontoosta, ja St. Dunstan in the East oli kyllä ehdottomasti mun toinen suosikkipaikka uusista jutuista. Toinen sijaitsi vähän kauempana keskustasta Canary Wharfilla, ja muistutti kovasti Sky Gardenia. Bongasin kuvan Instagramista etsiessäni uusia kohteita #londonsecret-tunnisteella, ja tästä paikasta kuvat nähtyäni sain aikamoisen päähänpinttymän. Niin kovan, että kymmenen kilometrin pyöräretki suuntaansa ei mietityttänyt hetkeäkään, kun edessä oli vierailu täällä.

lontoo-16 lontoo-17 lontoo-19 lontoo-24 lontoo-18 lontoo-20 lontoo-29 lontoo-21 lontoo-22

Canary Wharfissa sijaitseva Crossrail Place Roof Garden on vähän kuin Sky Garden, eli ilmainen sisätiloissa sijaitseva puutarha, josta avautuu näkymä. Se ei tosin ole täällä ihan yhtä hyvä kuin keskellä Cityä sijaitsevassa pilvenpiirtäjässä, mutta tunnelma on kyllä yhtä ainutlaatuinen. Tuntuu hullulta kuljeskella keskellä trooppisia kasveja Lontoon syksyssä.

Tämä Roof Garden on 300 metriä pitkä puutarha-alue, joka on avoinna ilmaiseksi kävijöille joka päivä. Toisin kuin Sky Gardeniin, sinne ei ole tarpeellista varata vierailua, vaan sisälle pääsee aukioloaikojen mukaisesti milloin vain. Puutarha-alueella on myös esiintymislava, missä järjestetään aika ajoin tapahtumia. Ei todellakaan huonot puitteet!

Semisti vaatimattomista maisemista huolimatta väittäisin vierailun noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta sijaitsevassa kattopuutarhassa olevan kuitenkin vaivan väärti erityisesti, jos haaveissa on löytää uusia siistejä paikkoja Lontoosta. Tämä osui ja upposi, ja rennon käveleskelyn lisäksi nautin kovasti puutarhan rauhallisesta tunnelmasta ja siitä, että pystyin uppoutumaan äänikirjan jännittäviin tapahtumiin huikeassa miljöössä.

lontoo-26 lontoo-27 lontoo-25 lontoo-28 lontoo-30 lontoo-31 lontoo-32

Ja mikä parasta, Canary Wharfiin pääsi leppoisasti Lontoon kaupunkipyörällä polkien. Sillä vaikka olinkin vähän hädissäni kaupunginosan pyöräasemista, löytyi niitä mukavasti ja sain menopelini takaisin asemalle ennen lisämaksun pulittamista.

Tämä paikka kannattaakin painaa mieleen, jos haussa on näyttävä budjettikohde Lontoossa. Itse vierailin paikassa lokakuisena sunnuntaiaamupäivänä, jolloin mun lisäksi puutarhassa oli ehkä noin kymmenen ihmistä. Lisäksi visiitissä oli siistä myös se, että alueena Canary Wharf oli mulle entuudestaan uppo-outo, joten oli siistiä päästä näkemään tuo supermoderni kaupunginosa pilvenpiirtäjineen!

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Panu / Panun matkat 26.6.2017 at 15.50

Jopas sattui, kiitos vinkistä! Menen parin viikon päästä viikonloppulomalle Lontooseen ja yövyn Canary Wharfin kupeessa. Reissulla on aika tiukka aikataulu ja ohjelma, mutta jos tämä on joka päivä auki, pitää katsastaa sunnuntaiaamuna. Kiehtovalta vaikuttaa ultramodernin arkkitehtuurin ja kasvillisuuden kohtaaminen…

Vastaa
Inka 29.6.2017 at 16.02

Hei ihan huikeeta, suosittelen kyllä tosi kovasti!! :) Varmaan su-aamuna on paras aika, eiköhän sillon oo vielä suht rauhallista.

Vastaa

Jätä Kommentti